Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)

Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020) In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Saddik werd geboren in België, maar komt uit voor Marokko. De Nederlander Rico Verhoeven is de wereldkampioen kickboksen in de gewichtsklasse 'heavyweight' (zwaargewicht). Indien het gevecht 'Rico vs Jamal' in 2020 doorgaat, dan wordt het live op tv uitgezonden. Ook is het titelgevecht 'Rico vs Jamal' dan live op het internet te bekijken via een livestream.

Biografie: Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik werd op 3 oktober 1990 geboren in Antwerpen. Zijn bijnaam is The Goliath. Ben Saddik werd als vechtsporter voor een belangrijk deel opgeleid door de Nederlander Cor Hemmers bij het team Golden Glory. Later werd hij begeleid door diens zoon Nick Hemmers. Ben Saddik heeft een lengte van 205 centimeter. Daarmee is deze Belgische Marokkaan de langste kickbokser die actief is bij de bond Glory Kikboxing. Ben Saddik heeft een 'reach' van 203 centimeter.

Debuut: eerste gevecht tegen Rico Verhoeven

De profcarrière van Jamal Ben Saddik begon in 2011. Bij een kickboksgala van It's Showtime in de Sporthallen Zuid (Amsterdam) was in maart van dat jaar nota bene Rico Verhoeven zijn tegenstander. Verhoeven had op dat moment al enige jaren ervaring als profkickbokser, maar toch slaagde de debutant Jamal Ben Saddik erin om de Nederlander te verslaan. Ben Saddik zegevierde via een technische knock-out in de tweede ronde.

Resultaten

In totaal heeft Jamal Ben Saddik in de loop van zijn carrière 44 officiële profpartijen gevochten. Daarvan won hij er 36. Hij leed 8 nederlagen. Jamal vocht tegen diverse kickbokslegendes. Op zijn cv staan onder meer een overwinning tegen Remy Bonjasky (in 2012) en een nederlaag tegen Peter Aerts (in 2013). Ben Saddik is bij diverse bonden uitgekomen, maar hij was vooral actief bij Glory en A1. Zijn grote droom is de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht. In 2020 krijgt hij mogelijk weer de kans om te strijden om die titel tegen Rico Verhoeven.

Versus Goliath

In het voorjaar van 2017 ging er een documentaire over Ben Saddik in première, getiteld: Versus Goliath. Deze documentaire is diverse keren op tv getoond door Ziggo Sport. In deze film vertelt Ben Saddik zijn levensverhaal en leert men ook zijn familie kennen. Jamal Ben Saddik vertelt in de documentaire over de verschrikkelijke gezondheidsproblemen die hem hebben getroffen: meermaals werd er bij hem kanker geconstateerd.

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo Verhoeven werd geboren op 10 april 1989. Hij komt uit het Brabantse Bergen op Zoom. De roepnaam van Ricardo is Rico. Onder begeleiding van zijn vader begon hij reeds als vijfjarige met vechtsport. In die begintijd deed hij aan karate, op zijn zevende ging hij kickboksen. Daar bleek hij ontzettend veel talent voor te hebben. Hij groeide uit tot één van de grootste sterren van de kickbokswereld.

Statistieken

Rico Verhoeven heeft als profkickbokser 62 officiële partijen gevochten, waarvan hij er 51 won. Eén match van hem eindigde in een 'draw' (remise). Tien keer leed hij een nederlaag. Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter en ook een 'reach' van 196 centimeter. Een hoogtepunt in zijn carrière vond plaats op 21 juni 2014 in Los Angeles: hij won toen de wereldtitel van Glory Kickboxing in de gewichtsklasse 'Heavyweight'. Sindsdien heeft hij diverse malen zijn titel verdedigd en al die titelgevechten heeft hij gewonnen.

Badr Hari

Het beroemdste gevecht van Verhoeven was zijn wedstrijd tegen Badr Hari (dat was overigens geen officieel titelgevecht). De match Rico Verhoeven-Badr Hari vond plaats op 10 december 2016 in Oberhausen en werd gewonnen door Verhoeven, aangezien Hari wegens een blessure moest opgeven. In december 2019 was er de rematch van 'Rico vs Badr'. Die werd gehouden in het Gelredome. Bij dat tweede gevecht maakte Badr Hari in eerste instantie veel indruk; Verhoeven kreeg twee keer acht tellen. Badr Hari leidde hierdoor dus duidelijk op punten, maar vervolgens moest Hari wederom wegens een blessure opgeven.

Historie Rico vs Jamal: Part I, Part II en Part III

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik hebben al twee keer eerder tegen elkaar gevochten. De eerste keer won Jamal Ben Saddik. In die tijd waren ze nog twee jonge, beginnende kickboksprofs. De tweede ontmoeting was een wereldtitelgevecht in december 2017 in Ahoy. Rico Verhoeven was toen de titelverdediger en al enige tijd niet meer verslagen. Het werd een zeer spectaculair gevecht. In de beginfase was Jamal zeer sterk. Verhoeven won de wedstrijd uiteindelijk wel, door een zeer sterke slotfase waarin hij het afmaakte met een knock-out.

Rico vs Jamal part III in 2020: locatie, tickets, overige info

Wat is de datum van het gevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik en waar vindt de wedstrijd plaats? Het is nog niet bekend op welke datum op welke locatie en op welk evenement dit titelgevecht plaatsvindt. Zodra dit bekend is, wordt deze informatie hier geplaatst.

Rico Verhoeven: moeizame contractonderhandelingen met Glory Kickboxing

Er waren plannen blij Glory om het titelgevecht Rico vs Jamal in mei 2019 plaats te laten vinden. (Een mogelijke locatie hiervoor was het GeldreDome.) Aangezien de onderhandelingen tussen Rico Verhoeven en Glory Kickboxing voor een nieuw contract echter langer duurden dan vooraf door Glory werd verwacht, lukte het niet om dit evenement in mei 2019 te organiseren. In plaats daarvan heeft Glory Kickboxing besloten om in mei 2019 een kleinschaliger evenement in Nederland te organiseren, namelijk: 'Glory 65 - Utrecht' (17 mei 2019) in de Central Studios. Op het programma van dit evenement stond dus niet de wedstrijd Rico vs Jamal, maar wel vonden er bij dat kickboksgala diverse interessante andere wedstrijden plaats.

Rico vs Jamal in 2020?

In december 2018 won Jamal Ben Saddik met grote overmacht het achtmanstoernooi van de Glory zwaargewichten in Ahoy. Voorafgaand aan dat toernooi was aangekondigd dat de winnaar van dat evenement niet alleen een groot geldbedrag kreeg, maar ook het recht kreeg op een wereldtitelgevecht tegen Rico Verhoeven. Hoewel Jamal en veel fans erop rekenden dat dit gevecht er dan in 2019 zou komen, was dat uiteindelijk niet het geval. De reden was, dat er nog geen contract was van Glory met Rico voor zo'n nieuw titelgevecht. Glory hoopte dat snel met Verhoeven te kunnen regelen. Dat viel echter voor Glory tegen om verschillende redenen (waaronder de filmplannen van Verhoeven, die immers grote acteerambities heeft, maar die ook als mede-producer aan een film werkt). Men houdt echter de hoop dat Verhoeven na zijn gevecht tegen Badr (in december 2019) en mogelijk ook na opnamesessies van zijn film (in het voorjaar van 2020) alsnog tegenover Jamal in de ring wil treden.

Live op tv Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik: welke zender en hoe laat?

Uitzendrechten anno 2020: Talpa

Op welke zender wordt deze wedstrijd live uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? Toen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven hun voorgaande titelgevecht tegen elkaar vocht ('Rico vs Badr 2', dat plaatsvond in 2017), werd het nog live op tv en per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Sinds de zomer van 2018 zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing in Nederland in handen van Talpa Broadcasting. Tot dit bedrijf behoren onder meer de tv-zenders SBS6, SBS9, Net5 en Veronica Tv en het online mediaplatform Kijk.

Welke zender?

De wedstrijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Veronica.

Hoe laat?

Zodra definitief bekend is wanneer deze uitzending plaatsvindt, wordt dat hier gemeld.

Overige landen?

In Frankrijk en België zijn de tv-uitzendrechten van Glory Kickboxing in handen van RMC Sport4. In Rusland zijn de uitzendrechten (tv en livestream) in handen van Match Tv. Andere zenders die dit gala live uitzenden zijn onder meer RanFighting (Duitsland), FOX Sports Latin America, Fight Channel, Startime en Boks Tv.

Livestream 'Rico vs Jamal' in 2020

Gratis livestream in Nederland

De wedstrijd tussen Rico en Jamal is ook live op het internet te volgen via een livestream. Talpa biedt een gratis livestream van dit gala aan op zijn site voor de kijkers in Nederland. Voor kijkers van buiten Nederland is die officiële livestream van deze strijd om het WK kickboksen geo-blocked (geblokkeerd).

Inloggen bij livestream

De livestream van het gala is onder meer beschikbaar op de site van Kijk. Ook kan men dit kickboksgala van Glory bekijken via een link op de site van Veronica Tv. Om zo'n livestream van Kijk te gebruiken, dient men in te loggen. (Dit geldt zowel voor de livestream op de site van Veronica als op de stream op de site van Kijk.) Men kan bij zo'n livestream inloggen met een account van Kijk. Wie echter geen account van Kijk heeft en er ook niet één aan wil maken, kan echter ook bij die livestream inloggen met een Facebook-account.

Livestream overige landen?

In de Verenigde Staten zijn de uitzendrechten van de livestream van 'Rico vs Jamal' in handen van het online platform UFC Tv. Ook in veel andere landen kan men als abonnee van die dienst (men dient hiervoor een UFC Fight Pass te hebben) naar de livestream van dit evenement kijken.

Glory Inplayer livestream

Internationaal is er ook een livestream van deze wedstrijd bij de Glory Inplayer. Om die livestream van de Inplayer te bekijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Zodra er meer info bekend is over de mogelijkheden om deze wedstrijd per livestream te bekijken, dan vindt u deze informatie hier.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 7 november neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titan…
Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, live tv en livestreamKickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, live tv en livestreamOp zaterdag 7 november 2020 wordt het vechtsportgala Glory 76 georganiseerd. Dit is het eerste evenement van Glory Kickb…
Rico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisati…

Glory Kickboxing in FrankrijkGlory Kickboxing in FrankrijkDe organisatie Glory Kickboxing werd opgericht in 2012. Binnen enkele jaren groeide het uit tot de leidende organisatie…
UFC Fight Night op 19 september 2020, live tv en livestreamUFC Fight Night op 19 september 2020, live tv en livestreamOp zaterdag 19 september 2020 wordt er door de UFC weer een Fight Night georganiseerd. Dit vindt plaats in Las Vegas (Ne…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jamal_Ben_Saddik
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1260
  • http://www.ad.nl/andere-sporten/video-verhoeven-accepteert-uitdaging-van-saddik~af0b9255/
  • http://www.sport-planet.eu/nl/andere/lees/2017-03-22/dit-weekend-op-zoek-naar-roem-in-eigen-land-maar-deze-belgische-kickboxer-overwon-al-twee-keer-de-strijd-tegen-kanker
  • http://www.bndestem.nl/overige-sporten/rico-verhoeven-vecht-in-december-weer-in-nederland-jamal-ben-saddik-is-zijn-tegenstander~aa6b222e/

Reageer op het artikel "Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-12-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!