Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestream

Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestream De Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middleweight'). Zijn uitdager is de Nederlandse ex-wereldkampioen Jason Wilnis. Deze titelstrijd in het middengewicht is het hoofdgevecht van het kickboksgala 'Glory 65 - Utrecht', dat plaatsvindt in de Central Studios. Voor Wilnis is het een thuiswedstrijd: hij is afkomstig uit Utrecht. Dit gala van Glory Kickboxing wordt op tv uitgezonden. Ook is het kickboksgala 'Glory 65 - Utrecht' live op het internet te volgen via een livestream.

Glory Middleweight Championship Kickboxing

Glory WK kickboksen middengewicht 2014

De wereldtitel in de categorie 'middleweight' (middengewicht, onder de 85 kilo) bestaat bij de bond Glory Kickboxing sinds 2014. In juni van dat jaar organiseerde Glory een WK-toernooi om te bepalen wie de eerste Glory-kampioen zou zijn in die gewichtsklasse. Hieraan deden acht kickboksers mee, waaronder de Belg Filipo Verlinden en de Nederlandse Surinamer Melvin Manhoef.

Artum Levin

De finale van dit Glory wereldkampioenschap kickboksen in het middengewicht ging op de avond van 21 juni 2014 uiteindelijk tussen de Rus Artem Levin en de Amerikaan Joe Schilling. De Rus Levin won dit WK-gevecht en werd dus de eerste wereldkampioen kickboksen in die gewichtsklasse bij bond Glory.

Marcus

Vervolgens verdedigde Levin zijn wereldtitel in mei 2015 tegen de Canadees Simon Marcus. Dit titelgevecht eindigde in een 'draw' (remise), zodat Levin zijn titel behield. Marcus kreeg echter een herkansing in februari 2016. Bij deze rematch pakte de Canadees de Glory wereldtitel over van de Rus (die bij deze wedstrijd werd gediskwalificeerd). Hierna verdedigde Marcus één keer succesvol zijn wereldtitel: hij won in mei 2016 een titelgevecht van Dustin Jacoby.

Wilnis won in 2016 de wereldtitel

Op 9 september 2016 vond er in New Jersey een titelgevecht plaats om het Glory werldkampioenschap kickboksen in het middengewicht tussen de regerende kampioen Simon Marcus en zijn uitdager, de Nederlander Jason Wilnis. In de derde ronde won Wilnis deze wedstrijd via een technische knock-out. Hij was dus de nieuwe wereldkampioen in deze gewichtsklasse. Wilnis heeft daarna één keer zijn wereldtitel verdedigd. Op 20 januari 2017 stond hij in Los Angeles in de ring voor een titelgevecht tegen zijn uitdager Israel Adesanya uit Nieuw-Zeeland. Het gevecht ging over vijf ronden. Wilnis won via een unanieme jurybeslissing. In april 2017 verdedigde Wilnis zijn wereldtitel in Kopenhagen tegen Marcus. Ditmaal verloor de Nederlander echter het wereldtitelgevecht, zodat Marcus weer de wereldkampioen was.

Pereira won de titel in oktober 2017

In oktober 2017 verdedigde Simon Marcus zijn wereldtitel in een gevecht tegen de Braziliaan Alex Pereira. De Braziliaan won het gevecht en nam dus de wereldtitel kickboksen in het middengewicht over. Daarna heeft Pereira nog drie keer met succes zijn wereldtitel verdedigd: in december 2017 en juli 2018 tegen Yousri Belgaroui en in september 2018 tegen Simon Marcus.

Kickboksen: Glory 65 in Utrecht (Nederland)

Op 17 mei 2019 wordt het gala Glory 65 - Utrecht' gehouden in de Central Studios. Het wereldtitelgevecht tussen Wilnis en Pereira is het hoofdgevecht van de avond. Ook staat er bij dat gala een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht op het programma: Sitthichai Sitsongpeenong - Marat Grigorian.

Biografie: Jason Wilnis

Op 10 december 1990 werd Jason Wilnis in Utrecht geboren. Hij heeft Surinaamse roots. In zijn jonge jaren was hij een voetballer. Geïnspireerd door zijn oudere broer Jahfarr ging hij op z'n 17e echter kickboksen. Beide broers trainen bij The Colloseum Gym in Utrecht, met als trainers Danny de Vries en Daan Kortland. Zowel Jason Wilnis als zijn oudere broer Jahfarr Wilnis zijn uitgegroeid tot wereldtoppers in het kickboksen. Ze zijn echter wel actief in verschillende gewichtsklassen: Jason is een middengewicht, terwijl Jahfarr een zwaargewicht is.

Statistieken Jason Wilnis

Jason Wilnis heeft in zijn profcarrière officieel 41 wedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 31 (waarvan 8 via knock-out). Negen keer leed Wilnis een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van hem in een draw (remise). In 2012 pakte hij de wereldtitel in de categorie '85MAX' bij de bond It's Showtime. In 2016 won hij de wereldtitel in het middengewicht bij Glory Kickboxing. Wilnis heeft een lengte van 185 centimeter. Hij heeft een 'reach' van 186 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is doorgaans 85 kilogram.

Biografie: Alex Pereira

Alexsandro Pereira werd op 7 juli 1987 geboren in Sao Bernardo do Campo te Brazilië. Oorspronkelijk was hij een getalenteerde bokser. Later is hij echter gestopt met het reguliere boksen en zich gaan focussen op het kickboksen. Daarnaast doet hij ook aan MMA (Mixed Martial Arts).

Pereira heeft een lengte van 194 centimeter. Hij heeft voor een middegewicht kickbokser een enorme reach: 203 centimeter. In de loop van zijn kickbokscarrière heeft hij 44 profpartijen gevochten, waarvan hij er 38 won.

Jason Wilnis - Alex Pereira

De wedstrijd die Wilnis en Pereira in mei 2019 tegen elkaar vechten in Utrecht is hun derde ontmoeting in de kickboksring. De eerste twee wedstrijden (in 2012 en 2015) werden gewonnen door Jason Wilnis. Toch was Pereira in theorie duidelijk de favoriet voor de zege in het gevecht bij het gala Glory 65 op 17 mei 2019. Pereira is in de loop der jaren duidelijk heel sterk gegroeid als kickbokser; hij heeft als wereldkampioen diverse imponerende wedstrijden gevochten. Wilnis heeft daarentegen juist in 2017 en 2018 een wat zwakkere periode in z'n carrière meegemaakt.

Uitslag: Pereira behoudt wereldtitel

Op buitengewoon indrukwekkende wijze heeft de Braziliaan Pereira zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht verdedigd. Al heel vroeg in de partij scoorde hij een 'knock-down'. Wilnis kon daar nog van opstaan, maar meteen daarna stortte de Nederlander weer tegen het canvas, na een 'Flying Knee' van Pereira. Die actie betekende het einde van de wedstrijd: de Braziliaan won op 'knock-out'.

Live op tv

Het gala Glory 65 in Utrecht wordt in Nederland op tv uitgezonden door Veronica. Hun live tv-uitzending begint op de avond van 17 mei 2019 om 21u00.

Livestream

Het gevecht tussen Jason Wilnis en Alex Pereira is ook online te bekijken via een livestream. In Nederland kan men dit gevecht bekijken via een gratis livestream van Veronica. Internationaal wordt het gevecht uitgezonden via een livestream van UFC Tv (voor abonnees met de UFC Fight Pass).

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestreamKickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestreamOp zaterdag 26 oktober 2019 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 70' gehouden. Dit evenement wordt georgani…
Kickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamKickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamIn november 2019 organiseert Glory Kickboxing twee grote evenementen in Chicago (USA). Op vrijdag 22 november vindt daar…
De moordlustige vrouw, MedeaDe moordlustige vrouw, MedeaZou jij je kinderen doden, om je vreemdgegane man eens een lesje te leren? Nee! Dat kun jij niet aan, zoveel verdriet! M…

Straatvechter Kimbo SliceStraatvechter Kimbo SliceVele vechtsportliefhebbers kennen Kevin Ferguson als Kimbo Slice. Een straatvechter die zich heeft weten te manifesteren…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Bronnen en referenties
  • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/2709
  • http://eversport.tv/fight-sports/glory-kickboxing
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Marcus
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Wilnis
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jahfarr_Wilnis

Reageer op het artikel "Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 11-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!