InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tv

Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tv

Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tv Glory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaats in Rotterdam. Bij dit gala verdedigt de Nederlander Rico Verhoeven zijn wereldtitel kickboksen (gewichtsklasse: zwaargewicht). Zijn tegenstander is de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik. Het gala van Glory Kickboxing wordt live op tv uitgezonden. Ook is dit evenement van Glory op het internet te volgen via een livestream. Het is het 49e grote kickboksgala van de bond Glory en het evenement draagt als naam: 'Glory 49: Redemption'.

Glory Kickboxing

De bond Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Deze organisatie werd opgericht door een aantal grote investeerders, waaronder de steenrijke Fransman Pierre Andurand. Binnen korte tijd groeide Glory uit tot de toonaangevende mondiale bond in het profkickboksen. De evenementen van Glory Kickboxing zijn vooral populair in Europa en Amerika. Daarnaast probeert Glory zich ook steeds meer op Azië te focussen.

Gala's van Glory in Nederland

Glory 26
In december 2015 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot evenement in Nederland: het kickboksgala Glory 26 in de RAI te Amsterdam. Bij dit evenement verdedigde Rico Verhoeven succesvol zijn wereldtitel tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Ook Nieky Holzken verdedigde op die avond met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht. Hij versloeg Murthel Groenhart.

Glory 31
Het tweede kickboksgala van Glory in Nederland was het evenement Glory 31, dat op 25 juni 2016 werd gehouden. Ook dit gala vond plaats in de RAI te Amsterdam. Het grootste gevecht bij dit vechtsportgala was een titelgevecht in het lichtgewicht. Robin van Roosmalen, de Nederlandse titelverdediger, verloor daarbij zijn wereldtitel aan Sitthichai Sitsongpeenong.

Glory 41
Op 20 mei 2017 organiseerde Glory Kickboxing voor de derde keer een groot gala in Nederland. De naam van dit evenement was 'Glory 41: Holland'. Het gala vond plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Op het programma stond onder meer de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar. Verhoeven won die wedstrijd via een unanieme jurybeslissing. Ook stond er bij dit evenement een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht op het programma. Daarbij slaagde Robin van Roosmalen erin om zijn wereldtitel in die gewichtsklasse te heroveren.

Glory 45
In september 2017 vindt er wederom een evenement van Glory plaats in Nederland: het kickboksgala Glory 45. Dit wordt gehouden in de Sporthallen Zuid, bij het Olympisch Stadion te Amsterdam. Bij dit evenement staat onder meer een wedstrijd van Nieky Holzken op het programma.

Glory 49 Redemption in Ahoy Rotterdam

In december 2017 organiseert Glory Kickboxing dus voor de vijfde keer een groot gala in Nederland: Glory 49. De datum van dit evenement is zaterdag 9 december. De locatie die men voor dit kickboksgala heeft gekozen is sportpaleis Ahoy Rotterdam.

Programma Glory 49 - Redemption: uitslagen

Welke wedstrijden staan op het programma bij het evenement Glory Redemption Rotterdam? Het programma bestaat uit drie delen: eerst worden de wedstrijden van de World Series gehouden (Glory 49), daarna volgen de Superfight Series en uiteindelijk volgt het hoofdprogramma (Glory Redemption). De hoofdwedstrijd van dit gala is het titelgevecht in het zwaargewicht Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Ook staat er een wereldtitelgevecht in het middengewicht op het programma, tussen Pereira en Belgaroui. Het evenement is live te volgen bij Ziggo Sport Totaal.

Glory 49 - World Series, om 17u00 live op Ziggo Sport Extra 2:

 • Lichtgewicht Toernooi, halve finale A: Tyjani Beztati won van Niclas Larsen
 • Lichtgewicht Toernooi, halve finale B: Stoyan Koprivlenski won van Maykol Yurk
 • Weltergewicht gevecht: Omar Moreno won van Anying Wang
 • Lichtgewicht gevecht: Christian Baya won van Samo Petje
 • Finale Lichtgewicht Contender Toernooi: Stoyan Koprivlenski won van Tyjani Beztati

Superfight Series, om 19u30 live op Ziggo Sport Extra 2:

 • Weltergewicht: Eyevan Danenberg won van Jamie Bates
 • Zwaargewicht: Anderson Silva won van Brian Douwes
 • Zwaargewicht: D’Angelo Marshall won van Ismael Londt
 • Weltergewicht: Alim Nabiyev won van Nieky Holzken
 • Wereldtitelgevecht middengewicht: Alex Pereira won van Yousri Belgaroui

Glory Redemption (hoofdprogramma), om 21u00 live op Ziggo Sport (kanaal 14):

 • Vedergewicht Contender Bout: Petchpanomrung Kiatmookao won van Zakaria Zouggary
 • Vedergewicht: Bailey Sugden won van Chenglong Zhang
 • Halfzwaargewicht (Light Heavyweight): Danyo Ilunga won van Michael Duut
 • Zwaargewicht Wereldtitel: Rico Verhoeven won van Jamal Ben Saddik

Tickets

Wanneer en waar is het mogelijk om tickets te kopen voor dit grote vechtsportgala in Ahoy Rotterdam? De reguliere voorverkoop van Glory Redemption begint op 5 oktober via de website van Glory Kickboxing. Daarvoor is er echter op 4 oktober ook al een speciale voorverkoopactie geweest voor leden van de Glory Fightclub.

Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik

Het was sinds maart 2017 reeds bekend dat de Belg Jamal Ben Saddik de meest logische tegenstander van Rico Verhoeven zou zijn voor een volgend titelgevecht. Bij een gala in Brussel daagde Ben Saddik, na afloop van een door hem gewonnen wedstrijd, via de microfoon in de ring Verhoeven uit voor een gevecht. Verhoeven was bij het evenement aanwezig en nam de uitdaging aan.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat er al een officieel WK-titelgevecht 'Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik' al zou plaatsvinden bij het kickboksgala van Glory in de Brabanthallen, in het voorjaar van 2017. Mede door een blessure van Jamal Ben Saddik kon dit echter niet doorgaan. Daarom moest er voor het gala in de Brabanthallen naar een alternatieve tegenstander voor Verhoeven gezocht worden. Dat werd toen Ismael Lazaar en dat was toen geen officieel titelgevecht.

Live op tv - Ziggo Sport Totaal

Ziggo Sport Totaal heeft voor Nederland de uitzendrechten van Glory Kickboxing. Op de avond van 9 december 2017 zenden zij zowel het voorprogramma live op tv uit (de 'World Series' en de 'Superfight Series' zijn te zien op de betaalzender Ziggo Sport Extra 2), als ook het hoofdprogramma van Glory Redemption (deze wedstrijden zij live te zien op hun 'open net', kanaal 14, gratis voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo).

Voorprogramma live op Ziggo Sport Extra 2

De live-uitzending van het voorprogramma vindt plaats op de zender Ziggo Sport Extra 2. Om deze zender op tv te bekijken dient men een extra abonnement te hebben bij Ziggo Sport Totaal. Dit tv-sportpakket is overigens ook één van de bonuskeuzes die men 'gratis' kan maken indien men abonnementen combineert van Ziggo en Vodafone. Het eerste deel van het voorprogramma heet de Glory World Series, deze live tv-uitzending duurt ongeveer van 17u00 tot 19u00. Hierbij zijn onder meer de gevechten te zien van Baya en Beztati. Het tweede deel van het voorprogramma is getiteld 'The Superfight Series' en de live tv-uitzending daarvan begint om 19u30. Hierbij staan onder meer gevechten op het programma van Nieky Holzken, Ismael Londt en Alex Pereira.

Hoofdprogramma live op Ziggo Sport (kanaal 14)

Het hoofdprogramma van het evenement Glory Redemption, inclusief 'Rico vs Jamal', wordt live op tv uitgezonden op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14). Dat kunnen dus alle mensen met een digitaal tv-abonnement bij Ziggo 'gratis' bekijken. De live-uitzending van dat hoofdprogramma begint om 21u00 en duurt tot circa 24u00. De match 'Rico vs Jamal' is de slotwedstrijd van het gala. Hoe laat deze titelstrijd exact begint, is mede afhankelijk van het verloop van de overige wedstrijden.

Livestream Glory 49 en Glory Redemption

Het hoofdprogramma van dit evenement (waaronder de strijd om het WK kickboksen in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik) is ook live op het internet te volgen via een livestream op de Ziggo Sport Go App. De livestream van Ziggo voor Glory Redemption is beschikbaar voor abonnees van deze app. Daarnaast is de livestream van dit kickboksgala van Glory voor mensen zonder abonnement op die app ook via 'pay per view' (PPV) te bekijken.

Livestream UFC Tv

De Superfight Series zijn live te bekijken via een livestream op UFC Tv. Deze Superfight Series zijn een onderdeel van het voorprogramma van dit evenement. De stream op UFC Tv voor deze wedstrijden is te bekijken met een 'UFC Fight Pass' (abonnement) en daarnaast is deze livestream eveneens beschikbaar via 'pay per view'.

Daarnaast is er bij dit evenement ook voor het hoofdprogramma (Glory Redemption) een livestream van UFC Tv beschikbaar via 'pay per view'. Let op: in tegenstelling tot het voorprogramma is de livestream van het hoofdprogramma niet automatisch te zien voor abonnees van de UFC Fight Pass, maar alleen via Pay Per View (PPV). Tot dat hoofdprogramma waarvoor men extra moet betalen behoort dus ook de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Deze 'Pay Per View'-livestream van UFC Tv is nogal prijzig. Voor kijkers in Nederland die via een stream het hoofdprogramma willen bekijken, is daarom de livestream van Ziggo Sport Totaal aan te raden.

Samenwerking Glory Kickboxing en UFC Tv

De mondiale PPV-livestream bij UFC Tv voor het hoofdprogramma (Glory Redemption) is weer een nieuwe stap in de samenwerking van Glory Kickboxing met UFC Tv. Nog steeds is officieel ESPN de belangrijkste mondiale mediapartner van Glory. Die Amerikaanse tv-zender zendt ook de 'Glory World Series' live op tv uit. De World Series zijn meestal de hoofdprogramma's van de kickboksgala's van Glory (behalve bij speciale evenementen zoals Glory Redemption).

UFC Tv zendt via de livestream doorgaans de Superfight Series uit (wat meestal het voorprogramma is voor de World Series). Steeds vaker zorgt Glory er echter voor dat ook de digitale dienst UFC Tv interessante wedstrijden krijgt toegespeeld voor hun livestream. Zo waren ook de wedstrijden van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar en Bigfoot Silva wel mondiaal op een livestream bij UFC te zien, maar die wedstrijden waren niet live op tv bij ESPN.

Kalender Glory Kickboxing

Welke andere grote evenementen staan er in 2018 op de kalender van Glory Kickboxing? In totaal is men van plan om 14 grote gala's te organiseren in het kalenderjaar 2018. Het eerste evenement van 2018 was het kickboksgala 'Glory 50 - Chicago'
op 16 februari. Op 3 maart 2018 werd het gala 'Glory 51 - Badr Hari is Back' georganiseerd in Ahoy Rotterdam.

Op 31 maart organiseert men het gala 'Glory 52 - Los Angeles'. Op 12 mei houdt men in Frankrijk het gala 'Glory 53 - Lille'. Mogelijk vindt er later in 2018 een rematch plaats van Rico Verhoeven - Badr Hari. Het is nog onbekend wanneer deze wedstrijd plaats zal vinden.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.youtube.com/watch?v=xpYBUr-lnGQ&feature=youtu.be&t=1389
 • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/rankings
 • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/401

Reageer op het artikel "Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 06-03-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!