Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestream Op zaterdag 26 oktober 2019 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 70' gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing. Het gala 'Glory 66' vindt plaats in het 'Palais des Sports de Gerland'. Op het programmma staat een gevecht tussen de Surinaamse Nederlander Murthel Groenhart en de Amerikaan Troy Jones om de 'interim titel' in het weltergewicht (heren). Dit kickboksgala wordt op tv uitgezonden. Daarnaast kan men het gala Glory 70 ook online via een livestream volgen.

Kickboksen: Glory in Frankrijk

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de wereld van het professionele kickboksen. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand. Het gala dat in Parijs plaatsvindt is het 66e grote kickboksgala dat Glory organiseert. Het is het negende kickboksgala van Glory dat in Frankrijk plaatsvindt.

Glory 22 in Lille

In juni 2015 werd er door Glory voor het eerst in Frankrijk een groot gala georganiseerd. Dit vond plaats in het Stade Pierre-Mauroy te Lille. Het evenement droeg de naam 'Glory 22'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het zwaargewicht kickboksen tussen de Nederlandse titelhouder Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Verhoeven won deze wedstrijd na vijf ronden via een unanieme beslissing van de jury.

Glory 28 in Parijs

Op 12 maart 2016 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot gala in de Franse hoofdstad Parijs: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht kickboksen tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Glory 35 in Nice

Het derde evenement dat Gory Kickboxing in Frankrijk organiseerde was het gala 'Glory 35 - Lille'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het Light Heavyweight (onder de 95 kilogram) tussen Artem Vakhitov en Zack Mwekassa. Vakhitov won deze titelstrijd. Daarnaast werd er ook een 'Heavyweight Contender Tournament' georganiseerd. Dat werd gewonnen door de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Glory 42 in Parijs

In juni 2017 organiseerde Glory voor de tweede keer een gala in Parijs. De hoofdwedstrijd van het evenement was het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen kickboksen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken. Doumbé won dit titelgevecht.

Glory 47 - Lyon

Het gala 'Glory 47 - Lyon' werd gehouden op 28 oktober 2017. In de Superfight Series (het voorprogramma) verloor de Nederlander Massaro Glunder zijn wedstrijd tegen de Fransman Dylan Salvador op punten (via een unanieme jurybeslissing). Het hoofdprogramma van dit evenement begon met de twee halve finales in het Featherweight Contender Tournament. In de eerste halve finale won Boynazarov via een knock-out. In de tweede halve finale won Ezbiri op punten.

Daarna volgde een gevecht in het weltergewicht tussen Doumbé en Lidon. Doumbé heerste overtuigende in deze wedstrijd en won uiteindelijk ook unaniem op punten. Hierna volgde de finale van het Featherweight Tournament, die door Ezbiri op punten werd gewonnen. De avond werd afgesloten door het wereldtitelgevecht in het Light Heavyweight. Titelverdediger Vakhitov behield op overtuigende wijze zijn wereldtitel. Hij versloeg Machado op punten. Tijdens de wedstrijd kreeg Machado één keer 'acht seconden' (in de tweede ronde).

Glory 53 in Lille

In mei 2018 vond het gala Glory 53 plaats in Lille. De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd door Petchpanomrung gewonnen van Abdellah Ezbiri via een knock-out. In de tweede wedstrijd versloeg Hameur-Lain via een technische knock-out Michael Duut. Vervolgens behield Meksem haar wereldtitel door in haar titelgevecht Dehby te verslaan. Daarna won Wilnis op punten van Jamal Ben Saddik. Hierna volgde het boeiende hoofdgevecht van de avond: het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tussen Sitthichai en Beztati. De eerste rondes waren daarin gelijk opgaand, maar op den duur nam de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong de leiding in de partij en uiteindelijk behield hij z'n titel door op punten Tyjani Beztati te verslaan. Dit was het laatste Franse evenement van deze kickboksorganisatie dat nog bij Ziggo Sport Totaal op tv en per livestream werd uitgezonden.

Glory 60 in Lyon

Op 20 oktober 2018 werd in Lyon het gala 'Glory 60' gehouden. In de openingspartij van het hoofdprogramma won Ezbiri via een knock-out van Pinto. Vervolgens won Sofia Olofsson overtuigend op punten van Cindy Silvestre. Daarna won Yousri Belgaroui op indrukwekkende wijze via een knock-out van Ahaggan. Hierne won Abena op punten (unanieme jurybeslissing) van Susperregui. In de hoofdwedstrijd van de avond won Doumbé op punten (unanieme jurybeslissing) van Vienot.

Glory 64 in Strasbourg

Op 9 maart 2019 werd in Strasbourg het evenement 'Glory 64' georganiseerd. In de openingswedstrijd van het hoofdprogramma won Donegi Abena op punten van Michael Duut (split decision). In de tweede wedstrijd won D'Angelo Marshall van Daniel Skor door hem in de derde ronde knock-out te slaan. De derde wedstrijd van het hoofdprogramma was het wereldtitelgevecht in het Super Bantamgewicht tussen Meksen en Van Soest. Hierin pakte Meksen de zege op punten (split decision) en behield zo dus de wereldtitel. De slotwedstrijd van het gala was het wereldtitelgevecht in het weltergewicht bij de heren. Daarin heroverde het Franse fenomeen Cedric Doumbé de wereldtitel door de regerende wereldkampioen Harut Grigorian te verslaan via een technische knock-out in de tweede ronde.

Glory 66 - Parijs

Op zaterdag 22 juni 2019 werd in Parijs het gala Glory 66 gehouden. Hoe verliep dat evenement? Tijdens de Superfight Series verloor Jaraya zijn wedstrijd van Koprivlenski, omdat de dokter het gevecht stopte vanwege een wond van Jaraya. Het hoofdgevecht van de Superfight Series was het wereldtitelgevecht Vakhitov-Abena. Daarin behield Vakhitov door de wedstrijd op punten te winnen (split decision). Daarna volgden de wedstrijden van de Glory World Series. Daarin verloor Tavares op punten van Micheletti. Hamichi won zijn wedstrijd op superieur wijze via een technische knock-out in de eerste ronde. Anissa Meksen behield haar wereldtitel door Olofsson te verslaan; dit titelgevecht moest in de eerste ronde reeds door de dokter gestaakt worden door een wond van Olofsson. In het slotgevecht van dit gala verdedigde Doumbé op indrukwekkende wijze zijn wereldtitel. Hij won van Nabiev via een knock-out in de tweede ronde.

Programma Glory 70, op zaterdag 26 oktober 2019 in Lyon met Murthel Groenhart

Geen Cédric Doumbé (geblesseerd)

De hoofdwedstrijd op het programma van het gala Glory 70 zou oorspronkelijk een wereldtitelgevecht in het weltergewicht zijn tussen de Franse wereldkampioen Cédric Doumbé en zijn uitdager (en ex-wereldkampioen) Murthel Groenhart. Circa anderhalve week voor het titelgevecht moest de Franse publiekslieveling Doumbé helaas afzeggen vanwege blessureleed. In de haast moest Glory op zoek naar een vervanger. Dat werd uiteindelijk de Amerikaan Troy Jones (die op de vierde plek staat van de ranking van Glory). Bij het gevecht tussen Groenhart en Jones staat niet de wereldtitel op het programma, die blijft voorlopig nog in het bezit van de geblesseerde Doumbé. De winnaar van de wedstrijd tussen Groenhart en Jones krijgt echter wel de zogenaamde 'interim titel'. Ook krijgt de winnaar het recht op een wereldtitelgevecht tegen Doumbé (als die van z'n blessureleed hersteld is).

Opzet van het programma: drie delen

Het programma van het 'Glory 70 - Lyon' bestaat uit drie delen. Het begint om 17u30 met de 'Prelims'. Dit openingsdeel van het programma is vooral bedoeld om talenten een kans te geven. Dit deel bestaat uit vier partijen. Deze Prelims zijn online per livestream te bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing (en live op televisie bij de Franse zender Pluto Tv). Daarna volgen om 19u00 de Superfight Series (via een livestream te volgen bij onder meer UFC Tv; ook is er van die Superfights een livestream te vinden bij Veronica en Kijk). Daarna volgt het hoofdprogramma: de Glory World Series'. Dat hoofdprogramma van dit evenement begint om 21u00. De slotwedstrijd van het gala is het titelgevecht tussen Jones en Groenhart.

1e deel voorprogramma: Prelims (livestream YouTube en live op Pluto Tv)

 • Vedergewicht: Mehdi Kada (Fra) - Cédric Do (NCa)
 • Dames Bantam: Angerville (Fra) - Lobo (Por)
 • Vedergewicht: Mermoux (Fra) - Ahamada (Fra)

2e deel voorprogramma: Superfight Series (livestream o.a. UFC Tv en Kijk)

 • Vedergewicht: Thong Fairtex (Thai) - Masaya Kubo (Jap)
 • Lichtgewicht: Guerric Billet (Fra) - Hendouf (Bel)
 • Weltergewicht: Jamie Bates (Eng) - Vedat Hoduk (Tur)
 • Middengewicht: Yassine Ahaggan (Fra) - Matej Penaz (Tsj)
 • Zwaargewicht: Nordine Mahieddine (Fra) - Kirill Kornilov (Rus)

Hoofdprogramma: Glory World Series (livestream o.a. bij UFC Tv en Kijk)

 • Lichtgewicht: Michael Palandre (Fra) - Bruno Gazani (Bra)
 • Middengewicht: Jason Wilnis (Ned) - Donovan Wisse (Sur)
 • Vedergewicht: Abdellah Ezbiri (Fra) - Zakaria Zouggary (Ned)
 • Weltergewicht: Murthel Groenhart (Sur) - Troy Jones (USA)

Live op tv: Glory 70 in Lyon op 26 oktober 2019

Nederland: niet live op Veronica Tv, wel een uitgebreide samenvatting

In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing sinds eind juni 2018 in handen van SBS Broadcasting (het concern waartoe onder meer SBS6, Veronica Tv en SBS9 behoren). Zij zenden op de avond van zaterdag 26 oktober 2019 dit gala op tv uit bij de zender Veronica Tv. Ze zenden het gala niet live uit op tv, maar wel is er bij hen op tv een zeer uitgebreide samenvatting te zien vanaf 23u20. (Het gala is daarentegen wel live in Nederland te volgen via een gratis livestream.) Het eerstvolgende kickboksevenement dat Veronica hierna uitzendt is The Weekend of Glory in Chicago (november 2019).

Live op tv mondiaal

Wereldwijd wordt het kickboksgala 'Glory 70 - Lyon' op 26 oktober 2019 door allerlei zenders live uitgezonden op tv. In België is het gala live te zien op de zender RMC Sport 4. Ook in Frankrijk is het live te zien op RMC Sport 4. In andere landen is het gala onder meer live op tv te zien bij Boks Tv, Fight Channel, Match Tv, RanFighting, FOX Sports Latin America (ook voor Suriname) en DigiSport. Jarenlang werden de hoofdprogramma's gala's van Glory in de Verenigde Staten live op tv uitgezonden door ESPN. Dat is echter niet meer het geval. In juni 2019 heeft Glory Kickboxing een nieuwe media-deal met de sportomroep CBS Sports Network. Zij gaan in de toekomst evenementen van deze kickboksorganisatie live op tv uitzenden in de Verenigde Staten. Mogelijk zenden zij ook dit gala live uit. Sowieso is dit evenement voor het Amerikaanse publiek per livestream te bekijken via UFC Tv. Brazilië is het gala ook niet live op een reguliere tv-zender te zien, maar wel op het online platform DAZN.

Livestream Glory 70 - Lyon (26 oktober 2019)

Livestream Nederland

Het kickboksgala 'Glory 70 - Lyon' is op 26 oktober 2019 ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van Glory 70 voor Nederland wordt geproduceerd door Talpa. Deze gratis livestream zit op hun mediaplatform Kijk. Deze livestream is echter ook te vinden via de website van Veronica Tv.

Inloggen bij livestream (Kijk)

Om de livestream te gebruiken, dient men in te loggen. Dit kan men doen met een account van Kijk. Indien men echter geen account bij dat mediaplatform heeft, dan is het ook mogelijk om bij de livestream in te loggen met een Facebook-account.

Livestream Talpa

De livestream van zo'n Europees gala van Glory begint bij Talpa doorgaans om 19u00 (zowel op het mediaplatform Kijk als op de overige Tapa-websites). Dit houdt in dat men op die livestream dan niet alleen het hoofdprogramma kan bekijken (de World Series). Ook ziet men live op die livestream het belangrijkste deel van het voorprogramma (de Superfight Series). Dat is ook het geval bij dit evenement in Lyon. (Talpa was hierover qua communicatie vooraf niet erg duidelijk, maar uiteindelijk zijn dus gelukkig ook weer de Superfight Series bij dit evenement 'gewoon' via de gratis livestream te bekijken.)

Gratis livestream

Op die livestream kan men doorgaans dus veel meer van dit evenement zien dan op tv. De livestream is bij Kijk en Veronica geheel gratis. Achteraf zijn alle wedstrijden ook gratis te bekijken via een stream op de website van Veronica. De livestream van Veronica bij Glory 70 is geo-restricted. Dat houdt in dat men deze specifieke livestream van Veronica bij dit kickboksgala alleen in Nederland mag bekijken. Voor kijkers vanuit andere landen is deze gratis livestream 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream UFC Tv

De Prelims, de Superfight Series en het hoofdprogramma zijn via een livestream te zien bij UFC Tv. De livestream is beschikbaar voor leden van de UFC Fight Pass (betaald abonnement). De livestream van de Prelims begint op zaterdag 26 oktober 2019 om 17u00. (De wedstrijden van de Prelim-card zijn echter ook live via een gratis livestream van Glory geheel legaal op YouTube te bekijken.) De livestream van de Superfight Series begint om 19u00. De livestream van het hoofdprogramma begint om 21u00.

Livestream Inplayer

In landen waar de uitzendrechten niet verkocht zijn aan een tv-zender, kan men de wedstrijden van het hoofdprogramma (de Glory World Series) per livestream bekijken via een betaalde dienst van de Glory Kickboxing, genaamd de Glory Inplayer. Deze betaalde livestream is dus niet bedoeld voor bijvoorbeeld Nederland, waar de uitzendrechten (tv en livestream) in handen zijn van Veronica Tv.

Livestream PreLims (Preliminary Bouts - voorprogramma)

Glory Kickboxing beschikt ook over een livestream op zijn officiële YouTube-channel. Op die gratis livestream zijn echter alleen wedstrijden van de 'de Preliminary Bouts' live te zien. Dit is het voorprogramma van het evenement (deze wedstrijden vinden plaats nog voorafgaand aan de Superfight Series). Deze Prelims zijn doorgaans vooral bedoeld om talenten een kans te geven uit het land waar het kickboksgala wordt gehouden. De PreLims zijn overigens ook live te bekijken op de Franse zender Pluto Tv. Daarnaast kan men die PreLims ook per livestream via de Facebook-pagina van Glory Kickboxing bekijken.

Stream via Tv-app: Livestream Ziggo Go App? Livestream NLziet? Livestream iTV-app?

Het is ook mogelijk om naar het gala in Lyon te kijken via een stream van de Go App, waarmee men immers live naar een groot aantal televisiezenders kan kijken. Tot de zenders die men daarop per livestream kan bekijken behoort ook Veronica. Eveneens is het mogelijk om via een livestream op de NLziet-app naar dit kickboksgala te kijken. Ook via een app van iTV (van KPN) is het mogelijk om via een livestream naar Veronica Tv te kijken.

Stream via tv-app: wel de tv-uitzending, maar het is geen livestream van het evenement

In deze drie gevallen kan men dan echter alleen via de stream naar de uitzending op televisie van Veronica kijken. Dit is niet een echte livestream, aangezien deze zender het evenement niet live uitzendt. Het is dus aan te raden om de livestream op de site van bijvoorbeeld Kijk.nl of Veronica te bekijken als men dit gala echt live wil zien. Die gratis livestream van Kijk (en Veronica) is echter wel 'geo-restriced' (alleen in Nederland te bekijken). De livestream van Ziggo Go is daarentegen heel wat minder 'restricted'. Men mag die livestream van de tv-uitzending van Veronica van dit gala via de app van Ziggo in de gehele EU bekijken. Ook de livestream van de iTV-app is minder geo-restricted en kan men ook in de gehele EU gebruiken.

Uitslagen Glory 70

Hoe verliep het hoofdprogramma van Glory 70 op 26 oktober in Lyon? Bruno Gazani won op punten (split decision) zijn wedstrijd tegen Michael Palandre. Wisse won zijn wedstrijd in het middengewicht op punten van Wilnis. Zougarry won zijn wedstrijd in het vedergewicht middels een knock-out in de eerste ronde. Murthel Groenhart won zijn wedstrijd tegen Jones via een knock-out in de tweede ronde. Zo won Groenhart dus de interim titel in het weltergewicht.

Vechtsport live op tv en per livestream op 26 oktober

Op de avond van 26 oktober 2019 wordt ook het gala Boxing Influencers live op tv uitgezonden. Dit is live te zien bij Spike Tv. Daarnaast kan men dat gala op een livestream bekijken, indien men hiervoor een tv-app (zoals de Go App of iTV-app) voor gebruikt. Op die zaterdagavond wordt ook het kickboksgala Enfusion Wuppertal gehouden. Dit wordt live op tv en via een livestream uitgezonden. De live tv-uitzending is te zien bij Viceland. Per livestream kan men dit evenement bekijken via een stream van Enfusion Tv, of via een tv-app.

Glory in 2019: Chicago, China en Arnhem (Rico Verhoeven-Badr Hari)

Welke grote evenementen worden in 2019 door Glory georganiseerd? Het eerstvolgende evenement is The Weekend of Glory in Chicago (november 2019), dat ook weer per gratis livestream en via tv-uitzendingen te bekijken is bij Kijk en Veronica. Kort daarna vindt er nog een kickboksgala van deze organisatie plaats in China. Ook dat is op tv bij Veronica en via een gratis livestream bij Kijk te volgen.

Het grote afsluitende gala van dit seizoen van Glory Kickboxing is het evenement 'Glory Arnhem - Gelredome' in december. De hoofdwedstrijd van dat gala is de langverwacht titanenstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari. Dit evenement is ook weer live op tv en via een gratis livestream te volgen.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestreamBoksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestreamDe Ierse Katie Taylor verdedigt op zaterdag 22 augustus 2020 haar wereldtitel boksen in het 'lightweight'. Haar tegensta…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het…
Glory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamGlory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamOp zaterdag 20 juni 2020 zou Glory Kickboxing een groot vechtsportgala organiseren in Rotterdam. Dit evenement zou plaat…
Kickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamKickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamOp zaterdag 7 december 2019 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenemen…

Straatvechter Kimbo SliceStraatvechter Kimbo SliceVele vechtsportliefhebbers kennen Kevin Ferguson als Kimbo Slice. Een straatvechter die zich heeft weten te manifesteren…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Bronnen en referenties
 • https://twitter.com/BoxeMag_com/status/1030452136121982976
 • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-de-ring-in-tijdens-glory-60-lyon-frankrijk-uitdager-bekend/
 • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
 • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!