InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv

Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv

Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv Op zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Saddik werd geboren in België, maar komt uit voor Marokko. De Nederlander Rico Verhoeven is de wereldkampioen kickboksen in de gewichtsklasse 'heavyweight' (zwaargewicht). Het gevecht 'Rico vs Jamal' is een onderdeel van evenement 'Glory 49 - Redemption' dat plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Ook is dit titelgevecht 'Rico vs Jamal' live op het internet te bekijken via een livestream.

Kalender Glory 2018

Welke grote evenementen staan er in 2018 op het programma van Glory Kickboxing? Hun eerste grote kickboksgala van dat seizoen is Glory 50 - Chicago in februari 2018, met onder meer het wereldtitelgevecht kickboksen in het weltergewicht: Murthel Groenhart - Harut Grigorian.

Comeback Badr Hari
In maart 2018 wordt in Ahoy Rotterdam het evenement 'Glory 51 - Badr Hari is Back' gehouden. Bij dit evenement viert Hari zijn comeback tijdens de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges.

Biografie: Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik werd op 3 oktober 1990 geboren in Antwerpen. Zijn bijnaam is The Goliath. Ben Saddik werd als vechtsporter voor een belangrijk deel opgeleid door de Nederlander Cor Hemmers bij het team Golden Glory. Ben Saddik heeft een lengte van 205 centimeter. Daarmee is deze Belgische Marokkaan de langste kickbokser die actief is bij de bond Glory Kikboxing. Ben Saddik heeft een reach van 203 centimeter.

Debuut: eerste gevecht tegen Rico Verhoeven
De profcarrière van Jamal Ben Saddik begon in 2011. Bij een kickboksgala van It's Showtime in de Sporthallen Zuid (Amsterdam) was in maart van dat jaar nota bene Rico Verhoeven zijn tegenstander. Verhoeven had op dat moment al enige jaren ervaring als profkickbokser, maar toch slaagde de debutant Jamal Ben Saddik erin om de Nederlander te verslaan. Ben Saddik zegevierde via een technische knock-out in de tweede ronde.

Resultaten
In totaal heeft Jamal Ben Saddik in de loop van zijn carrière 38 officiële profpartijen gevochten. Daarvan won hij er 32 en hij leed 6 nederlagen. Jamal vocht tegen diverse kickbokslegendes. Op zijn cv staan onder meer een overwinning tegen Remy Bonjasky (in 2012) en een nederlaag tegen Peter Aerts (in 2013). Ben Saddik is bij diverse bonden uitgekomen, maar hij was vooral actief bij Glory en A1. Zijn grote droom is de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht. In december 2017 krijgt hij dus de kans om te strijden om die titel tijdens het Glory Kickboxing Gala Rotterdam.

Versus Goliath
In het voorjaar van 2017 ging er een documentaire over Ben Saddik in première, getiteld: Versus Goliath. Deze documentaire is diverse keren op tv getoond door Ziggo Sport. In deze film vertelt Ben Saddik zijn levensverhaal en leert men ook zijn familie kennen. Jamal Ben Saddik vertelt in de documentaire over de verschrikkelijke gezondheidsproblemen die hem hebben getroffen: meermaals werd er bij hem kanker geconstateerd. Deze documentaire wordt voorafgaand aan de tweestrijd 'Rico vs Jamal' ook twee keer op tv herhaald door Ziggo Sport: hij is te zien op donderdag 7 december om 17u35 en in de nacht van 8 op 9 december om 01u40.

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo Verhoeven werd geboren op 10 april 1989. Hij komt uit het Brabantse Bergen op Zoom. De roepnaam van Ricardo is Rico. Onder begeleiding van zijn vader begon hij reeds als vijfjarige met vechtsport. In die begintijd deed hij aan karate, op zijn zevende ging hij kickboksen. Daar bleek hij ontzettend veel talent voor te hebben. Hij groeide uit tot één van de grootste sterren van de kickbokswereld.

Statistieken
Rico Verhoeven heeft als profkickbokser 61 officiële partijen gevochten, waarvan hij er 50 won. Eén match van hem eindigde in een 'draw' (remise). Tien keer leed hij een nederlaag. Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter en ook een 'reach' van 196 centimeter. Een hoogtepunt in zijn carrière vond plaats op 21 juni 2014 in Los Angeles: hij won toen de wereldtitel van Glory Kickboxing in de gewichtsklasse 'Heavyweight'. Sindsdien heeft hij diverse malen zijn titel verdedigd en al die titelgevechten heeft hij gewonnen. Zijn volgende grote uitdaging is dus het titelgevecht 'Rico vs Jamal' bij het Glory Kickboksgala Redemption in Rotterdam 2017.

Badr Hari
Het beroemdste gevecht van Verhoeven was zijn wedstrijd tegen Badr Hari (dat was overigens geen officieel titelgevecht). De match Rico Verhoeven-Badr Hari vond plaats op 10 december 2016 in Oberhausen en werd gewonnen door Verhoeven, aangezien Hari wegens een blessure moest opgeven. Het is de bedoeling dat er nog een rematch Rico-Badr komt (mogelijk eind 2017 of begin 2018).

De uitdaging: titelgevecht Jamal Ben Saddik vs Rico Verhoeven

Op 25 maart 2017 vond het vechtsportgala Glory 39 plaats in de Belgische hoofdstad Brussel. Jamal Ben Saddik vocht op die avond een wedstrijd tegen de Braziliaan Guto Inocente. Ben Saddik won de wedstrijd. Toen hij vervolgens in de ring werd geïnterviewd, maakte hij van die kans gebruik om Rico Verhoeven, die aanwezig was als tv-commentator, uit te dagen voor een wedstrijd.

Verhoeven reageerde daar meteen op door de ring in te klimmen en het gesprek met Ben Saddik aan te gaan. Verhoeven verkondigde op ironische toon dat hij de wedstrijd die Ben Saddik zojuist had gevochten, zo saai vond dat hij er bijna bij in slaap was gevallen. Verhoeven verklaarde daarom dat een wedstrijd tegen Ben Saddik geen echte uitdaging voor hem zou zijn. Ben Saddik herinnerde Verhoeven echter aan hun eerdere ontmoeting, waarbij de toen nog erg onervaren Belgische Marokkaan de ervaren Nederlander versloeg. Het resultaat van dit gesprek in de ring was, dat Verhoeven de uitdaging accepteerde en er dus een nieuw gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven komt.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het titelgevecht 'Rico vs Jamal' al in mei 2017 plaats zou vinden, tijdens het kickboksgala in Den Bosch (de Brabanthallen). Vanwege een blessure van Jamal Ben Saddik (door een valpartij van een scooter) kon de wedstrijd toen echter niet doorgaan. Er werd daarom naar een alternatieve tegenstander voor Verhoeven gezocht en dat was toen Ismael Lazaar. Rico Verhoeven won die match op punten.

Voorbeschouwing: titelgevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik

Wat is de datum van het gevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik en waar vindt de wedstrijd plaats? Het titelgevecht zal gehouden worden tijdens een groot vechtsportgala Redemption van Glory in Rotterdam, dat op 9 december 2017 wordt gehouden. Het is een officieel titelgevecht en gaat over vijf ronden. Hoewel Jamal Ben Saddik bij de eerdere ontmoeting van Verhoeven won, moet wereldkampioen Verhoeven beschouwd worden als de favoriet voor de zege in deze titelstrijd om het WK kickboksen in het zwaargewicht.

Glory 49 - Redemption: locatie, tickets, overige info

De wedstrijd Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik is het hoofdgevecht (en dus de slotwedstrijd) van het kickboksgala 'Glory 49 - Redemption' dat in Ahoy Rotterdam wordt gehouden. Dit is een evenement met een zeer sterk programma. Op die avond wordt ook een wereldtitelgevecht in het middengewicht gehouden tussen Alex Pereira en Yousri Belgaroui. Andere prominente wedstrijden op het programma van dit kickboksgala zijn onder meer een gevecht in het weltergewicht tussen Nieky Holzken en Alim Nabiyev, en een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en D’Angelo Marshall. De reguliere kaartverkoop van dit evenement vindt plaats via de website van de organisatie Glory Kickboxing.

Live op tv: Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik

Op welke zender wordt deze wedstrijd live uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? De wedstrijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven wordt op zaterdag 9 december 2017 in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Deze wedstrijd wordt, evenals de andere wedstrijden van het hoofdprogramma van het Glory Kickboxing Gala in Rotterdam, uitgezonden op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis te zien voor alle digitale abonnees van Ziggo) en op de betaalzender Ziggo Select. Let op, voor de ware vechtsportliefhebbers: eerder op die dag wordt ook het voorprogramma (de Superfight Series en de World Series) live uitgezonden op een abonneezender van Ziggo Sport Totaal (zie verderop).

De uitzending van het hoofdprogramma begint op de Ziggo Sport (kanaal 14) om 21u00 en duurt tot circa 0u00. De wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik is de laatste wedstrijd van het programma.

Eerder die dag live op tv, het voorprogramma: om 17u00 de World Series, om 19u30 de Superfight Series

Eerder op de dag worden twee reeksen met andere interessante kickbokswedstrijden van Glory live op tv uitgezonden, uit het voorprogramma van het evenement Glory Redemption Rotterdam. Vanaf 17u00 tot ongeveer 19u00 worden de Glory World Series live uitgezonden, met onder meer interessante partijen van Beztati en Baya. Vanaf 19u30 worden de Superfight Series gehouden. Daarbij zijn ook grote namen actief zoals Nieky Holzken, Ismael Londt en D’Angelo Marshall. Deze Super Fights zijn te zien op de zender Ziggo Sport Extra 2. Om deze zender te bekijken dient men een extra abonnement op Ziggo Sport Totaal te hebben; dit abonnement is overigens ook één van de extra's die men 'gratis' kan kiezen als men Vodafone met Ziggo combineert.

Livestream 'Rico vs Jamal'

De wedstrijd tussen Rico en Jamal is op zaterdag 9 december 2017 ook live op het internet te volgen via een livestream. Dit evenement van Glory is onder meer te zien via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream is automatisch te bekijken door abonnees van Ziggo Sport Totaal. Daarnaast is de livestream voor niet-abonnees ook via 'pay-per-view' (PPV) beschikbaar.

Livestream Glory Redemption bij UFC Tv

Bij het evenement Glory Redemption heeft de organisatie Glory Kickboxing ook een speciaal samenwerkingsverband met UFC Tv, wat onder meer inhoudt dat het hoofdprogramma te zien is op de livestream van de UFC. Meestal zendt men op de livestream van deze Amerikaanse online zender alleen het voorprogramma (de Superfight Series) live uit. De Amerikaanse tv-zender ESPN is namelijk officieel de mediapartner die meestal het hoofdprogramma uitzendt (de Glory World Series).

De samenwerking van Glory met UFC Tv is echter steeds intensiever aan het worden; steeds vaker is een topwedstrijd van Glory ook mondiaal via een livestream van UFC Tv te bekijken. Zo is er dus ook een speciale livestream van UFC Tv voor Glory Redemption, inclusief de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Dit is overigens een exclusieve PPV-livestream (PPV = Pay Per View). Normaal gesproken betekent dit dat de livestream niet automatisch en 'gratis' beschikbaar is voor mensen die al een abonnement hebben op de UFC Fight Pass.

Livestream: UFC tv versus Ziggo Sport

Voor de kijkers is het qua kosten overigens duidelijk veel interessanter om de livestream van Ziggo Sport Totaal te gebruiken voor de wedstrijd Rico vs Jamal, dan de stream van UFC Tv. Qua tarief richt UFC Tv zich namelijk duidelijk op landen zoals de Verenigde Staten, waar het duidelijk veel normaler is om een behoorlijk groot bedrag voor een livestream te betalen.

Uitslag en verslag: Rico vs Jamal

Jamal Ben Saddik begon ijzersterk aan deze wedstrijd. In de eerste ronde leek hij Rico Verhoeven reeds aan het wankelen te brengen. Op den duur herpakte Verhoeven zich echter, terwijl Jamal Ben Saddik het hoge niveau van zijn eerste ronde niet vol kon houden. Saddik had overduidelijk de eerste ronde op punten gewonnen, maar de daaropvolgende rondes gingen op punten naar Verhoeven. In de vijfde en laatste ronde was Rico Verhoeven superieur. Als gevolg van een geniale trap van Verhoeven ging Jamal Ben Saddik tijdens die ronde neer en kreeg acht tellen. Jamal kon er niet meer goed van herstellen. Kort daarna ging hij nogmaals neer, waarna de scheidsrechter besloot om de wedstrijd te beëindigen en Verhoeven dus de wedstrijd won via een technische knock-out (T.K.O).

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2018 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jamal_Ben_Saddik
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1260
  • http://www.ad.nl/andere-sporten/video-verhoeven-accepteert-uitdaging-van-saddik~af0b9255/
  • http://www.sport-planet.eu/nl/andere/lees/2017-03-22/dit-weekend-op-zoek-naar-roem-in-eigen-land-maar-deze-belgische-kickboxer-overwon-al-twee-keer-de-strijd-tegen-kanker
  • http://www.bndestem.nl/overige-sporten/rico-verhoeven-vecht-in-december-weer-in-nederland-jamal-ben-saddik-is-zijn-tegenstander~aa6b222e/

Reageer op het artikel "Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-10-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!