UFC Fight Night 2020: Kattar-Ige, live op tv en livestream

UFC Fight Night 2020: Kattar-Ige, live op tv en livestream Op woensdag 15 juli 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. Dit evenement vindt plaats in Abu Dhabi op het Fight Island (Yas Island). Op het programma staat onder meer een gevecht in het vedergewicht Calvin Kattar - Dan Ige. Het evenement wordt door diverse omroepen live op tv uitgezonden. Ook is het online via een livestream te bekijken. Waar vindt men zo'n livestream voor kijkers in Nederland en België? Hoe laat beginnen de live-uitzendingen op tv en via de stream?

Coronavirus en UFC: Fight Island

Algemene info: Coronacrisis en de sportwereld

Ontzettend veel sportwedstrijden zijn in de lente van 2020 afgelast vanwege de coronacrisis. Deze crisis heeft een enorme impact op de sportwereld, maar vanzelfsprekend ook op de rest van de maatschappij. Mede doordat diverse buitenlandse vechters vanwege de reisrestricties in de coronacrisis niet naar de Verenigde Staten kunnen komen, heeft de UFC besloten om een eigen 'Fight Island' te ontwikkelen. Dit is een vechtsportaccomedatie in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Hier zijn facaliteiten ingericht voor vechtsporters om te trainen, te verblijven en om wedstrijden te houden.

Kalender voorjaar en zomer 2020?

Welke evenementen staan allemaal op het programma? Hieronder vindt u de voorlopige kalender van 2020. Mede vanwege het coronavirus is er nog veel onduidelijkheid over de evenementen die later in het jaar gehouden worden.

UFC Kalender: belangrijke evenementen in de zomer van 2020


Geschiedenis van UFC

UFC is een afkorting van 'Ultimate Fighting Championship'. Dit fenomeen ontstond begin jaren negentig. Er werd toen gezocht naar een concept om sporters uit verschillende vechtsporten (martial arts) het tegen elkaar op te laten nemen, om zo te strijden om de titel 'de beste vechtsporter ter wereld'. Op 12 november 1993 werd er voor het eerst een groot evenement gehouden onder de naam UFC. Dit vond plaats in Denver en werd gewonnen door Royce Gracie. In de finale versloeg hij de Nederlander Gerard Gordeau. Dit toernooi werd publicitair een groot succes en daarna volgden er meer van dit type evenementen.

Vale tudo

In de begintijd was UFC nog een erg extreme vorm van vechtsport. De basis van de regels kwam uit de Braziliaanse vechtsport 'vale tudo'. De naam van die sport is eigenlijk Portugees voor: 'alles mag'. Toch waren er in de praktijk een paar dingen die niet mochten: bijten en in de ogen krabben. Men werd echter niet gediskwalificeerd als men dit toch deed, men kreeg slechts een boete bij zo'n overtreding.

Extreem

De wedstrijden in die oertijd waren zeer extreem. De gevechten werden niet in rondes ingedeeld, er waren geen verschillende gewichtsklassen, er was geen puntentelling, pas bij een knock-out eindigde een wedstrijd. In die oertijd werd UFC vaak 'kooivechten' genoemd en men noemde de wedstrijden ook wel 'menselijke hanengevechten'. Dat extreme imago uit de begintijd is altijd deels aan de UFC blijven kleven. In de praktijk is de UFC in de loop der tijd echter steeds meer een 'normale' vorm van Mixed Martial Arts (gemengde vechtkunst) geworden, met meer regelgeving, jurybeslissingen, enzovoort.

Groei

UFC heeft in de loop der jaren een grote groei doorgemaakt, mede door fusies en overnames van diverse andere grote vechtsportorganisaties, waarbij meestal ook de grote sterren van die andere organisaties zich vervolgens aansloten bij UFC. Op den duur is UFC uitgegroeid tot de toonaangevende bond op het gebied van de MMA (Mixed Martial Arts).

Programma UFC Fight Night op 15 juli 2020

Welke interessante wedstrijden staan op het programma? Hieronder vindt u het voorlopige programma. Indien er nog wijzigingen plaatsvinden, dan wordt dit schema geüpdatet.

Programma PreLim Card (livestream UFC Tv)

 • Dames vlieggewicht: Diana Belbita - Liana Jojua
 • Vlieggewicht: Tim Elliott - Ryan Benoit
 • Middengewicht: John Phillips - Dusko Todorović
 • Vedergewicht: Lerone Murphy - Ricardo Ramos
 • Dames vlieggewicht: Molly McCann - Talia Santos
 • Halfzwaargewicht: Modestas Bukauskas - Vinicius Moreira

Programma Main Card (livestream Eleven Sports en Kijk)

 • Vedergewicht: Chris Fishgold - Jared Gordon
 • Weltergewicht: Abdul Razak Alhassan - Mounir Lazzez
 • Dames strogewicht: Carla Esparza - Marina Rodriguez
 • Bantamgewicht: Pedro Munhoz - Frankie Edgar
 • Vedergewicht: Calvin Kattar - Dan Ige

Hoe laat begint het programma op 15 juli 2020?

Hoe laat begint deze Fight Night? Het eerste deel van het programma (de PreLims) begint om 01u00 (Nederlandse en Belgische tijd) in de nacht van woensdag 15 juli op donderdag 16 juli. Het tweede deel van het programma (de Main Card) begint om 4u00.

UFC Fight Night live op tv (15 juli 2020)

Nederland (Talpa)

Jarenlang waren de uitzendrechten (live tv en livestream) van de UFC in Nederland in handen van FOX Sports. Met ingang van 2019 zijn de uitzendrechten echter in handen van Talpa (SBS Broadcasting). Zij beschikken onder meer over de tv-zenders Veronica Tv, SBS6, SBS9 en NET5.

Welke zender en hoe laat in Nederland?

Talpa zendt het hoofdprogramma (de Main Card) van dit evenement live uit op de tv-zender SBS9. Hun live tv-uitzending begint in de nacht van woensdag 15 juli op donderdag 16 juli om 4u00. Ook is er een gratis livestream voor de Nederlandse kijkers beschikbaar. Op die gratis stream is ook het gehele hoofdprogramma te zien. (Meer info over de gratis livestream voor kijkers uit Nederland: zie verderop.)

In België live op tv, hoe laat en welke zender? Eleven Sports

Op welke tv-zender is dit evenement live te zien in België? Dit vechtsportgala wordt live op tv uitgezonden door Eleven Sports. De live tv-uitzending vindt plaats op hun kanaal 3. Die zender is in Vlaanderen onder meer ook te ontvangen voor abonnees van Play Sports en Proximus. Hoe laat begint de live tv-uitzending? Die begint om 4u00. Welke wedstrijden van het programma zijn bij hen live op tv te zien? Net als bij Kijk is ook bij Eleven alleen het tweede deel van het programma (het hoofdprogramma) live te bekijken. (Het eerste deel van het programma, de PreLims, zijn alleen via de UFC Fight Pass te bekijken.)

Livestream UFC Fight Night (15 juli), hoe laat en waar?

Gratis livestream in Nederland van het hoofdprogramma

In Nederland wordt er een gratis livestream verzorgd door Streamingdienst Kijk. Met een livestream kan men dit vechtsportgala van de UFC live bekijken op een computer of smartphone. Via die livestream is het gehele hoofdprogramma te zien. Er wordt ook een link naar de officiële livestream van Kijk geplaatst op de site van Veronica Tv.

Hoe laat begint de gratis livestream van UFC in Nederland?

Hoe laat begint de livestream van Kijk? Deze stream begint om 4u00 in de nacht van woensdag 15 juli op donderdag 16 juli.

Gratis livestream Kijk (Talpa)

Talpa zendt ook veel andere grote vechtsportevenementen via een gratis stream uit. Zo zijn de gala's van Glory Kickboxing ook bij hen via een gratis livestream te zien. Ook heel wat andere grote sportevenementen zij via een gratis livestream bij het multimediaplatform Kijk van Talpa te bekijken. Zo zenden zij ook veel interlands van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal) via zo'n gratis livestream uit. Ook de wedstrijden van de Champions League zijn bij hen middels een gratis livestream te bekijken.

Inloggen livestream (Veronica en Kijk) en geo-restrictions

Om bij Talpa die gratis livestream te bekijken, moet de gebruiker dikwijls wel in te loggen. Bij die livestream kan men inloggen met een Kijk-account. Het is echter ook mogelijk om bij zo'n livestream in te loggen met een Facebook-account. Zo'n livestream is wel geo-restricted. Buiten Nederland mag deze gratis livestream niet gebruikt worden.

Livestream Eleven Sports Fight Pass

Het is mogelijk om de UFC Fight Night te bekijken via een livestream van het Eleven Sport Network. Dit is een digitale sportomroep die in een groot aantal landen actief is. Tot die landen behoort onder meer België. Zij zenden net als Kijk en Veronica ook alleen het hoofdprogramma uit op hun livestream.

Die livestream is te bekijken door abonnees van Eleven Sports Network heeft. Wie geen volledig abonnement bij hen wil hebben, maar wel de vechtsportevenementen bij hen online via een stream wil bekijken, kan een Eleven Sports Fight Pass bij hen kopen.

Livestream Play Sports Go App (hele EU)

Men kan ook een livestream vinden van het hoofdprogramma via de Telenet Play Sports Go App. Via die app kan men namelijk niet alleen zenders van Play Sports via een livestream bekijken, maar ook de zender van Eleven Sports waarop dit evenement live te zien is. Zo'n livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. De livestream van de Play Sports Go App is in de hele EU live te bekijken. Is dit een gratis livestream van dit MMA-evenement? Neen, men dient te betalen om naar een livestream op die app te kunnen kijken. Dit kan men doen door een vast abonnement te nemen, waarmee dus fulltime elke livestream bekeken kan worden. Wie echter geen vast abonnement op die dienst heeft, kan de livestream voor dit gala ook verkrijgen door een dagpas of weekendpas aan te schaffen.

Livestream Telenet Play Sports

Mensen in Vlaanderen, die een abonnement hebben op digitale tv bij Telenet en daaraan gekoppeld een abonnement hebben op het zenderpakket Play Sports, kunnen het hoofdprogramma van het vechtsportgala ook per livestream bekijken via de site van Play Sports. Zij kunnen inloggen op die site en dan daarop per livestream naar de zenders van Play Sports en Eleven Sports kijken.

Livestream voorprogramma's: UFC Tv

Het voorprogramma van dit vechtsportgala is ook live online per livestream te bekijken. Die livestream bevindt zich op de site van UFC Tv. Die stream begint in de nacht van woensdag op donderdag om 1u00. Dit is echter geen gratis livestream. Om hun livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op hun Fight Pass te hebben.

Het hoofdprogramma van dit evenement is niet per livestream op die site te bekijken voor de Fight Pass-abonnees. Om in landen zoals de Verenigde Staten de livestream te kunnen bekijken van het hoofdprogramma, moet er een PPV-stream gekocht worden. Wat dat betreft zijn de vechtsportfans in Nederland dus bevoorrecht dat ze het hoofdprogramma gratis via een stream kan bekijken.

Terugkijken

De wedstrijden van het hoofdprogramma van een UFC-evenement kan men meestal de volgende dag terugkijken op de site van Veronica Tv. Ook kan men de live-uitzending van het evenement doorgaans gratis terugkijken bij de streamingdienst Kijk.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestreamUFC 251 Fight Island: Usman-Masvidal, live tv en livestreamOp zaterdag 11 juli 2020 wordt het vechtsportgala UFC 251 gehouden. Dit vindt plaats op het Fight Island in Abu Dhabi (V…
Voetbal 2020: Bayern München-Chelsea, live tv en livestreamVoetbal 2020: Bayern München-Chelsea, live tv en livestreamOp 7 of 8 augustus 2020 speelt FC Bayern München tegen Chelsea. Dit is een wedstrijd in de achtste finales van de UEFA C…
Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 18 juli 2020 speelt Manchester United tegen Chelsea. Dit is een halve finale in het toernooi om de FA Cup. H…
Voetbal 2020: Liverpool-Burnley FC, live tv en livestreamVoetbal 2020: Liverpool-Burnley FC, live tv en livestreamOp de middag van zaterdag 11 juli 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Burnley F…

MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2020MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2020In 2020 wordt er door Bellator MMA hoogstwaarschijnlijk een groot vechtsportgala gehouden in Nederland. Het Amerikaanse…
MMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tvMMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tvOp zaterdag 12 oktober 2019 wordt het vechtsportgala 'Bellator 230 - Milaan' georganiseerd. Het hoofdgevecht op het prog…
Bronnen en referenties
 • http://frontpage.fok.nl/nieuws/760422/1/1/50/overeem-aankomend-weekend-weer-in-actie-tijdens-ufc-209.html
 • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1972972/overeem-vecht-december-tegen-ngannou
 • http://uk.ufc.com/schedule/event/NL
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Alistair_Overeem
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/gkhan-saki-terug-actie-op-ufc-226

Reageer op het artikel "UFC Fight Night 2020: Kattar-Ige, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Joep Evers, 08-05-2020 12:33 #1
Kan je na de livestream de wedstrijden van UFC 249 ook nog ergens terugkijken? Reactie infoteur, 08-05-2020
Ja hoor, normaal gesproken kan men de wedstrijden van het hoofdprogramma allemaal terugkijken op de sites van Veronica Tv en Kijk.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 1
Schrijf mee!