InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tv

Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tv

Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tv In Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Brabanthallen. Het hoofdgevecht van Glory 41 is de wedstrijd tussen de Nederlandse wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven en de Marokkaan Ismael Lazaar. Deze wedstrijd is geen officieel titelgevecht. Het evenement is live op tv te zien bij Ziggo Sport en daarnaast is het ook via een livestream op het internet te volgen.

Biografie: Ismael Lazaar

Ismael Lazaar werd geboren op 12 november 1990 in de Nederlandse stad Tilburg. Als kickbokser komt hij uit voor Marokko. Zijn bijnaam is 'Tank'. De lengte van Lazaar is 1'82. Zijn wedstrijdgewicht is circa 115 kilo. Ismael Lazaar is een lid van het team Siam Gym en hij wordt getraind door Mikki Benazzouz.

Als prof heeft Lazaar 34 wedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 30 (waaronder 15 via een knock-out). Twee wedstrijden verloor hij en twee wedstrijden eindigden onbeslist. Een hoogtepunt uit zijn carrière was het behalen van de wereldtitel in het zwaargewicht bij de bond Enfusion in 2014. Met ingang van 2017 stapt de Nederlandse Marokkaan Ismael Lazaar over naar de bond Glory. Bij zijn eerste wedstrijd voor die bond, tijdens het gala Glory 41 in de Brabanthallen, ontmoet hij meteen de grootste ster van Glory Kickboxing: Rico Verhoeven.

Biografie: Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is een provinciegenoot van Ismael Lazaar. Ook Ricardo 'Rico' Verhoeven komt uit de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Hij werd in Bergen op Zoom geboren op 10 april 1989. In zijn jonge jaren stimuleerde zijn vader hem al om aan vechtsport te gaan doen. Zo deed hij als 5-jarige al aan Kyokushinkai Karate. Twee jaar later ging hij kickboksen.

Vanaf 2004 is Verhoeven een profkickbokser. Hij boekte onder meer successen bij de bonden K-1 en It's Showtime. Zijn grote glorietijd begon echter in 2012, toen hij tekende bij de bond Glory Kickboxing. Hier groeide hij uit tot een absolute wereldster. Hij kreeg als bijnaam 'The Prince of Kickboxing'. Later werd dat 'The King of Kickboxing'. In 2014 werd Rico Verhoeven wereldkampioen kickboksen bij Glory in de categorie zwaargewicht. Sindsdien heeft hij die titel in diverse grote titelgevechten verdedigd en hij heeft hem steeds behouden. Bij het gevecht tegen Lazaar op het evenement Glory 41 (Den Bosch) staat die wereldtitel niet op het spel, aangezien het geen officieel titelgevecht is.

Statistieken

Verhoeven heeft een lengte van 1,96 eveneens een reach van 1,96. Het wedstrijdgewicht van Rico is circa 116 kilogram. Zijn trainers zijn Dennis Krauweel en Jos Verhoeven. Rico heeft 61 officiële profkickbokswedstrijden gevochten. Daarin pakte hij 50 keer de zege (waarvan 14 keer via knock-out). Eén keer eindigde een match van hem in een 'draw' (gelijkspel), dat was zijn profdebuut bij een gala in 2004. Verhoeven heeft als profkickbokser tien nederlagen geleden.

Programma Rico Verhoeven in 2017 en 2018

Na het gevecht tegen Ismael Lazaar staan er nog diverse andere wedstrijden op het programma van Rico Verhoeven, waarvoor echter nog geen definitieve data zijn vastgesteld. Zo zal hij in 2017 waarschijnlijk nog een wedstrijd vechten tegen de Belg Jamal 'The Goliath' Ben Saddik. De match Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik is waarschijnlijk wel een officieel titelgevecht.

Ook zal Rico Verhoeven het in 2017 mogelijk nog opnemen tegen de kickbokslegende Remy Bonjasky. De wedstrijd Verhoeven-Bonjasky zal geen titelgevecht zijn. Er wordt ook nog een rematch georganiseerd van Verhoeven tegen Badr Hari. Dit gevecht stond eigenlijk gepland voor eind 2017, maar vanwege de gevangenisstraf van Badr Hari zal dit waarschijnlijk pas in 2018 plaatsvinden. De wedstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari zal overigens ook geen titelgevecht zijn.

Programma van Glory 41 in Den Bosch (Brabanthallen)

Behalve de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Ismael Lazaar staan er op 20 mei 2017 nog meer interessante partijen op het programma bij het gala 'Glory 41' in de Brabanthallen. Zo zal de Nederlander Robin van Roosmalen bij dit evenement een titelgevecht hebben in de categorie featherweight, tegen de Thai Petchpanomrung Kiatmookao. Ook is er een gevecht tussen de Nederlander Michael Duut en de Tunesiër Mourad Bouzidi.

Voorbeschouwing: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar

Hoewel Lazaar qua overwinningspercentage een zeer sterke CV heeft, moet wereldkampioen Verhoeven toch zeker beschouwd worden als de grote favoriet voor de zege in deze wedstrijd. Het merendeel van zijn zeges boekte Lazaar bij relatief gezien kleinere bonden; dit is pas zijn eerste gevecht bij de topbond Glory. Lazaar is echter zonder twijfel wel een zeer getalenteerde kickbokser. Verhoeven heeft in interviews ook al aangegeven dat Lazaar zeker niet moet worden onderschat. De wedstrijd tussen Verhoeven en Lazaar gaat over vijf ronden; het is geen officieel titelgevecht.

Uitslag en verslag

Via een unanieme beslissing van de jury heeft Rico Verhoeven deze wedstrijd gewonnen. De match ging over vijf ronden. Verhoeven won elke ronde. Toch ontgoochelde Lazaar zeker niet. Hij bleef fier overeind staan en ontweek ook zeker niet het gevecht. Diverse malen slaagde hij er zelfs in om Verhoeven serieus te raken. In het interview achteraf toonde Verhoeven aan dat hij ontevreden was over zijn eigen wedstrijd. Hij gaf zichzelf als cijfer een vijf. De wedstrijd was duidelijk niet het spektakel waarop velen hadden gehoopt. Toch was het niveau van Verhoeven wel duidelijk hoog genoeg om op zakelijke wijze dusdanig te presteren, zodat hij via een unanieme jurybeslissing won.

Live op tv: Ziggo Sport

Hoe laat begint de uitzending van dit kickboksgala en op welke zender vindt die uitzending plaats? De uitzendrechten van Glory Kickboxing zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. De Superfight Series het evenement Glory 41 (inclusief de wedstrijd Rico Verhoeven-Ismael Lazaar) worden op de avond van 20 mei in Nederland live op tv uitgezonden op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo) om 21u15. Daarnaast wordt het evenement ook uitgezonden op de betaalzender Ziggo Sport Select.

In de Verenigde Staten wordt het 'gewone' hoofdprogramma van Glory 41 op tv uitgezonden door ESPN, maar de Superfight Series zijn (waaronder opvallend genoeg ook het gevecht van Verhoeven) zijn waarschijnlijk in de USA alleen live te zien op UFC Tv. In België heeft het Eleven Sports Network de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing.

Voorbeschouwingen op tv

In de week voorafgaand aan het evenement Glory 41 beschouwt Ziggo Sport Totaal volop voor op dit evenement. Op maandag 15 mei waren er bij de talkshow Peptalk op Ziggo Sport interviews te zien met Lazaar en Verhoeven. Ook zendt men in die week op de zenders Ziggo Sport en Ziggo Sport Select veelvuldig de voorbeschouwing 'Inside Glory 41' uit. De eerste uitzending daarvan vindt plaats op woensdag 17 mei om 23u15 op de zenders Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. Later in de week wordt deze voorbeschouwing nog meermaals herhaald. Enkele dagen na afloop van de wedstrijd, op maandag 22 mei, beschouwt Rico Verhoeven in de talkshow Peptalk na op het gevecht.

Livestream: Rico Verhoeven vs Ismael Lazaar

Het evenement Glory 41, inclusief de wedstrijd Rico Verhoeven vs Ismael Lazaar, is live via een stream te volgen op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream van Ziggo Sport is niet alleen voor abonnees beschikbaar, maar via 'pay per view' is deze livestream ook beschikbaar voor mensen zonder abonnement op Ziggo Sport of Ziggo Digital Tv. De livestream van de Ziggo-uitzending begint rond 21u15. Daarnaast zijn de Superfight Series in Amerika en veel andere landen via een livestream van UFC Tv te zien. De livestreams van UFC Tv zijn beschikbaar voor abonnees (met een 'Fight Pass' van UFC tv) en daarnaast is ook deze livestream doorgaans via 'pay per view' beschikbaar.

Volgende kickboksgala van Glory Kickboxing

Het volgende grote vechtsportgala van Glory Kickboxing vindt plaats in Bercy te Parijs. Het wordt gehouden op zaterdag 10 juni 2017: Glory 42 in Parijs. De hoofdwedstrijd van dat evenement is een wereldtitelgevecht in het weltergewicht, tussen de regerende wereldkampioen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlander Nieky Holzken.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)In 2018 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede wedstrijd. De ee…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://sportnieuws.nl/vechtsport/glory-tegenstander-rico-verhoeven-wordt-ismael-lazaar-wordt-onderschat/
  • http://www.combatpoint.com/index.php/nl/nieuws/kickboksnieuws/item/1362-het-wordt-ismael-lazaar-vs-rico-verhoeven-voor-glory-41-superfight-series
  • http://mixfight.com/2017/04/Voormalig-Enfusion-kampioen-Ismael-Lazaar-neemt-het-op-tegen-Rico-Verhoeven
  • http://nieuws.marokko.nl/46867/upcoming-rico-verhoeven-versus-ismael-lazaar-eind-mei-video/
  • http://www.glorykickboxing.com/en/events/view/400

Reageer op het artikel "Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 22-05-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!