InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > UFC 244: Masvidal-Nate Diaz, live op tv en livestream

UFC 244: Masvidal-Nate Diaz, live op tv en livestream

UFC 244: Masvidal-Nate Diaz, live op tv en livestream Op zaterdag 2 november 2019 wordt in New York (USA) het vechtsportgala UFC 244 georganiseerd. De locatie van dit evenement is de legendarische Madison Square Garden. Het hoofdgevecht van dit gala gaat tussen twee grote namen: Jorge Masvidal en Nate Diaz. Er staat niet een officiële wereldtitel bij dit gevecht op het spel. Wel strijden de twee vechter in deze wedstrijd om de officieuze eretitel: 'the baddest motherfucker in the game'. De titanenstrijdword live op tv uitgezonden. Ook is het gevecht via een livestream op het internet te bekijken.

Historie: UFC

UFC is een afkorting van Ultimate Fighting Championship. Deze organisatie bestaat sinds november 1993. Het oorspronkelijke concept van de UFC is bedacht door een directeur van een reclamebureau. Zijn idee was dat de UFC een kampioenschap zou worden, waarbij vechters uit verschillende vechtsporten het tegen elkaar op zouden nemen, om zo te bepalen wie de beste 'overall fighter' ter wereld zou zijn. De UFC was overigens beslist niet de eerste organisatie die met dit idee kwam. Daarvoor waren er al diverse organisaties die dergelijke 'freefights' organiseerden tussen vechters uit diverse vechtsportdisciplines. De UFC is op den duur echter wel overduidelijk de succesvolste organisatie geworden binnen deze wereld.

Regels: MMA

In de begintijd waren er nog weinig regels bij de wedstrijden van de UFC. In die periode werd deze vechtsport door de buitenwereld vaak 'kooivechten' genoemd. Op den duur is het steeds meer een reguliere sport geworden, waarbij regels van diverse vechtsporten worden gecombineerd. De officiële benaming van deze sport werd in de loop van de jaren '90 MMA (Mixed Martial Arts).

Fusies

Naast de UFC waren in de loop der jaren ook diverse andere grote organisaties actief binnen de wereld van de MMA. Sommige daarvan werden serieuze concurrenten van de UFC. Vooral de Japanse organisatie Pride leek enige jaren de UFC te gaan overschaduwen. Een tactiek die het kapitaalkrachtige UFC daarbij in de loop der jaren diverse malen heeft toegepast is, dat ze succesvolle andere MMA-organisaties opkochten. In 2007 kocht de UFC bijvoorbeeld de organisatie Pride, waarbij men onder meer de topvechters van die organisatie overnam. Zo groeide UFC op den duur uit tot de onbetwiste leidende organisatie binnen de MMA.

Wie is de BMF (Baddest Moterfucker)? Nate Diaz of Jorge Masvidal?

Biografie: Jorge Masvidal

Jorge Masvidal werd op 12 novmeber 1984 geboren in Miami (Florida). Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Masvidal als vechtsporter eruit? Masvidal vocht in de loop van zijn carrière 47 officiële MMA-partijen. Daarvan won Masvidal er 34. Bij de organisatie AFC had Masvidal de wereldtitel MMA in het weltergewicht. Bij de UFC heeft Jorge Masvidal het record van de snelste knock-out: in 2019 won Masvidal binnen vijf seconden via een knock-out van Ben Askren.

Biografie: Nate Diaz

Op 16 april 1985 werd Nathan Donald Diaz geboren in Stockton (California). Hoe ziet de erelijst van Diaz eruit als MMA-vechter? Nate Diaz vocht 31 officiële wedstrijden, waarvan hij er 20 won. In 2007 was Nate Diaz de winnaar van het Ultimate Fighter Season. In maart 2016 maakte Diaz indruk door de befaamde Conor McGregor te verslaan. In augustus van dat jaar verloor Diaz echter een rematch van McGregor. Daarna vocht Diaz enige jaren geen wedstrijden meer. Velen dachten dat er definitief een einde aan de carrière van Nate Diaz was gekomen. In augustus 2019 maakte Nate Diaz echter zijn comeback in een gevecht tegen Anthony Pettis. Diaz won die wedstrijd. Het gevecht tegen Masvidal is de tweede wedstrijd van Nate Diaz sinds zijn comeback.

Programma UFC 244 in New York op zaterdag 2 november 2019

Welke wedstrijden staan er op het programma van het evenement UFC 244? Hieronder vindt u het programma van dit gala. Op het programma staat ook een wedstrijd van de Surinamer Jairzinho Rozenstruik. De afsluitende wedstrijd van het gala is vanzelfsprekend het gevecht tussen Nate Diaz en Jorge Masvidal.

Early PreLims (Livestream UFC Fight Pass)

 • Vedergewicht: Julio Arce - Hakeem Dawodu
 • Weltergewicht: Chance Rencountre - Lyman Good
 • Dames vlieggewicht: Jennifer Maia - Katlyn Chookagian

Prelims (Live op ESPN2 en livestream UFC Fight Pass)

 • Zwaargewicht: Andrei Arlovski - Jairzinho Rozenstruik
 • Middengewicht: Edmen Shahbazyan - Brad Tavares
 • Vedergewicht: Shane Burgos - Makwan Amirkhani
 • Halfzwaargewicht: Corey Anderson - Johnny Walker

Main Card (Hoofdprogramma)

 • Lichtgewicht: Kevin Lee - Gregor Gillespie
 • Zwaargewicht: Derrick Lewis - Blagoy Ivanov
 • Weltergewicht: Stephen Thompson - Vicente Luque
 • Middengewicht: Kelvin Gastelum - Darren Till
 • Weltergewicht: Jorge Masvidal - Nate Diaz

UFC 244 met Masvidal vs Diaz live op tv (2 november 2019)

Op welke zender live in Nederland? SBS9

De uitzendrechten van de UFC (live tv en livestream) zijn in Nederland anno 2019 in handen van Talpa (SBS Broadcasting).
Tot dit concern behoren onder meer de zenders Veronica Tv, SBS6 en SBS9. Zij zenden het gala van de UFC op 2 november 2019
live uit op de zender SBS9.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit evenement van de UFC? Vanwege het tijdsverschil tussen Nederland en New York is het evenement voor de Nederlandse kijkers op tv (en per livestream) in de nacht van zaterdag 2 november op zondag 3 november te zien. De live tv-uitzending begint 's nachts pas rond 3u00 op SBS9. De slotwedstrijd van het gala is het gevecht tussen Nate Diaz en Jorge Masvidal.

UFC live in Nederland

Ook veel andere UFC-evenementen worden in Nederland live op tv en via een gratis livestream uitgezonden. In december 2019 zijn er twee grote evenementen van de UFC die erg interessant zijn voor veel Nederlandse fans. Op zaterdag 7 december 2019 wordt het gala 'UFC Washington: Overeem-Rozenstruik' gehouden. Daarbij neemt de Nederlandse MMA-ster Alistair Overeem het op tegen de Surinamer Rozenstruik. Een andere befaamde Nederlandse MMA-ster komt ook in actie bij dat gala: Stefan Struve. Een week later, op 14 december, heeft de Nederlandse Germaine De Randamie een MMA-wereldtitelgevecht in Las Vegas op het gala 'UFC 245: Nunez-De Randamie'. De beide gala's zijn in Nederland op tv te zien bij een zender van Talpa Broadcasting. Ook kan men beide gala's in Nederland via een legale, gratis livestream bekijken.

Vechtsport live op tv bij Talpa

Talpa heeft behalve de uitzendrechten van de UFC ook de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing. In november 2019 is bij hen live het evenement The Glory Weekend in Chicago te zien op tv en via een gratis stream. In december zenden zij live op tv en via een gratis livestream het gala 'Glory Arnhem - Gelredome' uit. De hoofdwedstrijd van dat evenement in Arnhem is de langverwachte titanenstrijd Rico Verhoeven-Badr Hari.

UFC 244 live op tv in België

In België wordt het vechtsportgala 'UFC 244', met als hoofdwedstrijd Diaz-Masvidal, live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Deze zender is te ontvangen door abonnees van Eleven Sports, maar ook door mensen met een abonnement op Telenet Play Sports. Hun live-uitzending begint in de nacht van zaterdag op zondag om 3u00.

Andere landen: via PPV

In veel andere landen (waaronder de USA) is het gevecht van Diaz tegen Masvidal overigens alleen maar live via PPV (Pay Per View) te bekijken (tv of livestream). In die landen is echter veel meer een PPV-cultuur, waardoor men daar ook opvallend grote bedragen kan vragen voor zo'n eenmalige live tv-uitzending of livestream. In Nederland bestaat er daarentegen beslist niet een grote PPV-cultuur voor live tv of livestream. Er zijn bij grote evenementen in het verleden meerdere experimenten geweest om ook in Nederland mensen via PPV (live tv of livestream) eenmalig te laten betalen. De opbrengsten daarvan vielen echter tegen. Het is meer financieel rendabel in een land als Nederland om het op een open net uit te zenden, waar men immers de reclame voor meer geld kan verkopen (vanwege de hogere kijkcijfers). Het mooie voordeel daarvan voor de Nederlandse kijkers is, dat dit evenement met de wedstrijd tussen Diaz en MAsvidal dus geheel gratis op een open net live op tv wordt uitgezonden, en dat er daarnaast voor kijkers in Nederland ook nog een gratis livestream van dit vechtportgala wordt verzorgd.

Livestream Nate Diaz - Jorge Masvidal (UFC 244 op zaterdag 2 november 2019)

Gratis livestream in Nederland

Het evenement UFC 244, met als hoofdwedstrijd Diaz-Masvidal, is op 2 november 2019 ook via een gratis livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men dit evenement op een computer of smartphone bekijken. De gratis livestream van dit evenement wordt voor kijkers in Nederland geproduceerd door Talpa. Hun livestream begint om circa 3u00. Deze gratis livestream is geo-restricted. Voor kijkers vanuit andere landen dan Nederland is deze gratis livestream van dit vechtsportgala 'geo-blocked'.

Inloggen bij livestream

De gratis livestream van dit gala is te vinden via diverse website van Talpa. Zo kan men deze livestream onder meer bekijken via de website van Veronica Tv. Om zo'n gratis livestream te gebruiken, dient men doorgaans wel in te loggen op die site. Men kan bij zo'n gratis livestream inloggen met een account van Kijk (het online mediaplatform van Talpa). Indien men echter niet over zo'n account van Kijk beschikt, dan kan men ook inloggen bij zo'n livestream met een account van Facebook. Na afloop kan men hierop ook per stream de gevechten terugkijken.

Livestream UFC 244 via Go App (hele EU)

Men kan het hoofdprogramma van dit evenement ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Met die app kan men namelijk per livestream naar tv kijken en kan men dus ook de live-uitzending van SBS9 van dit MMA-gala bekijken. Zo'n livestream op die app is in de hele Europese Unie te bekijken. De Go App is een product van Ziggo. Men kan hiermee niet alleen per livestream tv kijken. Men kan ook een week lang via een stream de live tv-uitzending van dit MMA-gala terugkijken.

Livestream via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv KPN is het ook mogelijk om de titanenstrijd op 2 november 2019 te bekijken via een livestream op de iTV-app. Met die app kan men op een smartphone of tablet op die zaterdagavond immers per livestream naar de live-uitzending op de tv-zender SBS9 kijken. Als men als klant van KPN op een desktop computer of laptop per livestream naar Masvidal-Diaz wil kijken, dan kan men dat doen op hun site van 'Interactieve Tv'.

Livestream UFC Tv (beide voorprogramma's)

Het evenement 'UFC 244 wordt ook online via een livestream uitgezonden door UFC Tv. Deze internationale livestream was in het verleden bij grote evenementen van de UFC 'unavailable' voor Nederlandse kijkers omdat in die tijd FOX Sports voor Nederland de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) had en dit daarom blokkeerde. Sinds Veronica de rechten heeft, is die service niet meer geheel 'unavailable'. Kijkers uit Nederland die een abonnement (Fight Pass) hebben op UFC Tv, kunnen bij dit gala de twee delen van het voorprogramma via een livestream bekijken. Het hoofdprogramma (met de wedstrijd van Nate Diaz tegen Masvidal) kan men als abonnee niet automatisch per livestream bij hen bekijken. Dat is voor Nederlanders natuurlijk ook geen ramp, aangezien Talpa elders op het internet een geheel legale gratis livestream van dat hoofdprogramma voor kijkers in Nederland aanbiedt.

Livestream UFC 244 bij Play Sports (hele EU)

Het is ook mogelijk om het hoofdprogramma van UFC242 te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Bij hen kan men namelijk per livestream naar de live tv-uitzending van het Belgische Eleven Sports kijken. Hun livestream begint om 3u00. Elke livestream op de Play Sports Go App is in de hele EU te bekijken. Men kan via de site van Telenet Play Sports een vast abonnement nemen op die app, maar men kan ook een dagpas of weekendpas kopen.

Uitslag: Masvidal is 'BMF'

Jorge Masvidal heeft de titel van 'Baddest Motherfucker in the game' (BMF) gewonnen. Hij zegevierde in het gevecht tegen Nate Diaz via een t.k.o. (technische knock-out): de ringdokter beëindigde het gevecht na de derde ronde, omdat deze arts van mening was dat het onverantwoord was voor Diaz om door te vechten met z'n verwondingen.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestreamOp zaterdag 23 november 2019 voetbalt Ajax tegen Heracles Almelo. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredi…
Voetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamOp zondag 10 november 2019 spelen AFC Ajax en FC Utrecht tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedst…
FC Groningen-Feyenoord, live op tv en livestream (2019)FC Groningen-Feyenoord, live op tv en livestream (2019)Op zondag 24 november 2019 wordt de wedstrijd FC Groningen-Feyenoord gespeeld. Dit duel vindt plaats in stadion de Eurob…
Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen is de populairste wintersport in Nederland. Daarom wordt er in het seizoen 2019-2020 weer veel schaatsen live…
Voetbal 2019: PSV-Heerenveen, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-Heerenveen, live op tv en livestreamOp zondag 24 november 2019 wordt de competitiewedstrijd PSV-SC Heerenveen gespeeld. Men kan deze wedstrijd tussen de clu…
Bronnen en referenties
 • http://www.bbc.co.uk/bbcthree/item/86f00531-5bca-478b-957d-9b66ea04faf5
 • http://uk.ufc.com/fighter/conor-McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr._vs._Manny_Pacquiao
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Sr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Mayweather
 • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1922451/live-fox-sports-mayweather-mcgregor#.
 • https://www.facebook.com/Eleven.Sports.Network.Belgium/

Reageer op het artikel "UFC 244: Masvidal-Nate Diaz, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 05-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!