Bellator Milaan op 26 september 2020, live tv en livestream

Bellator Milaan op 26 september 2020, live tv en livestream Op zaterdag 26 september 2020 wordt het vechtsportgala 'Bellator - Milaan' georganiseerd. Dit vindt plaats in de Allianz Cloud. De hoofdwedstrijd op het programma van dit evenement is een MMA-wedstrijd in het middengewicht van het Nederlandse toptalent Costello van Steenis. Zijn tegenstander is Fabian Edwards.

Bellator MMA

De organisatie Bellator bestaat sinds 2008. De term 'bellator' komt uit het Latijn en betekent 'krijger'. De oorspronkelijke naam van deze bond was 'Bellator Fighting Championships'. Later is dit veranderd in Bellator MMA, waarbij de afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. In de volksmond wordt de sport Mixed Martial Arts ook wel 'kooivechten' genoemd.

Het Amerikaanse Bellator is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste bonden in de MMA. Voor velen is het de op één na belangrijkste bond in deze vechtsport, na de UFC (Ultimate Fighting Championship). De grootste aandeelhouder van Bellator is het bedrijf Viacom, dat onder meer ook de eigenaar is van Paramount Pictures, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Tv en Spike tv.

Nederlanders bij Bellator

Naast Melvin Manhoef hebben ook diverse andere Nederlandse vechters faam gemaakt bij Bellator MMA. Tot de prominente Nederlanders die actief zijn (of zijn geweest) bij Bellator MMA behoren onder meer Marloes Coenen, Denis Kielholtz, Costello van Steenis, Hesdy Gerges en Gegard Mousasi. Ook de fenomenale Jorina Baars staat onder contract bij Bellator, maar zij richt zich bij die organisatie niet op de MMA, doch puur op het kickboksen. Hoewel de bond Bellator vooral bekend is vanwege hun MMA-evenementen, organiseren zij soms ook vechtsportgala's waarbij naast de MMA-partijen ook enkele kickbokswedstrijden op het programma staan.

Hoofdgevecht: Edwards vs Van Steenis

Het hoofdgevecht van het vechtsportgala van zaterdag 26 september 2020 in Milaan gaat tussen Costello van Steenis en Fabian Edwards. Het is een wedstrijd in het middengewicht. Edwards vocht in zijn carrière negen MMA-profpartijen en won ze allemaal. Edwards vocht in zijn carrière 14 profpartijen en won er 12.

Programma Bellator in Milaan op 26 september 2020

Programma Prelim Card Milaan:

 • Dames strogewicht: Danni Neilan - Claire Lopez
 • Dames strogewicht: Chiara Penco - Aleksandra Toncheva Plamenova
 • Vedergewicht: Richie Smullen - Harry Hardwick
 • Halfzwaargewicht: Luke Trainer - Alex O’Toole
 • Banamgewicht: Frans Mlambo - Cory Tait
 • Vedergewicht: Aidan Lee - Jeremy Petley
 • Lichtgewicht: Daniele Scatizzi - Gavin Hughes
 • Lichtgewicht: Akonne Wanliss - Alfie Davis
 • Weltergewicht: Ion Pascu - Stefano Paterno
 • Lichtgewicht: Nicolo Solli - George Hardwick

Programma Main Card Milaan:

 • Middengewicht: Will Fleury - Kent Kauppinen
 • Middengewicht: Mike Shipman - Pietro Penini
 • Middengewicht: Fabian Edwards - Costello van Steenis

Bellator Milaan live op tv op 26 september 2020

Channel 5

De internationale live tv-uitzending van dit evenement wordt geproduceerd door het Britse Channel 5.

Welke zender in Nederland? Waarschijnlijk live op Spike

De uitzendrechten van de Bellator Europe Series zijn voor Nederland in handen van Spike tv. De zender Spike is te ontvangen door abonnees van digitale tv bij onder meer Ziggo en KPN. Bij Ziggo zit Spike bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16. Spike heeft reeds jarenlang de uitzendrechten van Bellator, maar lange tijd hadden ze niet de rechten om deze evenementen in Nederland live uit te zenden. Ook bijvoorbeeld het evenement Bellator 200 in het voorjaar van 2018, waarop Mousasi zijn wereldtitel won, was in Nederland niet live te zien, doch werd wel wat later dat weekend op Spike Tv uitgezonden. Sinds 2019 is dat echter veranderd en heeft Spike de uitzendrechten gekregen om de evenementen in Nederland ook live op tv te kunnen uitzenden. Zo is waarschijnlijk dus ookm het evenement 'Bellator - Milaan' op de avond van 27 september 2020 live te zien op Spike Tv.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van het gala Bellator Milaan op zaterdag 26 september 2020? De live tv-uitzending begint op Spike waarschijnlijk om circa 23u00. Daarin kan men live naar het hoofdprogramma kijken (veel overige partijen zijn op die avond op Spike Tv niet live te zien, maar worden later nog wel uitgezonden door die zender).

Livestream Bellator Milaan op 26 september 2020?

Livestream Spike?

Verzorgt Spike een livestream waarmee men het vechtsportgala van Bellator online kan bekijken op zaterdag 26 september 2020? Er is niet een officiële livestream van Spike voor dit gala. Wel bestaan er mogelijkheden om, buiten Spike Tv om, legaal per livestream deze uitzending van Bellator Milaan online te bekijken. Bijvoorbeeld via een livestream op de Go App. Daarover vindt u hieronder informatie.

Livestream via Go App

Het is mogelijk om vanaf 23u00 het gala per livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Met die app kan men per livestream naar allerlei televisiezenders kijken. Tot de zenders die men zo per livestream kan bekijken behoort ook Spike. Deze tv-app is een dienst van VodafoneZiggo. Deze livestream-dienst is dus ook bedoeld voor klanten die een abonnement hebben op tv bij Ziggo. Alle kijkers van digitale televisie via Ziggo kunnen zonder iets te hoeven betalen online via een livestream (dus bijvoorbeeld op een smartphone of computer) naar dezelfde zenders kijken als thuis op hun tv. Spike zit in het standaard zenderpakket van Ziggo en is dus per livestream op die app te bekijken indien men klant van digitale tv bij dat bedrijf is. In de praktijk hebben zij op die app dus een 'gratis livestream' voor het vechtsportgala Bellator Milaan. Elke livestream op die app van Ziggo is in de hele EU te bekijken. (Buiten de EU is de livestream in de meeste landen geo-blocked. Tot de weinige landen buiten de EU waarop men wel via deze app per livestream naar televisie kan kijken behoren onder meer Noorwegen, Martinique en IJsland.)

Met deze app kan men dus ook per livestream naar de Nederlandse uitzending van dit vechtsportgala kijken als men in een ander land van de EU is, bijvoorbeeld wanneer men op vakantie is. Men kan op deze Ziggo Go App niet alleen per livestream naar televisie kijken, men kan ook elk programma (dus ook de live-uitzending van Bellator Milaan) zeven dagen lang per stream terugkijken.

Livestream InteractieveTv

Wat hierboven besproken werd qua opties voor een livestream voor klanten van Ziggo, is op ongeveer dezelfde manier ook mogelijk voor klanten van KPN, maar dan bij hun dienst 'InteractieveTv'. Men kan als klant van KPN tv kijken via een livestream op de site van die dienst. Die site is vooral bedoeld om per livestream tv te kijken op een desktop computer. Daarnaast is het ook mogelijk om via de daarbij behorende app (iTv) per livestream tv te kijken. Met die iTV-app kan men per livestream naar televisie kijken op een smartphone of tablet. Zo'n livestream op die app is ook niet alleen in Nederland live te bekijken, maar eveneens in alle andere landen van de EU.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om dit evenement via een livestream op de populaire tv-app NLziet te bekijken? Neen, hierop is geen livestream van deze wedstrijd te vinden. Spike Tv behoort namelijk net tot de zenders die men per livestream op die NLziet-app kan bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Enfusion Live: Wuppertal op 17 oktober 2020Enfusion Live: Wuppertal op 17 oktober 2020Op zaterdag 17 oktober 2020 staat er een groot kickboksgala gepland van Enfsusion Live in Wuppertal (Duitsland). Op het…
Enfusion Live Alkmaar in september 2020 via livestreamEnfusion Live Alkmaar in september 2020 via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
WFL: Boxing Influencers 2020WFL: Boxing Influencers 2020Op zaterdag 28 maart 2020 zou het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' plaatsvinden. Vanwege het coronaviru…
Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestreamBoksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestreamDe Ierse Katie Taylor verdedigt op zaterdag 22 augustus 2020 haar wereldtitel boksen in het 'lightweight'. Haar tegensta…

UFC Fight Night 12 september 2020, live op tv & livestreamUFC Fight Night 12 september 2020, live op tv & livestreamOp zaterdag 12 september 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. De hoofdwedstrijd op het programma van deze Fight N…
Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastGlory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastOp zaterdag 3 oktober zou er een kickboksgala gehouden worden door Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organisati…
Bronnen en referenties
 • https://www.spiketv.nl/show/bellator-mma/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Gegard_Mousasi
 • http://bellator.spike.com/events/0aeo01/bellator-174-coenen-vs-budd
 • https://www.trouw.nl/opinie/sporten-is-het-beste-medicijn-tegen-onzekerheid~ac61d1b9/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Viacom
 • http://www.parool.nl/amsterdam/kooivechter-marloes-coenen-ik-zie-het-als-een-intense-levensstijl~a4466986/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Budd
 • https://en.wikipedia.org/wiki/WinStar_World_Casino

Reageer op het artikel "Bellator Milaan op 26 september 2020, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!