InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestream

Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestream

Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestream Glory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaats in het Gelredome te Arnhem. Het belangrijkste gevecht van dit gala is de rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Het evenement heet daarom 'Glory Collision 2 - Unfinished Business' (als vervolg op de eerste ontmoeting in de ring tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, die in 2016 als naam droeg: Glory Collision). Het gala van Glory Kickboxing wordt op zaterdag 21 december 2019 live op tv uitgezonden. Ook is dit evenement van Glory live op het internet te volgen via een livestream.

Glory Kickboxing

De bond Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Deze organisatie werd opgericht door een aantal grote investeerders, waaronder de steenrijke Fransman Pierre Andurand. Binnen korte tijd groeide Glory uit tot de toonaangevende mondiale bond in het profkickboksen. De evenementen van Glory Kickboxing zijn vooral populair in Europa en Amerika. Daarnaast probeert Glory zich ook meer op Azië te focussen.

Gala's van Glory in Nederland

Glory 26

In december 2015 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een groot evenement in Nederland: het kickboksgala Glory 26 in de RAI te Amsterdam. Bij dit evenement verdedigde Rico Verhoeven succesvol zijn wereldtitel tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Ook Nieky Holzken verdedigde op die avond met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht. Hij versloeg Murthel Groenhart.

Glory 31

Het tweede kickboksgala van Glory in Nederland was het evenement Glory 31, dat op 25 juni 2016 werd gehouden. Ook dit gala vond plaats in de RAI te Amsterdam. Het grootste gevecht bij dit vechtsportgala was een titelgevecht in het lichtgewicht. Robin van Roosmalen, de Nederlandse titelverdediger, verloor daarbij zijn wereldtitel aan Sitthichai Sitsongpeenong.

Glory 41

Op 20 mei 2017 organiseerde Glory Kickboxing voor de derde keer een groot gala in Nederland. De naam van dit evenement was 'Glory 41: Holland'. Het gala vond plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Op het programma stond onder meer de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Ismael Lazaar. Verhoeven won die wedstrijd via een unanieme jurybeslissing. Ook stond er bij dit evenement een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht op het programma. Daarbij slaagde Robin van Roosmalen erin om zijn wereldtitel in die gewichtsklasse te heroveren.

Glory 45

In september 2017 vindt er wederom een evenement van Glory plaats in Nederland: het kickboksgala Glory 45. Dit werdt gehouden in de Sporthallen Zuid, bij het Olympisch Stadion te Amsterdam. Bij dat evenement verdedigde Robin van Roosmalen succesvol zijn wereldtitel in het vedergewicht. Hij versloeg op die avond in zijn titelgevecht Serhiy Adamchuck op punten (unanieme jurybeslissing).

Glory 49

In december 2017 werd in Ahoy Rotterdam het gala 'Glory 49 - Redemption' gehouden. De hoofdpartij daarvan was het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Het werd een spectaculaire wedstrijd die uiteindelijk door Verhoeven werd gewonnen.

Glory 51

In maart 2018 werd er wederom een gala gehouden in Ahoy Rotterdam: 'Glory 51 - Bad Blood'. Dit gala stond in het teken van de comeback van Badr Hari; het was zijn eerste partij nadat hij z'n gevangenisstraf had uitgezeten. Badr Hari won zijn wedstrijd op punten van Hesdy Gerges.

Glory 59

In september 2018 werd er een groot evenement door Glory gehouden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De hoofdpartij was het wereldtitelgevecht van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente. De Nederlander won deze wedstrijd van de Braziliaan.

Glory 62

In december 2018 werd er weer in Ahoy Rotterdam een gala gehouden van Glory. Bij dit evenement stond er een achtmanstoernooi voor zwaargewichten op het programma. Dit werd op indrukwekkende wijze gewonnen door Jamal Ben Saddik.

Glory 65

Op vrijdag 17 mei 2019 organiseerde Glory Kickboxing voor de negende keer een groot gala in Nederland: Glory 65. De locatie die men voor dit kickboksgala koos was de Central Studios in Utrecht. Wat waren de uitslagen van de wedstrijden in het hoofdprogramma (Glory World Series) bij het evenement in Utrecht? In de eerste wedstrijd van het hoofdprogramma won Danenberg indrukwekkend van Ahaggan, via een knock-out in de eerste ronde. Daarna won Wisse in een zeer interessante partij op punten van Belgaroui. Vervolgens won Marat Grigorian tot verrassing van velen het wereldtitelgevecht in het lichtgewicht tegen de befaamde Thaise strijder Sitthichai. Grigorian vocht buitengewoon sterk en pakte via een unanieme jurybeslissing de wereldtitel. In de slotwedstrijd van de avond verdedigde Pereira zeer succesvol zijn wereldtitel in het middengewicht: hij won tegen Wilnis via een knock-out in de eerste ronde.

Programma Glory Kickboxing op 21 december in Gelredome Arnhem

Welke wedstrijden staan op 21 december 2019 op het programma bij dit gala van Glory Kickboxing in het Gelredome? De enige wedstrijd die reeds bekend is gemaakt is het hoofdgevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Zodra er meer bekend is over de rest van het programma van dit evenement, dan wordt hier meer info gemeld.

Opzet van het programma: 3 delen

Het programma van een vechtsportgala van Glory bestaat doorgaans uit drie delen. Het eerste deel van het voorprogramma is de zogenaamde 'PreLim-card'. Dit is vooral bedoeld om jonge talenten een kans te geven. Daarna volgt het tweede deel van het voorprogramma. Dat zijn de 'Superfight Series'. Hoewel die Superfights officieel geen onderdeel zijn van het hoofdprogramma, komen daarbij doorgaans veel ervaren topkickboksers in actie. Het derde deel van het programma is de 'main card' (het hoofdprogramma). Deze wedstrijden worden de Glory World Series genoemd. Hierin staat doorgaans minstens één wereldtitelgevecht op het programma.

Locatie: kickboksen in het Geldredome

Toen Rico Verhoeven en Badr Hari in 2016 in het Duitse Oberhausen voor het eerst tegenover elkaar stonden in de kickboksring, eindigde die wedstrijd voor veel vechtsportliefhebbers ontgoochelend, doordat het gevecht wegens een blessure van Badr Hari voortijdig beëindigd moest worden. Sindsdien zijn er veel geruchten geweest over een rematch tussen deze twee titanen: wanneer en waar zou dat gevecht plaatsvinden? Velen waren het erover eens dat die rematch in Nederland plaats moest vinden. Locaties die hiervoor vaak genoemd werden waren de Johan Cruijff Arena en het Ziggo Dome. In de loop van 2019 werd duidelijk dat Glory een andere mooie locatie voor dit evenement op het oog had: het Gelredome.

Tickets: Gelredome Arnhem met Rico Verhoeven-Badr Hari

Wanneer en waar is het mogelijk om tickets te kopen voor dit vechtsportgala in Arnhem? Men kan zich in eerste instantie via de website van Glory Kickboxing inschrijven voor een 'pre-sale' van de tickets. Wie zich heeft ingeschreven, kan op 25 juli 2019 tickets kopen bij de pre-sale. De overige tickets worden met ingang van 26 juli 2019 verkocht.

Live op tv: Glory Kickboxing Collision Part II met Rico vs Badr

Nederland: live op tv bij Veronica

In Nederland zijn de uitzendrechten van de gala's van Glory Kickboxing in handen van Veronica Tv. Zij zenden ook het gala van Arnhem live op tv uit, met als hoogtepunt het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.

Live op tv wereldwijd

Ook in allerlei andere landen wordt het gala 'Glory Collision 2' op 21 december 2019 live uitgezonden. Zenders die de uitzendrechten voor de live tv-uitzending van het hoofdprogramma van dit gala bezitten zijn onder meer Combat Sports en Fight Network. Jarenlang waren de gala's van Glory in Amerika live op tv te zien bij ESPN. Anno 2019 zijn de live-uitzendrechten voor de Verenigde Staten echter in handen van het online platform UFC Tv. Het voorprogramma is onder meer live te zien op de Franse zender Pluto Tv. Zodra er meer info bekend is over de live tv-uitzendingen van dit kickboksgala, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream Glory Arnhem - Gelredome (21 december 2019)

Livestream Nederland

In Nederland zijn zowel de Superfight Series (voorprogramma) als de Glory World Series (hoofdprogramma) bij dit gala te bekijken via een gratis livestream van Veronica Tv. Deze livestream bevindt zich op de avond van 21 december op hun website. Deze gratis livestream van Glory Kickboxing is wel geo-restricted: men mag deze stream alleen in Nederland bekijken. De livestream van het voorprogramma begint om 19u00. De livestream van het hoofdprogramma begint om 21u00.

Veronica biedt vaak een gratis livestream aan van sportevenementen waarvan zij de uitzendrechten hebben. Ook veel vechtsportgala's van de UFC zijn bij hen via een gratis livestream te bekijken. Veel voetbalwedstrijden zijn eveneens bij hen via een gratis livestream te bekijken, zoals de wedstrijden van Ajax in de Champions League. Dikwijls dient men wel in te loggen op de site van Veronica om een gratis livestream te kunnen bekijken. Men kan bij zo'n livestream inloggen met een account van Kijk. Wie daar echter niet een account bij heeft, kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account.

Livestream via Go App: gehele EU

Het is ook mogelijk om de tv-uitzending van Glory Arnhem via een livestream op de Go App te bekijken. (Op die app kan men alleen de tv-uitzending van het hoofdprogramma zien en dus niet de live-uitzending van het voorprogramma.) Met de Go App kan men online naar een groot aantal tv-zenders kijken per livestream, waaronder Veronica. Deze Go App is een dienst van Ziggo. Elke klant van digitale tv bij hen kan deze dienst gebruiken om per livestream naar televisie te kijken. Zo'n livestream is te bekijken in de gehele EU. Dat is dus een voordeel vergeleken met de livestream van Veronica, die alleen in Nederland bekeken kan worden.

Livestream NLziet

Het is ook mogelijk om het kickboksgala Glory Arnhem te bekijken via een livestream op de NLziet-app. (Let op: ook op die app kan men alleen het hoofdprogramma zien en niet het voorprogramma.) Op de NLziet-app kan men namelijk ook per livestream naar de tv-uitzendingen van Veronica kijken. Men dient echter wel een betaald abonnement op die app te hebben om een livestream bij NLziet te kunnen bekijken.

Livestream internationaal

In de Verenigde Staten worden het voorprogramma en het hoofdprogramma via een livestream uitgezonden door UFC Tv (voor abonnees). In diverse andere landen kan men per livestream het hoofdprogramma bekijken via de Glory Inplayer (voor abonnees). Het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) kan men via een gratis livestream bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Kickboksen: Glory 68 in Miami, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 68 in Miami, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 september 2019 wordt in Miami (Florida, USA) het kickboksgala Glory 68 gehouden. Dit evenement vindt plaa…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://www.youtube.com/watch?v=xpYBUr-lnGQ&feature=youtu.be&t=1389
  • https://www.glorykickboxing.com/en/fighters/rankings
  • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/401

Reageer op het artikel "Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!