InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tv

Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tv

Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tv In Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is de wedstrijd tussen de Nederlandse wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven en de Kroaat Mladen Brestovac. Deze wedstrijd is geen officieel titelgevecht. Het evenement van Glory Kickboxing is live op tv te zien en daarnaast ook via een livestream op het internet te volgen.

Biografie: Mladen Brestovac

Op 27 oktober 1983 werd Mladen Brestovac geboren in Zagreb (Joegoslavië). Brestovac was ooit Kroatisch kampioen Muay Thai. Later ging hij zich focussen op het kickboksen. In de loop der jaren heeft 68 professionele kickbokswedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 54 (waarvan 36 via een knock-out). 13 keer leed hij een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van hem in een 'draw' (gelijkspel).

Erelijst Brestavoc

Mladen Brestovac heeft titels behaald bij diverse internationale kickboksorganisaties, waaronder de FFC en de NDC. Sinds 2014 is hij actief bij Glory Kickboxing. Bij die organisatie heeft hij diverse malen indruk gemaakt door via knock-outs te winnen van onder meer Jahfarr Wilnis (2 keer) en van Hesdy Gerges. Van de absolute wereldtoppers van Glory heeft Brestovac echter nog niet gewonnen. Zo verloor hij twee keer van Benjamin Adegbuyi en één keer van Rico Verhoeven.

Profiel Brestovac

De bijnaam van Mladen Brestovac is The Scorpion King. Hij heeft een lengte van 198 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is doorgaans rond de 116 kilo. Zijn trainer is Aleksandar Pupac van de Spartan Gym. Naast zijn vechtsportcarrière heeft Brestovac een opleiding gevolgd 'business economy', aan de universiteit van Zagreb (Kroatië).

Biografie: Rico Verhoeven

Ricardo 'Rico' Verhoeven werd in Bergen op Zoom geboren op 10 april 1989. In zijn jonge jaren stimuleerde zijn vader hem al om aan vechtsport te gaan doen. Zo deed hij als 5-jarige al aan Kyokushinkai Karate. Twee jaar later ging hij kickboksen. Vanaf 2004 is Verhoeven een profkickbokser. Hij boekte onder meer successen bij de organisaties K-1 en It's Showtime.

Zijn grote glorietijd begon echter in 2012, toen hij tekende bij Glory Kickboxing. Hier groeide hij uit tot een absolute wereldster. Verhoeven kreeg als bijnaam 'The Prince of Kickboxing'. Later werd dat 'The King of Kickboxing'. In 2014 werd Rico Verhoeven wereldkampioen kickboksen bij Glory in de categorie zwaargewicht. Sindsdien heeft hij die titel in diverse grote titelgevechten verdedigd en hij heeft hem steeds behouden. Bij het gevecht tegen Brestovac op het evenement Glory 54 - Birmingham (UK) staat die wereldtitel niet op het spel, aangezien het geen officieel titelgevecht is.

Zijn doorbraak bij het grote Nederlandse publiek beleefde Rico Verhoeven in december 2016. Op een gala in Oberhausen (Duitsland) versloeg hij toen Badr Hari. In Nederland keek men massaal op tv en per livestream naar die wedstrijd. Dit ene gevecht heeft ervoor gezorgd dat het kickboksen in Nederland, naar een aantal mindere jaren, weer een grote opleving heeft gekregen qua populariteit.

Statistieken Rico Verhoeven

Verhoeven heeft een lengte van 196 centimeter eveneens een reach van 196 centimeter. Het wedstrijdgewicht van Rico is circa 116 kilogram. Zijn trainer is Dennis Krauweel. Rico heeft 64 officiële profkickbokswedstrijden gevochten. Daarin pakte hij 53 keer de zege (waarvan 16 keer via knock-out). Eén keer eindigde een match van hem in een 'draw' (gelijkspel), dat was zijn profdebuut bij een gala in 2004. Verhoeven heeft als profkickbokser tien nederlagen geleden.

Programma van Glory 54 in Birmingham (UK)

De datum van het gala 'Glory 54 - Birmingham' is zaterdag 2 juni 2018. De locatie is de Genting Arena te Birmingham. De wedstrijd 'Rico vs Mladen' is het enige gevecht dat al officieel bekend is gemaakt. Zodra er meer info gepresenteerd wordt over het programma van dit gala, wordt dat hier gemeld.

Voorbeschouwing: Rico Verhoeven vs Mladen Brestovac

Op papier is Rico Verhoeven de grote favoriet voor de zege in dit gevecht. Verhoeven is immers al jaren de heersende wereldkampioen bij Glory Kickboxing en heeft ook niet voor niets de bijnaam 'The King of Kickboxing' gekregen. Daar staat echter wel tegenover dat Brestovac een zeer gevaarlijke tegenstander is, die voor een geweldige knock-out kan zorgen, zoals hij in 2017 bijvoorbeeld ook demonstreerde tegen de gerenommeerde Hesdy Gerges. De wedstrijd 'Rico vs Brestovac' gaat over drie ronden; het is geen officieel titelgevecht.

Uitslag en verslag

Na afloop van dit gevecht van 'Rico vs Mladen' worden hier de uitslag en een kort verslag geplaatst.

Live op tv: Ziggo Sport

Hoe laat begint de uitzending van dit kickboksgala en op welke zender vindt die uitzending plaats? De uitzendrechten van Glory Kickboxing zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Het gala wordt op zaterdag 2 juni in Nederland live op tv uitgezonden op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Daarnaast wordt het evenement ook uitgezonden op de betaalzender Ziggo Sport Select. In de Verenigde Staten wordt het 'gewone' hoofdprogramma van Glory 54 op tv uitgezonden door ESPN, maar de Superfight Series zijn waarschijnlijk in de USA alleen live te zien op UFC Tv. Zodra er meer bekend is over de live tv-uitzendingen van het Glory 54 - Birmingham, dan wordt die info hier geplaatst.

Livestream: Rico Verhoeven vs Mladen Brestovac

Livestream Ziggo Sport Totaal

Het evenement Glory 54, inclusief de wedstrijd Rico Verhoeven vs Mladen Brestovac, is live via een stream te volgen op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream van Ziggo Sport is beschikbaar voor abonnees van deze app. Via 'pay per view' is deze livestream echter ook beschikbaar voor mensen zonder abonnement. Deze livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van Ziggo Sport. Via zo'n livestream kan men het gevecht tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac online bekijken op bijvoorbeeld een smartphone of computer.

Livestream Glory Inplayer

Voor kijkers veel andere landen waar geen tv-omroep de live tv-uitzendrechten heeft, is het mogelijk om (als abonnee of via PPV) de wedstrijd Verhoeven-Brestovac per livestream te bekijken op de Glory Inplayer. Als er meer definitief bekend is over de mogelijkheden om deze wedstrijd per livestream te bekijken, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream UFC TV? Niet Verhoeven, wel o.a. Baya

Er is overigens ook een livestream beschikbaar voor de Superfight Series van dit evenement bij UFC TV. Let echter op: via die livestream van UFC Tv kan men alleen het voorprogramma zien (dat bij Glory de naam 'Superfight Series' draagt); op die stream van de UFC kan men dus niet live de wedstrijd Verhoeven-Brestovac bekijken. Wel kan men via die livestream van UFC onder meer naar de wedstrijd van de Angolese Nederlander Baya kijken, die daarentegen niet live te zien is bij Ziggo Sport (per stream of tv).

Programma Rico Verhoeven in 2018?

Welke wedstrijden staan er voor Rico Verhoeven verder op het programma in 2018 en 2019? Mogelijk wordt in de tweede helft van 2018 de langverwachte rematch Rico Verhoeven - Badr Hari gehouden. Verhoeven wilde deze wedstrijd reeds in september 2018, maar er moet hierover nog onderhandeld worden tussen de managementteams van Badr Hari, Rico Verhoeven en Glory Kickboxing. Er bestaat ook de mogelijkheid dat Rico Verhoeven in de tweede helft van 2018 het nog in een officieel wereldtitelgevecht tegen een andere tegenstander opneemt en het gevecht tegen Badr Hari in 2019 plaatsvindt. Eén van de redenen van het uitstel van het gevecht is, dat de begeleiders van Badr Hari graag zouden zien dat Hari eerst voldoende wedstrijdritme op heeft gedaan, voordat hij een rematch 'Rico vs Badr' aanneemt. Als uiteindelijk de rematch tussen Badr en Rico in 2018 of 2019 plaatsvindt bij Glory Kickboxing, dan is deze wedstrijd in Nederland ook weer live op tv en per livestream te zien bij Ziggo Sport Totaal.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het mogelijk tegen elkaar op in de boksring. Rico Verho…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://sportnieuws.nl/vechtsport/glory-tegenstander-rico-verhoeven-wordt-ismael-lazaar-wordt-onderschat/
  • http://www.combatpoint.com/index.php/nl/nieuws/kickboksnieuws/item/1362-het-wordt-ismael-lazaar-vs-rico-verhoeven-voor-glory-41-superfight-series
  • http://mixfight.com/2017/04/Voormalig-Enfusion-kampioen-Ismael-Lazaar-neemt-het-op-tegen-Rico-Verhoeven
  • http://nieuws.marokko.nl/46867/upcoming-rico-verhoeven-versus-ismael-lazaar-eind-mei-video/
  • http://www.glorykickboxing.com/en/events/view/400

Reageer op het artikel "Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-04-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!