InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestream Op zaterdag 26 oktober 2019 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 70' gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Glory Kickboxing. Het gala 'Glory 66' vindt plaats in het 'Palais des Sports de Gerland'. Op het programmma staat een wereldtitelgevecht in het weltergewicht (heren) tussen de Fransman Cedric Doumbé en de Nederlander Murthel Groenhart. Dit kickboksgala wordt op tv uitgezonden. Daarnaast kan men het gala Glory 70 ook online via een livestream volgen.

Kickboksen: Glory in Frankrijk

De organisatie Glory Kickboxing is sinds 2012 uitgegroeid tot de belangrijkste bond binnen de wereld van het professionele kickboksen. Het heeft mondiaal de leidende positie verkregen, die het Japanse K-1 had in de periode 1993-2010. De grote man achter Glory Kickboxing is de Franse zakenman, miljardair en vechtsportfan Pierre Andurand. Het gala dat in Parijs plaatsvindt is het 66e grote kickboksgala dat Glory organiseert. Het is het negende kickboksgala van Glory dat in Frankrijk plaatsvindt.

Glory 22 in Lille

In juni 2015 werd er door Glory voor het eerst in Frankrijk een groot gala georganiseerd. Dit vond plaats in het Stade Pierre-Mauroy te Lille. Het evenement droeg de naam 'Glory 22'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het zwaargewicht kickboksen tussen de Nederlandse titelhouder Rico Verhoeven en zijn uitdager, de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Verhoeven won deze wedstrijd na vijf ronden via een unanieme beslissing van de jury.

Glory 28 in Parijs

Op 12 maart 2016 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot gala in de Franse hoofdstad Parijs: Glory 28. De belangrijkste wedstrijd van dat evenement in 2016 was het titelgevecht in het zwaargewicht kickboksen tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac. Verhoeven behield toen zijn wereldtitel via een unanieme jurybeslissing.

Op dat evenement vond ook een prominente wedstrijd plaats in het weltergewicht. De Fransman Cedric Doumbé won daarin van de Nederlander Murthel Groenhart. In het voorprogramma (de Superfight Series) was er een wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Filip Verlinden. Wilnis won die wedstrijd via een unanieme beslissing van de jury. De Nederlandse Marrokaan Mosab Amrani vocht tijdens die Superfight Series een titelgevecht in het Featherweight. Hij verloor daarin van de toenmalige regerende wereldkampioen Serhiy Adamchuk.

Glory 35 in Nice

Het derde evenement dat Gory Kickboxing in Frankrijk organiseerde was het gala 'Glory 35 - Lille'. Het hoofdgevecht op het programma was het titelgevecht in het Light Heavyweight (onder de 95 kilogram) tussen Artem Vakhitov en Zack Mwekassa. Vakhitov won deze titelstrijd. Daarnaast werd er ook een 'Heavyweight Contender Tournament' georganiseerd. Dat werd gewonnen door de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Glory 42 in Parijs

In juni 2017 organiseerde Glory voor de tweede keer een gala in Parijs. De hoofdwedstrijd van het evenement was het titelgevecht in het weltergewicht (tot 77 kilo) tussen de regerende wereldkampioen kickboksen Cédric Doumbé (Frankrijk) en de Nederlandse ex-wereldkampioen Nieky Holzken. Doumbé won dit titelgevecht.

Glory 47 - Lyon

Het gala 'Glory 47 - Lyon' werd gehouden op 28 oktober 2017. In de Superfight Series (het voorprogramma) verloor de Nederlander Massaro Glunder zijn wedstrijd tegen de Fransman Dylan Salvador op punten (via een unanieme jurybeslissing). Het hoofdprogramma van dit evenement (de Glory World Series) begon met de twee halve finales in het Featherweight Contender Tournament. In de eerste halve finale won Boynazarov via een knock-out. In de tweede halve finale won Ezbiri op punten.

Daarna volgde een gevecht in het weltergewicht tussen Doumbé en Lidon. Doumbé heerste overtuigende in deze wedstrijd en won uiteindelijk ook unaniem op punten. Hierna volgde de finale van het Featherweight Tournament, die door Ezbiri op punten werd gewonnen. De avond werd afgesloten door het wereldtitelgevecht in het Light Heavyweight. Titelverdediger Vakhitov behield op overtuigende wijze zijn wereldtitel. Hij versloeg Machado op punten. Tijdens de wedstrijd kreeg Machado één keer 'acht seconden' (in de tweede ronde).

Glory 53 in Lille

In mei 2018 vond het gala Glory 53 plaats in Lille. De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd door Petchpanomrung gewonnen van Abdellah Ezbiri via een knock-out. In de tweede wedstrijd versloeg Hameur-Lain via een technische knock-out Michael Duut. Vervolgens behield Meksem haar wereldtitel door in haar titelgevecht Dehby te verslaan. Daarna won Wilnis op punten van Jamal Ben Saddik. Hierna volgde het boeiende hoofdgevecht van de avond: het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tussen Sitthichai en Beztati. De eerste rondes waren daarin gelijk opgaand, maar op den duur nam de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong de leiding in de partij en uiteindelijk behield hij z'n titel door op punten Tyjani Beztati te verslaan.

Glory 60 in Lyon

Op 20 oktober 2018 werd in Lyon het gala 'Glory 60' gehouden. In de openingspartij van het hoofdprogramma won Ezbiri via een knock-out van Pinto. Vervolgens won Sofia Olofsson overtuigend op punten van Cindy Silvestre. Daarna won Yousri Belgaroui op indrukwekkende wijze via een knock-out van Ahaggan. Hierne won Abena op punten (unanieme jurybeslissing) van Susperregui. In de hoofdwedstrijd van de avond won Doumbé op punten (unanieme jurybeslissing) van Vienot.

Glory 64 in Strasbourg

Op 9 maart 2019 werd in Strasbourg het evenement 'Glory 64' georganiseerd. In de openingswedstrijd van het hoofdprogramma won Donegi Abena op punten van Michael Duut (split decision). In de tweede wedstrijd won D'Angelo Marshall van Daniel Skor door hem in de derde ronde knock-out te slaan. De derde wedstrijd van het hoofdprogramma was het wereldtitelgevecht in het Super Bantamgewicht tussen Meksen en Van Soest. Hierin pakte Meksen de zege op punten (split decision) en behield zo dus de wereldtitel. De slotwedstrijd van het gala was het wereldtitelgevecht in het weltergewicht bij de heren. Daarin heroverde het Franse fenomeen Cedric Doumbé de wereldtitel door de regerende wereldkampioen Harut Grigorian te verslaan via een technische knock-out in de tweede ronde.

Glory 66 - Parijs

Op zaterdag 22 juni 2019 werd in Parijs het gala Glory 66 gehouden. Hoe verliep het evenement Glory 66? Tijdens de Superfight Series verloor Jaraya zijn wedstrijd van Koprivlenski, omdat de dokter het gevecht stopte vanwege een wond van Jaraya. Het hoofdgevecht van de Superfight Series was het wereldtitelgevecht Vakhitov-Abena. Daarin behield Vakhitov door de wedstrijd op punten te winnen (split decision). Daarna volgden de wedstrijden van de Glory World Series. Daarin verloor Tavares op punten van Micheletti. Hamichi won zijn wedstrijd op superieur wijze via een technische knock-out in de eerste ronde. Anissa Meksen behield haar wereldtitel door Olofsson te verslaan; dit titelgevecht moest in de eerste ronde reeds door de dokter gestaakt worden door een wond van Olofsson. In het slotgevecht van dit gala verdedigde Doumbé op indrukwekkende wijze zijn wereldtitel. Hij won van Nabiev via een knock-out in de tweede ronde.

Programma Glory 70, op zaterdag 26 oktober 2019 in Lyon: Cédric Doumbé-Murthel Groenhart

De hoofdwedstrijd op het programma van het gala Glory 70 is het wereldtitelgevecht in het weltergewicht tussen de Franse wereldkampioen Cédric Doumbé en zijn uitdager (en ex-wereldkampioen) Murthel Groenhart. Op het programma van dit gala staat onder meer ook een gevecht in het vedergewicht (featherweight) tussen Ezbiri en Zouggary. Over de rest van het programma van dit gala is er nog niet veel definitief bekend gemaakt. Zodra het programma gepresenteerd is, wordt de 'Fight Card' hier geplaatst.

Opzet van het programma: drie delen

Het programma van het 'Glory 70 - Lyon' bestaat uit drie delen. Het begint om 17u30 met de 'Prelims'. Dit openingsdeel van het programma is vooral bedoeld om talenten een kans te geven. Dit deel bestaat uit vier partijen. Deze Prelims zijn online per livestream te bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing (en live op televisie bij de Franse zender Pluto Tv). Daarna volgen om 19u00 de Superfight Series (via een livestream te volgen bij onder meer UFC Tv en Veronica). Daarna volgt het hoofdprogramma: de Glory World Series'. Dat hoofdprogramma van dit evenement begint om 21u00. De slotwedstrijd van het gala is het wereldtitelgevecht tussen Doumbé en Groenhart.

Live op tv: Glory 70 op 26 oktober 2019

Nederland: op Veronica Tv, wel of niet live?

In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing sinds eind juni 2018 in handen van SBS Broadcasting (het concern waartoe onder meer SBS6, Veronica Tv en SBS9 behoren). Zij zenden op de avond van zaterdag 26 oktober 2019 dit gala op tv uit bij de zender Veronica Tv. Hoe laat hun tv-uitzending begint is nog niet zeker. Waarschijnlijk zenden ze het gala niet integraal live uit, maar wel een grote samenvatting. Zodra dit definitief zeker is, wordt het hier gemeld. (Het gala is sowieso wel live in Nederland te volgen via een gratis livestream.)

Live op tv mondiaal

Wereldwijd wordt het kickboksgala 'Glory 70 - Lyon' op 26 oktober 2019 door allerlei zenders live uitgezonden op tv. In België is het gala live te zien op de zender RMC Sport 4. Ook in Frankrijk is het live te zien op RMC Sport 4. In andere landen is het gala onder meer live op tv te zien bij Boks Tv, Fight Channel, Match Tv, RanFighting, FOX Sports Latin America (ook voor Suriname) en DigiSport. Jarenlang werden de hoofdprogramma's gala's van Glory in de Verenigde Staten live op tv uitgezonden door ESPN. Dat is echter niet meer het geval. In juni 2019 heeft Glory Kickboxing een nieuwe media-deal met de sportomroep CBS Sports Network. Zij gaan in de toekomst Glory live op tv uitzenden in de Verenigde Staten. Mogelijk zenden zij ook dit gala live uit. Brazilië is het gala ook niet live op een reguliere tv-zender te zien, maar wel op het online platform DAZN.

Livestream Glory 70 - Lyon (26 oktober 2019)

Het kickboksgala 'Glory 70 - Lyon' is op 26 oktober 2019 ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van Glory 70 voor Nederland is te vinden op de website van Veronica Tv. Die livestream begint volgens hun planning 's avonds al om 19u00. Dit houdt in dat men op die livestream niet alleen het hoofdprogramma kan bekijken (de Glory World Series), maar ook ziet men live op die stream het belangrijkste deel van het voorprogramma (de Superfight Series).

Op die livestream kan men dus veel meer van dit evenement zien dan op tv. De livestream is bij Veronica geheel gratis. Achteraf zijn alle wedstrijden ook gratis te bekijken via een stream op de website van Veronica. De livestream van Veronica bij Glory 70 is geo-restricted. Dat houdt in dat men deze specifieke livestream van Veronica bij dit kickboksgala alleen in Nederland mag bekijken.

Livestream UFC Tv

De Prelims, de Superfight Series en het hoofdprogramma zijn via een livestream te zien bij UFC Tv. De livestream is beschikbaar voor leden van de UFC Fight Pass (betaald abonnement). De livestream van de Prelims begint op zaterdag 26 oktober 2019 om 17u00. (De wedstrijden van de Prelim-card zijn echter ook live via een gratis livestream van Glory geheel legaal op YouTube te bekijken.) De livestream van de Superfight Series begint om 19u00. De livestream van het hoofdprogramma begint om 21u00.

Livestream Inplayer

In landen waar de uitzendrechten niet verkocht zijn aan een tv-zender, kan men de wedstrijden van het hoofdprogramma (de Glory World Series) live bekijken via een betaalde dienst van de Glory Kickboxing, genaamd de Glory Inplayer. Deze betaalde livestream is dus niet bedoeld voor bijvoorbeeld Nederland, waar de uitzendrechten (tv en stream) in handen zijn van Veronica Tv.

Livestream PreLims (Preliminary Bouts - voorprogramma)

Glory Kickboxing beschikt ook over een livestream op zijn officiële YouTube-channel. Op die gratis livestream zijn echter alleen wedstrijden van de 'de Preliminary Bouts' live te zien. Dit is het voorprogramma van het evenement (deze wedstrijden vinden plaats nog voorafgaand aan de Superfight Series). Deze Prelims zijn doorgaans vooral bedoeld om talenten een kans te geven uit het land waar het kickboksgala wordt gehouden. De PreLims zijn overigens ook live te bekijken op de Franse zender Pluto Tv. Daarnaast kan men die PreLims ook per livestream via de Facebook-pagina van Glory Kickboxing bekijken.

Livestream Ziggo Go App? Livestream NLziet?

Het is ook mogelijk om naar het gala van Glory in Parijs te kijken via een stream van de Ziggo Go App, waarmee men immers live naar een groot aantal televisiezenders kan kijken. Eveneens is het mogelijk om via een livestream op de NLziet-app naar dit kickboksgala te kijken. In beide gevallen kan men dan echter alleen via de stream naar de uitzending op televisie van Veronica kijken. Dit is niet een echte livestream, aangezien deze zender het evenement waarschijnlijk niet live uitzendt. Het is dus aan te raden om de livestream op de site te bekijken als men meer van dit gala wil zien. Die livestream is echter wel 'geo-restriced' (alleen in Nederland te bekijken). De livestream van Ziggo Go is daarentegen wat minder 'restricted'. Men mag die livestream van de tv-uitzending van Veronica van dit gala via de app van Ziggo in de gehele EU bekijken.

Glory in 2019: Rico Verhoeven-Badr Hari

Welke grote evenementen worden in 2019 door Glory georganiseerd? Het grote afsluitende gala van dit seizoen van Glory Kickboxing is het evenement 'Glory Arnhem - Gelredome' in december. De hoofdwedstrijd van dat gala is de langverwacht titanenstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari. Dit evenement is ook weer live op tv en via een gratis livestream te volgen.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Bronnen en referenties
  • https://twitter.com/BoxeMag_com/status/1030452136121982976
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-de-ring-in-tijdens-glory-60-lyon-frankrijk-uitdager-bekend/
  • http://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1296
  • http://www.ed.nl/helmond/nieky-holzken-krijgt-zijn-gedroomde-kans-op-revanche-tegen-cedric-doumbeneacute~a44da83b/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_42:_Paris
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!