UFC 252 op 15 augustus 2020, live op tv en livestream

UFC 252 op 15 augustus 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 15 augustus 2020 wordt het evenement UFC 252 georganiseerd. De hoofdwedstrijd op het programma is het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen Stip Miocic en Daniel Cormier. Een ander interessant gevecht bij dit vechtsportgala gaat tussen de zwaargewichten Jairzinho Rozenstruik en Junior dos Santos. UFC 252 wordt door diverse omroepen live uitgezonden op tv. Ook is dit evenement op het internet via een livestream te volgen.

Historie: UFC

UFC is een afkorting van Ultimate Fighting Championship. Deze organisatie bestaat sinds november 1993. Het oorspronkelijke concept van de UFC is bedacht door een directeur van een reclamebureau. Zijn idee was dat de UFC een kampioenschap zou worden, waarbij vechters uit verschillende vechtsporten het tegen elkaar op zouden nemen, om zo te bepalen wie de beste 'overall fighter' ter wereld zou zijn. De UFC was overigens beslist niet de eerste organisatie die met dit idee kwam. Daarvoor waren er al diverse organisaties die dergelijke 'freefights' organiseerden tussen vechters uit diverse vechtsportdisciplines. De UFC is op den duur echter wel overduidelijk de succesvolste organisatie geworden binnen deze wereld.

Regels: MMA

In de begintijd waren er nog weinig regels bij de wedstrijden van de UFC. In die periode werd deze vechtsport door de buitenwereld vaak 'kooivechten' genoemd. Op den duur is het steeds meer een reguliere sport geworden, waarbij regels van diverse vechtsporten worden gecombineerd. De officiële benaming van deze sport werd in de loop van de jaren '90 MMA (Mixed Martial Arts).

Fusies

Naast de UFC waren in de loop der jaren ook diverse andere grote organisaties actief binnen de wereld van de MMA. Sommige daarvan werden serieuze concurrenten van de UFC. Vooral de Japanse organisatie Pride leek enige jaren de UFC te gaan overschaduwen. Een tactiek die het kapitaalkrachtige UFC daarbij in de loop der jaren diverse malen heeft toegepast is, dat ze succesvolle andere MMA-organisaties opkochten. In 2007 kocht de UFC bijvoorbeeld de organisatie Pride, waarbij men onder meer de topvechters van die organisatie overnam. Zo groeide UFC op den duur uit tot de onbetwiste leidende organisatie binnen de MMA.

Programma UFC 252 op 2020

Programma: wedstrijden?

Hoe ziet het programma van dit evenement eruit? Op het programma staan onder meer twee topwedstrijden in het zwaargewicht. De hoofdwedstrijd is het wereldtitelgevecht tussen Mioci en Cormier. Een andere topwedstrijd gaat tussen Jairzinho Rozenstruik en Junior dos Santos. Het officiële programma is nog niet bekend. Zodra het complete programma bekend is, wordt het hier geplaatst.

Programma: hoe laat?

Hoe beginnen de onderdelen van het programma van dit evenement? De Early PreLim Card (het eerste deel van het programma) begint op zaterdagavond om circa 23u00 CET (Nederlandse en Belgische tijd). De Main Card (het derde deel van het programma) begint in de nacht van zaterdag 15 augustus op zondag 16 augustus om circa 04u00.

Hoofdgevecht: Stipe Miocic-Daniel Cormier III

Stip Miocic is de regerende wereldkampioen MMA in het zwaargewicht bij de UFC. Daniel Cormier was in het verleden wereldkampioen in twee verschillende gewichtsklasses (zwaargewicht en halfzwaargewicht). Cormier en Miocic vochten al twee keer eerder tegen elkaar. Beiden wonnen één keer.

Biografie: Jairzinho Rozenstruik

Jairzinho Rozenstruik werd op 17 maart 1988 in Paramaribo (Suriname) geboren. De bijnaam van Jairzinho Rozenstruik is 'Bigi Boy'. Tot aan 2016 was Rozenstruik een kickbokser. Rozenstruik focust zich sinds 2017 op MMA (Mixed Martial Arts). Daarin heeft Rozenstruik binnen korte tijd een geweldige opmars gemaakt. Hij won zijn eerste tien MMA-partijen allemaal. In 2019 kreeg de Jairzinho Rozenstruik de award van de 'nieuwkomer van het jaar' in de UFC. In het voorjaar van 2020 nam Rozenstruik het op tegen Francis Ngannou. Dit werd echter een ontgoocheling: al in de beginfase van de wedstrijd van Rozenstruik knock-out geslagen.

UFC 252 op 15 augustus 2020

Nederland: live op tv

De uitzendrechten van de UFC (live tv en livestream) zijn in Nederland anno 2020 in handen van Talpa (SBS Broadcasting).
Tot dit concern behoren onder meer de zenders Veronica, SBS6 en SBS9. In het voorjaar van 2020 zond Talpa enige tijd geen UFC-events meer live op tv uit (het was daardoor in Nederland alleen nog maar online te zien). Met ingang van de Fight Night van 13 juni kwam daar gelukkig echter verandering in. Sindsdien zendt men het weer live uit op SBS9.

Welke zender en hoe laat?

Op welke zender vindt de live tv-uitzending plaats en hoe laat begint de uitzending? De live tv-uitzending van UFC 252 begint in de nacht van zaterdag 15 augustus op zondag 16 augustus 2020 om 04u00 op de zender SBS9. Ook is het in Nederland live te bekijken via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk.

Vechtsport live op tv bij Talpa

Talpa heeft ook de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing. Indien er een derde gevecht Rico Verhoeven-Badr Hari plaatsvindt in 2020 of 2021, dan wordt dat ook weer door Talpa live uitgezonden op televisie en via een gratis stream op hun streamingsdienst Kijk.

UFC Fight Night live op tv in België: welke zender en hoe laat?

In België wordt dit vechtsportgala live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Deze zender is te ontvangen door abonnees van Eleven Sports, maar ook door mensen met een abonnement op Telenet Play Sports of Proximus Sport. De live tv-uitzending begint in de nacht van zaterdag 15 augustus op zondag 16 augustus 2020 om 4u00 CET (de tijd in België en Nederland).

Livestream UFC 252 op 15 augustus 2020

Gratis livestream UFC in Nederland

UFC 252 kan men in Nederland via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk bekijken. Met zo'n livestream kan men dit evenement op een computer of smartphone volgen. Via die gratis livestream wordt het hele hoofdprogramma live uitgezonden. De gratis livestream van dit evenement wordt voor kijkers in Nederland geproduceerd door Talpa.

Hoe laat?

Hoe laat begint de livestream van deze Fight Night? Die begint in de nacht van zaterdag 15 augustus op zondag 16 augustus om 4u00 CET (Nederlandse tijd). Er worden dan de wedstrijden van het hoofdprogramma live via de stream uitgezonden.

Livestream van het hoofdprogramma (geo-restricted)

Op hun gratis livestream is doorgaans het gehele hoofdprogramma te zien. Deze gratis livestream van Kijk is geo-restricted. Voor kijkers vanuit andere landen dan Nederland is deze gratis livestream van dit vechtsportgala 'geo-blocked'.

Inloggen bij livestream van de UFC Fight Night bij Talpa

Een gratis livestream van de UFC is te vinden op diverse websites van het media-imperium Talpa. Zo kan men natuurlijk deze gratis livestream van dit vechtsportgala onder meer bekijken via de website van Kijk. Ook vindt men die gratis livestream op de Kijk-app. Eveneens kan men op de site van Veronica een link naar de gratis livestream vinden van dit evenement. Om zo'n gratis livestream te gebruiken op een site van Talpa, dient men doorgaans wel in te loggen op die site. Dit geldt doorgaans zowel voor de stream bij Veronica als bij Kijk. Men kan bij op beide sites voor zo'n livestream inloggen met een gratis account van Kijk. Indien men echter niet over zo'n account van Kijk beschikt, dan kan men ook inloggen bij zo'n livestream met een account van Facebook. Na afloop kan men op de site van Veronica ook per stream de gevechten terugkijken.

Livestream UFC 252 op 15 augustus 2020 bij Eleven Sports (België)

Er wordt ook een livestream van dit evenement aangeboden door Eleven Sports. Via die livestream is het hoofdprogramma van dit vechtsportgala live te bekijken. De livestream begint in de nacht van zaterdag 15 augustus op zondag 16 augustus om 4u00 CET (Belgische en Nederlandse tijd). Eleven Sports is een internationale sportomroep die topsport via een livestream uitzendt. Het bedrijf is onder meer zeer actief in België. Het heeft met ingang van de zomer van 2020 ook de livestream-uitzendrechten van de hoogste Belgische voetbalcompetitie. Ook heeft het sinds 2020 de uitzendrechten van Glory (tv en livestream) voor België. Om bij hen een livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op hun dienst te hebben. Het is echter ook mogelijk om een beperkt abonnement bij hen af te sluiten. Wie bijvoorbeeld alleen de vechtsports-evenementen via een livestream bij hen wil bekijken, kan een 'Eleven Sports Fight Pass' bestellen. Met zo'n abonnement kan men dus ook de livestream bekijken van deze Fight Night op 15 augustus 2020.

Livestream UFC 252 bij Telenet Play Sports

Het is ook mogelijk om het hoofdprogramma van de Fight Night te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Bij hen kan men namelijk per livestream naar de live tv-uitzending van het Belgische Eleven Sports kijken. Voor tv-abonnees van Play Sports is het mogelijk om die livestream te bekijken op de site van die tv-aanbieder.

Livestream UFC 252 via Play Sports App (hele EU)

Het is echter ook mogelijk om het evenement live te bekijken met de Play Sports Go App. Ook daarop begint de stream 's nachts om 4u00. Dit is een mogelijkheid die men ook heeft als men geen tv-abonnement heeft op Telenet. Men kan bij hen dan een puur digitaal abonnement op die app nemen. Men kan ook een dagpas of weekendpas kopen, waarmee men een dag of weekend elke livestream van de zenders van Play Sports kan bekijken, plus drie zenders van Eleven Sports. Elke livestream op de Play Sports Go App is in de hele EU te bekijken

Livestream tv-app

Het is ook mogelijk om dit vechtsportgala te bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Hiermee kan men de live tv-uitzending van SBS9 online via een stream in de hele EU bekijken. Ook is het mogelijk om die live tv-uitzending hierop terug te kijken (terugkijken kan daarop zeven dagen). Die Go App is een service van Ziggo. Een soortgelijke service is de iTV-app van KPN.

Livestream Prelims (voorprogramma) bij UFC Tv

Deze 'UFC Fight Night' wordt ook online via een livestream uitgezonden door UFC Tv. Deze internationale livestream was in het verleden bij grote evenementen van de UFC 'unavailable' voor Nederlandse kijkers omdat in die tijd FOX Sports voor Nederland de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) had en dit daarom blokkeerde. Sinds Veronica de live-uitzendrechten heeft, is die service niet meer geheel 'unavailable'. Kijkers uit Nederland die een abonnement (Fight Pass) hebben op UFC Tv, kunnen bij dit gala het voorprogramma via een livestream bekijken. Het hoofdprogramma kan men als abonnee niet automatisch per livestream bij hen bekijken. Dat is voor Nederlanders natuurlijk ook geen ramp, aangezien Talpa elders op het internet een geheel legale gratis livestream van dat hoofdprogramma voor kijkers in Nederland aanbiedt. De livestream van de PreLims begint bij UFC Tv om 23u000 CET (Nederlandse en Belgische tijd).

Terugkijken

De wedstrijden van het hoofdprogramma van een event van de UFC kan men doorgaans achteraf gratis terugkijken bij Kijk. Eveneens kan men de wedstrijden van dit evenement terugkijken op de website van Veronica Tv.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
EK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestreamEK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestreamHet Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen wordt in 2021 georganiseerd in Amsterdam (Nederland). Het EK ho…
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 18 juli 2020 speelt Manchester United tegen Chelsea. Dit is een halve finale in het toernooi om de FA Cup. H…

Kickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestreamOp zaterdag 29 februari 2020 wordt het 75e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Bronnen en referenties
  • http://www.bbc.co.uk/bbcthree/item/86f00531-5bca-478b-957d-9b66ea04faf5
  • http://uk.ufc.com/fighter/conor-McGregor
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr._vs._Manny_Pacquiao
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Sr.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Mayweather
  • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1922451/live-fox-sports-mayweather-mcgregor#.
  • https://www.facebook.com/Eleven.Sports.Network.Belgium/

Reageer op het artikel "UFC 252 op 15 augustus 2020, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Daniël Ungerer, 17-01-2020 17:08 #1
Mooi stukje! Ga zeker kijken.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 1
Schrijf mee!