InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv

Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv

Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv Op zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Saddik werd geboren in België, maar komt uit voor Marokko. De Nederlander Rico Verhoeven is de wereldkampioen kickboksen in de gewichtsklasse 'heavyweight' (zwaargewicht). De wedstrijd is een onderdeel van evenement 'Glory 49 - Redemption' dat plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Ook is dit titelgevecht 'Rico vs Jamal' live op het internet te bekijken via een livestream.

Biografie: Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik werd op 3 oktober 1990 geboren in Antwerpen. Zijn bijnaam is The Goliath. Ben Saddik werd als vechtsporter voor een zeer belangrijk deel opgeleid door de Nederlander Cor Hemmers bij het team Golden Glory. Ben Saddik heeft een lengte van 205 centimeter. Daarmee is deze Belgische Marokkaan de langste kickbokser die actief is bij de bond Glory Kikboxing. Ben Saddik heeft een reach van 203 centimeter.

Debuut: eerste gevecht tegen Rico Verhoeven

De profcarrière van Jamal Ben Saddik begon in 2011. Bij een kickboksgala van It's Showtime in de Sporthallen Zuid (Amsterdam) was in maart van dat jaar nota bene Rico Verhoeven zijn tegenstander. Verhoeven had op dat moment al jaren ervaring als profkickbokser, maar toch slaagde de debutant Jamal Ben Saddik erin om de Nederlander te verslaan. Ben Saddik zegevierde via een technische knock-out in de tweede ronde.

Resultaten

In totaal heeft Jamal Ben Saddik in de loop van zijn carrière 38 officiële profpartijen gevochten. Daarvan won hij er 32 en hij leed 6 nederlagen. Hij vocht tegen diverse kickbokslegendes. Op zijn cv staan onder meer een overwinning tegen Remy Bonjasky (in 2012) en een nederlaag tegen Peter Aerts (in 2013). Ben Saddik is bij diverse bonden uitgekomen, maar hij was vooral actief bij Glory en A1. Zijn grote droom is de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht. In december 2017 krijgt hij dus de kans om te strijden om die titel tijdens het Glory Kickboxing Gala Rotterdam.

Versus Goliath

In het voorjaar van 2017 ging er een documentaire over Ben Saddik in première, getiteld: Versus Goliath. Deze documentaire is diverse keren getoond op Ziggo Sport. In deze film vertelt Ben Saddik zijn levensverhaal en leert men ook zijn familie kennen. Ben Saddik vertelt in de documentaire over de verschrikkelijke gezondheidsproblemen die hem hebben getroffen: twee maal werd er bij hem kanker geconstateerd.

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo Verhoeven werd geboren op 10 april 1989. Hij komt uit het Brabantse Bergen op Zoom. De roepnaam van Ricardo is Rico. Onder begeleiding van zijn vader begon hij reeds als vijfjarige met vechtsport. In die begintijd deed hij aan karate, op zijn zevende ging hij kickboksen. Daar bleek hij ontzettend veel talent voor te hebben. Hij groeide uit tot één van de grootste sterren van de kickbokswereld.

Statistieken

Rico Verhoeven heeft als profkickbokser 61 officiële partijen gevochten, waarvan hij er 50 won. Eén match van hem eindigde in een 'draw' (remise). Tien keer leed hij een nederlaag. Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter en ook een 'reach' van 196 centimeter. Een hoogtepunt in zijn carrière vond plaats op 21 juni 2014 in Los Angeles: hij won toen de wereldtitel van Glory Kickboxing in de gewichtsklasse 'Heavyweight'. Sindsdien heeft hij diverse malen zijn titel verdedigd en al die titelgevechten heeft hij gewonnen. Zijn volgende grote uitdaging is dus het titelgevecht 'Rico vs Jamal' bij het Glory Kickboksgala in Rotterdam 2017.

Badr Hari

Het beroemdste gevecht van Verhoeven was zijn wedstrijd tegen Badr Hari (dat was overigens geen officieel titelgevecht). De match Rico Verhoeven-Badr Hari vond plaats op 10 december 2016 in Oberhausen en werd gewonnen door Verhoeven, aangezien Hari wegens een blessure moest opgeven. Het is de bedoeling dat er nog een rematch Rico-Badr komt (mogelijk eind 2017 of begin 2018).

De uitdaging: titelgevecht Jamal Ben Saddik vs Rico Verhoeven

Op 25 maart 2017 vond het vechtsportgala Glory 39 plaats in de Belgische hoofdstad Brussel. Jamal Ben Saddik vocht op die avond een wedstrijd tegen de Braziliaan Guto Inocente. Ben Saddik won de wedstrijd. Toen hij vervolgens in de ring werd geïnterviewd, maakte hij van die kans gebruik om Rico Verhoeven, die aanwezig was als tv-commentator, uit te dagen voor een wedstrijd.

Verhoeven reageerde daar meteen op door de ring in te klimmen en het gesprek met Ben Saddik aan te gaan. Verhoeven verkondigde op ironische toon dat hij de wedstrijd die Ben Saddik zojuist had gevochten, zo saai vond dat hij er bijna bij in slaap was gevallen. Verhoeven verklaarde daarom dat een wedstrijd tegen Ben Saddik geen echte uitdaging voor hem zou zijn. Ben Saddik herinnerde Verhoeven echter aan hun eerdere ontmoeting, waarbij de toen nog erg onervaren Belgische Marokkaan de ervaren Nederlander versloeg. Het resultaat van dit gesprek in de ring was, dat Verhoeven de uitdaging accepteerde en er dus een nieuw gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven komt.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het titelgevecht 'Rico vs Jamal' al in mei 2017 plaats zou vinden, tijdens het kickboksgala in Den Bosch (de Brabanthallen). Vanwege een blessure van Jamal Ben Saddik (door een valpartij van een scooter) kon de wedstrijd toen echter niet doorgaan. Er werd daarom naar een alternatieve tegenstander voor Verhoeven gezocht en dat was toen Ismael Lazaar. Rico Verhoeven won die match op punten.

Voorbeschouwing: titelgevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik

Wat is de datum van het gevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik en waar vindt de wedstrijd plaats? Het titelgevecht zal gehouden worden tijdens een groot vechtsportgala Redemption van Glory in Rotterdam, dat op 9 december 2017 wordt gehouden. Het is een officieel titelgevecht en gaat over vijf ronden. Hoewel Jamal Ben Saddik bij de eerdere ontmoeting van Verhoeven won, moet wereldkampioen Verhoeven beschouwd worden als de favoriet voor de zege in deze titelstrijd om het WK kickboksen in het zwaargewicht.

Glory 49 - Redemption: locatie, tickets, overige info

Zodra er meer informatie definitief bekend is over het kickboksgala 'Glory 49- Redemption' dat in Ahoy Rotterdam wordt gehouden, dan wordt die info hier gemeld.

Uitslag en verslag van 'Rico vs Jamal'

Na afloop van het titelgevecht van Verhoeven en Saddik worden hier de uitslag en een verslag van de wedstrijd geplaatst.

Live op tv: Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik

De wedstrijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Waarschijnlijk zenden ze deze wedstrijd, evenals de andere wedstrijden van het hoofdprogramma van het Glory Kickboxing Gala in Rotterdam, uit op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis te zien voor alle digitale abonnees van Ziggo).

Daarnaast is de wedstrijd Verhoeven-Ben Sadik ook live te zien op één van de betaalzenders van Ziggo Sport Totaal. Zodra er meer info bekend is over de uitzending van de strijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven (hoe laat begint de uitzending en op welke zenders vindt deze plaats), dat wordt dat hier gemeld. In België zijn de uitzendrechten van deze wedstrijd om het Glory WK kickboksen (zwaargewicht) waarschijnlijk in handen van SFR Sport 5. In de Verenigde Staten worden de evenementen van Glory Kickboxing live uitgezonden door ESPN.

Livestream 'Rico vs Jamal'

De wedstrijd tussen Rico en Jamal is ook live op het internet te volgen via een livestream. Dit evenement van Glory is onder meer te zien via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream is te bekijken door abonnees en daarnaast is hij ook via 'pay-per-view' beschikbaar. Zodra er meer bekend is over eventuele andere livestreams van dit evenement, bijvoorbeeld bij Eversports of UFC tv, dan wordt die info hier geplaatst.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Kickboksen: Glory 48 (New York) live op tvKickboksen: Glory 48 (New York) live op tvIn het seizoen 2017 organiseert de bond Glory Kickboxing vijf grote vechtsportgala's in de Verenigde Staten. De laatste…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het tegen elkaar op in de boksring. Rico Verhoeven is d…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)In 2018 staan de kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede weds…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jamal_Ben_Saddik
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1260
  • http://www.ad.nl/andere-sporten/video-verhoeven-accepteert-uitdaging-van-saddik~af0b9255/
  • http://www.sport-planet.eu/nl/andere/lees/2017-03-22/dit-weekend-op-zoek-naar-roem-in-eigen-land-maar-deze-belgische-kickboxer-overwon-al-twee-keer-de-strijd-tegen-kanker
  • http://www.bndestem.nl/overige-sporten/rico-verhoeven-vecht-in-december-weer-in-nederland-jamal-ben-saddik-is-zijn-tegenstander~aa6b222e/

Reageer op het artikel "Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 30-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!