UFC 2020: Rozenstruik-Ngannou, live op tv en livestream

UFC 2020: Rozenstruik-Ngannou, live op tv en livestream Op zaterdag 28 maart 2020 zou in Columbus (Ohio, USA) het vechtsportgala UFC Fight Night 171 worden georganiseerd. Vanwege het coronavirus is dit echter afgelast. Dit evenement zou plaatsvinden in de Nationwide Arena. Het hoofdgevecht op het programma was de wedstrijd tussen twee zwaargewichten: Francis Ngannou (Frankrijk) en Jairzinho Rozenstruik (Suriname).

UFC en de coronacrisis

Vanwege het coronavirus gaan veel sportevenementen in het voorjaar van 2020 niet door. De UFC was oorspronkelijk van plan om diverse Fight Nigths wel door te laten gaan, maar op een andere locatie en zonder publiek. Uiteindelijk heeft men toch besloten om de evenementen, waaronder Fight Night 171, af te lasten. Als er bekend is of/wanneer er een nieuwe datum voor dit evenement komt, dan wordt dat hier gemeld.

Historie van de UFC

De UFC is begin jaren negentig opgericht in de Verenigde Staten. UFC staat voor het 'Ultimate Fighting Championship'. Bij de UFC had men als doel om strijders uit diverse vechtsporten tegen elkaar te laten vechten. Aan de basis van de ideeën van de UFC lag oorspronkelijk de vechtsport 'vale tudo'. Bij die Braziliaanse sport is heel veel toegestaan, behalve bijvoorbeeld in de ogen krabben en bijten.

Kooivechten?

In die begintijd waren de gevechten bij de UFC erg extreem. Een partij eindigde pas als één van de twee vechters knock-out ging of het opgaf. Er was geen puntentelling en er werd nauwelijks ingegrepen door een scheidsrechter of jury. In die tijd noemde men deze sport vaak 'kooivechten' of 'menselijke hanengevechten'.

MMA

Dat imago uit de begintijd heeft de UFC nog erg lang met zich meegedragen. In werkelijkheid zijn er in de loop der jaren echter meer regels gekomen en ook veel meer toezicht van jury's, scheidsrechter en ringarts. De sport die bij de UFC wordt beoefend noemt men officieel MMA (Mixed Martial Arts).

UFC

De UFC was in de begintijd nog maar een kleine organisatie. In de loop der tijd is deze Amerikaanse bond, door grote investeringen en overnames van andere vechtsportbonden, uitgegroeid tot de leidende internationale organisatie in de Mixed Martial Arts. Een concurrerende organisatie is Bellator, die wordt beschouwd als de op één na belangrijkste bond binnen de MMA.

Nederland en UFC: o.a. Gordeau, De Randamie, Overeem en Struve

Nederlanders spelen van oudsher een aanzienlijke rol binnen vechtsporten zoals Mixed Martial Arts en kickboksen. In de oertijd van de UFC behoorde reeds een Nederlander tot de sterren van deze organisatie. De Nederlander Gerard Gordeau was in 1993 de verliezende finalist bij het eerste grote vechtsportgala van de UFC. Een andere UFC-ster uit Nederland is Germaine de Randamie. Zij veroverde op 11 februari 2017 de wereldtitel in het 'featherweight' (vedergewicht), door de Amerikaanse Holly Holms te verslaan. Twee grote Nederlandse UFC-helden in het zwaargewicht bij de heren zijn Alistair Overeem en Stefan Struve. Zij komen beiden in actie op het gala op 7 december 2019 in Washington.

Biografie: Jairzinho Rozenstruik

Op 17 maart 1988 werd Jairzinho Rozenstruik geboren in Paramaribo (Suriname). Van 2009 tot 2016 was Rozenstruik een professionele kickbokser. Hoogtepunten uit die periode zijn onder meer zeges van Rozenstruik op Benjamin Adegbuyi en Donegi Abena. In totaal vocht Jarzinho Rozenstruik 85 kickbokswedstrijden, waarvan hij er 76 won. Sinds 2017 focust Rozenstruik zich op MMA (Mixed Martial Arts). De Surinamer Jairzinho Rozenstruik heeft 10 officiële MMA-partijen gevochten en heeft ze allemaal gewonnen. In december 2019 versloeg Rozenstruik de Nederlander Alistair Overeem via een knock-out. Dit gebeurde op buitengewoon spectaculaire wijze. Lange tijd stond Rozenstruik op punten achter in die wedstrijd. Overeem leek het gevecht onder controle te hebben. Maar in de slotfase pakte Jairzinho Rozenstruik via een indrukwekkende knock-out alsnog de zege. Als gevolg van deze prestatie won Jairzinho Rozenstruik bij diverse MMA-websites de award voor de 'Comeback of the Year'. Ook werd Rozenstruik door diverse websites in 2020 uitgeroepen als de grootste 'nieuwkomer van het jaar' in de UFC. Anno maart 2020 staat Jairzinho Rozenstruik op de zesde plek in de wereldranglijst van de zwaargewichten bij The Ultimate Fighting Championship.

Biografie Francis Ngannou

Op 5 september 1986 werd Francis Ngannou geboren in Batié (Kameroen). Op 22-jarige leeftijd ging hij aan bokstraining doen. Toen hij 26 jaar was, verhuisde Francis Ngannou naar Frankrijk om te proberen om in Europa een carrière als profbokser op te bouwen. Via een trainer kwam Ngannou echter in contact met MMA. Al snel bleek Ngannou enorm veel talent voor die sport te hebben. Hij groeide uit tot een wereldtopper. Anno 2020 staat Francis Ngannou op de tweede plek op de UFC-wereldranglijst. Ngannou vocht in zijn carrière 17 profpartijen en won er daarvan 14. De bijnaam van Ngannou is 'The Predator'. Francis Ngannou heeft de nationaliteit van zowel Frankrijk als Kameroen.

Programma: UFC Fight Night 171 in Columbus op 28 maart 2020

Hoe ziet het programma eruit van het gala UFC Fight Night 171 dat op zaterdag 28 maart 2020 in de Amerikaanse stad Columbus wordt gehouden? Hieronder vindt u een voorlopig overzicht van de wedstrijden die er worden gehouden in zowel het voorprogramma (de PreLims) als het hoofdprogramma (de Main Card). Dit programma wordt waarschijnlijk nog aangevuld met enkele wedstrijden. De volgorde van de wedstrijden is officieel nog niet bekend. Het enige dat zeker is, is dat de wedstrijd 'Francis Ngannou-Jairzinho Rozenstruik' de slotwedstrijd is van het programma. Zodra het definitieve programma van dit evenement bekend is, wordt het hier geplaatst.

Programma: Wedstrijden UFC Fight Night Columbus, Ohio (onder voorbehoud)

 • Bantamgewicht: Martin Day - Randy Costa
 • Bantamgewicht: Cody Stamann - Raoni Barcelos
 • Bantamgewicht: Louis Smolka - Davey Grant
 • Dames strogewicht: Tecia Torres - Mizuki Inoue
 • Light Heavyweight: Sam Alvey - Khalil Rountree Jr.
 • Zwaargewicht: Greg Hardy - Yorgan de Castro
 • Weltergewicht: Matt Brown - Miguel Baeza
 • Dames Bantamgewicht: Aspen Ladd - Julianna Peña
 • Bantamgewicht: Raphael Assunção - Cody Garbrandt
 • Zwaargewicht: Francis Ngannou - Jairzinho Rozenstruik

Op tv in Nederland: UFC Fight Night met Ngannou-Rozenstruik

Uitzendrechten: Talpa

De uitzendrechten van de evenementen van de UFC zijn met ingang van 2019 in handen van Talpa (SBS Broadcasting). Zij zijn de eigenaren van diverse zenders, waaronder Veronica Tv, SBS9 en SBS6. Tot en met december 2018 waren de uitzendrechten voor Nederland (tv en livestream) in handen van FOX Sports. Voor vechtsportliefhebbers in Nederland lijkt het in theorie een grote vooruitgang te zijn dat de rechten naar Talpa (SBS Broadcasting) zijn verhuisd, aangezien men de evenementen van de UFC hierdoor voortaan op een 'open net' kan bekijken, terwijl de wedstrijden voorheen live te zien waren op abonneezenders.

Welke zender? Hoe laat?

Op welke zender is het hoofdprogramma van dit evenement (inclusief 'Jairzinho Rozenstruik vs Francis Ngannou') te zien? Waarschijnlijk wordt dit weer live uitgezonden op SBS9. Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending begint, wordt dat hier gemeld. Het slotgevecht is 'Ngannou-Rozenstruik'. Als die wedstrijd begint, is het in Nederland al de vroege ochtend van 29 maart 2020.

Live op tv in België: UFC Fight Night met Jairzinho Rozenstruik en Francis Ngannou

Welke zender? Eleven Sports (ook via Play Sports)

Het hoofdprogramma van de UFC Fight Night van Columbus (Ohio), inclusief natuurlijk het hoofdgevecht 'Ngannou vs Rozenstruik' wordt ook in België live op tv uitgezonden. De uitzendrechten (live tv en livestream) zijn in België in handen van Eleven Sports. Deze zender is te bekijken voor abonnees van Eleven Sports, maar daarnaast kan men onder meer ook via Telenet Play Sports naar die zender kijken.

Livestream UFC Fight Night op 28 maart 2020 (Ngannou-Rozenstruik)

Gratis livestream in Nederland

Deze UFC Fight Night, met als hoofdgevecht Francis Ngannou-Jairzinho Rozenstruik, wordt voor Nederlandse kijkers online uitgezonden via een gratis livestream. Met die stream is het gehele hoofdprogramma van dit gala live te zien. De livestream bevindt zich onder meer op de website van Veronica Tv. De livestream is ook te vinden via het online streamingplatform van Talpa, genaamd Kijk. Talpa zendt ook veel andere sportevenementen online uit via een gratis livestream. Daaronder zijn veel voetbalwedstrijden uit de Champions League, maar ook kickboksgala's zoals Glory Arnhem (met Rico vs Badr)op 21 december 2019 en MMA-gala's van de UFC.

Inloggen bij de livestream van Kijk of Veronica

Om een livestream bij hen te bekijken, dient men in te loggen op de site van Veronica of van Kijk. Op beide sites kan men bij de livestream inloggen met een account van Kijk. Men hoeft echter voor het bekijken van zo'n livestream niet per se een apart account aan te maken. Men kan bij zo'n gratis livestream van Veronica doorgaans ook inloggen met een Facebook-account. De officiële livestream van Veronica (en Kijk) is alleen in Nederland te bekijken. Voor andere landen is deze gratis livestream van de Veronica-uitzending van UFC Fight Night 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream PreLims?

Het voorprogramma van dit evenement, de zogenaamde 'PreLims', wordt live uitgezonden op het internet via een livestream van UFC Tv. Om de livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op de UFC Fight Pass te hebben. Die livestream is dus niet te zien bij Veronica; ook kan men deze stream niet live via bijvoorbeeld de Ziggo Go App bekijken. Let op: die stream van de PreLims betreft dus niet het deel van het programma waarin de wedstrijd van Jairzinho Rozenstruik tegen Ngannou zit.

Stream: achteraf terugkijken van UFC Fight Night

Men kan het evenement ook achteraf nog online bekijken via een stream. Bij Veronica zet men achteraf van elke aparte wedstrijd een stream op hun site; dat geldt dus ook voor het gevecht tussen Francis Ngannou-Jairzinho Rozenstruik. De stream van het volledige evenement is onder meer te zien via Kijk of via Ziggo Go.

Livestream Play Sports: UFC Fight Night (hele EU)

Eleven Sports: livestream ook bij Telenet Play Sports

UFC Washington is ook via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Via die livestream ziet men de live tv-uitzending van Eleven Sports. Bij het Vlaamse Telenet Play Sports biedt men namelijk niet alleen hun eigen zenders aan, maar ook drie zenders van Eleven Sports zijn bij hen per livestream te bekijken. Op zo'n livestream kan men dus het hoofdprogramma van vechtsportgala, inclusief de wedstrijd van Francis Ngannou tegen Jarzinho Rozenstruik, op een smartphone of computer bekijken. Via de Play Sports Go App kan men de livestream van dit gala in de hele EU bekijken. Men kan die livestream van UFC Fight Night (inclusief het gevecht 'Francis Ngannou vs Jarzinho Rozenstruik') om die app te bekijken indien men een betaal abonnement op die app heeft, of als men een dagpas voor die app koopt. Abonnees van tv via Telenet Play Sports in België kunnen de livestream van dit gala ook vinden op de website van die omroep.

Livestream via Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om de livestream van dit Amerikaanse evenement te bekijken via de Play Sports Go App. Deze streamingdienst is ook beschikbaar voor mensen die geen tv-abonnement bij Telenet hebben. Men kan op die app een puur digitaal abonnement nemen, waarmee men steeds elke livestream van hen kan bekijken. Elke livestream van hen (en van de drie kanalen van Eleven Sports) zijn voor abonnees in de hele EU te bekijken. Wie echter geen vast abonnement wil hebben en toch één of enkele evenementen bij hen per livestream wil bekijken, kan ervoor kiezen om een dagpas of weekendpas te kopen. Daarmee kan men respectievelijk één etmaal of één weekend elke livestream van Play Sports bekijken. Play Sports zendt behalve UFC ook live op televisie en via de livestream veel voetbal, Formule 1 en veldrijden uit.

Vechtsport live op tv en livestream

Welke overige grote vechtsportevenementen kan men live op tv of online via een livestream bekijken? Op die avond in maart kan men ook live op tv en via een gratis livestream kijken naar Glory Antwerpen. In juni 2020 kan men live op tv en via een gratis livestream kijken naar 'Glory Rotterdam - Badr is Back'. Bij da kickboksgala in Ahoy Rotterdam maakt Badr Hari zijn comeback.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC 2020: Alistair Overeem-Walt Harris live tv en livestreamUFC 2020: Alistair Overeem-Walt Harris live tv en livestreamOp zaterdag 11 april 2020 zou in Portland (Oregon, USA) het vechtsportgala UFC Fight Night 172 worden georganiseerd. De…
Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 spelen AFC Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd…
Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live Eindhoven 2020 via een livestreamIn Eindhoven vindt op zaterdag 29 februari 2020 een groot kickboksgala plaats. Op het programma van dit gala staat onder…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…

Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2020MMA: Bellator in Nederland (Amsterdam) in 2020In 2020 wordt er door Bellator MMA hoogstwaarschijnlijk een groot vechtsportgala gehouden in Nederland. Het Amerikaanse…
Bronnen en referenties
 • http://www.nu.nl/sport-overig/4545855/ufc-keert-in-september-terug-rotterdam.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UFC_Fight_Night:_Overeem_vs._Arlovski
 • http://uk.ufc.com/news/UFC-Announces-Three-Further-European-Events-for-2017
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/gokhan-saki-tekent-bij-ufc/
 • http://www.dailystar.co.uk/sport/ufc/617262/Gokan-Saki-signs-with-UFC-UFC-Rotterdam

Reageer op het artikel "UFC 2020: Rozenstruik-Ngannou, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!