Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestream

Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestream De Ierse Katie Taylor verdedigt op zaterdag 22 augustus 2020 haar wereldtitel boksen in het 'lightweight'. Haar tegenstander is Delfine Persoon uit België. Dit titelgevecht vindt plaats in Engeland en is een onderdeel van een vechtsportevenement van Matchroom Boxing. Daarbij staat onder meer ook een wedstrijd tussen de zwaartgewichten Whyte en Povetkin op het programma. Dit evenement is op het internet te bekijken via een livestream.

Historie: boksen

Boksen is een oeroude sport. Op afbeeldingen van vele duizenden jaren voor het begin van de christelijke jaartelling, zijn al duels van atleten te zien die beiden met hun vuisten vochten. Boksen was in de Griekse oudheid ook al een Olympische sport.

Bokshandschoenen

In de oudheid werden tijdens boksgevechten vaak ook al leren banden rond de hand gedragen, of soms ook echt al handschoenen, om de handen te beschermen. De oudste afbeelding waarop twee boksers te zien zijn die handschoenen dragen, stamt uit 1500 voor Christus.

Toch zijn er in de loop der eeuwen waarschijnlijk meer bokspartijen zonder, dan met bokshandschoenen gevochten. In de 17e en 18e eeuw was het boksen bijvoorbeeld heel populair in Engeland. De meeste boksers gebruikten in die tijd echter alleen bokshandschoenen tijdens hun trainingen. De wedstrijden vochten ze doorgaans met blote vuisten.

Het moderne boksen

In 1867 werden in Engeland de 'Markies van Queensberry-regels' opgesteld voor het boksen. Dit geldt voor velen als het moment waarop het 'moderne boksen' werd uitgevonden. In die regels was het verplicht om te boksen met een bepaald type bokshandschoenen. In de loop van de daaropvolgende decennia zijn die regels overal in de wereld ingeburgerd.

Biografie: Delfine Persoon

Op 14 januari 1985 werd Delfine Persoon geboren in Roeslare (België). Ze groeide op in Moorslede op een boerderij. In haar jonge jaren deed Delfine Persoon aan judo. Mede vanwege een rugblessure stapte Persoon in 2008 over naar het boksen. Tijdens haar eerste jaar als amateurbokser vocht ve 12 wedstrijden en elke keer behaalde zij de overwinning. Als gevolg van deze indrukwekkende reeks besloot ze in 2009 profbokers te worden. De gewichtsklassen waarin Persoon actief is, zijn Super-featherweight en Lightweight. Naast haar bokscarrière is Delfine Persoon echter ook nog werkzaam bij de politie.

Erelijst Delfine Persoon

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Delfine Persoon eruit? In 2009 werd ze Belgisch kampioene. In 2011 en 2012 won Delfine Persoon de Europese titel. Vervolgens won ze ook de wereldtitel bij de bonden WIBF, IBF, WBC en WIBA. In totaal vocht Delfine Persoon 46 profpartijen. Daarvan won ze er 44 (hiervan won ze er 18 via een knock-out).

Persoon vs Taylor I (juni 2019)

In juni 2019 vocht Delfine Persoon in New York tegen Katie Taylor om de wereldtitel boksen bij de dames in het lichtgewicht (lightweight). Die wedstrijd verloor de Belgische op punten. Er was nogal wat controverse rondom die uitslag. Heel wat bokskenners waren het niet eens met de uitslag.

Biografie: Katie Taylor

Katie Taylor werd op 2 juli 1986 geboren in Bray (Ierland). Vele jaren heeft Katie Taylor gedomineerd in het amateurboksen. Vijf keer won Katie Taylor goud op de wereldkampioenschappen boksen in het lichtgewicht. Zes keer won Katie Taylor goud op de Europese kampioenschappen. In 2012 won Katie Taylor Olympisch goud in Londen in het lichtgewicht. In 2016 werd Katie Taylor officieel profbokser. Taylor vocht sindsdien 15 partijen en won ze allemaal.

Matchroom Boksgala 22 augustus 2020

Katie Taylor vs Delfine Persoon II

De 'rematch' tussen Katie Taylor en Delfine Persoon staat op 22 augustus op het programma van een boksevenement in Brentwood, Essex (Engeland). Dit vindt plaats bij het hoofdkantoor van de organisatie Matchroom Boxing

Hoofdgevecht: Dillian Whyte-Alexander Povetkin

De hoofdwedstrijd op het programma van dat evenement op 22 augustus 2020 is de strijd tussen twee befaamde zwaargewicht boksers: Dillian Whyte en Alexander Povetkin. Hieronder vindt u het programma van dit evenement.

Programma op 22 augustus 2020:

  • Alen Babic-Swandell Winters
  • Zak Chelli-Jack Cullen
  • Luther Clay-Chris Congo
  • Katie Taylor-Delfine Persoon
  • Dillian Whyte-Alexander Povetkin

Livestream Katie Taylor-Delfine Persoon

Livestream DAZN

Er wordt een livestream door de streamingdienst DAZN verzorgd bij dit evenement. DAZN is een ambitieus online sportplatform dat in veel landen actief is, waaronder Duitsland, Italië, Japan, USA en Spanje. De livestream van het evenement begint bij hen om circa 20u00. Het wereldtitelgevecht van de dames uit België en Ierland is het voorlaatste gevecht van de avond. Officieel is DAZN in de zomer van 2020 nog niet actief in België en Nederland. De dienst heeft echter wel grote ambities om in de loop van 2020 alsnog ook in België en Nederland beschikbaar te komen. DAZN zendt veel grote evenementen via een livestream uit, waaronder heel wat vechtsport, maar ook voetbal en darts.

Livestream Sky Go

De evenementen van Matchroom Boxing zijn in de zomer van 2020 ook via een betaalde livestream te bekijken bij Sky Go. Dit is een PPV-livestream (Pay Per View). De uitzending wordt verzorgd door Sky Sports Box Office. Zij zenden ook veel andere grote evenementen in het boksen uit in Engeland en Ierland via een betaalde livestream.

Livestream Matchroom: persconferentie en weging

In de aanloop naar dit evenement wordt er op 20 augustus een gratis livestream verzorgd van de persconferentie door Matchroom. Op 21 augustus wordt er ook een livestream van de wegingen verzorgd door Matchroom. Dit is de streamingdienst van het managementbureau dat dit evenement organiseert. Zij organiseren ook veel snookertoernooien, waarbij zij eveneens een livestream van de wedstrijden aanbieden. Bij dit boksgala op 22 augustus bieden zij op hun site niet de stream van de wedstrijden aan; de officiële livestream wordt aangeboden door onder meer DAZN en Sky Sports.

Live op tv bij VOO

Wordt dit evenement ook live op tv (en via een livestream) uitgezonden door een Belgische sportomroep? Ja, het boksgala wordt op 22 augustus live op tv uitgezonden door de abonneezender VOO Sports. Hoe laat begint deze uitzending? Hun live tv-uitzending begint om 20u00.

Uitslagen Matchroom Boxing op 22 augustus 2020

Hoe verliepen de belangrijkste wedstrijden van dit vechtsportgala? De wedstrijd tussen Katie Taylor en Delfine Persoon werd op punten gewonnen door Taylor. In tegenstelling tot hun eerdere ontmoeting, was er ditmaal weinig discussie over de uitslag. Taylor won duidelijk en behield daardoor dus haar wereldtitel. In het hoofdgevecht van de avond won Alexander Povetkin via een technische knock-out in de vijfde rodne van Dillian Whyte. Dankzij deze zege won Povetkin de 'WBC Interim Heavyweight Title'.

Overige vechtsport live op tv en via livestream

Door welke omroepen worden overige grote vechtstportevenementen in België en Nederland anno 2020 live uitgezonden op tv en per livestream? In België heeft Eleven Sports de uitzendrechten (live tv en livestream) van grote vechtsportorganisaties zoals UFC en Glory. In Nederland zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory en UFC in handen van Talpa. Zij zenden de evenementen live op tv uit op de zenders SBS9 en Veronica Tv. Op het internet zijn de evenementen van UFC via een gratis livestream te bekijken op hun multimediaplatform Kijk. Ook Glory Kickboxing is bij hen via een gratis livestream te bekijken. In voorgaande jaren werd Enfusion Kickboxing ook live op tv en per livestream uitgezonden door diverse tv-omroepen. Anno 2020 verzorgen zij hun eigen streamingdienst waarop per livestream hun gala's te zien zijn. Spike zendt vaak Bellator uit op televisie, doch ze bieden daar niet een livestream bij aan. RTL Nederland zendt incidenteel grote bokswedstrijden live uit op RTL7 (en via een livestream op Videoland).

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Darts 2020: Raymond van Barneveld-Martin Adams livestreamDarts 2020: Raymond van Barneveld-Martin Adams livestreamOp maandag 13 april 2020 wordt er in de dartswereld een heel speciale wedstrijd gespeeld. Die gaat tussen twee levende l…
RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)Op dinsdag 18 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen RB Leipzig. Dit is een wedstrijd in de halve finales van de…
Slottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamSlottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamHet slottoernooi van de UEFA Europa League 2020 wordt gespeeld in augustus. Het vindt plaats in Duitsland. De duels van…
Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Op woensdag 12 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen Atalanta Bergamo. Dit is een wedstrijd in de kwartfinale v…

Glory Kickboxing in FrankrijkGlory Kickboxing in FrankrijkDe organisatie Glory Kickboxing werd opgericht in 2012. Binnen enkele jaren groeide het uit tot de leidende organisatie…
Bronnen en referenties
  • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/2709
  • http://eversport.tv/fight-sports/glory-kickboxing
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Marcus
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Wilnis
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jahfarr_Wilnis

Reageer op het artikel "Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!