UFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestream

UFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestream Op zaterdag 17 oktober 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. De hoofdwedstrijd op het programma van deze Fight Night is een gevecht in het vedergewicht tussen Brian Ortega en Chan Sung Jung (The Korean Zombie). Deze Fight Night wordt door diverse omroepen live op tv uitgezonden. Ook is de Fight Night online via een livestream te bekijken. Waar vindt men zo'n livestream voor kijkers in Nederland en België? Hoe laat beginnen de live-uitzendingen op tv en via de stream?

Geschiedenis van UFC

UFC is een afkorting van 'Ultimate Fighting Championship'. Dit fenomeen ontstond begin jaren negentig. Er werd toen gezocht naar een concept om sporters uit verschillende vechtsporten (martial arts) het tegen elkaar op te laten nemen, om zo te strijden om de titel 'de beste vechtsporter ter wereld'. Op 12 november 1993 werd er voor het eerst een groot evenement gehouden onder de naam UFC. Dit vond plaats in Denver en werd gewonnen door Royce Gracie. In de finale versloeg hij de Nederlander Gerard Gordeau. Dit toernooi werd publicitair een groot succes en daarna volgden er meer van dit type evenementen.

Vale tudo

In de begintijd was UFC nog een erg extreme vorm van vechtsport. De basis van de regels kwam uit de Braziliaanse vechtsport 'vale tudo'. De naam van die sport is eigenlijk Portugees voor: 'alles mag'. Toch waren er in de praktijk een paar dingen die niet mochten: bijten en in de ogen krabben. Men werd echter niet gediskwalificeerd als men dit toch deed, men kreeg slechts een boete bij zo'n overtreding.

Extreem

De wedstrijden in die oertijd waren zeer extreem. De gevechten werden niet in rondes ingedeeld, er waren geen verschillende gewichtsklassen, er was geen puntentelling, pas bij een knock-out eindigde een wedstrijd. In die oertijd werd UFC vaak 'kooivechten' genoemd en men noemde de wedstrijden ook wel 'menselijke hanengevechten'. Dat extreme imago uit de begintijd is altijd deels aan de UFC blijven kleven. In de praktijk is de UFC in de loop der tijd echter steeds meer een 'normale' vorm van Mixed Martial Arts (gemengde vechtkunst) geworden, met meer regelgeving, jurybeslissingen, enzovoort.

Groei

UFC heeft in de loop der jaren een grote groei doorgemaakt, mede door fusies en overnames van diverse andere grote vechtsportorganisaties, waarbij meestal ook de grote sterren van die andere organisaties zich vervolgens aansloten bij UFC. Op den duur is UFC uitgegroeid tot de toonaangevende bond op het gebied van de MMA (Mixed Martial Arts).

Fight Night op 17 oktober 2020: UFC Fight Island

Op welke locatie vindt het evenement van de UFC op 17 oktober 2020 plaats? Deze Fight Night wordt gehouden op het UFC Fight Island. Dit is een deel van het Yas Island in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Op dat eiland wordt ook op 24 oktober 2020 het grote evenement 'UFC 254: Khabib Nurmagomedov-Justin Gaethje' gehouden.

Programma UFC Fight Night op 17 oktober 2020

Welke wedstrijden staan op 17 oktober het programma? Hieronder vindt u het overzicht van de wedstrijden die op het programma voor deze Fight Night staan.

Programma Prelim Card (livestream UFC Tv):

 • Bantamgewicht: Mark Striegl - Said Nurmagomedov
 • Halfzwaargewicht: Gadzhimurad Antigulov - Maxim Grishin
 • Lichtgewicht: Jamie Mullarkey - Fares Ziam
 • Middengewicht: John Phillips - Jun Yong Park
 • Weltergewicht: Claudio Silva - James Krause
 • Dames vlieggewicht: Gillian Robertson - Poliana Botelho
 • Lichtgewicht: Mateusz Gamrot - Guram Kutateladze

Programma Main Card (livestream Eleven Sports en Kijk):

 • Vedergewicht: Thomas Almeida - Jonathan Martinez
 • Halfzwaargewicht: Jimmy Crute - Modestas Bukauskas
 • Dames vlieggewicht: Katlyn Chookagian - Jessica Andrade
 • Zwaargewicht: Ciryl Gane - Ante Delija
 • Vedergewicht: Brian Ortega - Chan Sung Jung (The Korean Zombie)

Hoe laat begint het programma van de UFC Fight Night op 17 oktober 2020?

Hoe laat begint deze UFC Fight Night? Het eerste deel van het programma (de PreLims) begint om circa 22u00 (CET, Nederlandse en Belgische tijd) op de avond van zaterdag 17 oktober. Het tweede deel van het programma (de Main Card) begint om 01u00 in de nacht van zaterdag 17 oktober op zondag 18 oktober.

Live op tv: UFC Fight Night 17 oktober 2020

Nederland (Talpa)

Jarenlang waren de uitzendrechten (live tv en livestream) van de UFC in Nederland in handen van FOX Sports. Met ingang van 2019 zijn de uitzendrechten echter in handen van Talpa (SBS Broadcasting). Zij beschikken onder meer over de tv-zenders Veronica Tv, SBS6, SBS9 en NET5.

Live de Fight Night 17 oktober: welke zender en hoe laat in Nederland?

Talpa zendt het hoofdprogramma (de Main Card) van deze UFC Fight Night live uit op de tv-zender SBS9. Hun live tv-uitzending begint in de nacht van zaterdag 17 oktober op zondag 18 oktober waarschijnlijk om 1u00. Ook is er een gratis livestream voor de Nederlandse kijkers beschikbaar. Op die gratis stream is ook het gehele hoofdprogramma te zien. (Meer info over de gratis livestream voor kijkers uit Nederland: zie verderop.)

Fight Night 17 oktober in België live op tv, hoe laat en welke zender? Eleven Sports

Op welke tv-zender is deze UFC Fight Night live te zien in België? Dit vechtsportgala wordt live op tv uitgezonden door Eleven Sports. De live tv-uitzending vindt plaats op hun kanaal 3. Die zender is in Vlaanderen onder meer ook te ontvangen voor abonnees van Play Sports en Proximus. Hoe laat begint de live tv-uitzending? Die begint om 1u00. Welke wedstrijden van het programma zijn bij hen live op tv te zien? Net als bij Kijk is ook bij Eleven alleen het tweede deel van het programma (het hoofdprogramma) live te bekijken. (Het eerste deel van het programma, de PreLims, zijn alleen via de UFC Fight Pass te bekijken.)

Livestream UFC Fight Night 17 oktober, hoe laat en waar?

Gratis livestream in Nederland van het hoofdprogramma

In Nederland wordt er een gratis livestream verzorgd door Streamingdienst Kijk. Met een livestream kan men dit vechtsportgala van de UFC live bekijken op een computer of smartphone. Via die livestream is het gehele hoofdprogramma te zien. Er wordt ook een link naar de officiële livestream van Kijk geplaatst op de site van Veronica Tv.

Hoe laat begint de gratis livestream van de UFC Fight Night in Nederland?

Hoe laat begint de livestream van Kijk? Deze stream begint om 1u00 in de nacht van zaterdag 17 oktober op zondag 18 oktober.

Gratis livestream UFC Fight Night via Kijk (Talpa)

Talpa zendt ook veel andere grote vechtsportevenementen via een gratis stream uit. Zo zijn de gala's van Glory Kickboxing ook bij hen via een gratis stream te zien. Ook heel wat andere grote sportevenementen zij via een gratis livestream bij het multimediaplatform Kijk van Talpa te bekijken. Zo zenden zij ook veel interlands van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal) via zo'n gratis livestream uit. Ook de wedstrijden van de Champions League zijn bij hen middels een gratis stream te bekijken.

Inloggen livestream (Veronica en Kijk) en geo-restrictions

Om bij Talpa die gratis livestream te bekijken, moet de gebruiker dikwijls wel in te loggen. Bij die livestream kan men inloggen met een Kijk-account. Het is echter ook mogelijk om bij zo'n livestream in te loggen met een Facebook-account. Zo'n livestream is wel geo-restricted. Buiten Nederland mag deze gratis livestream van deze Fight Night niet gebruikt worden.

Livestream UFC Fight Night via Eleven Sports Fight Pass

Het is mogelijk om de UFC Fight Night te bekijken via een livestream van het Eleven Sport Network. Dit is een digitale sportomroep die in een groot aantal landen actief is. Tot die landen behoort onder meer België. Zij zenden net als Kijk en Veronica ook alleen het hoofdprogramma van de UFC Fight Night uit op hun stream.

Die livestream is te bekijken door abonnees van Eleven Sports Network heeft. Wie geen volledig abonnement bij hen wil hebben, maar wel de vechtsportevenementen bij hen online via een stream wil bekijken, kan een Eleven Sports Fight Pass bij hen kopen.

Hoe laat begint de stream van de Main Card van deze UFC Fight Night in België?

Hoe laat begint de livestream van Eleven Sports bij deze UFC Fight Night? Deze stream begint bij hen om 2u00 in de nacht van 17 oktober op 18 oktober 2020. Het programma van de Main Card bestaat uit zes wedstrijden.

Livestream Play Sports Go App (hele EU)

Men kan ook een livestream vinden van het hoofdprogramma via de Telenet Play Sports Go App. Via die app kan men namelijk niet alleen zenders van Play Sports via een livestream bekijken, maar ook de zender van Eleven Sports waarop dit evenement live te zien is. Zo'n livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. De livestream van de Play Sports Go App is in de hele EU live te bekijken. Is dit een gratis livestream van dit MMA-evenement? Neen, men dient te betalen om naar een livestream op die app te kunnen kijken. Dit kan men doen door een vast abonnement te nemen, waarmee dus fulltime elke livestream bekeken kan worden. Wie echter geen vast abonnement op die dienst heeft, kan de livestream voor dit gala ook verkrijgen door een dagpas of weekendpas aan te schaffen.

Livestream Telenet Play Sports

Mensen in Vlaanderen, die een abonnement hebben op digitale tv bij Telenet en daaraan gekoppeld een abonnement hebben op het zenderpakket Play Sports, kunnen het hoofdprogramma van het vechtsportgala ook per livestream bekijken via de site van Play Sports. Zij kunnen inloggen op die site en dan daarop per livestream naar de zenders van Play Sports en Eleven Sports kijken.

Livestream voorprogramma's Fight Night: UFC Tv

Het voorprogramma van dit vechtsportgala is ook live online per livestream te bekijken. Die livestream bevindt zich op de site van UFC Tv. Die stream begint op de avond van 17 oktoberom circa 22u00. Dit is echter geen gratis livestream. Om de livestream van UFC Tv te kunnen bekijken, dient men een abonnement op hun Fight Pass te hebben.

Het hoofdprogramma van dit evenement is niet per livestream op die site te bekijken voor de UFC Fight Pass-abonnees. Om in landen zoals de Verenigde Staten de livestream te kunnen bekijken van een hoofdprogramma, moet er vaak een PPV-stream gekocht worden. Wat dat betreft zijn de vechtsportfans in Nederland dus bevoorrecht dat ze het hoofdprogramma gratis via een livestream kunnen bekijken.

Uitslagen Main Card

Martinez won zijn gevecht op punten (unanieme jurybeslissing). Ook Krause pakte de zege op punten. Vervolgens won Crute zijn wedstrijd via een knock-out in de eerste ronde. Jessica Andrade zegevierde eveneens in de eerste ronde via een technische knock-out. De hoofdwedstrijd van het evenement werd gewonnen door Ortega. Hij won overtuigend op punten (unanieme jurybeslissing).

Terugkijken UFC Fight Night

De wedstrijden van het hoofdprogramma van een UFC-evenement kan men meestal de volgende dag terugkijken op de site van Veronica Tv. Ook kan men de live-uitzending van de UFC Fight Night gratis terugkijken bij de streamingdienst Kijk.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd PAOK Saloniki-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de…
Enfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion Live Alkmaar op 9 oktober 2020 via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
Club Brugge-Borussia Dortmund, live tv en livestream (2020)Club Brugge-Borussia Dortmund, live tv en livestream (2020)Op woensdag 4 november 2020 speelt Club Brugge tegen Borussia Dortmund. Dit is een wedstrijd in de poulefase van de Cham…
Formule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamFormule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamOp zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia-Romagna verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op h…

MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2021MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2021In 2021 wordt er door Bellator MMA hoogstwaarschijnlijk een groot vechtsportgala gehouden in Nederland. Het Amerikaanse…
Bellator 250: Mousasi-Lima op tv en livestreamBellator 250: Mousasi-Lima op tv en livestreamOp donderdag 29 oktober wordt het evenement Bellator 250 gehouden. Dit vechtsportgala vindt plaats in de Mohegan Sun Are…
Bronnen en referenties
 • http://frontpage.fok.nl/nieuws/760422/1/1/50/overeem-aankomend-weekend-weer-in-actie-tijdens-ufc-209.html
 • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1972972/overeem-vecht-december-tegen-ngannou
 • http://uk.ufc.com/schedule/event/NL
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Alistair_Overeem
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/gkhan-saki-terug-actie-op-ufc-226

Reageer op het artikel "UFC Fight Night 17 oktober 2020, live op tv & livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Joep Evers, 08-05-2020 12:33 #1
Kan je na de livestream de wedstrijden van UFC 249 ook nog ergens terugkijken? Reactie infoteur, 08-05-2020
Ja hoor, normaal gesproken kan men de wedstrijden van het hoofdprogramma allemaal terugkijken op de sites van Veronica Tv en Kijk.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 1
Schrijf mee!