InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 62 in Ahoy Rotterdam, live tv en livestream

Glory 62 in Ahoy Rotterdam, live tv en livestream

Glory 62 in Ahoy Rotterdam, live tv en livestream Op zaterdag 8 december 2018 wordt het 62e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organisatie binnen de wereld van het profkickboksen. Het kickboksgala 'Glory 62' vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Op het programma van dit vechtsportgala staat een '8 man heavyweight tournament'. Het evenement Glory 62 wordt live op tv uitgezonden. Ook is het gala Glory 62 online te bekijken via een livestream.

Glory Kickboxing

In 2012 werd door een aantal grote investeerders de bond Glory Kickboxing opgericht. Sindsdien is deze bond de belangrijkste mondiale profkickboksbond geworden. Glory is met name in Europa en Amerika populair, maar organiseert soms ook grote gala's in Azië. Het evenement 'Glory 62' het achtste kickboksgala dat Glory Kickboxing in Nederland organiseert.

Voorgaande edities: Glory in Nederland

Glory 26

Op 4 december 2015 werd er voor het eerst een vechtsportgala van de bond Glory Kickboxing in Nederland gehouden. Dit vond plaats in de Amsterdamse RAI. Het hoogtepunt van dit evenement was een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi. Titelverdediger Verhoeven won deze wedstrijd door de Roemeen in de eerste ronde knock-out te slaan.

Een ander hoogtepunt was een gevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen twee Nederlanders: Nieky Holzken en Murthel Groenhart. Holzken won dit gevecht via een jurybeslissing. Bij Glory 26 werd ook een 'Featherweight Contender Tournament' gehouden. Dit werd met overmacht gewonnen door de Marokkaan Mosab Amrani.

Glory 31

Op 25 juni 2016 werd er voor de tweede keer een kickboksevenement van Glory in Nederland gehouden. Wederom was de RAI in Amsterdam de locatie. Het belangrijkste gevecht op deze avond ging om het Glory Lightweight Championship. De titelhouder, de Nederlander Robin van Roosmalen, verloor deze wedstrijd van zijn uitdager Sitthichai Sitsongpeenong.

Bij dit evenement werd er ook een Welterweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi werd gewonnen door de Nederlander Murthel Groenhart. Een ander prominent gevecht dat op deze avond op het programma stond was een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en Hesdy Gerges. Londt won deze wedstrijd.

Glory 41 - Brabanthallen in Den Bosch

Glory 41 werd gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Dit evenementencomplex wordt beheerd door het bedrijf Libéma. De Brabanthallen werden begin jaren dertig geopend. Dit complex wordt gebruikt voor allerlei grote evenementen zoals beurzen, concerten, sportevenementen, enzovoort. In 1996 vond bijvoorbeeld in de Brabanthallen de start van de Tour de France plaats.

Rico Verhoeven won bij dit evenement het hoofdgevecht tegen Ismael Lazaar, via een unanieme jurybeslissing. (De wedstrijd van Verhoeven op dit gala was geen officieel titelgevecht). Robin van Roosmalen won in Den Bosch zijn titelgevecht in het 'featherweight' en pakte zo dus de Glory wereldtitel in het vedergewicht. Hesdy Gerges won bij dit gala in de Brabanthallen van Tomas Hron. Ook waren er onder meer zeges voor Murthel Groenhart, Mourad Bouzidi, Tyjani Beztati en Zakaria Zouggary.

Glory 45 - Amsterdam

In september 2017 werd het evenement 'Glory 45 - Amsterdam' gehouden. Dit vond plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Het hoofdgevecht van dit gala was een wereldtitelgevecht in het vedergewicht (featherweight), tussen de regerende wereldkampioen Robin van Roosmalen en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. De Nederlander Van Roosmalen won de wedstrijd en behield zo zijn wereldtitel. Bij dit evenement waren er ook spectaculaire overwinningen voor onder meer Michael Duut en Mladen Brestovac. De Kroaat Brestovac won via een knock-out (Left High Kick) in de eerste ronde van Hesdy Gerges.

Glory 49 - Rotterdam Ahoy (Glory Redemption)

Op 9 december 2017 werd het evenement 'Glory 49 - Redemption Rotterdam' gehouden. Dit was voor het eerst dat er een evenement van Glory Kickboxing plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Het hoofdgevecht van deze wedstrijd was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik. Rico Verhoeven won de wedstrijd en behield zijn titel.

Glory 51 - Badr is Back: Bad Blood

Het evenement Glory 51 is het tweede gala dat Glory Kickboxing in Ahoy Rotterdam organiseert. De datum van dit evenement is zaterdag 3 maart 2018. Het grote nieuws van dit evenement was, dat de legendarische Badr Hari er zijn officiële comeback maakte, in de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges. Badr Hari won deze wedstrijd op punten.

Glory 59: Johan Cruijff Arena

In september 2018 werd het gala Glory 59 gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma van dat evenement was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen titelverdediger Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Braziliaan Guto Inocente. Verhoeven won deze wedstrijd ruim op punten. Dit was het eerste gala van Glory dat in Nederland door meer dan 1 miljoen mensen live op tv werd bekeken.

Glory 62 in Ahoy Rotterdam op 8 december 2018: 8 man tournament

Op 8 december 2018 organiseert Glory Kickboxing in Ahoy Rotterdam zijn grote eindejaarsgala. Het hoofdonderdeel van dit evenement is een '8 man heavyweight tournament'. Hiermee wil men de oude tijden van de K-1 laten herleven, toen jaarlijks het grote '8 man heavyweight tournament' (de K-1 Grand Prix) het absolute hoogtepunt was van het kickboksseizoen. Toch zit er wel één fundamenteel verschil tussen die vroegere K-1 Grand Prix en dit toernooi van Glory. In de tijd van de K-1 werd de winnaar van dat toernooi beschouwd als de ultieme zwaargewicht kickbokskampioen. Bij het toernooi van Glory is dat niet het geval. Wereldkampioen Rico Verhoeven, The King of Kickboxing, doet niet mee aan dit toernooi. De winnaar van het '8 man tournament' is daarentegen wel automatisch de volgende tegenstander is van Rico Verhoeven in diens volgende titelgevecht, dat in 2019 plaatsvindt. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit volgende titelgevecht in het voorjaar van 2019 georganiseerd zou worden, maar mede vanwege de filmcarrière van Verhoeven zou het gevecht mogelijk ook iets later (namelijk in de zomer van 2019) plaats kunnen vinden.

Programma en deelnemers

Deelnemers toernooi zwaargewichten

De deelnemers aan het toernooi zijn Benjamin Adegbuyi, Jamal Ben Saddik, Jahfarr Wilnis, Guto Inocente, Junior Tafa, Tomas Mozny, Mohamed Abdallah en Arkadiusz Wrzosek. Vier deelnemers hebben een beschermde status bij de loting. Benjamin Adegbuyi is als eerste geplaatst en Jamal Ben Saddik is als tweede geplaatst. Dit houdt in dat zij elkaar pas in de finale van het toernooi tegen zouden kunnen komen. Inocente en Wilnis zijn als derde en vierde geplaatst.

Loting live op tv en livestream van het toernooi Glory 62

Wanneer vond de loting voor het zwaargewichttoernooi plaats? Deze werd op vrijdag 30 november 2018 gehouden. De loting was op die vrijdagavond live te zien op de zender Veronica Tv en via een livestream op hun site. Deze live-uitzending van begon om 22u20 en duurde tot circa 23u20.

Overige wedstrijden: o.a. Luis Tavares

Naast het toernooi van de acht zwaargewichten, staan er ook diverse andere interessante wedstrijden op het programma van dit gala. Daarbij is onder meer een wedstrijd in het halfzwaargewicht op het programma van de Rotterdammer Luis Tavares. Zijn wedstrijd vindt plaats in het hoofdprogramma, na afloop van de halve finales van het zwaargewichttoernooi en voorafgaand aan de finale van dat toernooi. In het voorprogramma staat een zwaargewichtpartij van Mannaart tegen Kornilov. Zij gelden in principe als de reserve-vechters voor het hoofdtoernooi van de zwaargewichten.

Oorspronkelijk zou Mohammed Jaraya in het voorprogramma een wedstrijd vechten tegen Robbie Hageman. Wegen een blessure van Jaraya kan hij echter niet deelnemen. Hageman heeft daarom een nieuwe tegenstander toegewezen gekregen: de Rus Dmitrii Menshikov. Hieronder vindt u het programma van het gala Glory 62.

GLORY 62 Prelim om 17u30 (livestream via Glory Facebook en YouTube, ook live op Pluto Tv)

 • Middengewicht: Donovan Wisse - Ertuğrul Bayrak

Voorprogramma om 18u00: GLORY 62 SuperFight Series (livestream website Veronica en livestream UFC Tv)

 • Zwaargewicht: Roël Mannaart - Kirill Kornilov
 • Weltergewicht: Miles Simson - Hamicha
 • Weltergewicht: Robbie Hageman - Dmitrii Menshikov
 • Lichtgewicht: Tyjani Beztati - Stoyan Koprivlenski
 • Lichtgewicht: Marat Grigorian - Christian Baya

Hoofdprogramma: Glory World Series (live op tv om 19u30 bij o.a. Veronica Tv en ESPN)

 • Kwartfinale: Benjamin Adegbuyi (1) won van Arkadiusz Wrzosek op punten (unaniem)
 • Kwartfinale: Jamal Ben Saddik (2) won van Junior Tafa via technische knock-out
 • Kwartfinale: Jahfarr Wilnis (4) won van Tomas Mozny op punten (split decision)
 • Kwartfinale: Guto Inocente (3) won van Mohammed Abdallah op punten (split decision)
 • Halve finale: Benjamin Adegbuyi won van Jahfarr Wilnis via technische knock-out
 • Halve finale: Jamal Ben Saddik won van Guto Inocente op punten
 • Wedstrijd halfzwaargewicht: Luis Tavares won van Artur Gorlov op punten (split decision)
 • Finale zwaargewichttoernooi: Jamal Ben Saddik won van Benjamin Adegbuyi via een technische knock-out

Uitslag toernooi zwaargewichten:

Jamal Ben Saddik heeft het achtmanstoernooi gewonnen. Hij heeft daarom recht op een titelgevecht tegen Rico Verhoeven. Het wereldtitelgevecht Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik vindt plaats in 2019.

Prijzengeld toernooi zwaargewichten

Het totale prijzengeld van het toernooi voor de acht zwaargewichten is in totaal 150.000 dollar. De winnaar krijgt daarvan 100.000 dollar. De verliezende finalist ontvangt 30.000 dollar uit de prijzenpot. De twee kickboksers die in de halve finale van het toernooi verliezen krijgen 10.000 dollar. Behalve dit prijzengeld krijgen alle deelnemers aan het toernooi ook een bedrag aan 'startgeld'.

Tickets

De voorverkoop van de tickets van het gala Glory 62 vindt onder meer plaats op de officiële website van Glory Kickboxing. De verkoop van de tickets voor dit gala begint op de ochtend van vrijdag 26 oktober om 9u00.

Live op tv: Glory 62 - Ahoy Rotterdam op 8 december 2018

Nederland: live op tv bij Veronica

De uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing zijn sinds de zomer van 2018 voor Nederland in handen van het bedrijf SBS Broadcasting. Zij zenden op 8 december 2018 dit kickboksgala live uit op hun zender Veronica Tv. Op die zender is het hoofdprogramma (de Glory World Series) live op tv te zien. (Het voorprogramma is online via een livestream te volgen vanaf circa 18u00. Meer info over die livestream: zie verderop.)

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van het hoofdprogramma van dit evenement? De live-uitzending begint op zaterdag 8 december om 19u30 op Veronica Tv. In deze uitzending is het achtmanstoernooi live te zien. Tussendoor is hierin ook live de wedstrijd van Luis Tavares tegen Artur Gorlov te zien. De tv-uitzending op Veronica begint met een voorbeschouwing op het achtmanstoernooi, waarna om 20u00 live het toernooi begint.

Live op tv: internationaal

De Glory World Series (het hoofdprogramma) wordt mondiaal live op tv uitgezonden door diverse omroepen. In de Verenigde Staten wordt het live uitgezonden op de zender ESPNews (de nieuwszender van ESPN). In België is het live te zien bij RMC Sport 4, Fight Sports en Sport10. In Frankrijk wordt het live uitgezonden door RMC Sport 4. Andere internationale omroepen die het hoofdprogrammma van het gala Glory 62 live uitzenden zijn onder meer Fight Channel, Combate, FOX Sports Latin America, RAN Fighting, DAZN Fight Sports, Start Times, DigiSports, FreeSports. Het Franse Pluto Tv zendt niet het hoofdprogramma, maar alleen de PreLim live uit.

Livestream Glory 62 in Ahoy Rotterdam (8 december 2018)

Livestream Veronica (gratis)

Glory 62 is ook online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men op een laptop, smartphone, tablet of ander type computer live naar dit kickboksgala kijken. Voor kijkers in Nederland is er een livestream beschikbaar bij Veronica. Dit is een gratis livestream die zich op hun website bevindt. Om deze livestream van Veronica te bekijken, dient men in te loggen. Hiervoor hoeft men overigens niet per se een apart account aan te maken; men kan deze gratis livestream ook bekijken door in te loggen via een Facebook-account.

Superfight Series en World Series via gratis livestream

Via de livestream van Veronica is vanaf 18u00 reeds het voorprogramma te zien: de Superfight Series. In die reeks Superfights zitten voor vechtsportliefhebbers heel wat interessante wedstrijden, waaronder het gevecht tussen Marat Grigorian en Christian Baya. Later op de avond is er het hoofdprogramma te zien: het achtmanstoernooi van de zwaargewichten en tussendoor het gevecht van Tavares. Het hoofdprogramma begint om 20u00 (daarvoor is op de livestream, net als op tv, waarschijnlijk wel een voorbeschouwing te zien vanaf circa 19u30.) De livestream van Veronica bij dit kickboksgala van Glory is overigens wel geo-restricted. Buiten Nederland mag men officieel deze livestream van Glory 62 niet bekijken.

Livestream internationaal

Naast de livestream van Veronica voor de Nederlandse kijkers, zijn er nog diverse andere livestreams beschikbaar voor kijkers van buiten Nederland. Daaronder is de livestream van de Glory Inplayer. Voor die stream dient men echter wel een abonnement te hebben.

Livestream alternatief: Ziggo Go App

Voor Nederlandse kijkers die zich in andere EU-landen bevinden doch klant zijn bij Ziggo, is er een alternatief waarmee men toch per livestream naar Veronica kan kijken. Men biedt namelijk de Ziggo Go App aan, waarmee per livestream naar het standaardzenderpakket van Ziggo kan kijken. Zo kan men op de avond van 8 december 2018 dus ook live naar het gala 'Glory 62 - Ahoy Rotterdam' kijken. Met deze 'Go app' kan men echter dus alleen het hoofdprogramma bekijken (de tv-uitzending vanaf 19u30) en niet het interessante voorprogramma (de Superfight Series), dat nochtans wel live te zien is op de 'reguliere' livestream van Veronica in Nederalnd.

Livestream UFC Tv

Bij UFC Tv is er ook een livestream beschikbaar van het kickboksevenement Glory 62 - Ahoy Rotterdam. Op deze livestream is slechts een beperkt deel van het programma te bekijken. (Via de livestream van UFC Tv worden alleen de Superfight Series uitgezonden, oftewel het voorprogramma. Op die livestream wordt dus niet het toernooi van de zwaargewichten uitgezonden. Ook de wedstrijd van Tavares is niet via de livestream van de UFC te zien.) Daarnaast is dit ook niet een gratis livestream. Men dient een abonnement te hebben op de UFC Fight Pass, om deze livestream van UFC Tv te kunnen bekijken. De livestream van UFC Tv begint op zaterdag 8 december om 18u00.

PreLim: gratis livestream Glory

Glory Kickboxing biedt overigens ook een gratis livestream aan via hun pagina op Facebook en hun kanaal op Youtube. Dit is echter een stream waarmee men slechts het eerste deel van het voorprogramma (de PreLim) live kan bekijken. Via die livestream van YouTube kan men dus niet live naar het toernooi van de acht toppers uit de zwaargewichtklasse kijken. Ook de Superfight Series zijn niet via deze livestream te bekijken.

Kalender: Glory in 2019

Welk grote evenementen staan er in 2019 op de kalender van Glory? Het eerste gala van dat seizoen vindt op 1 februari 2019 plaats in de Amerikaanse stad Houston (Texas): Glory 63 - Houston. Daarbij strijdt men onder meer om de wereldtitel in de gewichtsklasse featherweight (vedergewicht).

2019: Rico Verhoeven en Badr Hari

Wanneer komen de toppers uit de zwaargewichtdivisie weer in actie, zoals Verhoeven, Hari en Ben Saddik? In december 2019 het vindt het langverwachte tweede gevecht plaats tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Alle grote evenementen van Glory Kickboxing worden in 2019 weer op tv en online via een livestream uitgezonden door Veronica.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestreamKickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestreamOp zaterdag 26 oktober 2019 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 70' gehouden. Dit evenement wordt georgani…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Bronnen en referenties
 • http://www.ad.nl/article/~a6999676
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2015_in_Glory

Reageer op het artikel "Glory 62 in Ahoy Rotterdam, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!