Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelast

Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelast Op zaterdag 3 oktober zou er een kickboksgala gehouden worden door Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organisatie binnen de wereld van het profkickboksen. Het kickboksgala zou plaatsvinden in Katwijk aan Zee (Nederland). Ook op 2 oktober zou men op die locatie een evenement organiseren. Uiteindelijk zijn beide evenementen echter afgelast.

Coronavirus en Glory

Net als veel andere organisaties is ook Glory Kickboxing zwaar getroffen door de coronacrisis. Men had de hoop dat ze op 2 en 3 oktober hun eerste evenementen sinds die crisis zouden organiseren. Die kunnen echter niet doorgaan, mede vanwege organisatorische problemen en onderhandelingen met media-partijen. Het eerst volgende evenement dat waarschijnlijk wel doorgaat is Glory 76 met Badr Hari op 7 november 2020.

Glory Kickboxing

In 2012 werd door een aantal grote investeerders de bond Glory Kickboxing opgericht. Sindsdien is deze bond de belangrijkste mondiale profkickboksbond geworden. Glory is met name in Europa en Amerika populair, maar organiseert soms ook grote gala's in Azië. In het voorjaar van 2020 kwam Glory in een grote crisis terecht, doordat als gevolg van het coronavirus hun evenementen niet door konden gaan. In de zomer van 2020 is de organisatie gereorganiseerd en de evenementen in Katwijk zijn de eerste vechtsportgala's die Glory na die reorganisatie weer organiseert.

Voorgaande edities: Glory in Nederland

Glory 26

Op 4 december 2015 werd er voor het eerst een vechtsportgala van deze organisatie in Nederland gehouden. Dit vond plaats in de Amsterdamse RAI. Het hoogtepunt van dit evenement was een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi. Titelverdediger Verhoeven won deze wedstrijd door de Roemeen in de eerste ronde knock-out te slaan.

Een ander hoogtepunt was een gevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen twee Nederlanders: Nieky Holzken en Murthel Groenhart. Holzken won dit gevecht via een jurybeslissing. Bij dit evenement werd ook een 'Featherweight Contender Tournament' gehouden. Dit werd met overmacht gewonnen door de Marokkaan Mosab Amrani.

Glory 31

Op 25 juni 2016 werd er voor de tweede keer een kickboksevenement van deze organisatie in Nederland gehouden. Wederom was de RAI in Amsterdam de locatie. Het belangrijkste gevecht op deze avond ging om het World Lightweight Championship. De titelhouder, de Nederlander Robin van Roosmalen, verloor deze wedstrijd van zijn uitdager Sitthichai Sitsongpeenong.

Bij dit evenement werd er ook een Welterweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi werd gewonnen door de Nederlander Murthel Groenhart. Een ander prominent gevecht dat op deze avond op het programma stond was een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en Hesdy Gerges. Londt won deze wedstrijd.

Glory 41 - Brabanthallen in Den Bosch

Glory 41 werd gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Dit evenementencomplex wordt beheerd door het bedrijf Libéma. De Brabanthallen werden begin jaren dertig geopend. Dit complex wordt gebruikt voor allerlei grote evenementen zoals beurzen, concerten, sportevenementen, enzovoort. In 1996 vond bijvoorbeeld in de Brabanthallen de start van de Tour de France plaats.

Rico Verhoeven won bij dit evenement het hoofdgevecht tegen Ismael Lazaar, via een unanieme jurybeslissing. (De wedstrijd van Verhoeven op dit gala was geen officieel titelgevecht). Robin van Roosmalen won in Den Bosch zijn titelgevecht in het 'featherweight' en pakte zo dus de Glory wereldtitel in het vedergewicht. Hesdy Gerges won bij dit gala in de Brabanthallen van Tomas Hron. Ook waren er onder meer zeges voor Murthel Groenhart, Mourad Bouzidi, Tyjani Beztati en Zakaria Zouggary.

Glory 45 - Amsterdam

In september 2017 werd het evenement 'Glory 45 - Amsterdam' gehouden. Dit vond plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Het hoofdgevecht van dit gala was een wereldtitelgevecht in het vedergewicht (featherweight), tussen de regerende wereldkampioen Robin van Roosmalen en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. De Nederlander Van Roosmalen won de wedstrijd en behield zo zijn wereldtitel. Bij dit evenement waren er ook spectaculaire overwinningen voor onder meer Michael Duut en Mladen Brestovac. De Kroaat Brestovac won via een knock-out (Left High Kick) in de eerste ronde van Hesdy Gerges.

Glory 49 - Rotterdam Ahoy (Redemption)

Op 9 december 2017 werd het evenement 'Glory 49 - Redemption Rotterdam' gehouden. Dit was voor het eerst dat er een evenement van deze organisatie plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Het hoofdgevecht van deze wedstrijd was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik. Rico Verhoeven won de wedstrijd en behield zijn titel.

Glory 51 - Badr is Back: Bad Blood

Het evenement Glory 51 is het tweede gala dat Glory Kickboxing in Ahoy Rotterdam organiseert. De datum van dit evenement is zaterdag 3 maart 2018. Het grote nieuws van dit evenement was, dat de legendarische Badr Hari er zijn officiële comeback maakte, in de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges. Badr Hari won deze wedstrijd op punten. Later werd Hari echter gediskwalificeerd, aangezien hij bij dit gevecht op doping was betrapt.

Glory 59: Johan Cruijff Arena

In september 2018 werd het gala Glory 59 gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma van dat evenement was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen titelverdediger Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Braziliaan Guto Inocente. Verhoeven won deze wedstrijd ruim op punten. Dit was het eerste kickboksgala dat in Nederland door meer dan 1 miljoen mensen live op tv werd bekeken.

Glory 62 in Ahoy Rotterdam op 8 december 2018: 8 man tournament

Op 8 december 2018 organiseerde deze kickboksorganisatie in Ahoy Rotterdam zijn grote eindejaarsgala. Het hoofdonderdeel van dit evenement is een '8 man heavyweight tournament'. Jamal Ben Saddik won dit toernooi op indrukwekkende wijze. Hoewel hij in de halve finale een zware armblessure op had gelopen, slaagde hij er toch in om in de finale op weergaloze wijze, met slechts één functionerende arm, Benjamin Adegbuyi verpletterend te verslaan.

Glory 65: Utrecht (Central Studios)

Op 17 mei 2019 werd het gala 'Glory 65 - Utrecht' gehouden in de Central Studios. Er stonden in Utrecht twee wereldtitelgevechten op het programma. In de titelstrijd in het lichtgewicht won Marat Grigorian op punten van Sitthichai. In het wereldtitelgevecht in het middengewicht won de Braziliaan Pereira via een knock-out van Jason Wilnis uit Utrecht.

Glory 74 - Gelredome: Collision 2

Het eindejaarsgala van het seizoen 2019 werd op 21 december gehouden in het Gelredome te Arnhem. Hierbij stonden op het programma twee wereldtitelgevechten. Pereira won zijn titelgevecht in het middengewicht tegen Bayrak. Rico Verhoeven behield zijn wereldtitel in het zwaargewicht, doordat Badr Hari in de derde ronde wegens een blessure moest opgeven.

Glory 75 - Utrecht op 29 februari 2020

De hoofdwedstrijd van dit gala in de Central Studios was het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen wereldkampioen Petpanomrung Kiatmuu9 (Thailand) en zijn uitdager Serhiy Adamchuk (Oekraïne). 'Petch' verdedigde met succes zijn wereldtitel. Hij won op punten (unanieme jurybeslissing). Er stond ook een wedstrijd in het middengewicht op het programma, tussen Yousri Belgaroui en Jakob Styben. Ook vindt er bij dit gala in Utrecht een wedstrijd in het lichtgewicht plaats tussen Tyjani Beztati en Michael Palandre. Belgaroui won zijn wedstrijd via een technische knock-out, doordat de ringarts de wedstrijd beëindigde.

Programma 3 oktober 2020: Glory 77 in Katwijk

Het hoofdgevecht van de avond is een wereldtitelgevecht van Doumbé in het weltergewicht. Waarschijnlijk is de Nederlands-Surinaamse ex-wereldkampioen Murthel Groenhart zijn tegenstander, maar dat is nog niet 100 procent zeker. Andere wedstrijden op het voorlopige programma zijn onder meer Harut Grigorian tegen Yoann Kongolo, en Tyjani Beztati tegen Itay Gershon. Bij dit evenement komen ook diverse zwaargewichten van Glory in actie, waaronder D'Angelo Marshall, Antonio Plazibat, Arkadiusz Wrzosek en Martin Pacas.

Live op tv: Glory 77 op 3 oktober 2020

Nederland: welke zender? Live op tv bij Veronica

De uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing zijn sinds de zomer van 2018 voor Nederland in handen van het bedrijf Talpa Broadcasting. Zij zenden op zaterdag 3 oktober 2020 dit kickboksgala uit op hun zender Veronica Tv.
Daarnaast is het gala in Nederland ook te zien via een gratis livestream (meer info: zie verderop). Via een gratis stream kan men overigens grotere delen van het gala live zien, dan op tv. Op televisie wordt immers alleen het hoofdprogramma van dit evenement in Katwijk uitgezonden. Via een gratis livestream zijn ook overige delen van dit kickboksgala in Katwijk te bekijken.

Hoe laat?

Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending op zaterdag 3 oktober begint, dan wordt dat hier gemeld.

Live op tv: internationaal

De Glory World Series (het hoofdprogramma te Katwijk) wordt mondiaal live op tv uitgezonden door diverse omroepen. In België is het live te zien bij RMC Sport 4. In Frankrijk wordt het ook live uitgezonden door RMC Sport 4. Andere internationale omroepen die het hoofdprogramma van dit gala live uitzenden zijn onder meer Fight Channel, Combate, Match Tv, FOX Sports Latin America, RAN Fighting, DAZN Fight Sports, Start Times, DigiSports, FreeSports. Het Franse Pluto Tv zendt niet het hoofdprogramma, maar alleen de PreLim live uit.

Livestream Glory 77 (Katwijk) op 3 oktober 2020

Livestream Veronica en Kijk (gratis)

Dit evenement is op 3 oktober 2020 ook online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men op een laptop, smartphone, tablet of ander type computer live naar dit kickboksgala kijken. Voor kijkers in Nederland is er een livestream beschikbaar bij Kijk (het multimediaplatform van Talpa). Ook kan men die livestream vinden via de site van Veronica (die tv-zender is eveneens van Talpa). Het is een gratis livestream die zich op deze websites bevindt. Om deze livestream van Kijk (of van Veronica) te bekijken, dient men in te loggen. Hiervoor hoeft men overigens niet per se een apart account aan te maken; men kan deze gratis livestream ook bekijken door in te loggen via een Facebook-account.

Superfight Series en World Series via gratis livestream

Hoe laat begint de gratis livestream? Via de livestream van Kijk (en Veronica) is vanaf 19u00 reeds het voorprogramma te zien: de Superfight Series. De livestream van het hoofdprogramma begint om 21u00. De livestream van Kijk (en Veronica) bij dit kickboksgala is overigens wel geo-restricted. Buiten Nederland mag men officieel deze livestream niet bekijken.

Livestream Katwijk via Inplayer (internationaal)

Naast de livestream van Veronica voor de Nederlandse kijkers, zijn er nog diverse andere livestreams beschikbaar voor kijkers van buiten Nederland. Daaronder is de livestream van de Glory Inplayer. Voor die livestream dient men echter wel een abonnement te hebben. Die livestream is vooral bedoeld voor landen waar dit evenement niet live op tv wordt uitgezonden.

Livestream alternatief: Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) te kijken naar het hoofdprogramma van het kickboksgala dat in Katwijk plaatsvindt. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar tv kijken. Dit is een dienst voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Zij kunnen alle zenders uit hun tv-pakket via die app per livestream bekijken. Tot de zenders uit het basispakket die alle klanten van digitale tv bij Ziggo per livestream kunnen bekijken, behoort Veronica. Zo kan men op de avond van 3 oktober naar het gala 'Glory 77 - Katwijk' kijken. Met deze 'Go app' kan men echter dus alleen het hoofdprogramma bekijken en niet het interessante voorprogramma (de Superfight Series), dat nochtans wel live te zien is op de 'reguliere' livestream van Veronica in Nederland.

Glory Katwijk via een livestream op de iTV-app (KPN)

Klanten van KPN kunnen de tv-uitzending van dit gala in Katwijk bekijken via een stream op de iTV-app. Dit heeft ongeveer dezelfde voor- en nadelen als de livestream van de Ziggo Go App. Ook via de iTV-app kan men alleen de tv-uitzending per livestream bekijken en niet de Superfight Series (die wel via een gratis livestream bij Kijk en op de site van Veronica te zien zijn). Daarentegen kan men via die iTV-app wel in de hele EU per livestream dit gala bekijken, terwijl de stream van Kijk alleen in Nederland bekeken kan worden. Om zo'n livestream van de iTV-app te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op Interactieve Tv bij KPN te hebben.

Livestream UFC Tv

Bij UFC Tv is er ook een livestream beschikbaar van het kickboksevenement in Katwijk. Dit ook niet een gratis livestream. Men dient een abonnement te hebben op de UFC Fight Pass, om deze livestream van UFC Tv te kunnen bekijken. Via hun livestream zijn de Superfight Series (voorprogramma) en het hoofdprogramma te zien.

PreLims Katwijk: gratis livestream voorprogramma

Glory Kickboxing biedt overigens ook een gratis livestream aan op hun YouTube-kanaal. Dit is echter een stream waarmee men slechts het eerste deel van het voorprogramma (de PreLim) live kan bekijken. Via die livestream van YouTube kan men dus niet live naar het hoofdprogramma kijken. Ook de Superfight Series zijn niet via deze livestream te bekijken. Die gratis livestream van de PreLims is overigens ook te vinden via de Facebook-pagina van deze kickboksorganisatie. Let op: oorspronkelijk zou de gratis livestream van de PreLims om 17u00 beginnen. Aangezien er bij dit evenement slechts twee PreLim-partijen zijn (bij andere gala's zijn dat er doorgaans meer), heeft men besloten om de PreLims en dus ook die livestream later te laten beginnen, namelijk pas om circa 18u00.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory in Katwijk op 2 oktober - afgelastGlory in Katwijk op 2 oktober - afgelastGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Zij waren van plan om op vrijdag 2 oktob…
IFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal 17 oktober 2020 via livestreamOp zaterdag 17 oktober 2020 staat er een groot kickboksgala gepland van Enfsusion Live in Wuppertal (Duitsland). Op het…
Enfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp dinsdag 27 oktober 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosov…

Bellator 250: Mousasi-Lima op tv en livestreamBellator 250: Mousasi-Lima op tv en livestreamOp donderdag 29 oktober wordt het evenement Bellator 250 gehouden. Dit vechtsportgala vindt plaats in de Mohegan Sun Are…
UFC 253 op 26 september 2020, live op tv en livestreamUFC 253 op 26 september 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 26 september 2020 wordt het evenement UFC 253 georganiseerd. De hoofdwedstrijd op het programma is het werel…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/article/~a6999676
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2015_in_Glory

Reageer op het artikel "Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelast"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!