UFC 253 op 26 september 2020, live op tv en livestream

UFC 253 op 26 september 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 26 september 2020 wordt het evenement UFC 253 georganiseerd. De hoofdwedstrijd op het programma is het wereldtitelgevecht in het middengewicht tussen Israel Adesanya en Paulo Costa. UFC 254 wordt door diverse omroepen live uitgezonden op tv. Ook is dit evenement op het internet via een livestream te volgen.

Historie: UFC

UFC is een afkorting van Ultimate Fighting Championship. Deze organisatie bestaat sinds november 1993. Het oorspronkelijke concept van de UFC is bedacht door een directeur van een reclamebureau. Zijn idee was dat de UFC een kampioenschap zou worden, waarbij vechters uit verschillende vechtsporten het tegen elkaar op zouden nemen, om zo te bepalen wie de beste 'overall fighter' ter wereld zou zijn. De UFC was overigens beslist niet de eerste organisatie die met dit idee kwam. Daarvoor waren er al diverse organisaties die dergelijke 'freefights' organiseerden tussen vechters uit diverse vechtsportdisciplines. De UFC is op den duur echter wel overduidelijk de succesvolste organisatie geworden binnen deze wereld.

Regels: MMA

In de begintijd waren er nog weinig regels bij de wedstrijden van de UFC. In die periode werd deze vechtsport door de buitenwereld vaak 'kooivechten' genoemd. Op den duur is het steeds meer een reguliere sport geworden, waarbij regels van diverse vechtsporten worden gecombineerd. De officiële benaming van deze sport werd in de loop van de jaren '90 MMA (Mixed Martial Arts).

Fusies

Naast de UFC waren in de loop der jaren ook diverse andere grote organisaties actief binnen de wereld van de MMA. Sommige daarvan werden serieuze concurrenten van de UFC. Vooral de Japanse organisatie Pride leek enige jaren de UFC te gaan overschaduwen. Een tactiek die het kapitaalkrachtige UFC daarbij in de loop der jaren diverse malen heeft toegepast is, dat ze succesvolle andere MMA-organisaties opkochten. In 2007 kocht de UFC bijvoorbeeld de organisatie Pride, waarbij men onder meer de topvechters van die organisatie overnam. Zo groeide UFC op den duur uit tot de onbetwiste leidende organisatie binnen de MMA.

Programma UFC 253 op 26 september 2020 (Adesanya-Costa)

Programma UFC 253: welke topwedstrijden?

Hoe ziet het programma van dit evenement eruit? De hoofdwedstrijd is het wereldtitelgevecht in het middengewicht tussen Israel Adesanya - Paulo Costa. Het 'co-main event' (de voorlaatste wedstrijd) is de strijd in het halfzwaargewicht (light heavyweight) tussen Dominick Reyes en Jan Blachowicz.

Programma: hoe laat?

Hoe beginnen de onderdelen van het programma van dit evenement? De Early PreLim Card (het eerste deel van het programma) begint waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag om circa 0u30 CET (Nederlandse en Belgische tijd). De Main Card (het derde deel van het programma) begint in de nacht van zaterdag 15 augustus op zondag 16 augustus om circa 04u00 (CET).

Hoofdgevecht: Israel Adesanya versus Paul Costa

Biografie: Israel Adesanya

Israel Oluwafemi Adesanya werd op 22 juli 1989 geboren in Lagos (Nigeria). Op z'n tiende emgrireerde Adesanya echter naar Nieuw-Zeeland. Als 18-jarige begon hij met kickboksen. Hij was zeer getalenteerd als kickbokser. Israel Adesanya werd profkickbokser en was onder meer actief bij Glory Kickboxing. Daarnaast deed Israel Adesany op profniveau ook jarenlang aan het 'gewone' boksen en aan MMA. Op den duur is hij zich puur op MMA gaan richten. In 2018 kreeg Israel Adesanya een contract bij de UFC. In 2019 pakte Adesanya bij die organisatie de wereldtitel in het middengewicht.

Biografie: Paulo Henrique Costa

Paulo Henrique Costa werd geboren op 21 april 1991 in Belo Horizonte (Brazilië). Sinds 2012 is Paulo Costa actief als professionele MMA-vechter. Sinds 2017 is Paulo Costa onder contract bij de UFC. Costa vocht bij die organisatie vijf wedstrijden en won ze allen.

Programma: welke wedstrijden?

Hieronder vindt u een voorlopig overzicht van de wedstrijden op het programma van dit evenement. Dit schema wordt in de aanloop naar dit evenement regelmatig geüpdated.

Early Prelims (livestream UFC Tv)

 • Halfzwaargewicht: Khadis Ibragimov - Danilo Marques
 • Zwaargewicht: Juan Espino - Jeff Hughes

Prelims (livestream UFC Tv)

 • Halfzwaargewicht: William Knight - Aleksa Camur
 • Vedergewicht: Shane Young - Ludovit Klein
 • Weltergewicht: Diego Sanchez - Jake Matthews
 • Lichtgewicht: Brad Riddell - Alex Da Silva

Programma Main Card (livestream Eleven Sports en Kijk)

 • Vedergewicht: Hakeem Dawodu - Zubaira Tukhugov
 • Dames bantamgewicht: Ketlen Vieira - Sijara Eubanks
 • Vlieggewicht: Kai Kara-France - Brandon Royval
 • Halfzwaargewicht: Dominick Reyes - Jan Blachowicz
 • Middengewicht: Israel Adesanya - Paulo Costa

UFC 253 op 26 september 2020 live op tv

Nederland: live op tv

De uitzendrechten van de UFC (live tv en livestream) zijn in Nederland anno 2020 in handen van Talpa (SBS Broadcasting).
Tot dit concern behoren onder meer de zenders Veronica, SBS6 en SBS9. In het voorjaar van 2020 zond Talpa enige tijd geen UFC-events meer live op tv uit (het was daardoor in Nederland alleen nog maar online te zien). Met ingang van de Fight Night van 13 juni kwam daar gelukkig echter verandering in. Sindsdien zendt men het weer live uit op SBS9.

Welke zender en hoe laat?

Op welke zender vindt de live tv-uitzending plaats en hoe laat begint de uitzending? De live tv-uitzending van UFC 253 begint in de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september 2020 waarschijnlijk om circa 04u00 op de zender SBS9. Ook is het in Nederland live te bekijken via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk.

UFC bij Talpa

Ook veel andere evenementen van de UFC worden door Talpa live uitgezonden op tv (SBS9 of Veronica) en via een livestream. Zo zenden zij ook veel Fight Nights live uit op tv en via een gratis stream. In het najaar van 2020 is ook bij hen het megagevecht Khabib-Gaethje live op tv en via een gratis stream te zien.

UFC Fight Night live op tv in België: welke zender en hoe laat?

In België wordt dit vechtsportgala live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Deze zender is te ontvangen door abonnees van Eleven Sports, maar ook door mensen met een abonnement op Telenet Play Sports of Proximus Sport. De live tv-uitzending begint in de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september 2020 om 4u00 CET (de tijd in België en Nederland).

Livestream UFC 253 op 26 september 2020

Gratis livestream UFC in Nederland

UFC 253 kan men in Nederland via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk bekijken. Met zo'n livestream kan men dit evenement op een computer of smartphone volgen. Via die gratis livestream wordt het hele hoofdprogramma live uitgezonden. De gratis livestream van dit evenement wordt voor kijkers in Nederland geproduceerd door Talpa.

Hoe laat?

Hoe laat begint de livestream van deze Fight Night? Die begint in de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september om 4u00 CET (Nederlandse tijd). Er worden dan de wedstrijden van het hoofdprogramma live via de stream uitgezonden.

Livestream van het hoofdprogramma (geo-restricted)

Op hun gratis livestream is doorgaans het gehele hoofdprogramma te zien. Deze gratis livestream van Kijk is geo-restricted. Voor kijkers vanuit andere landen dan Nederland is deze gratis livestream van dit vechtsportgala 'geo-blocked'.

Inloggen bij livestream van de UFC Fight Night bij Talpa

Een gratis livestream van de UFC is te vinden op diverse websites van het media-imperium Talpa. Zo kan men natuurlijk deze gratis livestream van dit vechtsportgala onder meer bekijken via de website van Kijk. Ook vindt men die gratis livestream op de Kijk-app. Eveneens kan men op de site van Veronica een link naar de gratis livestream vinden van dit evenement. Om zo'n gratis livestream te gebruiken op een site van Talpa, dient men doorgaans wel in te loggen op die site. Dit geldt doorgaans zowel voor de stream bij Veronica als bij Kijk. Men kan bij op beide sites voor zo'n livestream inloggen met een gratis account van Kijk. Indien men echter niet over zo'n account van Kijk beschikt, dan kan men ook inloggen bij zo'n livestream met een account van Facebook. Na afloop kan men op de site van Veronica ook per stream de gevechten terugkijken.

Livestream UFC 253 op 26 september 2020 bij Eleven Sports (België)

Er wordt ook een livestream van dit evenement aangeboden door Eleven Sports. Via die livestream is het hoofdprogramma van dit vechtsportgala live te bekijken. De livestream begint in de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september om 4u00 CET (Belgische en Nederlandse tijd). Eleven Sports is een internationale sportomroep die topsport via een livestream uitzendt. Het bedrijf is onder meer zeer actief in België. Het heeft met ingang van de zomer van 2020 ook de livestream-uitzendrechten van de hoogste Belgische voetbalcompetitie. Ook heeft het sinds 2020 de uitzendrechten van Glory (tv en livestream) voor België. Om bij hen een livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op hun dienst te hebben. Het is echter ook mogelijk om een beperkt abonnement bij hen af te sluiten. Wie bijvoorbeeld alleen de vechtsports-evenementen via een livestream bij hen wil bekijken, kan een 'Eleven Sports Fight Pass' bestellen. Met zo'n abonnement kan men dus ook de livestream bekijken van deze Fight Night op 26 september 2020.

Livestream UFC 253 bij Telenet Play Sports

Het is ook mogelijk om het hoofdprogramma van de Fight Night te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Bij hen kan men namelijk per livestream naar de live tv-uitzending van het Belgische Eleven Sports kijken. Voor tv-abonnees van Play Sports is het mogelijk om die livestream te bekijken op de site van die tv-aanbieder.

Livestream UFC 253 via Play Sports App (hele EU)

Het is echter ook mogelijk om het evenement live te bekijken met de Play Sports Go App. Ook daarop begint de stream 's nachts om 4u00. Dit is een mogelijkheid die men ook heeft als men geen tv-abonnement heeft op Telenet. Men kan bij hen dan een puur digitaal abonnement op die app nemen. Men kan ook een dagpas of weekendpas kopen, waarmee men een dag of weekend elke livestream van de zenders van Play Sports kan bekijken, plus drie zenders van Eleven Sports. Elke livestream op de Play Sports Go App is in de hele EU te bekijken

Livestream tv-app

Het is ook mogelijk om dit vechtsportgala te bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Hiermee kan men de live tv-uitzending van SBS9 online via een stream in de hele EU bekijken. Ook is het mogelijk om die live tv-uitzending hierop terug te kijken (terugkijken kan daarop zeven dagen). Die Go App is een service van Ziggo. Een soortgelijke service is de iTV-app van KPN.

Livestream Prelims (voorprogramma) bij UFC Tv

Deze 'UFC Fight Night' wordt ook online via een livestream uitgezonden door UFC Tv. Deze internationale livestream was in het verleden bij grote evenementen van de UFC 'unavailable' voor Nederlandse kijkers omdat in die tijd FOX Sports voor Nederland de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) had en dit daarom blokkeerde. Sinds Veronica de live-uitzendrechten heeft, is die service niet meer geheel 'unavailable'. Kijkers uit Nederland die een abonnement (Fight Pass) hebben op UFC Tv, kunnen bij dit gala het voorprogramma via een livestream bekijken. Het hoofdprogramma kan men als abonnee niet automatisch per livestream bij hen bekijken. Dat is voor Nederlanders natuurlijk ook geen ramp, aangezien Talpa elders op het internet een geheel legale gratis livestream van dat hoofdprogramma voor kijkers in Nederland aanbiedt. De livestream van de PreLims begint bij UFC Tv om 23u00 CET (Nederlandse en Belgische tijd).

Terugkijken UFC

De wedstrijden van het hoofdprogramma van een event van de UFC kan men doorgaans achteraf gratis terugkijken bij de streamingdienst Kijk. Eveneens kan men de wedstrijden van zo'n evenement aak terugkijken op de website van Veronica Tv.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: NS Mura-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: NS Mura-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd NS Mura-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de derde voorronde van d…
Voetbal 2020: KAA Gent-Dynamo Kiev, live op tv en livestreamVoetbal 2020: KAA Gent-Dynamo Kiev, live op tv en livestreamOp woensdag 23 september 2020 wordt er een wedstrijd gespeeld tussen Dyanom Kiev en KAA Gent. Dit is een wedstrijd in de…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Enfusion Live: Wuppertal op 17 oktober 2020Enfusion Live: Wuppertal op 17 oktober 2020Op zaterdag 17 oktober 2020 staat er een groot kickboksgala gepland van Enfsusion Live in Wuppertal (Duitsland). Op het…

Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastGlory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastOp zaterdag 3 oktober zou er een kickboksgala gehouden worden door Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organisati…
Rico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisati…
Bronnen en referenties
 • http://www.bbc.co.uk/bbcthree/item/86f00531-5bca-478b-957d-9b66ea04faf5
 • http://uk.ufc.com/fighter/conor-McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr._vs._Manny_Pacquiao
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Sr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Mayweather
 • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1922451/live-fox-sports-mayweather-mcgregor#.
 • https://www.facebook.com/Eleven.Sports.Network.Belgium/

Reageer op het artikel "UFC 253 op 26 september 2020, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Daniël Ungerer, 17-01-2020 17:08 #1
Mooi stukje! Ga zeker kijken.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 1
Schrijf mee!