InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 60 in Lyon - live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 60 in Lyon - live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 60 in Lyon - live op tv en livestream Op zaterdag 20 oktober 2018 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 60' gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing. Het kickboksgala vindt plaats in het Palais des Sports de Gerland. Het hoofdprogramma van dit kickboksgala wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast kan men het gala Glory 60 ook online via een livestream volgen.

Glory in Frankrijk

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de de wereld van het professionele kickboksen. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand. Het gala dat in Lyon plaatsvindt is het 60e grote kickboksgala dat Glory organiseert. Het is het zevende kickboksgala van Glory dat in Frankrijk plaatsvindt.

Glory 22 in Lille

In juni 2015 werd er door Glory voor het eerst in Frankrijk een groot gala georganiseerd. Dit vond plaats in het Stade Pierre-Mauroy te Lille. Het evenement droeg de naam 'Glory 22'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen de Nederlandse titelhouder Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Verhoeven won deze wedstrijd na vijf ronden via een unanieme beslissing van de jury.

Glory 28 in Parijs

Op 12 maart 2016 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot gala in de Franse hoofdstad Parijs: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Glory 35 in Nice

Het derde evenement dat Gory Kickboxing in Frankrijk organiseerde was het gala 'Glory 35 - Lille'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het Light Heavyweight (onder de 95 kilogram) tussen Artem Vakhitov en Zack Mwekassa. Vakhitov won deze titelstrijd. Daarnaast werd er ook een 'Heavyweight Contender Tournament' georganiseerd. Dat werd gewonnen door de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Glory 42 in Parijs

In juni 2017 organiseerde Glory voor de tweede keer een gala in Parijs. De hoofdwedstrijd van het evenement was het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken. Doumbé won dit titelgevecht.

Glory 47 - Lyon

Het gala 'Glory 47 - Lyon' werd gehouden op 28 oktober 2017. In de Superfight Series (het voorprogramma) verloor de Nederlander Massaro Glunder zijn wedstrijd tegen de Fransman Dylan Salvador op punten (via een unanieme jurybeslissing). Het hoofdprogramma van dit evenement (de Glory World Series) begon met de twee halve finales in het Featherweight Contender Tournament. In de eerste halve finale won Boynazarov via een knock-out. In de tweede halve finale won Ezbiri op punten.

Daarna volgde een gevecht in het weltergewicht tussen Doumbé en Lidon. Doumbé heerste overtuigende in deze wedstrijd en won uiteindelijk ook unaniem op punten. Hierna volgde de finale van het Featherweight Tournament, die door Ezbiri op punten werd gewonnen. De avond werd afgesloten door het wereldtitelgevecht in het Light Heavyweight. Titelverdediger Vakhitov behield op overtuigende wijze zijn wereldtitel. Hij versloeg Machado op punten. Tijdens de wedstrijd kreeg Machado één keer 'acht seconden' (in de tweede ronde).

Glory 53 in Lille

In mei 2018 vond het gala Glory 53 plaats in Lille. De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd door Petchpanomrung gewonnen van Abdellah Ezbiri via een knock-out. In de tweede wedstrijd versloeg Hameur-Lain via een technische knock-out Michael Duut. Vervolgens behield Meksem haar wereldtitel door in haar titelgevecht Dehby te verslaan. Daarna won Wilnis op punten van Jamal Ben Saddik. Hierna volgde het boeiende hoofdgevecht van de avond: het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tussen Sitthichai en Beztati. De eerste rondes waren daarin gelijk opgaand, maar op den duur nam de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong de leiding in de partij en uiteindelijk behield hij z'n titel door op punten Tyjani Beztati te verslaan.

Programma Glory 60 Lyon - op 20 oktober 2018

Hoe ziet het programma eruit van het gala Glory 60, dat in oktober 2018 in Lyon wordt gehouden? Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden. Voor de Nederlandse fans zijn het gevecht van Belgaroui en het Glory-debuut van Abena natuurlijk zeer interessant.

Geen Harut Grigorian

Oorspronkelijk was de hoofdwedstrijd van dit evenement een wereldtitelgevecht in het weltergewicht tussen wereldkampioen Harut Grigorian en zijn uitdager Cedric Doumbé. Aangezien Harut Grigorian ziek is, kan dit gevecht niet doorgaan. Men is op zoek gegaan naar een vervangende tegenstander voor Doumbé. Uiteindelijk heeft men de Fransman Jimmy Vienot gekozen als nieuwe tegenstander van Doumbé. Bij dat nieuwe gevecht staat niet de wereldtitel van Doumbé op het spel. Omdat het geen titelgevecht is, is dit ook een wedstrijd over drie ronden en dus niet over vijf ronden (zoals een echt titelgevecht).

Geen Badr Hari

In het geruchtencircuit ging in de maanden voorafgaand aan dit evenement het verhaal, dat één van de hoofdpartijen mogelijk een gevecht tussen Badr Hari en de Fransman Zinedine Hameur-Lain zou zijn. Uiteindelijk blijkt dit echter toch niet het geval te zijn. Mogelijk is het volgende gevecht van Hari de wedstrijd Badr Hari-Jamal Ben Saddik, die waarschijnlijk in het voorjaar van 2019 plaatsvindt. Oorspronkelijk werd reeds verwacht dat die wedstrijd in december 2018 zou plaatsvinden, maar dit is niet mogelijk, aangezien Jamal Ben Saddik dan deelneemt aan het evenement 'Glory 63 - Ahoy Rotterdam - 8 man heavyweight tournament'.

Programma PreLims - voorprogramma deel 1 (Livestream op YouTube, live op Pluto Tv)

 • Vedergewicht: Yoann Mermoux - Franck Reoutzkoff
 • Vedergewicht: Geoffrey Vivies - Said Ahamada
 • Lichtegewicht: Guerric Billet - Hafid Romdhane
 • Weltergewicht: Mehdi Kada - Mustafa Yasar
 • Vedergewicht: Thong Fairtex - Victor Bordage

Glory Superfight Series - voorprogramma deel 2 (livestream bij UFC Tv en Veronica)

 • Lichtgewicht: Michael Palandre - Mohamed Soumah
 • Weltergewicht: Dmitry Menshikov - Samuel Dbili
 • Middengewicht: Mehdi Bouanane - Matej Penaz
 • Zwaargewicht: Mamadou Lamine Sene - Bruno Chaves
 • Light Heavyweight: Zinedine Hameur-Lain - Felipe Micheletti

GLORY 60 Lyon hoofprogramma: World Series (op tv en livestream bij Veronica)

 • Vedergewicht: Abdellah Ezbiri - Victor Pinto
 • Super Bantamgewicht (dames): Sofia Olofsson - Cindy Silvestre
 • Middengewicht: Yousri Belgaroui - Yassine Ahaggan
 • Halfzwaargewicht: Stéphane Susperregui - Donegi Abena
 • Weltergewicht: Cédric Doumbé - Jimmy Vienot

Opzet van het programma

Het programma van het 'Glory 60 - Lyon' bestaat uit drie delen. Het begint om 17u30 met de 'Prelims'. Dit openingsdeel van het programma is vooral bedoeld om talenten een kans te geven. Dit deel bestaat uit vier partijen. Vanaf 17u45 zijn deze Prelims online per livestream te bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing (de openingspartij om 17u30 is niet live op die stream te zien, maar de overige drie partijen van de Prelims wel). Daarna volgen om 19u00 de Superfight Series (via een livestream te volgen bij UFC TV). Hoewel hieraan veel sterke en bekende kickboksers meedoen, is dit nog niet het hoofdprogramma van het gala. Dat hoofdprogramma heet de 'World Series' en begint om 21u00.

Uitslagen Glory World Series Lyon

In de openingspartij van het hoofdprogramma won Ezbiri via een knock-out van Pinto. Vervolgens won Sofia Olofsson overtuigend op punten van Cindy Silvestre. Daarna won Yousri Belgaroui op indrukwekkende wijze via een knock-out van Ahaggan. Hierne won Abena op punten (unanieme jurybeslissing) van Susperregui. In de hoofdwedstrijd van de avond won Doumbé op punten (unanieme jurybeslissing) van Vienot.

Live op tv: Glory 60 - Lyon

Nederland: live op Veronica Tv

In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing sinds eind juni 2018 in handen van SBS Broadcasting (het concern waartoe onder meer SBS6, Veronica Tv en SBS9 behoort). Zij zenden op de avond van zaterdag 20 oktober 2018 dit gala op tv uit bij de zender Veronica Tv. De tv-uitzending begint op die zender om circa 22u35. (Let op: het gala is al wel vanaf circa 19u00 live te zien via een livestream van Veronica. Meer info: zie verderop.)

Veronica heeft daarmee een andere tactiek qua live tv-uitzendingen dan de voorgaande zendgemachtigde. Voorheen had namelijk Ziggo Sport Totaal de uitzendrechten (live tv en livestream). Zij zonden de hoofdprogramma's van Glory live integraal op tv en per livestream uit, vanaf 21u30. Veronica kiest er daarentegen om de uitzending later te laten beginnen; zij zenden een deel van het evenement in samenvatting uit en een deel live. Veronica kiest duidelijk ook meer voor een magazine-achtige vorm bij haar tv-uitzendingen van Glory Kickboxing, met interviews en analyses tussendoor.

Het bedrijf SBS Broadcasting (Veronica) zendt alle grote gala's van Glory Kickboxing op tv uit. Daaronder is vanzelfsprekend ook het evenement 'Glory 63 - Ahoy Rotterdam - 8 man heavyweight tournament' in december 2018.

Live op tv mondiaal

Wereldwijd wordt het kickboksgala 'Glory 60 - Lyon' door allerlei zenders live uitgezonden op tv. In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van dit evenement live op tv uitgezonden door ESPN. In België en Frankrijk heeft SFR Sport 5 de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing. Zij zenden het hoofdprogramma van Glory 60 uit op tv. Ook is het gala in diverse landen te zien op Fight Channel.

Livestream Glory 60

Het kickboksgala Glory 60 is ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van Glory 60 voor Nederland is te vinden op de website van Veronica Tv. De livestream begint al om 19u00. Men kan via die livestream dus alle gevechten volgen van zowel de Superfight Series als de Glory World Series. De livestream is bij hen geheel gratis. Achteraf zijn alle wedstrijden ook gratis te bekijken via een stream op de website van Veronica.

Livestream UFC Tv

De wedstrijden van de Superfight Series (dus niet het hoofdprogramma) zijn ook via een livestream te zien bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series is beschikbaar voor leden van de UFC Fight Pass en daarnaast is die stream ook via 'pay per view' beschikbaar. Deze livestream begint om circa 19u00.

Livestream Inplayer

In landen waar de uitzendrechten niet verkocht zijn aan een tv-zender, kan men de wedstrijden van het hoofdprogramma live bekijken via een betaalde dienst van de Glory Kickboxing, genaamd de Glory Inplayer. Deze betaalde livestream is dus niet bedoeld voor bijvoorbeeld Nederland, waar de uitzendrechten (tv en stream) in handen zijn van Veronica Tv.

Livestream Preliminary Bouts (voorprogramma)

Glory Kickboxing beschikt ook over een livestream op zijn officiële YouTube-channel. Op die gratis livestream zijn echter alleen enkele wedstrijden van de 'de Preliminary Bouts' live te zien. Dit is het voorprogramma van het evenement (deze wedstrijden vinden plaats nog voorafgaand aan de Superfight Series). Deze Prelims zijn doorgaans vooral bedoeld om talenten een kans te geven uit het land waar het kickboksgala wordt gehouden.

Kalender: volgende evenementen Glory Kickboxing

Wat is het eerstvolgende kickboksgala van Glory Kickboxing na het gala Glory 60? Dat is het evenement 'Glory 61 - New York (USA)' dat op 2 november 2018 wordt gehouden.

Toernooi met 8 zwaargewichten: Glory 63 in Rotterdam

Op 8 december 2018 wordt het seizoen van Glory Kickboxing afgesloten met een groot eindejaarsgala: 'Glory 63 - Ahoy Rotterdam - 8 man heavyweight tournament'.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestreamOp vrijdag 1 februari 2019 wordt in Houston (Texas, USA) het kickboksgala Glory 63 gehouden. Dit evenement vindt plaats…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Bronnen en referenties
 • https://twitter.com/BoxeMag_com/status/1030452136121982976
 • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-de-ring-in-tijdens-glory-60-lyon-frankrijk-uitdager-bekend/
 • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
 • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 60 in Lyon - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-12-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!