UFC Fight Night 30 mei 2020, live op tv en livestream

UFC Fight Night 30 mei 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 30 mei 2020 wordt er een UFC Fight Night gehouden. Dit evenement vindt plaats in de UFC APEX te Las Vegas (Nevada). Op het programma staat onder meer een gevecht in het weltergewicht tussen Tyron Woodley en Gilbert Burns. Vanwege het coronavirus is er geen publiek anwezig bij deze UFC Fight Night. Het evenement wordt door diverse omroepen live op tv uitgezonden. Ook is het online via een livestream te bekijken. Waar vindt men zo'n livestream voor kijkers in Nederland en België? Hoe laat begint de livestream?

Datum van deze Fight Night

Oorspronkelijk had de UFC de hoop om op 23 mei een Fight Night te kunnen organiseren. Dat lukt echter niet, mede vanwege organisatorische problemen, als gevolg van de coronacrisis. Uiteindelijk vindt deze Fight Night plaats op zaterdag 30 mei 2020.

Coronavirus en UFC

Algemene info: Coronacrisis en de sportwereld

Ontzettend veel sportwedstrijden zijn in de lente van 2020 afgelast vanwege de coronacrisis. Deze crisis heeft een enorme impact op de sportwereld, maar vanzelfsprekend ook op de rest van de maatschappij. Ontwikkelingen rondom de coronacrisis zijn te volgen op de NOS journaals, die in deze coronacrisistijd extra vaak worden uitgezonden. Nederlandse kabinetsmaatregelen worden aangekondigd bij de persconferenties van de regering. Men probeert in deze coronacrisis daarnaast regelmatig een coronadebat in de Tweede Kamer te houden. De ontwikkeling en omvang van de coronacrisis is mede te volgen op wereldkaart van het coronavirus van de Johns Hopkins University.

UFC en de Coronacrisis

Terwijl veel andere grote evenementen reeds waren afgelast, bleef men bij de UFC oorspronkelijk lange tijd beweren dat diverse vechtsportgala's van hen in april 20120 wel door zou gaan. Vanwege de enorme mondiale omvang die de coronacrisis op dat moment had, leek de kans groot dat het plan zou mislukken. Uiteindelijk werd op 9 april bekend dat deze evenementen alsnog was afgelast, vooral vanwege druk van mediapartners (zoals ESPN en Disney).

UFC Events in Jaksonville, Florida

De UFC bleef halsstarrig proberen om als eerste grote topsportorganisatie weer evenementen te kunnen organiseren. Uiteindelijk werd in de tweede helft van april duidelijk dat zij in mei 2020 een reeks evenementen wilden laten plaatsvinden in de VyStar Veterans Memorial Arena, in de stad Jacksonville (Florida). Waar veel andere staten van Amerika geen trek hadden in de evenementen van de UFC tijdens de coronacrisis, ontving de regering van de staat Florida hen wel met open armen. Er werd zelfs een aparte regeling aangenomen, waardoor 'vechtsport' tot de belangrijke industrieën in Florida werd gerekend, die door moesten gaan tijdens de coronacrisis. Deze regeling was speciaal bedoeld om de komst van de UFC in mei 2020 makkelijker te maken. Er is overigens ook in Florida vanwege het coronavirus geen publiek aanwezig bij deze evenementen. Welke evenementen staan allemaal op het programma? Hieronder vindt u de voorlopige kalender.

UFC Kalender mei en juni 2020

 • Zaterdag 9 mei: UFC 249 met Tony Ferguson-Justin Gaethje
 • Woensdag 13 mei: Fight Night met Smith-Texeira
 • Zaterdag 16 mei: Fight Night met Alistair Overeem-Walt Harris
 • Zaterdag 30 juni: Fight Night met Woodley-Burns
 • Zaterdag 6 juni: UFC 250 met Nunes-Spencer
 • Zaterdag 13 juni: UFC Fight Night met Eye-Calvillo

Sport in tijden van corona

De UFC is dus één van de eerste grote sportorganisaties die na de 'coronabreak' weer evenementen organiseert. Wanneer volgen er evenementen van overige topsporten? Op 16 mei begint de Duitse Bundesliga weer, als eerste topvoetbalcompetitie. Op het programma staat dan onder meer de derby Borussia Dortmund-Schalke 04. Op 17 mei begint het autoracen in Amerika weer. Dan staat de NASCAR-race in Darlington op het programma. Op 11 juni staan in de atletiekwereld de Bislett Games op de kalender. In juli begint de Formule 1 weer. De eerste race is op zondag 5 juli 2020 de Formule 1 GP van Oostenrijk. Al deze evenementen worden zonder publiek gehouden, maar zijn vanzelfsprekend wel live op tv en online middels een livestream te volgen.

Uitslagen UFC 249 (9 mei)

Op 9 mei stond dus het eerste evenement sinds de coronabreak op het programma: UFC249.Hoe verliepen de wedstrijden van het hoofdprogramma? In de openingswedstrijd won Hardy op punten van De Castro. In de tweede wedstrijd zegevierde Kattar via een technische knock-out over Stephens. Vervolgens won Ngannou middels een extreem snelle knock-out van Rozenstruik: reeds na twintig tellen was de wedstrijd afgelopen. Hierna won Cejudo op sterke wijze van Cruz (technische knock-out in de tweede ronde). Cejudo kondigde na het gevecht aan dat hij zijn glansrijke carrière beëindigde. De slotwedstrijd van de avond was het spectaculaire gevecht tussen Tony Ferguson en Justin Gaethje. Uiteindelijk won Gaethje via een technische knock-out in de vijfde ronde.

Geschiedenis van UFC

UFC is een afkorting van 'Ultimate Fighting Championship'. Dit fenomeen ontstond begin jaren negentig. Er werd toen gezocht naar een concept om sporters uit verschillende vechtsporten (martial arts) het tegen elkaar op te laten nemen, om zo te strijden om de titel 'de beste vechtsporter ter wereld'. Op 12 november 1993 werd er voor het eerst een groot evenement gehouden onder de naam UFC. Dit vond plaats in Denver en werd gewonnen door Royce Gracie. In de finale versloeg hij de Nederlander Gerard Gordeau. Dit toernooi werd publicitair een groot succes en daarna volgden er meer van dit type evenementen.

Vale tudo

In de begintijd was UFC nog een erg extreme vorm van vechtsport. De basis van de regels kwam uit de Braziliaanse vechtsport 'vale tudo'. De naam van die sport is eigenlijk Portugees voor: 'alles mag'. Toch waren er in de praktijk een paar dingen die niet mochten: bijten en in de ogen krabben. Men werd echter niet gediskwalificeerd als men dit toch deed, men kreeg slechts een boete bij zo'n overtreding.

Extreem

De wedstrijden in die oertijd waren zeer extreem. De gevechten werden niet in rondes ingedeeld, er waren geen verschillende gewichtsklassen, er was geen puntentelling, pas bij een knock-out eindigde een wedstrijd. In die oertijd werd UFC vaak 'kooivechten' genoemd en men noemde de wedstrijden ook wel 'menselijke hanengevechten'. Dat extreme imago uit de begintijd is altijd deels aan de UFC blijven kleven. In de praktijk is de UFC in de loop der tijd echter steeds meer een 'normale' vorm van Mixed Martial Arts (gemengde vechtkunst) geworden, met meer regelgeving, jurybeslissingen, enzovoort.

Groei

UFC heeft in de loop der jaren een grote groei doorgemaakt, mede door fusies en overnames van diverse andere grote vechtsportorganisaties, waarbij meestal ook de grote sterren van die andere organisaties zich vervolgens aansloten bij UFC. Op den duur is UFC uitgegroeid tot de toonaangevende bond op het gebied van de MMA (Mixed Martial Arts).

Programma UFC Fight Night op 30 mei 2020

Welke interessante wedstrijden staan op het programma? Het hoofdgevecht op het programma van dit gala is een wedstrijd in het weltergewicht tussen Tyrone Woodley en Gilbert Burns. Ook staat er op het programma een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Augusto Sakai en Blogay Ivanov. Er wordt eveneens een wedstrijd in het halfzwaargewicht gehouden tussen Jamahal Hill en Klidson Abreu. Ook staat er op het programma een wedstrijd in het dames strogewicht, tussen Hannah Cifers en Mackenzie Dern. Hieronder vindt u het voorlopige programma. Indien er nog wijzigingen plaatsvinden, dan wordt dit programma geüpdatet.

Programma Prelims - voorprogramma (Livestream UFC Tv)

 • Vedergewicht: Chris Gutiérrez - Vince Morales
 • Bantamgewicht: Louis Smolka - Casey Kenney
 • Vlieggewicht: Tim Elliott - Brandon Royval
 • Halfzwaargewicht: Klidson Abreu - Jamahal Hill
 • Catchweight: Spike Carlyle - Billy Quarantillo
 • Dames Vlieggewicht: Katlyn Chookagian - Antonina Shevchenko

Programma Main Card - hoofdprogramma (Livestream Eleven Sports en Kijk)

 • Dames strogewicht: Hannah Cifers - Mackenzie Dern
 • Lichtgewicht: Brok Weaver - Roosevelt Roberts
 • Weltergewicht: Kevin Holland - Daniel Rodriguez
 • Zwaargewicht: Augusto Sakai - Blagoy Ivanov
 • Weltergewicht: Tyron Woodley - Gilbert Burns

Hoe laat begint het programma?

Hoe laat begint het hoofdprogramma op 30 mei 2020? Dit begint om 3u00 CET (Nederlandse en Belgische tijd) in de nacht van zaterdag 30 mei op zondag 31 mei. Hoe laat begint het voorprogramma? De PreLims beginnen om 0u00 CET (Nederlandse en Belgische tijd.)

Locatie: Las Vegas

Het is de bedoeling dat het evenement in Las Vegas wordt gehouden. Indien hierover echter vanwege de coronacrisis alsnog problemen over ontstaan, dan is het mogelijk dat het evenement verplaatst wordt naar Florida, waar ook de eerste drie evenementen na de 'coronabreak' plaatsvonden.

UFC Fight Night live op tv (30 mei 2020)

Nederland (Talpa): niet op tv, wel een gratis livestream

Jarenlang waren de uitzendrechten (live tv en livestream) van de UFC in Nederland in handen van FOX Sports. Met ingang van 2019 zijn de uitzendrechten echter in handen van Talpa (SBS Broadcasting). Zij beschikken onder meer over de tv-zenders Veronica Tv, SBS6, SBS9 en NET5. Talpa zendt veel evenementen van de UFC live uit op de zender SBS9. Deze Fight Night wordt door hen echter niet live op tv uitgezonden. Wel is er een gratis livestream voor de Nederlandse kijkers in de nacht van 30 mei op 31 mei beschikbaar. Op die gratis stream is het gehele hoofdprogramma te zien. (Meer info over de gratis livestream voor kijkers uit Nederland: zie verderop.)

Coronavirus en Talpa

Toen dit evenement oorspronkelijk in april toch door leek te gaan, had Talpa als beleid om sportevenementen (en dus ook dit vechtsportgala) niet live uit te zenden 'om ethische redenen, vanwege de coronacrisis'. Met ingang van 9 mei gaan zij echter toch weer live sport uitzenden. Zij zenden dit echter niet op tv uit, doch wel via de stream. Ook de overige gala's van UFC in mei 2020 zijn bij hen niet op tv te zien, maar wel online via een livestream.

In België live op tv, hoe laat en welke zender? Eleven Sports

Op welke tv-zender is dit evenement live te zien in België? Dit vechtsportgala wordt live op tv uitgezonden door Eleven Sports. De live tv-uitzending vindt plaats op hun kanaal 1. Die zender is in Vlaanderen onder meer ook te ontvangen voor abonnees van Play Sports en Proximus. Hoe laat begint de live tv-uitzending? Die begint in de nacht van zaterdag 30 mei op zondag 31 mei waarschijnlijk om 3u00. Welke wedstrijden van het programma zijn bij hen live op tv te zien? Net als bij Kijk is ook bij Eleven alleen het tweede deel van het programma (het hoofdprogramma) live te bekijken. (Het eerste deel van het programma, de PreLims, zijn alleen via de UFC Fight Pass te bekijken.)

Livestream UFC Fight Night (30 mei), hoe laat en waar?

Gratis livestream in Nederland van het hoofdprogramma

In Nederland wordt er een gratis livestream verzorgd door Streamingdienst Kijk. Met een livestream kan men dit vechtsportgala van de UFC live bekijken op een computer of smartphone. Via die livestream is het gehele hoofdprogramma te zien. Er wordt ook een link naar de officiële livestream van Kijk geplaatst op de site van Veronica Tv.

Hoe laat begint de gratis livestream van UFC in Nederland?

De livestream van Kijk begint in de nacht van zaterdag 30 mei op zondag 31 mei 2020 om 3u00.

Gratis livestream Kijk (Talpa)

Talpa zendt ook veel andere grote vechtsportevenementen via een gratis stream uit. Zo zijn de gala's van Glory Kickboxing ook bij hen via een gratis livestream te zien. Ook heel wat andere grote sportevenementen zij via een gratis livestream bij het multimediaplatform Kijk van Talpa te bekijken. Zo zenden zij ook veel interlands van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal) via zo'n gratis livestream uit. Ook de wedstrijden van de Champions League zijn bij hen middels een gratis livestream te bekijken.

Inloggen livestream (Veronica en Kijk) en geo-restrictions

Om bij Talpa die gratis livestream te bekijken, moet de gebruiker dikwijls wel in te loggen. Bij die livestream kan men inloggen met een Kijk-account. Het is echter ook mogelijk om bij zo'n livestream in te loggen met een Facebook-account. Zo'n livestream is wel geo-restricted. Buiten Nederland mag deze gratis livestream niet gebruikt worden.

Livestream Eleven Sports Fight Pass

Het is mogelijk om UFC Fight Night 176 te bekijken via een livestream van het Eleven Sport Network. Dit is een digitale sportomroep die in een groot aantal landen actief is. Tot die landen behoort onder meer België. Zij zenden net als Kijk en Veronica ook alleen het hoofdprogramma uit op hun livestream.

Die livestream is te bekijken door abonnees van Eleven Sports Network heeft. Wie geen volledig abonnement bij hen wil hebben, maar wel de vechtsportevenementen bij hen online via een stream wil bekijken, kan een Eleven Sports Fight Pass bij hen kopen.

Livestream Play Sports Go App (hele EU)

Men kan ook een livestream vinden van het hoofdprogramma via de Telenet Play Sports Go App. Via die app kan men namelijk niet alleen zenders van Play Sports via een livestream bekijken, maar ook de zender van Eleven Sports waarop dit evenement live te zien is. Zo'n livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. De livestream van de Play Sports Go App is in de hele EU live te bekijken. Is dit een gratis livestream van dit MMA-evenement? Neen, men dient te betalen om naar een livestream op die app te kunnen kijken. Dit kan men doen door een vast abonnement te nemen, waarmee dus fulltime elke livestream bekeken kan worden. Wie echter geen vast abonnement op die dienst heeft, kan de livestream voor dit gala ook verkrijgen door een dagpas of weekendpas aan te schaffen.

Livestream Telenet Play Sports

Mensen in Vlaanderen, die een abonnement hebben op digitale tv bij Telenet en daaraan gekoppeld een abonnement hebben op het zenderpakket Play Sports, kunnen het hoofdprogramma van het vechtsportgala ook per livestream bekijken via de site van Play Sports. Zij kunnen inloggen op die site en dan daarop per livestream naar de zenders van Play Sports en Eleven Sports kijken.

Livestream voorprogramma's: UFC Tv

Het voorprogramma van dit vechtsportgala is ook live online per livestream te bekijken. Die livestream bevindt zich op de site van UFC Tv. Die stream begint in de nacht van zaterdag op zondag om 0u00. Dit is echter geen gratis livestream. Om hun livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op hun Fight Pass te hebben.

Het hoofdprogramma van dit evenement is niet per livestream op die site te bekijken voor de Fight Pass-abonnees. Om in landen zoals de Verenigde Staten de livestream te kunnen bekijken van het hoofdprogramma, moet er een PPV-stream gekocht worden. Wat dat betreft zijn de vechtsportfans in Nederland dus bevoorrecht dat ze het hoofdprogramma gratis via een stream kan bekijken.

Terugkijken

De wedstrijden van het hoofdprogramma van een UFC-evenement kan men meestal de volgende dag terugkijken op de site van Veronica Tv. Ook kan men de live-uitzending van het evenement doorgaans gratis terugkijken bij de streamingdienst Kijk.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp het EK voetbal 2021 speelt Oranje tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde van het Europees kampi…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…

MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2020MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2020In 2020 wordt er door Bellator MMA hoogstwaarschijnlijk een groot vechtsportgala gehouden in Nederland. Het Amerikaanse…
MMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tvMMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tvOp zaterdag 12 oktober 2019 wordt het vechtsportgala 'Bellator 230 - Milaan' georganiseerd. Het hoofdgevecht op het prog…
Bronnen en referenties
 • http://frontpage.fok.nl/nieuws/760422/1/1/50/overeem-aankomend-weekend-weer-in-actie-tijdens-ufc-209.html
 • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1972972/overeem-vecht-december-tegen-ngannou
 • http://uk.ufc.com/schedule/event/NL
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Alistair_Overeem
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/gkhan-saki-terug-actie-op-ufc-226

Reageer op het artikel "UFC Fight Night 30 mei 2020, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Joep Evers, 08-05-2020 12:33 #1
Kan je na de livestream de wedstrijden van UFC 249 ook nog ergens terugkijken? Reactie infoteur, 08-05-2020
Ja hoor, normaal gesproken kan men de wedstrijden van het hoofdprogramma allemaal terugkijken op de sites van Veronica Tv en Kijk.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 26-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 1
Schrijf mee!