Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestream

Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestream De Ierse Katie Taylor verdedigt op zaterdag 22 augustus 2020 haar wereldtitel boksen in het 'lightweight'. Haar tegenstander is Delfine Persoon uit België. Dit titelgevecht vindt plaats in Engeland en is een onderdeel van een vechtsportevenement van Matchroom Boxing. Daarbij staat onder meer ook een wedstrijd tussen de zwaartgewichten Whyte en Povetkin op het programma. Dit evenement is op het internet te bekijken via een livestream.

Historie: boksen

Boksen is een oeroude sport. Op afbeeldingen van vele duizenden jaren voor het begin van de christelijke jaartelling, zijn al duels van atleten te zien die beiden met hun vuisten vochten. Boksen was in de Griekse oudheid ook al een Olympische sport.

Bokshandschoenen

In de oudheid werden tijdens boksgevechten vaak ook al leren banden rond de hand gedragen, of soms ook echt al handschoenen, om de handen te beschermen. De oudste afbeelding waarop twee boksers te zien zijn die handschoenen dragen, stamt uit 1500 voor Christus.

Toch zijn er in de loop der eeuwen waarschijnlijk meer bokspartijen zonder, dan met bokshandschoenen gevochten. In de 17e en 18e eeuw was het boksen bijvoorbeeld heel populair in Engeland. De meeste boksers gebruikten in die tijd echter alleen bokshandschoenen tijdens hun trainingen. De wedstrijden vochten ze doorgaans met blote vuisten.

Het moderne boksen

In 1867 werden in Engeland de 'Markies van Queensberry-regels' opgesteld voor het boksen. Dit geldt voor velen als het moment waarop het 'moderne boksen' werd uitgevonden. In die regels was het verplicht om te boksen met een bepaald type bokshandschoenen. In de loop van de daaropvolgende decennia zijn die regels overal in de wereld ingeburgerd.

Biografie: Delfine Persoon

Op 14 januari 1985 werd Delfine Persoon geboren in Roeslare (België). Ze groeide op in Moorslede op een boerderij. In haar jonge jaren deed Delfine Persoon aan judo. Mede vanwege een rugblessure stapte Persoon in 2008 over naar het boksen. Tijdens haar eerste jaar als amateurbokser vocht ve 12 wedstrijden en elke keer behaalde zij de overwinning. Als gevolg van deze indrukwekkende reeks besloot ze in 2009 profbokers te worden. De gewichtsklassen waarin Persoon actief is, zijn Super-featherweight en Lightweight. Naast haar bokscarrière is Delfine Persoon echter ook nog werkzaam bij de politie.

Erelijst Delfine Persoon

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Delfine Persoon eruit? In 2009 werd ze Belgisch kampioene. In 2011 en 2012 won Delfine Persoon de Europese titel. Vervolgens won ze ook de wereldtitel bij de bonden WIBF, IBF, WBC en WIBA. In totaal vocht Delfine Persoon 46 profpartijen. Daarvan won ze er 44 (hiervan won ze er 18 via een knock-out).

Persoon vs Taylor I (juni 2019)

In juni 2019 vocht Persoon in New York tegen Katie Taylor om de wereldtitel in het lichtgewicht (lightweight). Die wedstrijd verloor de Belgische op punten. Er was nogal wat controverse rondom die uitslag. Heel wat bokskenners waren het niet eens met de uitslag.

Biografie: Katie Taylor

Katie Taylor werd op 2 juli 1986 geboren in Bray (Ierland). Zij heeft jarenlang gedomineerd in het amateurboksen. Vijf keer won Katie Taylor goud op de wereldkampioenschappen boksen in het lichtgewicht. Zes keer won Katie Taylor goud op de Europese kampioenschappen. In 2012 won Katie Taylor Olympisch goud in Londen in het lichtgewicht. In 2016 werd Katie Taylor officieel profbokser. Zij vocht sindsdien 15 partijen en won ze allemaal.

Matchroom Boksgala 22 augustus 2020

Katie Taylor vs Delfine Persoon II

De 'rematch' tussen Katie Taylor en Delfine Persoon staat op 22 augustus op het programma van een boksevenement in Brentwood, Essex (Engeland). Dit vindt plaats bij het hoofdkantoor van de organisatie Matchroom Boxing

Hoofdgevecht: Dillian Whyte-Alexander Povetkin

De hoofdwedstrijd op het programma van dat evenement op 22 augustus is de strijd tussen twee befaamde zwaargewicht boksers: Dillian Whyte en Alexander Povetkin.

Livestream Katie Taylor-Delfine Persoon

Livestream DAZN

Er wordt een livestream van DAZN verzorgd bij dit evenement. DAZN is een ambitieuze streamingdienst die in veel landen actief is, waaronder Duitsland, Italië, Japan, USA en Spanje. Officieel is DAZN in de zomer van 2020 nog niet actief in België en Nederland. De dienst heeft echter wel grote ambities om in de loop van dit jaar alsnog ook in België en Nederland beschikbaar te komen. DAZN zendt veel grote evenementen via een livestream uit, waaronder heel wat vechtsport, maar ook voetbal en darts.

Livestream Matchroom

Er wordt ook een livestream van dit evenement verzorgd door Matchroom. Dit is de streamingdienst van het managementbureau dat dit evenement organiseert. Zij organiseren ook veel snookertoernooien, waarbij zij eveneens een livestream aanbieden.

Livestream Sky Go

De evenementen van Matchroom Boxing zijn in de zomer van 2020 ook via de livestream te bekijken bij Sky Go.

Live op tv in België?

Wordt dit evenement ook live op tv (en via een livestream) uitgezonden door een Belgische sportomroep? Daarover is nog niets zeker. Kandidaten hiervoor zijn onder meer Eleven Sports en VOO Sports, die beiden vaak grote vechtspotevenementen live uitzenden op tv en via de livestream. Zodra er meer duidelijkheid over is, wordt het hier gemeld.

Overige vechtsport live op tv en via livestream

Door welke omroepen worden overige grote vechtstportevenementen in België en Nederland anno 2020 live uitgezonden op tv en per livestream? In België heeft Eleven Sports de uitzendrechten (tv en livestream) van grote vechtsportorganisaties zoals UFC en Glory. In Nederland zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van Glory en UFC in handen van Talpa. Zij zenden de evenementen op tv uit op de zenders SBS9 en Veronica Tv. Op het internet zijn de evenementen van UFC en Glory bij hen via een gratis livestream te bekijken op hun multimediaplatform Kijk.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Darts 2020: Raymond van Barneveld-Martin Adams livestreamDarts 2020: Raymond van Barneveld-Martin Adams livestreamOp maandag 13 april 2020 wordt er in de dartswereld een heel speciale wedstrijd gespeeld. Die gaat tussen twee levende l…
RB Leipzig-Atletico Madrid, live tv en livestream (2020)RB Leipzig-Atletico Madrid, live tv en livestream (2020)Op donderdag 13 augustus 2020 speelt Atletico Madrid tegen RB Leipzig. Dit is een wedstrijd in de kwartfinales van de UE…
Internazionale-Bayer Leverkusen, live tv & livestream (2020)Internazionale-Bayer Leverkusen, live tv & livestream (2020)Op maandag 10 augustus 2020 wordt de wedstrijd Inter Milaan-Bayer Leverkusen gespeeld. Het is een wedstrijd in de kwartf…
Gran Piemonte 2020, live op tv en livestreamGran Piemonte 2020, live op tv en livestreamOp woensdag 12 augustus 2020 wordt de Italiaanse klassieker Gran Piemonte verreden. Op de startlijst van Gran Piemonte 2…

Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestreamKickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestreamOp zaterdag 26 oktober 2019 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 70' gehouden. Dit evenement wordt georgani…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Bronnen en referenties
  • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/2709
  • http://eversport.tv/fight-sports/glory-kickboxing
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Marcus
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Wilnis
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jahfarr_Wilnis

Reageer op het artikel "Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 01-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!