Boksen 2020: Katie Taylor-Miriam Gutiérrez via livestream

Boksen 2020: Katie Taylor-Miriam Gutiérrez via livestream Op zaterdag 14 november 2020 wordt er weer een sterk bezet boksgala georganiseerd door Matchroom Boxing. De hoofdwedstrijd op het programma is een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht bij de dames tussen Katie Taylor (Ierland) en Miriam Gutiérrez (Spanje). Dit evenement is op het internet via een gratis livestream te bekijken.

Historie: boksen

Boksen is een oeroude sport. Op afbeeldingen van vele duizenden jaren voor het begin van de christelijke jaartelling, zijn al duels van atleten te zien die beiden met hun vuisten vochten. Boksen was in de Griekse oudheid ook al een Olympische sport.

Bokshandschoenen

In de oudheid werden tijdens boksgevechten vaak ook al leren banden rond de hand gedragen, of soms ook echt al handschoenen, om de handen te beschermen. De oudste afbeelding waarop twee boksers te zien zijn die handschoenen dragen, stamt uit 1500 voor Christus.

Toch zijn er in de loop der eeuwen waarschijnlijk meer bokspartijen zonder, dan met bokshandschoenen gevochten. In de 17e en 18e eeuw was het boksen bijvoorbeeld heel populair in Engeland. De meeste boksers gebruikten in die tijd echter alleen bokshandschoenen tijdens hun trainingen. De wedstrijden vochten ze doorgaans met blote vuisten.

Het moderne boksen

In 1867 werden in Engeland de 'Markies van Queensberry-regels' opgesteld voor het boksen. Dit geldt voor velen als het moment waarop het 'moderne boksen' werd uitgevonden. In die regels was het verplicht om te boksen met een bepaald type bokshandschoenen. In de loop van de daaropvolgende decennia zijn die regels overal in de wereld ingeburgerd.

Boksgala 14 november 2020: Eddie Hearn's Matchroom Boxing

Op zaterdag 14 november 2020 wordt er weer een sterk bezet evenement georganiseer door "Eddie Hearn's Matchroom Boxing". Dit evenement wordt georganiseerd door Eddie Hearn. Hij is de beroemde promotor van veel grote boksers (waaronder Anthony Joshua). Eddie Hearn is de zoon van Barry Hearn, de legendarische sportpromotor die onder meer extreem grote successen boekte als organisator in de werelden van snooker en darts.

Programma

Op het programma van het boksgala van Eddie Hearn op 14 november 2020 staan diverse interessante partijen. Wereldwijd is er echter vooral veel interesse voor de wedstrijd tussen Katie Taylor en Miriam Gutiérrez. Zij zijn beiden bij de profs nog ongeslagen. Ze vechten een wedstrijd van maximaal tien rondes van twee minuten. Katie Taylor verdedigt haar wereldtitel, Miriam Gutiérrez is de uitdager.

Programma Matchroom Boxing 14 november 2020:

 • Kash Farooq - n.n.b.
 • Thomas Whittaker-Hart - Jermaine Springer
 • John Docherty - Jack Cullen
 • Rachel Ball - Jorgelina Guannini
 • Terri Harper - Katharina Thanderz
 • Katie Taylor - Miriam Gutierrez

Biografie Katie Taylor

Katie Taylor werd op 2 juli 1986 geboren in Bray (Ierland). Zij heeft jarenlang gedomineerd in het amateurboksen. Vijf keer won Katie Taylor goud op de wereldkampioenschappen boksen in het lichtgewicht. Zes keer won Katie Taylor goud op de Europese kampioenschappen. In 2012 won Katie Taylor Olympisch goud in Londen in het lichtgewicht. In 2016 werd Katie Taylor officieel profbokser. Katie Taylor vocht sindsdien 16 partijen. Taylor won ze allemaal. Daaronder waren twee zeges op de Belgische Delfine Persoon.

Livestream Taylor-Gutierrez, Matchroom Boxing op 14 november 2020

Gratis livestream van het boksen op 14 november

Dit evenement is op het internet via een livestream te volgen. Met zo'n livestream zijn de wedstrijden tussen te bekijken op een computer of smartphone. Ter promotie van het vrouwenboksen is dit evenement op 14 november via een gratis livestrema te bekijken. Die officiële gratis livestream is onder meer te vinden op YouTube en Facebook op de accounts van Sky Sports en Matchroom Boxing.

Livestream boksen bij DAZN

Er wordt een livestream door de streamingdienst DAZN verzorgd bij dit evenement. DAZN is een ambitieus online sportplatform dat in veel landen actief is, waaronder Duitsland, Italië, Japan, USA en Spanje. De livestream van het evenement begint bij hen om circa 20u30. Het Euroepse titelgevecht van Bilal Laggoune is het eerste gevecht van de avond. Officieel is DAZN in oktober 2020 nog niet actief in België en Nederland. De dienst heeft echter wel grote ambities om in de loop van 2020 alsnog ook in België en Nederland beschikbaar te komen. DAZN zendt veel grote evenementen via een livestream uit, waaronder heel wat boksen en andere vechtsport, maar ook voetbal en darts.

Livestream Matchroom Boxing (Taylor-Gutierrez): persconferentie en weging

In de aanloop naar dit evenement wordt er enkele dagen voor het gevecht een gratis livestream verzorgd van de persconferentie door Matchroom. Er wordt ook een livestream van de wegingen verzorgd door Matchroom. Dit is de streamingdienst van het managementbureau dat dit evenement organiseert. Zij organiseren ook veel snookertoernooien, waarbij zij eveneens een livestream van de wedstrijden aanbieden.

Live boksen op tv bij VOO: Taylor-Gutiérrez

Wordt dit evenement met de wedstrijd van Katie Taylor-Miriam Gutiérrez ook live op tv en via een livestream uitgezonden door een Belgische sportomroep? Ja, het boksgala wordt op 14 november 2020 live op tv uitgezonden door de abonneezender VOO Sports. Hoe laat begint deze uitzending van het live boksen? Hun live tv-uitzending van het boksen begint om circa 20u30.

Uitslag

Op indrukwekkende wijze heeft de Ierse Katie Taylor de zege gepakt in haar wedstrijd tegen de Spaanse Gutierrez. Vanaf het begin van de wedstrijd heerste ze in de ring. Toch bleef Gutierrez wel alle rondes overleven, zodat Taylor uiteindelijk unaniem op punten won. Hiermee behield Taylor dus haar wereldtitels bij de IBF, WBC, WBA en WBO.

Boksen en overige vechtsport live op tv en via livestream

Door welke omroepen worden overige grote vechtstportevenementen in België en Nederland anno 2020 live uitgezonden op tv en per livestream? In België heeft Eleven Sports de uitzendrechten (live tv en livestream) van grote vechtsportorganisaties zoals UFC en Glory. In Nederland zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van de UFC in handen van Talpa. Zij zenden de evenementen live op tv uit op de zenders SBS9 en Veronica Tv. Op het internet zijn de evenementen van UFC via een gratis livestream te bekijken op hun multimediaplatform Kijk. Ook Glory Kickboxing was bij hen via een gratis livestream te bekijken. Met ingang van eind 2020 is dat echter alleen nog via een betaalde PPV-stream te bekijken. In voorgaande jaren werd Enfusion Kickboxing ook live op tv en per livestream uitgezonden door diverse tv-omroepen. Anno 2020 verzorgen zij hun eigen streamingdienst waarop per livestream hun gala's te zien zijn. Spike zendt vaak Bellator uit op televisie, doch ze bieden daar niet een livestream bij aan. RTL Nederland zendt incidenteel grote bokswedstrijden live uit op RTL7 (en via een livestream op Videoland).

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: PSV-Omonia Nicosia, live tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-Omonia Nicosia, live tv en livestreamOp donderdag 10 december 2020 wordt de wedstrijd PSV-Omonia Nicosi gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van d…
MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamMMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamBellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellato…
Formule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamFormule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamOp zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia-Romagna verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op h…
Voetbal 2020: Club Brugge-STVV, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Club Brugge-STVV, live op tv en livestreamOp zaterdag 5 december 2020 wordt het duel tussen Club Brugge en STVV gespeeld. Dit is een voetbalwedstrijd in de Belgis…

Glory Kickboxing in FrankrijkGlory Kickboxing in FrankrijkDe organisatie Glory Kickboxing werd opgericht in 2012. Binnen enkele jaren groeide het uit tot de leidende organisatie…
Glory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamGlory 2021: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik via livestreamOp zaterdag 30 januari 2021 organiseert Glory Kickboxing een wereldtitelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeve…
Bronnen en referenties
 • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/2709
 • http://eversport.tv/fight-sports/glory-kickboxing
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Marcus
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Wilnis
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Jahfarr_Wilnis

Reageer op het artikel "Boksen 2020: Katie Taylor-Miriam Gutiérrez via livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!