Kickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestream Op zaterdag 29 februari 2020 wordt het 75e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organisatie binnen de wereld van het profkickboksen. Het kickboksgala 'Glory 75' vindt plaats in de Central Studios te Utrecht. Op het programma van dit vechtsportgala staat een wereldtitelgevecht in het vedergewicht ('featherweight'). Dit gaat tussen wereldkampioen Petchpanomrung en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. Het evenement Glory 75 wordt op tv uitgezonden. Ook is het gala Glory 75 online te bekijken via een livestream.

Glory Kickboxing

In 2012 werd door een aantal grote investeerders de bond Glory Kickboxing opgericht. Sindsdien is deze bond de belangrijkste mondiale profkickboksbond geworden. Glory is met name in Europa en Amerika populair, maar organiseert soms ook grote gala's in Azië. Het evenement 'Glory 62' het achtste kickboksgala dat Glory Kickboxing in Nederland organiseert.

Voorgaande edities: Glory in Nederland

Glory 26

Op 4 december 2015 werd er voor het eerst een vechtsportgala van deze organisatie in Nederland gehouden. Dit vond plaats in de Amsterdamse RAI. Het hoogtepunt van dit evenement was een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi. Titelverdediger Verhoeven won deze wedstrijd door de Roemeen in de eerste ronde knock-out te slaan.

Een ander hoogtepunt was een gevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen twee Nederlanders: Nieky Holzken en Murthel Groenhart. Holzken won dit gevecht via een jurybeslissing. Bij dit evenement werd ook een 'Featherweight Contender Tournament' gehouden. Dit werd met overmacht gewonnen door de Marokkaan Mosab Amrani.

Glory 31

Op 25 juni 2016 werd er voor de tweede keer een kickboksevenement van deze organisatie in Nederland gehouden. Wederom was de RAI in Amsterdam de locatie. Het belangrijkste gevecht op deze avond ging om het World Lightweight Championship. De titelhouder, de Nederlander Robin van Roosmalen, verloor deze wedstrijd van zijn uitdager Sitthichai Sitsongpeenong.

Bij dit evenement werd er ook een Welterweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi werd gewonnen door de Nederlander Murthel Groenhart. Een ander prominent gevecht dat op deze avond op het programma stond was een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en Hesdy Gerges. Londt won deze wedstrijd.

Glory 41 - Brabanthallen in Den Bosch

Glory 41 werd gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Dit evenementencomplex wordt beheerd door het bedrijf Libéma. De Brabanthallen werden begin jaren dertig geopend. Dit complex wordt gebruikt voor allerlei grote evenementen zoals beurzen, concerten, sportevenementen, enzovoort. In 1996 vond bijvoorbeeld in de Brabanthallen de start van de Tour de France plaats.

Rico Verhoeven won bij dit evenement het hoofdgevecht tegen Ismael Lazaar, via een unanieme jurybeslissing. (De wedstrijd van Verhoeven op dit gala was geen officieel titelgevecht). Robin van Roosmalen won in Den Bosch zijn titelgevecht in het 'featherweight' en pakte zo dus de Glory wereldtitel in het vedergewicht. Hesdy Gerges won bij dit gala in de Brabanthallen van Tomas Hron. Ook waren er onder meer zeges voor Murthel Groenhart, Mourad Bouzidi, Tyjani Beztati en Zakaria Zouggary.

Glory 45 - Amsterdam

In september 2017 werd het evenement 'Glory 45 - Amsterdam' gehouden. Dit vond plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Het hoofdgevecht van dit gala was een wereldtitelgevecht in het vedergewicht (featherweight), tussen de regerende wereldkampioen Robin van Roosmalen en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. De Nederlander Van Roosmalen won de wedstrijd en behield zo zijn wereldtitel. Bij dit evenement waren er ook spectaculaire overwinningen voor onder meer Michael Duut en Mladen Brestovac. De Kroaat Brestovac won via een knock-out (Left High Kick) in de eerste ronde van Hesdy Gerges.

Glory 49 - Rotterdam Ahoy (Redemption)

Op 9 december 2017 werd het evenement 'Glory 49 - Redemption Rotterdam' gehouden. Dit was voor het eerst dat er een evenement van deze organisatie plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Het hoofdgevecht van deze wedstrijd was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik. Rico Verhoeven won de wedstrijd en behield zijn titel.

Glory 51 - Badr is Back: Bad Blood

Het evenement Glory 51 is het tweede gala dat Glory Kickboxing in Ahoy Rotterdam organiseert. De datum van dit evenement is zaterdag 3 maart 2018. Het grote nieuws van dit evenement was, dat de legendarische Badr Hari er zijn officiële comeback maakte, in de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges. Badr Hari won deze wedstrijd op punten. Later werd Hari echter gediskwalificeerd, aangezien hij bij dit gevecht op doping was betrapt.

Glory 59: Johan Cruijff Arena

In september 2018 werd het gala Glory 59 gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma van dat evenement was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen titelverdediger Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Braziliaan Guto Inocente. Verhoeven won deze wedstrijd ruim op punten. Dit was het eerste kickboksgala dat in Nederland door meer dan 1 miljoen mensen live op tv werd bekeken.

Glory 62 in Ahoy Rotterdam op 8 december 2018: 8 man tournament

Op 8 december 2018 organiseerde deze kickboksorganisatie in Ahoy Rotterdam zijn grote eindejaarsgala. Het hoofdonderdeel van dit evenement is een '8 man heavyweight tournament'. Jamal Ben Saddik won dit toernooi op indrukwekkende wijze. Hoewel hij in de halve finale een zware armblessure op had gelopen, slaagde hij er toch in om in de finale op weergaloze wijze, met slechts één functionerende arm, Benjamin Adegbuyi verpletterend te verslaan.

Glory 65: Utrecht (Central Studios)

Op 17 mei 2019 werd het gala 'Glory 65 - Utrecht' gehouden in de Central Studios. Er stonden in Utrecht twee wereldtitelgevechten op het programma. In de titelstrijd in het lichtgewicht won Marat Grigorian op punten van Sitthichai. In het wereldtitelgevecht in het middengewicht won de Braziliaan Pereira via een knock-out van Jason Wilnis uit Utrecht.

Glory 74 - Gelredome: Collision 2

Het eindejaarsgala van het seizoen 2019 werd op 21 december gehouden in het Gelredome te Arnhem. Hierbij stonden op het programma twee wereldtitelgevechten. Pereira won zijn titelgevecht in het middengewicht tegen Bayrak. Rico Verhoeven behield zijn wereldtitel in het zwaargewicht, doordat Badr Hari in de derde ronde wegens een blessure moest opgeven.

Glory in Ahoy in juni 2020

Op 20 juni 2020 wordt het gala 'Glory Rotterdam - Badr Hari is Back' gehouden in Ahoy Rotterdam. De hoofdwedstrijd van dat evenement is: Badr Hari-Benjamin Adegbuyi.

Programma Glory 75 - Utrecht (Central Studios) op 29 februari 2020

De hoofdwedstrijd van dit gala is het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen wereldkampioen Petpanomrung Kiatmuu9 (Thailand) en zijn uitdager Serhiy Adamchuk (Oekraïne). Er staat ook een wedstrijd in het middengewicht op het programma, tussen Yousri Belgaroui en Jakob Styben. Ook vindt er bij dit gala in Utrecht een wedstrijd in het lichtgewicht plaats tussen Tyjani Beztati en Michael Palandre.

Welke overige wedstrijden staan er op het programma van dit vechtsportgala op 29 februari 2020 in Utrecht? In het halfzwaargewicht neemt de Nederlandse K1-kampioen Roal Mannaart het op tegen Sergey Maslobojev uit Litouwen. In het weltergewicht vecht Harut Grigorian (Armenië) tegen Jamie Bates (Engeland). In het super bantamgewicht (dames) neemt Anissa Meksen (Frankrijk) het op tegen Ji-Waen Lee (Zuid-Korea). Verder staan er op het programma wedstrijden van Guerric Billet tegen Artur Saladiak, van Meng Goafeng tegen Antonio Campoy en van Bruno Gazani tegen Mohammed Hendouf. Hieronder vindt u het programma van dit evenement op 29 februari 2020 in Utrecht..

Wijziging in het programma: Hamicha zegt af wegens blessureleed

Oorspronkelijk stond er op het programma van dit evenement een zeer interessante wedstrijd tussen de spectaculaire lichtgewicht-kickboksers Hamicha (Mohamed Mezouari) en Menshikov. Vanwege fysieke problemen (gehoorproblemen) heeft Hamicha helaas enkele dagen voor het gala af moeten zeggen. Er is op die korte termijn niet een vervangende tegenstander voor Menshikov gevonden. De partij van Menshikov is daarom van het programma geschrapt. De wedstrijd van Harut Grigorian is vervolgens doorgeschoven van het voorprogramma (de Superfight Series) naar het hoofdprogramma (de World Series).

Presentatie in Utrecht: wie is de volgende tegenstander van Badr Hari (in juni in Ahoy)

Veel kickboksers keken niet alleen uit naar de wedstrijden die plaats zouden vinden op het gala in Utrecht. Zij keken ook uit naar het nieuws dat in Utrecht tijdens het gala gepresenteerd zou worden: wie is de tegenstander van Badr Hari op het kickboksgala 'Glory Rotterdam - Badr Hari is Back', dat op 20 juni 2020 wordt gehouden in Ahoy Rotterdam.

Er gingen geruchten dat de tegenstander van Badr Hari mogelijk Benjamin Adegbuyi, of Jamal Ben Saddik, of D’Angelo Marshall, of Jahfarr Wilnis zou kunnen zijn. Uiteindelijk kondigde men aan dat het gaat om de wedstrijd: Badr Hari-Benjamin Adegbuyi.

Programma Prelims Utrecht (gratis livestream op YouTube), 18u00:

 • Dames Super-Bantam: Lorena Klijn (NED) - Almira Tinchurina (RUS)
 • Vedergewicht: Bowie Zonneveld (NED) - Antonio Campoy (SPA)

Programma Glory Superfight Series Utrecht (gratis livestream Kijk), vanaf 19u00:

 • Vedergewicht: Vincent Foschiani (DUI) - Jin Sijun (ZKO)
 • Lichtgewicht: Mohammed Hendouf (BEL) - Bruno Gazani (BRA)
 • Lichtegewicht: Guerric Billet (FRA) - Artur Saladiak (DUI)
 • Dames Super-Bantam: Anissa Meksen (FRA) - Ji-Waen Lee (ZKO)
 • Halfzwaargewicht: Sergey Maslobojev (LIT) - Roel Mannaart (NED)

Programma World Series Utrecht, hoofdprogramma (gratis livestream Kijk), vanaf 21u00:

 • Weltergewicht: Harut Grigorian (ARM) - Jamie Bates (UK)
 • Lichtgewicht: Tyjani Beztati (MAR) - Michaël Palandre (FRA)
 • Middengewicht: Yousri Belgaroui (TUN) - Jakob Styben (DUI)
 • Vedergewicht (wereldtitelgevecht): Petchpanomrung (THA) - Serhii Adamchuk (OEK)

Live op tv: Glory 75 - Utrecht op 29 februari 2020

Nederland: welke zender? Live op tv bij Veronica

De uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing zijn sinds de zomer van 2018 voor Nederland in handen van het bedrijf Talpa Broadcasting. Zij zenden op zaterdag 29 februari 2020 dit kickboksgala uit op hun zender Veronica Tv.

Hoe laat?

De live tv-uitzending begint om 20u30 op Veronica Tv. Daarnaast is het gala in Nederland ook te zien via een gratis livestream (meer info: zie verderop). Via een gratis stream kan men overigens grotere delen van het gala live zien, dan op tv. Op televisie wordt immers alleen het hoofdprogramma van dit evenement in Utrecht uitgezonden. Via een gratis livestream zijn ook overige delen van dit kickboksgala in Utrecht te bekijken.

Wat is het eerstvolgende evenement van Glory Kickboxing dat Veronica op tv en per livestream uitzendt? Dat is op zaterdag 26 maart 2020 het gala 'Glory 76 - Antwerpen', met onder meer een titelgevecht tussen de titanen Doumbé en Groenhart. In juni 2020 zenden ze vervolgens live op tv en per livestream 'Badr Hari is Back - Ahoy Rotterdam' uit.

Live op tv: internationaal

De Glory World Series (het hoofdprogramma te Utrecht) wordt mondiaal live op tv uitgezonden door diverse omroepen. In België is het live te zien bij RMC Sport 4. In Frankrijk wordt het ook live uitgezonden door RMC Sport 4. Andere internationale omroepen die het hoofdprogramma van dit gala live uitzenden zijn onder meer Fight Channel, Combate, Match Tv, FOX Sports Latin America, RAN Fighting, DAZN Fight Sports, Start Times, DigiSports, FreeSports. Het Franse Pluto Tv zendt niet het hoofdprogramma, maar alleen de PreLim live uit.

Livestream Glory 75 (Utrecht) op 29 februari 2020

Livestream Veronica en Kijk (gratis)

Dit evenement in Utrecht is op 29 februari 2020 ook online via een livestream te volgen. Met zo'n livestream kan men op een laptop, smartphone, tablet of ander type computer live naar dit kickboksgala kijken. Voor kijkers in Nederland is er een livestream beschikbaar bij Kijk (het multimediaplatform van Talpa). Ook kan men die livestream vinden via de site van Veronica (die tv-zender is eveneens van Talpa). Het is een gratis livestream die zich op deze websites bevindt. Om deze livestream van Kijk (of van Veronica) te bekijken, dient men in te loggen. Hiervoor hoeft men overigens niet per se een apart account aan te maken; men kan deze gratis livestream ook bekijken door in te loggen via een Facebook-account.

Superfight Series en World Series via gratis livestream

Hoe laat begint de gratis livestream? Via de livestream van Kijk (en Veronica) is vanaf 19u00 reeds het voorprogramma te zien: de Superfight Series. De livestream van het hoofdprogramma begint om 21u00. De livestream van Kijk (en Veronica) bij dit kickboksgala is overigens wel geo-restricted. Buiten Nederland mag men officieel deze livestream niet bekijken.

Livestream Utrecht via Inplayer (internationaal)

Naast de livestream van Veronica voor de Nederlandse kijkers, zijn er nog diverse andere livestreams beschikbaar voor kijkers van buiten Nederland. Daaronder is de livestream van de Glory Inplayer. Voor die livestream dient men echter wel een abonnement te hebben. Die livestream is vooral bedoeld voor landen waar dit evenement niet live op tv wordt uitgezonden.

Livestream alternatief: Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) te kijken naar het hoofdprogramma van het kickboksgala dat in Utrecht plaatsvindt. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar tv kijken. Dit is een dienst voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Zij kunnen alle zenders uit hun tv-pakket via die app per livestream bekijken. Tot de zenders uit het basispakket die alle klanten van digitale tv bij Ziggo per livestream kunnen bekijken, behoort Veronica. Zo kan men op de avond van 29 februari naar het gala 'Glory 75 - Utrecht' kijken. Met deze 'Go app' kan men echter dus alleen het hoofdprogramma bekijken en niet het interessante voorprogramma (de Superfight Series), dat nochtans wel live te zien is op de 'reguliere' livestream van Veronica in Nederland.

Glory Utrecht via een livestream op de iTV-app (KPN)

Klanten van KPN kunnen de tv-uitzending van dit gala in Utrecht bekijken via een stream op de iTV-app. Dit heeft ongeveer dezelfde voor- en nadelen als de livestream van de Ziggo Go App. Ook via de iTV-app kan men alleen de tv-uitzending per livestream bekijken en niet de Superfight Series (die wel via een gratis livestream bij Kijk en op de site van Veronica te zien zijn). Daarentegen kan men via die iTV-app wel in de hele EU per livestream dit gala bekijken, terwijl de stream van Kijk alleen in Nederland bekeken kan worden. Om zo'n livestream van de iTV-app te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op Interactieve Tv bij KPN te hebben.

Livestream UFC Tv

Bij UFC Tv is er ook een livestream beschikbaar van het kickboksevenement in Utrecht. Dit ook niet een gratis livestream. Men dient een abonnement te hebben op de UFC Fight Pass, om deze livestream van UFC Tv te kunnen bekijken. Via hun livestream zijn de Superfight Series (voorprogramma) en het hoofdprogramma te zien.

PreLims Utrecht: gratis livestream voorprogramma

Glory Kickboxing biedt overigens ook een gratis livestream aan op hun YouTube-kanaal. Dit is echter een stream waarmee men slechts het eerste deel van het voorprogramma (de PreLim) live kan bekijken. Via die livestream van YouTube kan men dus niet live naar het hoofdprogramma kijken. Ook de Superfight Series zijn niet via deze livestream te bekijken. Die gratis livestream van de PreLims is overigens ook te vinden via de Facebook-pagina van deze kickboksorganisatie. Let op: oorspronkelijk zou de gratis livestream van de PreLims om 17u00 beginnen. Aangezien er bij dit evenement slechts twee PreLim-partijen zijn (bij andere gala's zijn dat er doorgaans meer), heeft men besloten om de PreLims en dus ook die livestream later te laten beginnen, namelijk pas om circa 18u00.

Uitslagen Glory 75 in Utrecht

Hoe verliepen de wedstrijden in het hoofdprogramma van dit evenement? Bates versloeg Harut Grigorian op punten (unanieme jurybeslissing). Beztati won van Palandre via een technische knock-out (de dokter beëindigde de wedstrijd. Ook Belgaroui won zijn wedstrijd via een technische knock-out, doordat de ringarts de wedstrijd beëindigde. In het hoofdgevecht van de avond verdedigde 'Petch' met succes zijn wereldtitel. Hij won op punten (unanieme jurybeslissing).

Kalender Glory in 2020

Welke grote evenementen staan er in 2020 op het programma van deze kickboksorganisatie? In maart 2020 wordt in België het kickboksgala 'Glory 76 - Antwerpen' gehouden. In juni 2020 wordt het gala 'Badr Hari is Back - Ahoy Rotterdam' gehouden. Mogelijk vindt in de nazomer van 2020 in Nederland een titelgevecht plaats tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Men hoopt vervolgens in december 2020 een derde gevecht te organiseren tussen Badr Hari en Rico Verhoeven.

Vechtsport live op tv en livestream

Op de avond van zaterdag 29 februari 2020 kan men ook per livestream kijken naar het vechtsportgala Enfusion Eindhoven. In het voorjaar van 2020 worden diverse MMA-gala's van de UFC uitgezonden door Talpa. Die evenementen zijn sowieso te bekijken via een gratis livestream op hun multimediaplatform Kijk. Ook worden ze dikwijls op tv uitgezonden op de zender SBS9. Op 28 maart kan men bij hen bijvoorbeeld live kijken naar de UFC Fight Night met Rozenstruik-Ngannou. Op 18 april kan men bij hen live kijken naar UFC 249, met Khabib-Ferguson als hoofdgevecht op het programma (het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht).

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Kickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamKickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamIn november 2019 organiseert Glory Kickboxing twee grote evenementen in Chicago (USA). Op vrijdag 22 november vindt daar…
UFC 252 op 15 augustus 2020, live op tv en livestreamUFC 252 op 15 augustus 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 15 augustus 2020 wordt het evenement UFC 252 georganiseerd. De hoofdwedstrijd op het programma is het wereld…

MMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tvMMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tvOp zaterdag 12 oktober 2019 wordt het vechtsportgala 'Bellator 230 - Milaan' georganiseerd. Het hoofdgevecht op het prog…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Bronnen en referenties
 • http://www.ad.nl/article/~a6999676
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2015_in_Glory

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 01-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!