InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 64 in Strasbourg, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 64 in Strasbourg, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 64 in Strasbourg, live tv en livestream Op zaterdag 9 maart 2019 wordt in Strasbourg (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 64' gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing. Op het programmma staan twee wereldtitelgevechten. In het weltergewicht (heren) strijden Harut Grigorian en Cedric Doumbé om de wereldtitel. Bij het 'super bantam' (dames) vechten Anissa Meksem en Tiffany van Soest om de wereldtitel kickboksen. Andere interessante vechters op het programma zijn onder meer Murthel Groenhart, Nabiyev, Michael Duut en Donegi Abena. Dit kickboksgala wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast kan men het gala Glory 64 ook online via een livestream volgen.

Kickboksen: Glory in Frankrijk

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de de wereld van het professionele kickboksen. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand. Het gala dat in Strasbourg plaatsvindt is het 64e grote kickboksgala dat Glory organiseert. Het is het achtste kickboksgala van Glory dat in Frankrijk plaatsvindt.

Glory 22 in Lille

In juni 2015 werd er door Glory voor het eerst in Frankrijk een groot gala georganiseerd. Dit vond plaats in het Stade Pierre-Mauroy te Lille. Het evenement droeg de naam 'Glory 22'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het zwaargewicht kickboksen tussen de Nederlandse titelhouder Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Verhoeven won deze wedstrijd na vijf ronden via een unanieme beslissing van de jury.

Glory 28 in Parijs

Op 12 maart 2016 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot gala in de Franse hoofdstad Parijs: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht kickboksen tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Glory 35 in Nice

Het derde evenement dat Gory Kickboxing in Frankrijk organiseerde was het gala 'Glory 35 - Lille'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het Light Heavyweight (onder de 95 kilogram) tussen Artem Vakhitov en Zack Mwekassa. Vakhitov won deze titelstrijd. Daarnaast werd er ook een 'Heavyweight Contender Tournament' georganiseerd. Dat werd gewonnen door de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Glory 42 in Parijs

In juni 2017 organiseerde Glory voor de tweede keer een gala in Parijs. De hoofdwedstrijd van het evenement was het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen kickboksen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken. Doumbé won dit titelgevecht.

Glory 47 - Lyon

Het gala 'Glory 47 - Lyon' werd gehouden op 28 oktober 2017. In de Superfight Series (het voorprogramma) verloor de Nederlander Massaro Glunder zijn wedstrijd tegen de Fransman Dylan Salvador op punten (via een unanieme jurybeslissing). Het hoofdprogramma van dit evenement (de Glory World Series) begon met de twee halve finales in het Featherweight Contender Tournament. In de eerste halve finale won Boynazarov via een knock-out. In de tweede halve finale won Ezbiri op punten.

Daarna volgde een gevecht in het weltergewicht tussen Doumbé en Lidon. Doumbé heerste overtuigende in deze wedstrijd en won uiteindelijk ook unaniem op punten. Hierna volgde de finale van het Featherweight Tournament, die door Ezbiri op punten werd gewonnen. De avond werd afgesloten door het wereldtitelgevecht in het Light Heavyweight. Titelverdediger Vakhitov behield op overtuigende wijze zijn wereldtitel. Hij versloeg Machado op punten. Tijdens de wedstrijd kreeg Machado één keer 'acht seconden' (in de tweede ronde).

Glory 53 in Lille

In mei 2018 vond het gala Glory 53 plaats in Lille. De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd door Petchpanomrung gewonnen van Abdellah Ezbiri via een knock-out. In de tweede wedstrijd versloeg Hameur-Lain via een technische knock-out Michael Duut. Vervolgens behield Meksem haar wereldtitel door in haar titelgevecht Dehby te verslaan. Daarna won Wilnis op punten van Jamal Ben Saddik. Hierna volgde het boeiende hoofdgevecht van de avond: het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tussen Sitthichai en Beztati. De eerste rondes waren daarin gelijk opgaand, maar op den duur nam de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong de leiding in de partij en uiteindelijk behield hij z'n titel door op punten Tyjani Beztati te verslaan.

Glory 60 in Lyon

Op 20 oktober 2018 werd in Lyon het gala 'Glory 60' gehouden. In de openingspartij van het hoofdprogramma won Ezbiri via een knock-out van Pinto. Vervolgens won Sofia Olofsson overtuigend op punten van Cindy Silvestre. Daarna won Yousri Belgaroui op indrukwekkende wijze via een knock-out van Ahaggan. Hierne won Abena op punten (unanieme jurybeslissing) van Susperregui. In de hoofdwedstrijd van de avond won Doumbé op punten (unanieme jurybeslissing) van Vienot.

Geruchten voorafgaand aan Glory 64: Badr Hari? Uiteindelijk niet

In het geruchtencircuit ging lange tijd het verhaal rond dat Glory Kickboxing aan Badr Hari een aanbod had gedaan om op dit gala een wedstrijd te vechten. Tegenstanders die zich voor zo'n gevecht tegen Badr Hari hadden aangeboden waren onder meer Zinedine Hameur-Lain, Benjamin Adegbuyi en Jamal Ben Saddik. Het was bij veel insiders al langer duidelijk dat Glory om commerciële redenen heel graag wilde dat Badr Hari op een evenement van hen in Franrijk zou vechten. Badr Hari heeft immers een grote bekendheid bij zowel de Marokkaanse gemeenschap in Frankrijk, als bij de vele Franse vechtsportliefhebbers. Eerder ging reeds het gerucht dat men Badr Hari wilde contracteren voor het gala Glory 60 dat in het najaar van 2018 in Lyon werd gehouden. Dat ging uiteindelijk niet door. Ook het mogelijke gevecht van Badr Hari in maart 2019 in Strasbourg gaat niet door. In januari 2019 werd duidelijk wat waarschijnlijk de reden is, waarom Badr Hari sinds maart 2018 niet heeft gevochten: op de achtergrond loopt sinds dat gevecht een dopingzaak tegen hem. Waarschijnlijk was er in de tussentijd de hoop bij Glory dat deze affaire binnen een beperkte periode afgerond zou kunnen zijn, maar aangezien dat niet lukte, was het niet mogelijk om hem te laten vechten op evenementen waarop velen hem hadden verwacht bijvoorbeeld bij het gala in september 2018 in de Johan Cruijff Arena, het gala in de herfst van 2018 in Lyon, het eindejaarsgala van 2018 in Ahoy en dit evenement in maart in Strasbourg.

Programma Glory 64

De hoofdwedstrijd op het programma van het gala Glory 64 is het wereldtitelgevecht in het weltergewicht tussen de Armeniër Harut Grigorian en de Fransman Cédric Doumbé. Ook staat er op het programma een interessant dameswereldtitelgevecht tussen de regerende wereldkampioene Meksen en de voormalige wereldkampioene Van Soest. Andere interessante wedstrijden op het programma zijn onder meer de strijd tussen de halfzwaargewichten Michael Duut en Donegi Abena, en tussen de weltergewichten Murthel Groenhart en Alim Nabiyev.

Opzet van het programma: drie delen

Het programma van het 'Glory 64 - Strasbourg' bestaat uit drie delen. Het begint om 17u30 met de 'Prelims'. Dit openingsdeel van het programma is vooral bedoeld om talenten een kans te geven. Dit deel bestaat uit vier partijen. Deze Prelims zijn online per livestream te bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Daarna volgen om 19u00 de Superfight Series (via een livestream te volgen bij UFC TV). Hoewel hieraan veel sterke en bekende kickboksers meedoen, is dit nog niet het hoofdprogramma van het gala. Dat hoofdprogramma heet de 'World Series' en begint om 21u00.

PreLim (1e deel v.h. voorprogramma)

 • O.a. Vedergewicht: Massaro Glunder - Aleksei Ulianov

Programma Superfight Series (voorprogramma):

 • Lichtgewicht: Itay Gershon - William Goldie-Galloway
 • Middengewicht: Yassine Ahaggan - Matej Penaz
 • Halfzwaargewicht: Michael Duut - Donegi Abena
 • Halfzwaargewicht: Zinedine Hameur-Lain - Artur Gorlov
 • Weltergewicht: Murthel Groenhart - Alim Nabiyev

Programma Glory World Series:

 • Vedergewicht: Abdellah Ezbiri - Anvar Boynazarov
 • Zwaargewicht: Mohamed Abdallah - Daniel Skvor
 • Super bantam titelgevecht (dames): Anissa Meksem - Tiffany van Soest
 • Weltergewicht titelgevecht: Harut Grigorian - Cedric Doumbé

Live op tv: Glory 64

Nederland: live op Veronica Tv

In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing sinds eind juni 2018 in handen van SBS Broadcasting (het concern waartoe onder meer SBS6, Veronica Tv en SBS9 behoort). Zij zenden op de avond van zaterdag 9 maart 2019 dit gala op tv uit bij de zender Veronica Tv. Zodra bekend is hoe laat hun live tv-uitzending begint, wordt dat hier gemeld.

Live op tv mondiaal

Wereldwijd wordt het kickboksgala 'Glory 64 - Strasbourg' door allerlei zenders live uitgezonden op tv. In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van dit evenement live op tv uitgezonden door ESPN. In België en Frankrijk heeft SFR Sport 5 de uitzendrechten van de kickboksgala's van Glory Kickboxing. Zij zenden het hoofdprogramma van Glory 64 uit op tv. Ook is het gala in diverse landen te zien op Fight Channel.

Livestream Glory 64

Het kickboksgala Glory 64 is ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van Glory 64 voor Nederland is te vinden op de website van Veronica Tv. De livestream begint al om 19u00. Men kan via die livestream dus alle gevechten volgen van zowel de Superfight Series als de Glory World Series. De livestream is bij hen geheel gratis. Achteraf zijn alle wedstrijden ook gratis te bekijken via een stream op de website van Veronica.

Livestream UFC Tv

De wedstrijden van de Superfight Series (dus niet het hoofdprogramma) zijn ook via een livestream te zien bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series is beschikbaar voor leden van de UFC Fight Pass en daarnaast is die stream ook via 'pay per view' beschikbaar. Deze livestream begint om circa 19u00.

Livestream Inplayer

In landen waar de uitzendrechten niet verkocht zijn aan een tv-zender, kan men de wedstrijden van het hoofdprogramma (de Glory World Series) live bekijken via een betaalde dienst van de Glory Kickboxing, genaamd de Glory Inplayer. Deze betaalde livestream is dus niet bedoeld voor bijvoorbeeld Nederland, waar de uitzendrechten (tv en stream) in handen zijn van Veronica Tv.

Livestream Preliminary Bouts (voorprogramma)

Glory Kickboxing beschikt ook over een livestream op zijn officiële YouTube-channel. Op die gratis livestream zijn echter alleen wedstrijden van de 'de Preliminary Bouts' live te zien. Dit is het voorprogramma van het evenement (deze wedstrijden vinden plaats nog voorafgaand aan de Superfight Series). Deze Prelims zijn doorgaans vooral bedoeld om talenten een kans te geven uit het land waar het kickboksgala wordt gehouden.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestreamOp vrijdag 1 februari 2019 wordt in Houston (Texas, USA) het kickboksgala Glory 63 gehouden. Dit evenement vindt plaats…
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Bronnen en referenties
 • https://twitter.com/BoxeMag_com/status/1030452136121982976
 • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-de-ring-in-tijdens-glory-60-lyon-frankrijk-uitdager-bekend/
 • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
 • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 64 in Strasbourg, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-02-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!