InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tv

Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tv

Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tv Op vrijdag 25 augustus 2017 vindt er in Hoffman Estates (USA) een gevecht plaats om de wereldtitel kickboksen in het weltergewicht. De titelverdediger is de Fransman Cédric Doumbé. Zijn uitdager is de Nederlandse Surinamer Murthel Groenhart. Het titelgevecht is een onderdeel van het kickboksgala 'Glory 44 - Chicago'. Dit evenement van de bond Glory Kickboxing wordt live op tv uitgezonden. Ook is dit kickboksgala op het internet te zien via een livestream.

Locatie Glory 44: Hoffman Estates

Het vechtsportgala Glory 44 wordt georganiseerd in Hoffman Estates (Illinois). Dit is een stad met ruim 50.000 inwoners, die ongeveer 25 mijl noordwestelijk van Chicago ligt. Het evenement vindt plaats in een evenementhal genaamd het Sears Centre. Deze hal werd in 2006 geopend. Het is de thuisbasis van het basketbalteam Windy City Bulls en van het zaalvoetbalteam Chicago Mustangs. Ook vinden er regelmatig grote concerten plaats in deze evenementenhal.

Het Sears Centre werd in februari 2017 ook al gebruikt door Glory Kickboxing als locatie voor een groot evenement: 'Glory 38 - Chicago'. De hoofdwedstrijd van dat kickboksgala was een WK-titelgevecht in de categorie 'Light Heavyweight', tussen Vakhitov en Cavalari. Titelverdediger Vakhitov won die wedstrijd. In het voorprogramma (de Superfight Series) had Murthel Groenhart toen ook een wedstrijd. Hij versloeg daarbij Thongchai uit Thailand via een knock-out in de derde ronde.

Biografie: Murthel Groenhart

Op 10 oktober 1986 werd Murthel Groenhart geboren in Amsterdam. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Surinaamse nationaliteit. Zijn bijnaam is 'The Predator'. Groenhart wordt getraind door Mike Passenier (Mike's Gym). Hij heeft een lengte van 1,85. In de loop van zijn carrière heeft hij in diverse gewichtsklassen gevochten, waaronder het middengewicht en het lichtgewicht. Anno 2017 is hij een weltergewicht en is zijn wedstrijdgewicht circa 77 kilo.

Erelijst Groenhart

Murthel Groenhart is actief geweest bij diverse kickboksbonden, waaronder K-1, It's Showtime, WFL, Angels of Fire en Glory Kickboxing. Hij heeft een rijke erelijst opgebouwd. In 2008 won Groenhart in Italië het K-1 Oktagon Tournament en in 2012 won hij het K-1 MAX 2012 World Championship Tournament. In 2015 en 2016 won hij bij Glory Kickboxing een Welterweight Contender Tournament. In de loop van zijn carrière heeft Murthel Groenhart officieel 91 professionele kickbokswedstrijden gevochten. Daarvan heeft hij er 65 gewonnen, waarvan 37 via een knock-out. 23 keer verloor hij. Twee keer eindigde een wedstrijd van Groenhart in een draw (remise).

Titelgevechten Groenhart - Holzken in 2015 en 2016

Het gevecht tegen Doumbé op het kickboksgala Glory 44 is het derde wereldtitelgevecht dat Groenhart tijdens zijn carrière bij de bond Glory Kickboxing mag vechten. In december 2015 streed Groenhart in Amsterdam tegen de toenmalige titelverdediger Nieky Holzken om het WK kickboksen in het weltergewicht. Holzken won via een 'split decision' van de jury. In oktober 2016 streden deze twee Nederlanders wederom om de wereldtitel. Ditmaal vond het titelgevecht plaats in Denver (USA). Het tweede titelgevecht 'Holzken vs Groenhart' werd via een unanieme jurybeslissing gewonnen door Nieky Holzken.

Biografie: Cedric Doumbé

Cédric Doumbé werd op 30 augustus 1992 geboren in Frankrijk. Zijn ouders komen uit Kameroen. De bijnamen van Doumbé zijn Doumced en Le Meilleur. In 2012 begon hij zich serieus met kickboksen bezig te houden. Doumbé bleek een enorm talent te zijn. In 2013 werd hij prof. Het eerste grote hoogtepunt in zijn carrière vond plaats in 2014: bij de bond WKA (World Kickboxing Association) won hij toen de wereldtitel in de gewichtsklasse onder de 75 kilo. Later won hij ook nog de wereldtitel kickboksen bij de bond WAKO Pro. Ook won hij diverse toernooien bij de bond A1.

Sinds 2015 is Cédric Doumbé actief bij de bond Glory Kickboxing. In het voorjaar van 2016 versloeg hij Murthel Groenhart op een gala in Parijs. Dit was een gevecht over drie ronden. Doumbé won via een unanieme jurybeslissing.

Wereldkampioen bij Glory Kickboxing

Het absolute hoogtepunt van de carrière van Doumbé is het winnen van de wereldtitel in het weltergewicht bij Glory Kickboxing, op het gala 'Glory Collision' te Oberhausen, op 10 december 2016. Hij versloeg toen wereldkampioen Nieky Holzken. Daarna heeft Doumbé nog twee keer zijn WK-titel met succes verdedigd: in maart 2017 versloeg hij Kongolo, in juni 2017 versloeg hij wederom de Nederlander Nieky Holzken. Het gevecht 'Doumbé vs Groenhart' dat in augustus 2017 plaatsvindt tijdens het kickboksgala Glory 44 in Chicago is dus het vierde WK-titelgevecht van de Fransman bij Glory Kickboxing.

Clown? Entertainer?

Doumbé is een opvallende verschijning in de ring. Hij gedraagt zich vaak op een clowneske manier. De meningen hierover zijn zeer verdeeld in de vechtsportwereld. Sommigen ergeren zich kapot aan dat gedrag, maar anderen vinden het juist een meerwaarde dat hij een kleurrijke showman is. Doumbé beschouwt zichzelf als een 'comedian, boxer, actor-director, model, humorist and stylist'.

Statistieken

Cedric Doumbé heeft een lengte van 177 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht is circa 77 kilogram. Hij heeft 72 officiële profpartijen gevochten en won er daarvan 66. Vijf keer verloor hij. Eén wedstrijd van Doumbé eindigde in een draw (remise).

Voorbeschouwing: Cédric Doumbé vs Murthel Groenhart

Wie is de favoriet voor de overwinning in het WK-titelgevecht tussen Groenhart en Doumbé op het kickboksgala Glory 44? In theorie lijkt de Fransman Doumbé de favoriet te zijn. Hij heeft Groenhart al eens verslagen. Doumbé is een Rising Star binnen Glory Kickboxing. Nadat deze Fransman twee maal de Nederlander Holzken heeft verslagen, lijkt Doumbé volgens velen de komende tijd de nieuwe heerser te zijn in de gewichtsklasse 'welterweight'.

Toch moet Groenhart zeker niet kansloos worden geacht in het titelgevecht 'Groenhart vs Doumbé'. De Nederlandse Surinamer is immers een zeer ervaren, sterke en spectaculaire kickbokser. Zijn rijke ervaring zal hem van dienst zijn bij dit WK-titelgevecht over vijf ronden. Groenhart stapt in ieder geval de ring in met veel zelfvertrouwen. 'Let op mijn woorden, ik word op 25 augustus kampioen,' zo verkondigde hij in de aanloop naar het gevecht. Ter voorbereiding op deze titelstrijd trainde Groenhart onder meer met Badr Hari.

Live op tv: Cédric Doumbé vs Murthel Groenhart

Het wereldtitelgevecht tussen de Fransman Doumbé en de Nederlandse Surinamer Groenhart is live op tv te zien, als onderdeel van het kickboksgala 'Glory 44 - Chicago'. Dit gala wordt in de Verenigde Staten van Amerika uitgezonden door de zender ESPN. In Nederland is dit evenement live te zien bij Ziggo Sport Totaal in de nacht van vrijdag 25 augustus op zaterdag 26 augustus 2017. De uitzending van het kickboksgala Glory 44 vindt plaats op de zenders Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select en begint 's ochtends vroeg rond 4u30. De zender Ziggo Sport (kanaal 14) is gratis te bekijken door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo, de zender Ziggo Sport Select behoort tot de zenders die abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen bekijken.

Livestream Doumbé vs Groenhart

De strijd om het WK kickboksen in het weltergewicht tussen Groenhart (Suriname) en Doumbé (Frankrijk) is ook live op het internet te volgen via een stream. Er is een livestream van dit kickboksevenement beschikbaar zijn op de Ziggo Sport Totaal App. Die livestream van Ziggo is te bekijken door abonnees en daarnaast ook via 'pay per view'.

Er is ook livestream van dit gala beschikbaar bij UFC tv, maar UFC tv zendt op haar livestream alleen het voorprogramma uit (de Superfight Series), aangezien de uitzendrechten van het hoofdprogramma niet bij UFC tv liggen, maar bij ESPN. Op de livestream van de UFC is wel het titelgevecht van Tiffany van Soest te zien (dat officieel een onderdeel van de Superfight Series is), maar niet dat van DoumbéGroenhart.

Uitslag en verslag, WK kickboksen: Doumbé-Groenhart

Murthel Groenhart heeft bij het gala 'Glory 44 - Chicago' de wereldtitel kickboksen veroverd in het weltergewicht. De Franse titelverdediger Cedric Doumbé stond duidelijk met minder zelfvertrouwen in de ring dan bij zijn voorgaande gevechten bij Glory Kickboxing. Groenhart vocht swingender, zelfverzekerder en fitter dan de Fransman. Uiteindelijk won de Nederlandse Surinamer het titelgevecht via een 'split decision'. Van de drie juryleden kozen er twee voor Groenhart en één voor Doumbé.

Kalender Glory Kickboxing in 2017

Het eerstvolgende evenement van Glory na afloop van het gala in Chicago is het Kickboksgala Glory 45 in Amsterdam. Dat vindt eind september 2017 plaats. Daarbij staat onder meer wedstrijden op het programma van Robin van Roosmalen en Nieky Holzken. In oktober 2017 vindt het gala Glory 46 in China plaats. De prominentste wedstrijd op het programma van dat evenement in China is de wedstrijd Rico Verhoeven-Big Foot Silva. Hierna volgen er in het najaar van 2017 nog gala's in Parijs, Toronto en New York. In december 2017 wordt er ook nog een groot evenement in Nederland georganiseerd: Kickboksgala Glory 49 in Rotterdam. Het hoogtepunt van dat gala is het titelgevecht in het zwaargewicht: Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tvKickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tvOp zaterdag 10 juni 2017 wordt in Parijs (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 42' georganiseerd. Dit evenement wordt geor…
Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvKickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvOp zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de w…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Boksen 2017: Mayweather - McGregor live op tvBoksen 2017: Mayweather - McGregor live op tvDe Amerikaan Floyd Mayweather Jr. wordt beschouwd als één van de beste boksers aller tijden. Hij won de profwereldtitel…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Murthel_Groenhart
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe
  • https://www.instagram.com/p/BWZKGU6BDE0SZSo2dyV9LinAyPVKa_mZ3T6mAc0/
  • https://twitter.com/MurthelG
  • http://vechtsport-online.nl/nieuws/murthel-groenhart-titel-gevecht-cedric-doumbe-glory-44/
  • http://www.round1network.com/news/76728/murthel-groenhart-gaat-opnieuw-voor-wereldtitel.html

Reageer op het artikel "Glory 2017: Cédric Doumbé - Murthel Groenhart, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 26-08-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!