InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tv

Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tv

Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tv Op zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de wereld van het profkickboksen. Het kickboksgala 'Glory 41' vindt plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Op het programma staan onder meer wedstrijden van de Nederlanders Rico Verhoeven en Robin van Roosmalen. De zender Ziggo Sport zendt het evenement Glory 41 live op tv uit.

Glory Kickboxing

In 2012 werd door een aantal grote investeerders de bond Glory Kickboxing opgericht. Sindsdien is deze bond de belangrijkste mondiale profkickboksbond geworden. Glory is met name in Europa en Amerika populair, maar organiseert soms ook grote gala's in Azië. De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven, die bij deze bond de wereldkampioen is in het zwaargewicht. Het evenement 'Glory 41' is het derde kickboksgala dat Glory Kickboxing in Nederland organiseert.

Voorgaande edities: Glory in Nederland

Glory 26

Op 4 december 2015 werd er voor het eerst een vechtsportgala van de bond Glory Kickboxing in Nederland gehouden. Dit vond plaats in de Amsterdamse RAI. Het hoogtepunt van dit evenement was een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi. Titelverdediger Verhoeven won deze wedstrijd door de Roemeen in de eerste ronde knock-out te slaan.

Een ander hoogtepunt was een gevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen twee Nederlanders: Nieky Holzken en Murthel Groenhart. Holzken won dit gevecht via een jurybeslissing. Bij Glory 26 werd ook een 'Featherweight Contender Tournament' gehouden. Dit werd met overmacht gewonnen door de Marokkaan Mosab Amrani.

Glory 31

Op 25 juni 2016 werd er voor de tweede keer een kickboksevenement van Glory in Nederland gehouden. Wederom was de RAI in Amsterdam de locatie. Het belangrijkste gevecht op deze avond ging om het Glory Lightweight Championship. De titelhouder, de Nederlander Robin van Roosmalen, verloor deze wedstrijd van zijn uitdager Sitthichai Sitsongpeenong.

Bij dit evenement werd er ook een Welterweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi werd gewonnen door de Nederlander Murthel Groenhart. Een ander prominent gevecht dat op deze avond op het programma stond was een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en Hesdy Gerges. De Nederlander Londt won deze wedstrijd.

Locatie Glory 41 - Brabanthallen in Den Bosch

Glory 41 wordt gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Dit evenementencomplex wordt beheerd door het bedrijf Libéma. De Brabanthallen werden begin jaren dertig geopend. Dit complex wordt gebruikt voor allerlei grote evenementen zoals beurzen, concerten, sportevenementen, enzovoort. In 1996 vond bijvoorbeeld in de Brabanthallen de start van de Tour de France plaats.

Toekomst: Ziggo Dome?

De voorgaande twee grote gala's van Glory in Nederland vonden dus plaats in de RAI te Amsterdam. Er waren sterke geruchten dat 'Glory 41' zou gaan plaatsvinden in het Ziggo Dome. Dit is dus niet het geval, maar volgens het geruchtencircuit is dit nog steeds een mogelijke locatie voor een later evenement van Glory. Het bedrijf Ziggo afficheert zich namelijk duidelijk reeds sterk met de kickbokssport. Zo zendt Ziggo Sport veel evenementen van Glory uit, werd het gevecht Badr Hari-Rico Verhoeven via die zender georganiseerd en werd in de Ziggo Dome een grote persconferentie voor deze match gehouden.

Programma Glory 41: Rico Verhoeven en Robin van Roosmalen

Rico Verhoeven

De beroemdste deelnemer aan dit evenement is Rico Verhoeven. De match die hij in Den Bosch vecht is zijn eerste wedstrijd sinds de beroemde match Rico-Badr in december 2016. Bij het gala 'Glory 41' in Den Bosch is de Marokkaan Ismael Lazaar de tegenstander van Rico Verhoeven. Het is een gevecht over vijf ronden. Het gevecht Rico Verhoeven - Ismael Lazaar is echter geen officieel titelgevecht.

Superfight Series?

Opvallend genoeg is de wedstrijd Verhoeven-Lazaar een officieel onderdeel van de zogenaamde Superfight Series. Dit heeft mede te maken met uitzendrechten. De Superfight Series zijn in de USA te zien bij UFC Tv. De andere wedstrijden worden daarentegen in Amerika door de zender ESPN uitgezonden. Vaak zijn de Superfight Series (die dus bij UFC tv te zien zijn) de relatief wat minder prominente wedstrijden, vergeleken met het programma dat bij ESPN te zien is. Bij het evenement Glory 41 is dit echter beslist niet het geval, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar als onderdeel van de Superfight Series. Aan de opbouw van het programma is het ook te merken dat de Superfight Series bij dit evenement een andere status hebben dan bij veel andere Glory-evenementen. Doorgaans vormen de Superfight Series (van UFC tv) vaak een soort voorprogramma voor de 'hoofdwedstrijden' die later op de avond bij ESPN te zien zijn. Bij het evenement in Den Bosch is dat andersom. Het evenement begint om 17u00 met de 'undercard' (een voorprogramma), daarna volgt om 19u00 het 'numbered event' (de wedstrijden voor de zender ESPN) en uiteindelijk volgt dan om 21u30 het hoogtepunt van deze avond, de Superfight Series (voor UFC tv en voor Ziggo Sport Totaal), met daarbij natuurlijk de wedstrijd Verhoeven-Lazaar.

Robin van Roosmalen

Een andere belangrijke wedstrijd bij dit evenement is een titelgevecht in de gewichtsklasse 'featherweight' (vedergewicht). Hierin vecht de Nederlander Robin 'Pokerface' van Roosmalen. Hij is ex-wereldkampioen bij Glory in deze categorie en hij is erop gebrand om deze titel te herwinnen. Zijn tegenstander is Petchpanomrung Kiatmookao uit Thailand. Net als het gevecht Verhoeven-Lazaar is ook het titelgevecht van Robin van Roosmalen officieel een onderdeel van de Superfight Series.

Overige gevechten Superfight Series

Bij de Superfight Series staat een interessante wedstrijd op het programma in het 'Light Heavyweight', tussen de Nederlander Michael Duut en de Nederlandse Tunesiër Mourad Bouzidi. Andere wedstrijden bij die Superfight Series zijn onder meer Murthel Groenhart - Harut Grigorian, Zakaria Zouggary - Anvar Boynazarov en Mike Lemaire - Chinees Zhou Wei. Het talent Tyjani Beztati komt ook in actie komen bij de Superfight Series. Oorspronkelijk ging het verhaal dat ook Nieky Holzken in actie zou komen bij dit vechtsportgala, maar helaas is dat uiteindelijk niet het geval.

Heavyweight Contender Tournament

Bij het kickboksgala Glory 41 in Den Bosch wordt tijdens het hoofdprogramma ook een Heavyweight Contender Tournament gehouden. Hieraan doen vier zwaargewichten mee. Zij komen eerst uit in twee halve finales: Anderson Silva - Giannis Stoforidis en D'Angelo Marshall - Xavier Vigney. De winnaars van deze twee wedstrijden nemen het later in de avond tegen elkaar op in de finale van het toernooi. Tussen de halve finales en de finale vindt er een wedstrijd plaats in het vedergewicht, tussen de Chinees Chenglong Zhang en de Kaapverdiaan Wilson Sanches Mendes.

Hesdy Gerges

Op het hoofdprogramma van Glory 41 staat ook een wedstrijd van Hesdy Gerges tegen de Engelsman Chi-Lewis Perry. Hesdy is al vele jaren een beroemde naam in de kickbokswereld. Hij was in het verleden wereldkampioen in het zwaargewicht bij de bond It's Showtime. Hesdy is geboren in Nederland, maar komt als kickbokser uit voor Egypte.

Geruchten

Er waren in het voorjaar van 2017 maandenlang geruchten over mogelijke prominente partijen op dit evenement. Zo was er het sterke gerucht dat Nieky Holzken ook een wedstrijd zou vechten op dit evenement, dit is echter niet het geval. Hij vecht in juni het titelgevecht Holzken-Doumbé op Glory 42 in Parijs. Ook ging er het gerucht dat de inmiddels 41-jarige Remy Bonjasky op het gala in de Brabanthallen zijn comeback zou maken. Verder waren er geruchten dat Göhkan Saki op dit evenement een partij zou vechten. Zij zijn echter niet actief bij dit evenement.

Uitslagen

Bij de Superfight Series won Rico Verhoeven het hoofdgevecht tegen Ismael Lazaar, via een unanieme jurybeslissing. Robin van Roosmalen won zijn titelgevecht in het 'featherweight' en pakte zo dus de Glory wereldtitel in het vedergewicht. Ook waren er bij de Superfight Series zeges voor Murthel Groenhart, Mourad Bouzidi, Tyjani Beztati en Zakaria Zouggary. Voorafgaand aan de Superfight Series waren er nog de ESPN-wedstrijden van het 'Numbered Event Glory 41'. Daarbij won Hesdy Gerges de hoofdwedstrijd tegen Tomas Hron.

Live op tv: Ziggo Sport

Op welke zenders vindt de uitzending plaats en hoe laat begint de uitzending? De uitzendrechten van de evenementen van Glory zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden de Superfight Series van Glory 41 (waaronder dus de wedstrijd Rico Verhoeven-Ismael Lazaar) live op tv uit op hun open net Ziggo Sport (kanaal 14) dat gratis te bekijken is door iedereen die digitale tv via Ziggo heeft. De uitzending begint om 21u15. Daarnaast wordt dit ook live uitgezonden op de betaalzender Ziggo Sport Select. In België wordt het evenement live op tv uitgezonden door de zender SFR Sport 5.

In de aanloop naar dit evenement beschouwt Ziggo Sport uitgebreid voor op 'Glory 41'. Zo wordt in de loop van de week voorafgaand aan dit kickboksgala meermaals het programma 'Inside Glory 41' uitgezonden (onder meer op woensdagavond 17 mei om 23u15) en daarnaast beschouwt men ook voor bij de talkshow Peptalk van Ziggo Sport (op maandagavond 15 mei om 19u30). In Peptalk van maandag 22 mei beschouwt men na op deze wedstrijd.

Livestream

Het kickboksgala Glory 41 is ook live op het internet te volgen via een stream. De livestream is onder meer beschikbaar op de Ziggo Sport Totaal App. Die stream van Ziggo is niet alleen beschikbaar voor abonnees, maar daarnaast is die stream ook voor mensen zonder abonnement beschikbaar middels 'Pay per view'. De livestream van de Ziggo Sport Go App begint om circa 21u15. Verder worden de wedstrijden van de 'Superfight Series' in de USA live uitgezonde op een livestream van UFC TV. Die stream kan men bekijken als men een abonnement ('Fight pass') heeft bij UFC (Ultimate Fighting Championship). Daarnaast is die livestream van UFC ook via 'pay per view' te zien.

Volgende evenement van Glory Kickboxing

Na het evenement in Den Bosch is het eerstvolgende grote evenement van Glory Kickboxing het gala dat op zaterdag 10 juni 2017 plaatsvindt: Glory 42 in Parijs, met onder mee een wereldtitelgevecht in het weltergewicht, van de Nederlander Nieky Holzken, tegen de regerende wereldkampioen Cédric Doumbé (Frankrijk).

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tvGlory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tvOp zaterdag 14 oktober 2017 vindt er in China een groot kickboksgala plaats van de bond Glory Kickboxing. De grote ster…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het tegen elkaar op in de boksring. Rico Verhoeven is d…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/article/~a6999676
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2015_in_Glory

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 22-05-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!