InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2018: Murthel Groenhart - Harut Grigorian, live op tv

Glory 2018: Murthel Groenhart - Harut Grigorian, live op tv

Glory 2018: Murthel Groenhart - Harut Grigorian, live op tv Op vrijdag 16 februari 2018 vindt er in Chicago (USA) een gevecht plaats om de wereldtitel kickboksen in het weltergewicht. De titelverdediger is de Nederlandse Surinamer Murthel Groenhart. Zijn uitdager is de Armeense Belg Harut Grigorian. Het titelgevecht is een onderdeel van het kickboksgala 'Glory 50 - Chicago'. Dit evenement van de bond Glory Kickboxing wordt live op tv uitgezonden. Ook is dit kickboksgala op het internet te zien via een livestream.

Locatie Glory 50 - Chicago

Het vechtsportgala Glory 50 - Chicago vindt plaats in het UIC Pavilion. Dit gebouw is een onderdeel van de Universiteit van Illinois. Het is de eerste keer dat Glory Kickboxing op deze locatie een kickboksgala organiseert. In het verleden organiseerde Glory wel diverse evenementen in de regio van Chicago, maar meestal werden die gehouden in het Sears Centre in de plaats Hoffman Estates (Illinois). Op die locatie vocht Groenhart ook diverse wedstrijden, waaronder zijn succesvolle wereldtitelgevecht in 2017 tegen de Fransman Cédric Doumbé.

Biografie: Murthel Groenhart

Op 10 oktober 1986 werd Murthel Groenhart geboren in Amsterdam. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Surinaamse nationaliteit. Zijn bijnaam is 'The Predator'. Groenhart wordt getraind door Mike Passenier (Mike's Gym). Hij heeft een lengte van 1,85. In de loop van zijn carrière heeft hij in diverse gewichtsklassen gevochten, waaronder het middengewicht en het lichtgewicht. Anno 2018 is hij een weltergewicht en is zijn wedstrijdgewicht circa 77 kilo.

Erelijst Groenhart

Murthel Groenhart is actief geweest bij diverse kickboksbonden, waaronder K-1, It's Showtime, WFL, Angels of Fire en Glory Kickboxing. Hij heeft een rijke erelijst opgebouwd. In 2008 won Groenhart in Italië het K-1 Oktagon Tournament en in 2012 won hij het K-1 MAX 2012 World Championship Tournament. In 2015 en 2016 won hij bij Glory Kickboxing een Welterweight Contender Tournament. In de loop van zijn carrière heeft Murthel Groenhart officieel 92 professionele kickbokswedstrijden gevochten. Daarvan heeft hij er 66 gewonnen, waarvan 37 via een knock-out. 23 keer verloor hij. Twee keer eindigde een wedstrijd van Groenhart in een draw (remise).

Titelgevechten Groenhart - Holzken in 2015 en 2016

Het gevecht tegen Doumbé op het kickboksgala Glory 44 is het derde wereldtitelgevecht dat Groenhart tijdens zijn carrière bij de bond Glory Kickboxing mag vechten. In december 2015 streed Groenhart in Amsterdam tegen de toenmalige titelverdediger Nieky Holzken om het WK kickboksen in het weltergewicht. Holzken won via een 'split decision' van de jury. In oktober 2016 streden deze twee Nederlanders wederom om de wereldtitel. Ditmaal vond het titelgevecht plaats in Denver (USA). Het tweede titelgevecht 'Holzken vs Groenhart' werd via een unanieme jurybeslissing gewonnen door Nieky Holzken.

2017: wereldtitelgevecht Doumbé-Groenhart

Het hoogtepunt van de carrière van Groenhart was het behalen van de Glory wereldtitel kickboksen in het weltergewicht, op 25 augustus 2017. Murthel Groenhart versloeg tijdens het gala 'Glory 44 - Chicago' de Franse titelverdediger Cedric Doumbé. Murthel Groenhart vocht swingender, zelfverzekerder en fitter dan de Fransman. Uiteindelijk won de Nederlandse Surinamer het titelgevecht via een 'split decision'. Van de drie juryleden kozen er twee voor Groenhart en één voor Doumbé.

Biografie: Harut Grigorian

Op 24 maart 1989 werd Harut Grigorian geboren in de Armeense plaats Talin. Zijn profcarrière als vechtsporter begon in 2007. Hij won zijn eerste vijftien profpartijen op rij. In februari 2009 won hij de Benelux Muay Thai-titel voor vechters onder de 70 kilo. In maart 2010 leed hij zijn eerste officiële nederlaag in een profpartij. Hij werd toen door Mohammed Khamal verslagen in de finale van het
West-Europees Kampioenschap van de K-1.

Belg en Armeniër

Grigorian woont in Antwerpen (België). Hij heeft zowel de Belgische als de Armeense nationaliteit. In de vroege jaren van zijn carrière kwam hij als kickbokser uit voor België, maar bij Glory Kickboxing is hij officieel een Armeense kickbokser.

Statistieken

In totaal heeft Harut Grigorian in zijn carrière 66 profpartijen als kickbokser gevochten. Daarin behaalde hij 55 zeges (waarvan 32 keer via knock-out). Elf keer leed Grigorian een nederlaag (waarvan drie keer door een knock-out). Grigorian heeft een lengte van 181 centimeter.

Contender

In augustus 2017 won Grigorian in Chicago (USA) het 'Glory Welterweight Contender Tournament'. In de halve finale versloeg hij Karim Benmansour uit Frankrijk. In de finale won hij van diens landgenoot Antoine Pinto. Dankzij zijn eindzege in dit toernooi kreeg Grigorian het recht op een wereldtitelgevecht in het weltergewicht bij Glory Kickboxing.

Vorige ontmoeting: Murthel Groenhart-Harut Grigorian in 2017

In het voorjaar van 2017 stonden Groenhart en Grigorian ook al eens tegenover elkaar in de kickboksring. Die partij had een bizarre ontknoping. Tijdens de wedstrijd keerde Grigorian zich op een gegeven moment om en liep weg van z'n tegenstander. Het was een merkwaardige situatie; het leek alsof Grigorian de partij wilde pauzeren, maar gaf dit niet expliciet aan. Murthel Groenhart maakte gebruik van die situatie: terwijl Grigorian met de rug naar z'n tegenstander toe stond, haalde Groenhart uit en sloeg de Armeniër knock-out. Vervolgens werd de situatie nog bizarder, toen een aantal woedende toeschouwers, die blijkbaar vonden dat Groenhart onsportief zou hebben gehandeld, de ring in sprongen en Groenhart aanvielen.

Voorbeschouwing: Murthel Groenhart vs Harut Grigorian in 2018

Wie is de favoriet voor de overwinning in het WK-titelgevecht tussen Groenhart en Grigorian op het kickboksgala Glory 50? In theorie lijkt de regerende wereldkampioen Murthel Groenhart lichtelijke de favoriet te zijn. Hij is bezig met een buitengewoon sterke fase in zijn carrière en daarnaast heeft hij ook heel ervaring die hem kan helpen bij een groot titelgevecht over vijf ronden. Daar staat tegenover dat Grigorian ook een erg sterke kickbokser is, die mede door de afloop van de vorige ontmoeting met Groenhart extra gemotiveerd is om deze match te winnen.

Live op tv: Murthel Groenhart vs Harut Grigorian

Het wereldtitelgevecht tussen de Nederlandse Surinamer Groenhart en de Belgische Armeniër Harut Grigorian is live op tv te zien, als onderdeel van het kickboksgala 'Glory 50 - Chicago'. Dit gala wordt in de Verenigde Staten van Amerika uitgezonden door de zender ESPN. In Nederland is dit evenement live te zien bij Ziggo Sport Totaal in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari 2018. De live tv-uitzending van het gala begint bij hen om 5u00 op de zender Ziggo Sport. Dit is het 'open net' (kanaal 14) dat te bekijken is door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo. Daarnaast wordt het vechtsportgala ook live op tv uitgezonden op de abonneezender Ziggo Sport Select.

Wijziging van het aanvangstijdstip

De uitzending van het kickboksgala Glory 50 stond oorspronkelijk in de programmagids van Ziggo al om 4u00 geprogrammeerd. Dit klopt echter niet. De live tv-uitzending begint op zaterdagochtend om 5u00. Inmiddels is deze vergissing ook reeds in de programmagids van Ziggo Sport gecorrigeerd.

Samenvatting op tv

Op zaterdagavond 17 februari is er overigens een uitgebreide samenvatting van dit evenement op tv te zien. Die samenvatting begint op het 'open net' (kanaal 14) van Ziggo Sport op zaterdag om 23u10. Op de abonneezender Ziggo Sport Select begint het op die avond om 23u15.

Livestream Doumbé vs Groenhart

De strijd om het WK kickboksen in het weltergewicht tussen Groenhart (Suriname) en Grigorian (Armenië) is ook live op het internet te volgen via een stream. Er is een livestream van het kickboksevenement Glory 50 beschikbaar zijn op de Ziggo Sport Totaal App. Die livestream van Ziggo is te bekijken door abonnees van deze app en daarnaast ook via 'pay per view'. De livestream begint net als de tv-uitzending in de vroege ochtend van de zaterdag om 4u00 (Nederlandse tijd).

Op de livestream van Ziggo Sport is alleen het hoofdprogramma te zien (met als afsluiten dus het titelgevecht Groenhart-Grigorian. Bij UFC Tv is er een livestream beschikbaar van het voorprogramma van dit evenement (de Superfight Series). Om die livestream van de UFC te kunnen bekijken dient men echter wel een UFC-Fightpass (betaald abonnement) te hebben. UFC tv heeft alleen de livestream van het voorprogramma (de Superfight Series) en niet van het hoofdprogramma (de Glory World Series), aangezien de uitzendrechten van het hoofdprogramma voor Amerika niet bij UFC tv liggen, maar bij ESPN.

Uitslag en verslag, WK kickboksen: Groenhart-Grigorian

De Armeense Belg Harut Grigorian heeft de wereldtitel kickboksen in het weltergewicht veroverd. Al in de eerste ronde sloeg hij de regerende wereldkampioen Murthel Groenhart neer. De Surinaamse Nederlander kon nog wel opstaan, maar reeds kort daarna besloot de scheidsrechter om een einde aan de wedstrijd te maken en won Grigorian dus via een 'technische knock-out' (TKO).

Het volgende titelgevecht?

Wat is het volgende titelgevecht in het weltergewicht? De winnaar van de wedstrijd Groenhart-Grigorian neemt het later in het seizoen 2018 op tegen de winnaar van de wedstrijd Cédric Doumbé - Alim Nabiyev. De wedstrijd tussen de uitdagers Doumbé en Nabiyev staat in maart op het programma van het gala Glory 51 - Ahoy Rotterdam. De strijd Doumbé-Naiyev zit in het voorprogramma van dit evenement, dat vooral in het teken staat van de comeback van zwaargewicht Badr Hari, in diens wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges. Wanneer en waar de winnaar van het gevecht Groenhart-Grigorian het opneemt in een titelwedstrijd tegen de winnaar van Doumbé-Nabiyev is nog niet bekend.

Kalender: Glory Kickboxing in 2018

Welke grote evenementen staan er in de periode na afloop van Glory 50 op de kalender van Glory Kickboxing? Het eerstvolgende grote evenement is het hierboven reeds vermeldde gala Glory 51 'Bad Blood' in Ahoy Rotterdam. Dat evenement wordt begin maart gehouden en staat vooral in teken van de comeback die Badr Hari daar maakt in de wedstrijd Badr Hari - Hesdy Gerges.

Vervolgens wordt eind maart in Amerika het gala 'Glory 52 - Los Angeles' gehouden. De hoofdpartij van dat gala is het wereldtitelgevecht in het Featherweight: Robin van Roosmalen-Kevin VanNostrand. Waarschijnlijk wordt er in het voorjaar van 2018 ook een groot evenement van Glory Kickboxing in Brazilië georganiseerd. Er zijn echter nog geen officiële details over dat evenement geopenbaard.

Lang was het de planning dat er in 2018 (in september of december) ook een rematch plaats zou vinden tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Mogelijk vindt die partij echter pas in 2019 plaats, aangezien Badr Hari van plan lijkt te zijn om eerst diverse andere partijen te vechten. Zo zijn er sterke geruchten over een mogelijk gevecht Badr Hari-Jamal Ben Saddik dat in 2018 plaat zou moeten vinden.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestreamOp zaterdag 12 mei 2018 wordt in Lille (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 53' gehouden. Dit evenement wordt georganisee…
Kickboksen: Enfusion Live Abu Dhabi 2018Kickboksen: Enfusion Live Abu Dhabi 2018Op vrijdag 9 maart 2018 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het programma…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 52 in Los Angeles, met Robin van Roosmalen, live op tvGlory 52 in Los Angeles, met Robin van Roosmalen, live op tvOp 31 maart 2018 wordt in Los Angeles (USA) het kickboksgala Glory 52 gehouden. De belangrijkste wedstrijd op het progra…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Murthel_Groenhart
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cedric_Doumbe
  • https://www.instagram.com/p/BWZKGU6BDE0SZSo2dyV9LinAyPVKa_mZ3T6mAc0/
  • https://twitter.com/MurthelG
  • http://vechtsport-online.nl/nieuws/murthel-groenhart-titel-gevecht-cedric-doumbe-glory-44/
  • http://www.round1network.com/news/76728/murthel-groenhart-gaat-opnieuw-voor-wereldtitel.html

Reageer op het artikel "Glory 2018: Murthel Groenhart - Harut Grigorian, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-02-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!