InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tv

Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tv

Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tv De Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen in de gewichtsklasse 'Middleweight' (middengewicht). Bij dit titelgevecht is zijn uitdager de ex-wereldkampioen Simon Marcus uit Canada. Deze titelstrijd in het middengewicht is het hoofdgevecht van het kickboksgala 'Glory 40'. Dit gala van Glory Kickboxing is in Nederland live op tv te zien bij Ziggo Sport Totaal. Ook is dit kickboksgala live op het internet te volgen via een livestream.

Glory Middleweight Championship Kickboxing

Glory WK kickboksen middengewicht 2014

De wereldtitel in de categorie 'middleweight' (middengewicht, onder de 85 kilo) bestaat bij de bond Glory Kickboxing sinds 2014. In juni van dat jaar organiseerde Glory een WK-toernooi om te bepalen wie de eerste Glory-kampioen zou zijn in die gewichtsklasse. Hieraan deden acht kickboksers mee, waaronder de Belg Filipo Verlinden en de Nederlandse Surinamer Melvin Manhoef.

Artum Levin

De finale van dit Glory wereldkampioenschap kickboksen in het middengewicht ging op de avond van 21 juni 2014 uiteindelijk tussen de Rus Artem Levin en de Amerikaan Joe Schilling. De Rus Levin won dit WK-gevecht en werd dus de eerste wereldkampioen kickboksen in die gewichtsklasse bij bond Glory.

Marcus

Vervolgens verdedigde Levin zijn wereldtitel in mei 2015 tegen de Canadees Simon Marcus. Dit titelgevecht eindigde in een 'draw' (remise), zodat Levin zijn titel behield. Marcus kreeg echter een herkansing in februari 2016. Bij deze rematch pakte de Canadees de Glory wereldtitel over van de Rus (die bij deze wedstrijd werd gediskwalificeerd). Hierna verdedigde Marcus één keer succesvol zijn wereldtitel: hij won in mei 2016 een titelgevecht van Dustin Jacoby.

Wilnis wint wereldtitel

Op 9 september 2016 vond er in New Jersey een titelgevecht plaats om het Glory werldkampioenschap kickboksen in het middengewicht tussen de regerende kampioen Simon Marcus en zijn uitdager, de Nederlander Jason Wilnis. In de derde ronde won Wilnis deze wedstrijd via een technische knock-out. Hij was dus de nieuwe wereldkampioen in deze gewichtsklasse. Wilnis heeft daarna één keer zijn wereldtitel verdedigd. Op 20 januari 2017 stond hij in Los Angeles in de ring voor een titelgevecht tegen zijn uitdager Israel Adesanya uit Nieuw-Zeeland. Het gevecht ging over vijf ronden. Wilnis won via een unanieme jurybeslissing.

Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen

In de Deense hoofdstad Kopenhagen wordt op 29 april 2017 het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Het titelgevecht tussen wereldkampioen Wilnis en uitdager Simon Marcus is het hoofdgevecht van dit evenement. Het kickboksgala vindt plaats in het Forum Copenhagen. Behalve het titelgevecht zal er op dit gala onder meer ook een 'Middleweight Contender Tournament' plaatsvinden.

Biografie: Jason Wilnis

Op 10 december 1990 werd Jason Wilnis in Utrecht geboren. Hij heeft Surinaamse roots. In zijn jonge jaren was hij een voetballer. Geïnspireerd door zijn oudere broer Jahfarr ging hij op z'n 17e echter kickboksen. Beide broers trainen bij The Colloseum Gym in Utrecht, met als trainers Danny de Vries en Daan Kortland. Zowel Jason Wilnis als zijn oudere broer Jahfarr Wilnis zijn uitgegroeid tot wereldtoppers in het kickboksen. Ze zijn echter wel actief in verschillende gewichtsklassen: Jason is een middengewicht, terwijl Jahfarr een zwaargewicht is.

Statistieken Jason Wilnis

Jason Wilnis heeft in zijn profcarrière officieel 37 wedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 30 (waarvan 8 via knock-out). Zes keer leed Wilnis een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van hem in een draw (remise). In 2012 pakte hij de wereldtitel in de categorie '85MAX' bij de bond It's Showtime. In 2016 won hij de wereldtitel in het middengewicht bij Glory Kickboxing. Wilnis heeft een lengte van 185 centimeter. Hij heeft een 'reach' van 186 centimeter.

Biografie: Simon Marcus

Simon Marcus werd op 5 november 1986 geboren in Toronto (Canada). Hij heeft zowel de Canadese als de Jamaïcaanse nationaliteit. Marcus heeft een lengte van 185 centimeter en een 'reach' van 194 centimeter. Tijdens zijn carrière heeft Marcus in totaal 51 officiële profwedstrijden gebokst. Daarvan heeft hij er 46 gewonnen, waarvan 26 via een knock-out. Drie keer verloor hij en twee wedstrijden eindigden in een 'draw'. Marcus heeft in de loop van zijn carrière wereldtitels gepakt bij diverse bonden, waaronder WPMF, WBC, Lion Fight, WLF en Glory.

Voorbeschouwing: Jason Wilnis vs Simon Marcus

Simon Marcus en Jason Wilnis hebben twee keer eerder een profwedstrijd tegen elkaar gevochten. De eerste officiële ontmoeting in de ring was in april 2015. Marcus won toen uiteindelijk via een jurybeslissing (split). De tweede wedstrijd was het titelgevecht van 9 september 2016. Wilnis behaalde toen de zege via een technische knock-out en pakte zo de wereldtitel af van Marcus. De Canadees zal er zeer op gebrand zijn om in Denemarken zijn wereldtitel te heroveren. De Nederlander en de Canadees zijn zeer aan elkaar gewaagd. Waarschijnlijk moet de regerende wereldkampioen Wilnis toch nipt als favoriet voor dit titelgevecht worden beschouwd.

Uitslag en verslag: Jason Wilnis - Simon Marcus

De wedstrijd tussen de Nederlandse wereldkampioen Jason Wilnis en zijn uitdager, de Canadese ex-wereldkampioen Simon Marcus, ging grotendeels gelijk op. Uiteindelijk won Marcus via een 'split decision' van de jury. De Canadees heeft dus zijn wereldtitel heroverd.

Live op tv - Ziggo Sport Totaal

Op welke zender en hoe laat vindt de uitzending van Glory 40 plaats? Het evenement 'Glory 40 - Kopenhagen', waaronder het titelgevecht van Wilnis, wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De live-uitzending van het gala begint om 21u30 op de betaalzender Ziggo Sport Extra1 en wordt herhaald om 23u45 op het 'open net' Ziggo Sport (gratis voor alle abonnees digitale tv bij Ziggo op kanaal 14). Op de avond van 29 april is er overigens ook vechtsport van wereldniveau op een andere tv-zender te zien: RTL7 zendt op die zaterdagavond namelijk het langverwachte wereldtitelgevecht in het zwaargewicht boksen uit tussen Wladimir Klitschko en Anthony Joshua.

Livestream

Het gala 'Glory 40 - Kopenhagen' is inclusief de match van Wilnis ook via een livestream te volgen op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream van Ziggo Sport is beschikbaar voor abonnees, maar voor mensen zonder abonnement is de stream ook via 'pay per view' te zien. Daarnaast zal het waarschijnlijk ook mogelijk zijn om dit evenement live te bekijken via een Engelstalige stream van Eversport. Deze livestream is beschikbaar via 'pay per view'.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 48 (New York) live op tvKickboksen: Glory 48 (New York) live op tvIn het seizoen 2017 organiseert de bond Glory Kickboxing vijf grote vechtsportgala's in de Verenigde Staten. De laatste…
Kickboksen: Glory 47 in Lyon, live op tvKickboksen: Glory 47 in Lyon, live op tvOp zaterdag 28 oktober 2017 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 47' gehouden. Dit evenement wordt georgani…
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
WK boksen 2017: Anthony Joshua-Wladimir Klitschko live op tvWK boksen 2017: Anthony Joshua-Wladimir Klitschko live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt het grote wereldtitelgevecht boksen in de categorie zwaargewicht gehouden tussen de Enge…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Bronnen en referenties
  • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/2709
  • http://eversport.tv/fight-sports/glory-kickboxing
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Marcus
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Wilnis
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jahfarr_Wilnis

Reageer op het artikel "Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 30-04-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!