Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tv

Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tv In Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is de wedstrijd tussen de Nederlandse wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven en de Kroaat Mladen Brestovac. Deze wedstrijd is een wereldtitelgevecht. Het evenement van Glory Kickboxing is live op tv te zien en daarnaast ook via een livestream op het internet te volgen.

Glory Kickboxing

Glory is de toonaangevende organisatie in de wereld van het kickboksen. Zij organiseren bijvoorbeeld in september 2018 ook het evenement 'Glory 59 - Amsterdam (in de Johan Cruijff Arena)'. Het hoogtepunt van dat kickboksgala is het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht: Rico Verhoeven - Guto Inocente (29 september 2018). Dat titelgevecht tegen Inocente is het tweede wereldtitelgevecht van Verhoeven in het seizoen 2018. Zijn eerste titelgevecht van 2018 was de wedstrijd tegen Mladen Brestovac, die in juni 2018 plaatsvond in Birmingham (Engeland).

Biografie: Mladen Brestovac

Op 27 oktober 1983 werd Mladen Brestovac geboren in Zagreb (Joegoslavië). Brestovac was ooit Kroatisch kampioen Muay Thai. Later ging hij zich focussen op het kickboksen. In de loop der jaren heeft 68 professionele kickbokswedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 54 (waarvan 36 via een knock-out). 13 keer leed hij een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van hem in een 'draw' (gelijkspel).

Erelijst Brestavoc

Mladen Brestovac heeft titels behaald bij diverse internationale kickboksorganisaties, waaronder de FFC en de NDC. Sinds 2014 is hij actief bij Glory Kickboxing. Brestovac heeft bij deze organisatie diverse malen indruk gemaakt door via knock-outs te winnen van onder meer Jahfarr Wilnis (2 keer) en van Hesdy Gerges. Van de absolute wereldtoppers van Glory Kickboxing heeft Brestovac echter nog niet gewonnen. Zo verloor hij twee keer van Benjamin Adegbuyi en één keer van Rico Verhoeven.

Profiel Brestovac

De bijnaam van Mladen Brestovac is The Scorpion King. Hij heeft een lengte van 198 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is doorgaans rond de 116 kilo. Zijn trainer is Aleksandar Pupac van de Spartan Gym. Naast zijn vechtsportcarrière heeft Brestovac een opleiding gevolgd (business economy) aan de universiteit van Zagreb (Kroatië).

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo 'Rico' Verhoeven werd in Bergen op Zoom geboren op 10 april 1989. In zijn jonge jaren stimuleerde zijn vader hem al om aan vechtsport te gaan doen. Zo deed hij als 5-jarige al aan Kyokushinkai Karate. Twee jaar later ging hij kickboksen. Vanaf 2004 is Verhoeven een profkickbokser. Hij boekte onder meer successen bij de organisaties K-1 en It's Showtime.

Zijn grote glorietijd begon echter in 2012, toen hij tekende bij Glory Kickboxing. Hier groeide hij uit tot een absolute wereldster. Verhoeven kreeg als bijnaam 'The Prince of Kickboxing'. Later werd dat 'The King of Kickboxing'. In 2014 werd Rico Verhoeven wereldkampioen kickboksen bij Glory in de categorie zwaargewicht. Sindsdien heeft hij die titel in diverse grote titelgevechten verdedigd en hij heeft hem steeds behouden. Bij het gevecht tegen Brestovac op het evenement Glory 54 - Birmingham (UK) staat op 2 juni 2018 die wereldtitel wederom op het spel.

Rico Verhoeven beleefde zijn grote doorbraak bij het grote Nederlandse publiek in december 2016. Op een gala in Oberhausen (Duitsland) versloeg hij toen Badr Hari. In Nederland keek men massaal op tv en per livestream naar die wedstrijd. Dit ene gevecht heeft ervoor gezorgd dat het kickboksen in Nederland, na een aantal mindere jaren, weer een grote opleving heeft gekregen qua populariteit.

Statistieken Rico Verhoeven

Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter eveneens een reach van 196 centimeter. Het wedstrijdgewicht van Rico is circa 116 kilogram. Zijn trainer is Dennis Krauweel. Rico heeft 64 officiële profkickbokswedstrijden gevochten. Daarin pakte hij 53 keer de zege (waarvan 16 keer via knock-out). Eén keer eindigde een match van hem in een 'draw' (gelijkspel), dat was zijn profdebuut bij een gala in 2004. Verhoeven heeft als profkickbokser tien nederlagen geleden.

Programma van Glory 54 in Birmingham (UK)

De datum van het gala 'Glory 54 - Birmingham' is zaterdag 2 juni 2018. De locatie is de Genting Arena te Birmingham. Naast de wedstrijd 'Rico vs Mladen' staan er ook veel andere interessante wedstrijden op het programma van het evenement 'Glory 54 - Birmingham'. Daaronder is ook een wereldtitelgevecht in het weltergewicht tussen Harut Grigorian en Alim Nabiev.

Rico vs Mladen: wel een titelgevecht of niet een titelgevecht?

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Mladen Brestovac niet een officieel titelgevecht zou zijn. Het was toen namelijk ook de bedoeling dat de wedstrijd maar over drie ronden zou gaan. Uiteindelijk heeft Glory Kickboxing echter besloten dat het gevecht 'Rico vs Brestovac' toch wel de officiële status van wereldtitelgevecht in het zwaargewicht krijgt. Als gevolg daarvan gaat dit gevecht dus, net als alle officiële titelgevechten bij Glory, over vijf ronden.

Voorbeschouwing: Rico Verhoeven vs Mladen Brestovac

Op papier is Rico Verhoeven de grote favoriet voor de zege in dit gevecht op 2 juni 2018. Verhoeven is immers al jaren de heersende wereldkampioen bij Glory Kickboxing en heeft ook niet voor niets de bijnaam 'The King of Kickboxing' gekregen. Daar staat echter wel tegenover dat Brestovac een zeer gevaarlijke tegenstander is, die voor een geweldige knock-out kan zorgen, zoals hij in 2017 bijvoorbeeld ook demonstreerde tegen de gerenommeerde Hesdy Gerges.

Uitslag en verslag: 'Rico vs Mladen'

Rico Verhoeven heeft op overtuigende wijze zijn wereldtitel kickboksen bij Glory in het zwaargewicht verdedigd. Hij won het wereldtitelgevecht tegen Brestovac op punten. Alle vijf de juryleden constateerden een eindstand van 50-45 (wat inhoudt dat Verhoeven alle vijf de rondes van dit titelgevecht won met 10-9). De wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac was niet erg spectaculair, maar toch zeker wel interessant voor de ware vechtsportliefhebbers. In dit gevecht was duidelijk te merken dat Verhoeven technisch gezien grote sprongen voorwaarts heeft gemaakt op het gebied van het boksen; dit is mede te danken aan de Britse boksfamilie Fury, waar Verhoeven in de aanloop naar dit titelgevecht veelvuldig bij heeft getraind. Het eerstvolgende gevecht van Rico Verhoeven vindt plaats op het gala 'Glory - Asterdam (Johan Cruijff Arena)', in september 2018.

Live op tv: Ziggo Sport

Live op tv in Nederland

Hoe laat begint de uitzending van dit kickboksgala en op welke zender vindt die uitzending plaats? De uitzendrechten van Glory Kickboxing zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal (tv en livestream). Op zaterdag 2 juni wordt in Nederland het gala 'Glory 54 - Birmingham' live op tv uitgezonden op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). De uitzending van dit kickboksevenement begint op die zender om circa 22u40, na afloop van de live tv-uitzending van de voetbalmatch België-Portugal. Tegelijkertijd wordt het evenement ook live uitgezonden op de abonneezender Ziggo Sport Select. Daarnaast is het kickboksgala Glory 54 reeds vanaf 22u30 live te zien op de abonneezender Ziggo Sport Extra 1.

Bij Ziggo Sport Totaal is alleen het hoofdprogramma van Glory 54 - Birmingham live op tv te zien. Dat hoofdprogramma bestaat uit vier wedstrijden, inclusief het titelgevecht van Rico Verhoeven.

Hoe laat begint de wedstrijd van Rico Verhoeven?

Hoe laat begint het gevecht van Rico Verhoeven tegen Mladen Brestovac? Het is de laatste wedstrijd op het programma van 'Glory 54 - Birmingham'. Hoe laat de wedstrijd exact begint, is mede afhankelijk van het verloop van de overige partijen op het gala Glory 54. Als er bijvoorbeeld veel snelle knock-outs in Birmingham zijn, dan verloopt het programma sneller dan wanneer veel partijen op punten door de jury beslist moeten worden. Het gevecht van Rico Verhoeven is de vierde en laatste wedstrijd van het hoofdprogramma. Het gevecht begint ergens rond twaalf uur 's avonds (Nederlandse tijd).

In diverse Nederlandse media is overigens gemeld dat de wedstrijd van Rico Verhoeven reeds om circa 23u00 (Nederlandse tijd) zou beginnen. Dit klopt echter niet. Blijkbaar heeft één journalist zich vergist en hebben diverse andere media dat overgenomen. De wedstrijd staat toch echt wat later gepland (voor de tv-kijkers in Nederland: op z'n vroegst rond half twaalf, uiterlijk rond twaalf uur). Toch kan het zeker geen kwaad voor vechtsportliefhebbers om niet pas op tv (of per livestream) in te schakelen als de wedstrijd van Verhoeven gaat beginnen, maar om ook live de andere wedstrijden te bekijken. Op het programma van Glory 54 - Birmingham staan immers meerdere zeer interessante wedstrijden.

Glory 54 wereldwijd live op tv

In de Verenigde Staten wordt het 'gewone' hoofdprogramma van 'Glory 54 - Birmingham' op tv uitgezonden door ESPN, maar de Superfight Series (wedstrijden in het voorprogramma) zijn in de USA alleen live te zien bij UFC Tv. In Frankrijk is het hoofdprogramma van het gala Glory 54 live op tv te zien via SFR Sports 5. In Brazilië ziet men dit gala live bij Combate. In Groot-Brittannië is het evenement live te zien op de zender Free Sports. In België is het gala Glory 54 op tv te zien bij SFR Sport 5 en Fight Sports (Sport 10). In Suriname en diverse andere Latijns-Amerikaanse landen kan men dit kickboksgala live via FOX Sports bekijken. Andere zenders die het evenement Glory 54 - Birmingham op tv uitzenden zijn onder meer Fight Channel, Fight Network, DigiSport, Sky Sports New Zealand, Startimes, DAZN en Titan.

Livestream: Rico Verhoeven vs Mladen Brestovac op 2 juni 2018

Livestream Ziggo Sport Totaal

Het hoofdprogramma van het evenement Glory 54, inclusief de wedstrijd Rico Verhoeven vs Mladen Brestovac, is op zaterdag 2 juni 2018 live via een stream te volgen op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream van Ziggo Sport Totaal is beschikbaar voor abonnees van deze app. Via 'pay per view' is deze livestream echter ook beschikbaar voor mensen zonder abonnement. Deze livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van Ziggo Sport Extra 1 (omstreeks 22u30). Via zo'n livestream van Ziggo Sport Totaal kan men het gevecht tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac online bekijken op bijvoorbeeld een smartphone, laptop, of andere computer.

Livestream Glory Inplayer

Voor kijkers in veel andere landen waar geen tv-omroep de live tv-uitzendrechten heeft, is het mogelijk om de wedstrijd Verhoeven-Brestovac per livestream te bekijken op de Glory Inplayer. Dit is niet een gratis livestream-dienst, men kan de stream bekijken door een abonnement te nemen, of anders via PPV (Pay Per View).

Livestream UFC Tv? Niet Verhoeven, wel o.a. Baya

Er is overigens ook een livestream beschikbaar voor de Superfight Series van dit evenement bij UFC Tv. Let echter op: via die livestream van UFC Tv kan men alleen het voorprogramma zien (dat bij Glory de naam 'Superfight Series' draagt); op die stream van de UFC kan men dus niet live de wedstrijd Verhoeven-Brestovac bekijken. Wel kan men via die livestream van UFC onder meer naar de wedstrijd van de Angolese Nederlander Baya kijken, die daarentegen niet live te zien is bij Ziggo Sport (per stream of tv).

Livestream YouTube: alleen Preliminary Bouts

Er bestaat ook een livestream op het officiële YouTube-channel van Glory Kickboxing. Via deze gratis livestream zijn echter alleen maar, in de namiddag en de vooravond, enkele Preliminary Bouts te zien. Dit is een deel van het voorprogramma dat nog voorafgaat aan de Superfight Series. Deze wedstrijden zijn vooral bedoeld om Britse talenten een kans te geven. Via deze livestream van Glory op YouTube zijn dus niet de Superfight Series (met o.a. Baya) en de World Series (met o.a. Rico Verhoeven) te zien. Voor een livestream van de Superfight Series moet men dus bij UFC Tv zijn. Voor een livestream van het hoofdprogramma (met Rico Verhoeven) moet men daarentegen bij Ziggo Sport Totaal zijn.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…

Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestreamBoksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestreamDe Ierse Katie Taylor verdedigt op zaterdag 22 augustus 2020 haar wereldtitel boksen in het 'lightweight'. Haar tegensta…
UFC Fight Night op 8 augustus 2020, live tv en livestreamUFC Fight Night op 8 augustus 2020, live tv en livestreamOp zaterdag 8 augustus 2020 wordt er door de UFC weer een Fight Night georganiseerd. De hoofdwedstrijd op het programma…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_in_Glory
  • http://www.glorykickboxing.com/en/events/view/400
  • http://www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5
  • http://www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5/how-to-watch

Reageer op het artikel "Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-02-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!