InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > MMA Bellator 200: Rafael Carvalho - Gegard Mousasi op tv

MMA Bellator 200: Rafael Carvalho - Gegard Mousasi op tv

MMA Bellator 200: Rafael Carvalho - Gegard Mousasi op tv Op vrijdag 25 mei 2018 vindt er bij Bellator MMA (Mixed Martial Arts) een wereldtitelgevecht plaats in de gewichtsklasse 'middleweight' (middenwicht). De strijd om het wereldkampioenschap gaat tussen de regerende wereldkampioen Rafael Carvalho en zijn Nederlandse uitdager Gegard Mousasi. In Nederland wordt dit gevecht op tv uitgezonden door de zender Spike tv.

Bellator MMA

De organisatie Bellator bestaat sinds 2008. De term 'bellator' komt uit het Latijn en betekent 'krijger'. De oorspronkelijke naam van deze bond was 'Bellator Fighting Championships'. Later is dit veranderd in Bellator MMA, waarbij de afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. In de volksmond wordt de sport Mixed Martial Arts ook wel 'kooivechten' genoemd.

Het Amerikaanse Bellator is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste bonden in de MMA. Voor velen is het de op één na belangrijkste bond in deze vechtsport, na de UFC (Ultimate Fighting Championship). De grootste aandeelhouder van Bellator is het bedrijf Viacom, dat onder meer ook de eigenaar is van Paramount Pictures, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Tv en Spike tv.

Nederlanders bij Bellator

Naast Gegard Mousasi hebben ook diverse andere Nederlandse vechters faam gemaakt bij Bellator MMA. Tot de prominente Nederlanders die actief zijn (of zijn geweest) bij Bellator MMA behoren onder meer Marloes Coenen, Denis Kielholtz en Melvin Manhoef. Ook de fenomenale Jorina Baars staat onder contract bij Bellator, maar zij richt zich bij die organisatie niet op de MMA, doch puur op het kickboksen. Hoewel de bond Bellator vooral bekend is vanwege hun MMA-evenementen, organiseren zij soms ook vechtsportgala's waarbij naast de MMA-partijen ook enkele kickbokswedstrijden op het programma staan.

Biografie: Gegard Mousasi

Gegard Mousasi werd op 1 augustus 1985 geboren in Teheran (Iran). Zijn ouders kwamen uit Armenië. Toen Gegard vier jaar was, emigreerde hij met z'n familie naar Nederland. Daar begon hij als achtjarige met judo. Rond zijn vijftiende ging hij op boksen. Gegard bleek een groot talent te zijn. Hij werd Nederlands kampioen boksen bij de amateurs. Vervolgens ging hij zich op het kickboksen richten. In die sport werd hij prof. Hij vocht acht profkickbokspartijen en won ze allemaal.

MMA

Vervolgens vond hij een nieuwe uitdaging in een andere vechtsport: MMA (Mixed Martial Arts). Bij de MMA werd hij een absolute wereldtopper. Gegard Mousasi pakte onder meer de wereldtitels in het halfzwaargewicht bij organisaties Dream en Strikeforce. In de periode 2013-2017 was hij actief bij de UFC. Mousasi was ook bij die bond een populaire en spectulaire vechter; bij diverse vechtsportgala's van de UFC won Mousasi de award voor de 'performance of the night'.

Van UFC naar Bellator

In 2017 stapte Mousasi over naar de grote concurrent van de UFC, namelijk Bellator MMA. Zijn eerste gevecht bij Bellator vond plaats op het gala Bellator 185. Daarbij won hij op punten (unanieme jurybeslissing) van Alexander Shiemenko. Het wereldtitelgevecht van Mousasi op het gala Bellator 200 in Londen is het tweede gevecht van hem bij de organisatie Bellator.

Locatie: Londen

Het evenement Bellator 200 wordt gehouden in 'The SSE Arena' te Londen (Groot Brittannië). Dit is een indoor complex dat vroeger de naam Wembley Arena droeg. Dit complex wordt veel gebruikt voor grote sportevenementen en concerten. Bob Dylan heeft bijvoorbeeld reeds 13 keer in zijn carrière opgetreden in deze arena. Ook werd hier in de jaren zestig en zeventig de prestigieuze wielerzesdaagse van Londen gehouden, met grootheden zoals Eddy Merckx, Patrick Sercu en Peter Post.

Programma: Bellator 200 in Londen

Opvallend genoeg was er oorspronkelijk voor gekozen om van het titelgevecht tussen Carvalho en Mousasi niet de headliner (de afsluitende wedstrijd) te maken. De headliner van dit evenement zou een gevecht zijn tussen de twee gerenommeerde veteranen uit het zwaargewicht: Mirka Cro Cop en Roy Nelson. Mirka Cro Cop raakte echter geblesseerd en kan niet deelnemen aan dit evenement. Er werd nog even gezocht naar een geschikte vervangende tegenstander voor Nelson, maar uiteindelijk heeft men toch besloten om deze wedstrijd in het zwaargewicht helemaal te annuleren. Vanwege het wegvallen van Mirka Cro Cop heeft Bellator alsnog ervoor gekozen om van het titelgevecht van Mousasi de afsluitende wedstrijd (de headliner) van het programma te maken.

Hieronder vindt u het hoofprogramma voor het MMA-gala 'Bellator 200 - London'. In het voorprogramma (de Preliminary Card) van dit evenement komt overigens ook een Nederlander in actie: Costello van Steenis neemt het op tegen Kevin Fryer.

Programma Main Card Bellator 200:

 • Phil Davis - Linton Vassell
 • Aaron Chalmers - Ash Griffiths
 • Phil Davis - Linton Vassell
 • Michael Page - David Rickels
 • Rafael Carvalho - Gegard Mousasi

Bellator 200 met Carvalho-Mousasi: Live? Tv? Livestream?

De uitzendrechten van het evenement 'Bellator 200 - London' zijn voor Nederland in handen van Spike tv. De zender Spike is te ontvangen door abonnees van digitale tv bij onder meer Ziggo en KPN. Bij Ziggo zit Spike bijvoorbeeld op het digitale kanaal 16. Het gala Bellator 200 wordt door Spike uitgezonden, maar niet live. De tv-uitzending van Bellator 200 is op zaterdag 26 mei op Spike Tv. Om 21u30 zendt men op die avond eerst 'Team Kops' uit, een reality soap over Bert Kops, de trainer van Mousasi. Vervolgens zendt men vanaf 22u00 de wedstrijden van Bellator 200 uit.

Ook in Amerika, het thuisland van Bellator MMA, wordt dit evenement niet live op tv uitgezonden, maar pas later (op 'prime time'). Dat heeft mede te maken met het tijdsverschil tussen Amerika en Europa. Veel Amerikaanse evenementen worden namelijk wel live uitgezonden in de Verenigde Staten. Bellator MMA is in Amerika te zien bij het Paramount Network, een tv-zender die tot hetzelfde bedrijf behoort als het Nederlandse Spike Tv.

Livestream Bellator 200?

Is het gala Bellator 200 wel online live te bekijken via een officiële livestream van Spike Tv? Helaas zendt Spike ook online dit evenement niet live per livestream uit. Bij de andere vechtsportorganisatie waarvan Spike vaak evenementen uitzendt, de WFL (World Fighting League) is doorgaans wel een internationale livestream van hun evenementen beschikbaar. Bij de evenementen van Bellator is echter niet een officiële livestream voor Nederland beschikbaar. De grote fans van Bellator MMA kunnen overigens wel meer info rondom het evenement verkrijgen door op 24, 25 en 26 mei het Instagram-account van Spike Tv in de gaten te houden. Daarop worden diverse video's geplaatst met onder meer backstage-interviews. Ook op dat Instagram-account wordt echter geen livestream van de gevechten geplaatst.

Uitslag: Mousasi wint wereldtitel

De Nederlander Gegard Mousasi heeft de Bellator MMA-wereldtitel gewonnen in het middengewicht. In de hoofdwedstrijd van het gala Bellator 200 versloeg hij wereldkampioen Rafael Carvalho. Mousasi won de wedstrijd reeds in de eerste ronde via een TKO (technische knock-out).

Zomer 2018: vechtsport live op tv en per livestream

Welke grote vechtsportevenementen zijn er in de zomer van 2018 wel live op tv te volgen? Op zaterdag 2 juni kan men bij Ziggo Sport (live tv en livestream) kijken naar het wereldtitelgevecht in het kickboksen Rico Verhoeven - Mladen Brestovac. Deze wedstrijd is een onderdeel van het kickboksgala Glory 54 - Birmingham. Bij FOX Sports is in juli onder meer het evenement UFC 226 met Gökhan Saki live op tv en per livestream te zien. Bij RTL7 zijn in de zomer van 2018 de finales van de World Boxing Super Series live op tv te zien.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC Fight Night 145 Praag (met Struve) live tv en livestreamUFC Fight Night 145 Praag (met Struve) live tv en livestreamOp zaterdag 23 februari 2019 wordt er in Praag (Tsjechië) een UFC Fight Night georganiseerd. De UFC is wereldwijd de lei…
WK Rugby 2015: Speelschema, livestreams en live-uitzendingenWK Rugby 2015: Speelschema, livestreams en live-uitzendingenHet WK rugby vindt plaats van 18 september 2015 tot en met 31 oktober 2015 in Engeland. Het WK rugby 2015 is het achtste…
Tennis: ATP Finals 2018 (Masters), live op tv en livestreamTennis: ATP Finals 2018 (Masters), live op tv en livestreamVan zondag 11 november tot en met zondag 18 november worden de ATP Finals 2018 gehouden. Dit is de 49e editie van dit of…
Tennis: WTA Finals 2018 (dames), live op tv en livestreamTennis: WTA Finals 2018 (dames), live op tv en livestreamVan 21 tot en met 28 oktober 2018 worden de WTA Finals gehouden. Dit is de 48e editie van dit tennistoernooi voor dames.…
New York Marathon 2018 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2018 - live op tv en livestreamOp zondag 4 november 2018 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 48e editie van de TCS New York City Maratho…
Bronnen en referenties
 • https://www.spiketv.nl/show/bellator-mma/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Gegard_Mousasi
 • http://bellator.spike.com/events/0aeo01/bellator-174-coenen-vs-budd
 • https://www.trouw.nl/opinie/sporten-is-het-beste-medicijn-tegen-onzekerheid~ac61d1b9/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Viacom
 • http://www.parool.nl/amsterdam/kooivechter-marloes-coenen-ik-zie-het-als-een-intense-levensstijl~a4466986/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Budd
 • https://en.wikipedia.org/wiki/WinStar_World_Casino

Reageer op het artikel "MMA Bellator 200: Rafael Carvalho - Gegard Mousasi op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-08-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!