InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 47 in Lyon, live op tv

Kickboksen: Glory 47 in Lyon, live op tv

Kickboksen: Glory 47 in Lyon, live op tv Op zaterdag 28 oktober 2017 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 47' gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing en vindt plaats in het 'Palais des Sports de Gerland'. De hoofdwedstrijd op het programma van dit gala is het wereldtitelgevecht in het 'Light Heavyweight' tussen Artem Vakhitov en Ariel Machado. Er staat ook een interessante wedstrijd in het weltergewicht op het programma, tussen Cedric Doumbé en Yohan Lidon. Dit kickboksgala wordt live op tv uitgezonden. Ook is 'Glory 47' op het internet te volgen via een livestream.

Glory in Frankrijk

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de kickbokswereld. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand. Het gala dat in Lyon plaatsvindt is het 47e grote kickboksgala dat Glory organiseert. Het is het vijfde kickboksgala van Glory dat in Frankrijk plaatsvindt.

Glory 22 in Lille

In juni 2015 werd er door Glory voor het eerst in Frankrijk een groot gala georganiseerd. Dit vond plaats in het Stade Pierre-Mauroy te Lille. Het evenement droeg de naam 'Glory 22'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen de Nederlandse titelhouder Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Verhoeven won deze wedstrijd na vijf ronden via een unanieme beslissing van de jury.

Glory 28 in Parijs

Op 12 maart 2016 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot gala in de Franse hoofdstad Parijs: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Glory 35 in Nice

Het derde evenement dat Gory Kickboxing in Frankrijk organiseerde was het gala 'Glory 35 - Lille'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het Light Heavyweight (onder de 95 kilogram) tussen Artem Vakhitov en Zack Mwekassa. Vakhitov won deze titelstrijd. Daarnaast werd er ook een 'Heavyweight Contender Tournament' georganiseerd. Dat werd gewonnen door de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Glory 42 in Parijs

In juni 2017 organiseerde Glory voor de tweede keer een gala in Parijs. De hoofdwedstrijd van het evenement was het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken.

De Nederlander slaagde er niet in om de wereldtitel in het weltergewicht te heroveren. Doumbé won het titelgevecht via een 'split decision': vier van de vijf juryleden wezen Doumbé aan als winnaar. Het was een zeer boeiende titelstrijd. In het grootste deel van de wedstrijd slaagde Doumbé er duidelijk in om meer treffers te plaatsen dan Holzken. In de slotfase van het gevecht kwam de Nederlander nog sterk terug, maar dit bleek niet genoeg te zijn om alsnog de zege te pakken.

World Series: Lightweight Contender Tournament

In de halve finales van het Lightweight Contender Tournament maakte Massaro Glunder veel indruk. Doorgaans kickbokst hij in een lagere gewichtsklasse (featherweight). Slechts drie dagen voordat Glory 42 plaatsvond kreeg hij te horen dat hij op dit evenement een wedstrijd mocht vechten in het 'lightweight'. Op imponerende wijze won hij zijn wedstrijd in de halve finale van Niclas Larsen via een knock-out.

Zijn tegenstander in de finale van het toernooi was Christian Baya. Die had in zijn halve finale ook indruk gemaakt door de voormalige wereldkampioen Moiseev te verslaan. Baya en Glunder trainen beiden bij Mike's Gym in Amsterdam; ze kennen elkaars vechtstijl daarom goed. In het begin was het gevecht tussen hen in de finale daarom nog enigszins aarzelend, maar op den duur kwam het wel op gang. Uiteindelijk won Baya via een 'split decision' van Glunder.

Groenhart

Verder was er in het hoofdprogramma nog de beladen wedstrijd tussen Murthel Groenhart en Harut Grigorian. De winnaar van dit gevecht krijgt in de toekomst een titelgevecht om de wereldtitel in het weltergewicht. De strijd tussen Groenhart en Grigorian zorgde voor een aantal zeer opzienbarende, merkwaardige scènes. Tijdens het gevecht keerde Grigorian op een gegeven moment, zonder dat de scheidsrechter de wedstrijd stil had gelegd, zijn rug naar Groenhart en Grigorian leek zelfs weg te lopen. Groenhart aarzelde niet en 'in the heat of the fight' sloeg hij Grigorian toen knock-out. Groenhart won dus het gevecht, maar terwijl hij zijn zege in zijn hoek vierde, kwam er een woedend personage uit het publiek de ring inrennen en begon op Groenhart in te slaan.

Programma Glory 47 in Lyon

Op zaterdag 28 oktober 2017 wordt in Lyon het gala Glory 47 gehouden. Het belangrijkste gevecht op het programma van dit evenement is een wereldtitelgevecht in het 'Light Heavyweight'. Het maximum gewicht in deze gewichtsklasse is 95 kilogram. De titelstrijd gaat tussen de regerende wereldkampioen Artem Vakhitov uit Rusland en zijn uitdager Ariel Machado uit Brazilië.

Doumé-Lidon

Een andere interessante wedstrijd op dit gala vindt plaats in het weltergewicht. Dit gaat tussen de Fransen Cédric Doumbé en Yohan Lidon. De Fransman Cedric Doumbé was één van de grote 'Rising Stars' binnen Glory Kickboxing. Hij zag zichzelf als meer dan een 'gewone' kickbokser. Doumbé beschouwt zichzelf ook als een komiek, een entertainer en een stijlicoon. Het gedrag dat daarbij blijkbaar hoort, zorgde weleens voor irritatie bij zijn tegenstanders. Het maakte hem echter ook populair bij met name het Franse publiek.

In 2016 pakte hij de wereldtitel in het weltergewicht door Nieky Holzken te verslaan. Daarna verdedigde hij die titel twee keer met succes. In maart 2017 won hij een titelgevecht tegen de Zwitser Kongolo. In mei 2017 won hij ook een rematch tegen Nieky Holzken. In augustus 2017 verdedigde hij zijn titel voor de derde keer. Ditmaal was de Surinaamse Nederlander Murthel Groenhart zijn tegenstander. Groenhart won deze wedstrijd duidelijk en pakte zo de wereldtitel.

De wedstrijd op het gala in Lyon is de eerste wedstrijd van Doumbé sinds hij zijn wereldtitel heeft verloren. Hij heeft zich serieus moeten herpakken na zijn nederlaag tegen Groenhart. De wedstrijd in Lyon tegen Yohan Lidon moet voor hem de eerste stap zijn om weer terug te keren naar de top. Doumbé hoopt in het voorjaar van 2018 wederom tegenover Groenhart in de ring te staan voor een titelgevecht. Er zijn echter meer kapers op de kust die eveneens azen op een wereldtitelgevecht in weltergewicht, waaronder ook weer Nieky Holzken.

Overige wedstrijden

Naast het titelgevecht in het Light Heavyweight en het gevecht in het weltergewicht van Doumbé, wordt er tijdens het hoofdprogramma van het evenement 'Glory 47' ook een Featherweight Contender Tournament gehouden. Ook zijn er enkele interessante wedstrijden te aanschouwen in de Superfight Series (het voorprogramma). Daaronder is namelijk een 'Contender Bout' in het Super Bantamweight (dames onder de 55 kilogram), tussen de Française Anissa Meksen en de Turkse Funda Alkayis. (De winnares van dit gevecht krijgt een titelgevecht tegen wereldkampioen Van Soest op het gala 'Glory 48- New York'). Hieronder vindt u het programma van de Glory World Series van het evenement 'Glory 47'; deze World Series vormen het hoofdprogramma van dit evenement en zijn live op tv te zien bij Ziggo Sport Totaal en ESPN.

Hoofdprogramma: Glory World Series - Lyon

  • Vedergewicht Tournament halve finale: Fabio Pinca - Anvar Boynazarov
  • Vedergewicht Tournament halve finale: Azie Hliali - Abdellah Ezbiri
  • Weltergewicht wedstrijd: Cédric Doumbé - Yohan Lidon
  • Vedergewicht Tournament finale tussen de winnaars van de halve finales
  • Wereltitelgevecht Halfzwaargewicht: Artem Vakhitov - Ariel Machado

Live op tv: Ziggo Sport

In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. Hoogstwaarschijnlijk vindt de live-uitzending plaats op de zender Ziggo Sport (open kanaal 14) en begint rond 21u30. Zodra definitief bekend is op welke zender zij dit evenement uitzenden en hoe laat de uitzending begint, dan wordt die info hier geplaatst. In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van dit evenement live op tv uitgezonden door ESPN. De Superfight Series zijn in Amerika te zien bij UFC tv. In België heeft SFR Sport 5 de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing.

Livestream

Het kickboksgala Glory 47 is ook live op het internet te volgen via een stream. Er zal onder meer een livestream van Glory 47 te vinden zijn op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream van het hoofdprogramma van 'Glory 47 - Lyon', is beschikbaar voor abonnees, maar daarnaast ook via 'pay per view' ook voor niet-abonnees. De Superfight Series (het voorprogramma) is via een livestream te zien bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series is beschikbaar voor leden van de UFC Fight Pass en daarnaast is die stream ook via 'pay per view' beschikbaar.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 48 (New York) live op tvKickboksen: Glory 48 (New York) live op tvIn het seizoen 2017 organiseert de bond Glory Kickboxing vijf grote vechtsportgala's in de Verenigde Staten. De laatste…
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvKickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvOp zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de w…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Bronnen en referenties
  • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
  • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 47 in Lyon, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-10-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!