InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tv

Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tv

Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tv Op zaterdag 14 oktober 2017 vindt er in China een groot kickboksgala plaats van de bond Glory Kickboxing. De grote ster van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is de wereldkampioen in het zwaargewicht en heeft als bijnaam 'The King of Kickboxing'. Rico Verhoeven vecht op het gala in China een wedstrijd tegen Antonio 'Bigfoot' Silva. Het gala van Glory Kickboxing in China is live te volgen op tv en via een livestream op het internet.

Historie: Glory Kickboxing

K-1

Jarenlang was de Japanse organisatie K-1 de leidende bond in de wereld van het profkickboksen. Het grootste evenement dat zij jaarlijks organiseerden was de 'K-1 World Grand Prix'. Dit toernooi werd in de vechtsportwereld algemeen beschouwd als een officieus WK profkickboksen. Het evenement werd onder meer gewonnen door grote Nederlandse sterren zoals Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem. Ook Badr Hari behoorde tot de grote sterren van de bond K-1. Hij haalde twee keer de finale van de World Grand Prix, maar verloor beide malen (in 2008 tegen Bonjasky en in 2009 tegen Schilt).

K-1 versus Glory Kickboxing

Rond het jaar 2010 belandde de organisatie van K-1 in een financiële crisis. In de daaropvolgende periode was het moeilijk voor K-1 om nog grote, toonaangevende evenementen te organiseren. De organisatie verloor vervolgens de leidende rol binnen de profkickbokswereld aan een bond die in 2012 werd gelanceerd: Glory Kickboxing.

Glory en Azië

De organisatie Glory Kickboxing werd opgericht door een groep grote investeerders, waaronder de Franse miljardair Pierre Andurand. Vooral in West-Europa is Glory Kickboxing zeer succesvol. Ook organiseert Glory regelmatig grote evenementen in Noord-Amerika.

In de beginjaren organiseerde Glory Kickboxing eveneens diverse grote evenementen in Azië. Zo werden de gala's Glory 4, Glory 8 en Glory 13 in Tokyo gehouden. Toch is het Glory Kickboxing zeker nog niet gelukt om in Azië de grote populariteit en sportieve prestige te krijgen, die vroeger (tot circa 2010) K-1 had. Het blijft echter een grote droom van de leiding van de organisatie Glory Kickboxing om in de toekomst ook een onbetwiste hoofdrol te spelen in de bakermat van het kickboksen, het continent Azië.

Glory China

Met ingang van 2017 wil Glory Kickboxing proberen om China te veroveren. Hiervoor is een apart bedrijf opgericht dat de werknaam 'Glory China' draagt. Dit project is opgezet in samenwerking met een aantal grote Chinese investeerders. Eén daarvan is de ex-topbasketballer Yao Ming, die jarenlang in de NBA speelde bij de Houston Rockets.

Een onderdeel van dit project is, dat Glory Kickboxing in China uitgebreid gaat zoeken naar talentvolle vechtsporters die mogelijk een carrière als profkickbokser kunnen gaan opbouwen bij de bond Glory Kickboxing. Een hoofddoel is daarnaast dat Glory ook grote evenementen in China gaat organiseren.

Kickbocksgala Glory 46

In het najaar van 2017 wordt het eerste grote gala van Glory Kickboxing in China wordt georganiseerd. De datum van dit evenement is zaterdag 14 oktober 2017. De naam van dit vechtsportgala is 'Glory 46 in China'. De locatie van dit gala is de stad Guangzhou. Op het programma staat een wedstrijd van de grote ster van Glory: Rico Verhoeven, 'The King of Kickboxing'.

Rico Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo Verhoeven in de Brabantse plaats Bergen op Zoom geboren. Zijn roepnaam is 'Rico'. Onder begeleiding van zijn vader ging hij op zijn vijfde reeds aan vechtsport doen. In de begintijd was dat Kyokushinkai, een vorm van karate. Reeds als zevenjarige stapte Rico over naar het kickboksen.

In de loop der jaren is Rico Verhoeven uitgegroeid tot de beste kickbokser ter wereld. Sinds 2013 is hij bij de bond Glory Kickboxing de wereldkampioen in het zwaargewicht. In zijn totale carrière heeft hij 62 profpartijen gevochten, waarvan hij er 51 won. Hoe lang is Rico Verhoeven? Hij is 196 centimeter lang. Daarnaast heeft hij ook een 'reach' van 196 centimeter. Het wedstrijdgewicht van Rico Verhoeven ligt doorgaans rond de 116 kilo.

Rico in China: geen titelgevecht

Er is door Glory Kickboxing bepaald dat bij de wedstrijd van Rico Verhoeven in China niet zijn wereldtitel in het zwaargewicht op het spel staat. Het eerstvolgende officiële titelgevecht in het zwaargewicht is Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Die wedstrijd wordt in december 2017 gehouden op het kickboksgala Glory 49 - Rotterdam. Oorspronkelijk zou dit titelgevecht al in het voorjaar van 2017 plaatsvinden, maar wegens gezondheidsproblemen van Jamal Ben Saddik kon het gevecht toen niet doorgaan.

Tegenstander van Rico in China: Antonio Silva

In de zomer van 2017 waren er allerlei geruchten over de vraag: 'Wie is de tegenstander van Rico Verhoeven bij het kickboksgala Glory 46 in China?' Uiteindelijk werd er op 18 augustus 2017 een persconferentie in China gehouden. Daarbij werd gepresenteerd dat de Braziliaan Antonio 'Bigfoot' Silva de tegenstander van Verhoeven is. Dit was een naam die al sterk gonsde in het geruchtencircuit als mogelijke tegenstander van Verhoeven.

Bigfoot Silva heeft jarenlang faam gemaakt in de MMA (Mixed Martial Arts). Hij was actief in de hoogste gewichtsklasse bij de prestigieuze bond UFC. Silva won in z'n glorietijd onder meer van de Nederlander Alistair Overeem. Vanaf 2014 verloopt zijn carrière in de MMA echter zeer moeizaam. Antonio 'Bigfoot' Silva heeft inmiddels de UFC officieel verlaten. Mogelijk gaat de 37-jarige Antonio Silva zich in de herfst van z'n vechtsportcarrière op het kickboksen focussen bij de bond Glory.

Het gevecht 'Rico Verhoeven vs Bigfoot Silva' heeft overigens een lengte van drie ronden. Dit komt doordat het geen titelgevecht is (bij Glory hebben titelgevechten een lengte van vijf ronden).

Voorbeschouwing Rico Verhoeven-Antonio Silva

Als wereldkampioen kickboksen is Rico Verhoeven in theorie vanzelfsprekend de grote favoriet voor de zege in deze wedstrijd. Antonio 'Bigfoot' Silva is immers geen specialist in het kickboksen, hij heeft zich jarenlang puur op de MMA gericht. Toch is Silva wel een erg sterke en ervaren vechter, die zeker niet onderschat moet worden. Deels hangt het af van de instelling waarmee 'Bigfoot' Silva naar dit gevecht toeleeft. In hoeverre neemt hij het serieus? Ziet hij de wedstrijd tegen Verhoeven als een éénmalig projectje, dat hij als profsporter even tussendoor doet, nu zijn carrière bij de UFC op een dood spoor is gekomen? Of heeft hij als 37-jarige toch nog het heilig vuur om zich volledig te storten op een echte carrière-switch richting het kickboksen?

Live op tv: Rico Verhoeven vs Antonio Silva bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland worden de kickboksgala's van Glory live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zij zenden ook deze Chinese wedstrijd van Verhoeven. Hoe laat begint de uitzending van het gala Glory 46 - China en op welke zender vindt deze uitzending plaats?

De live tv-uitzending vindt plaats op de zender Ziggo Sport Extra 1. Dit is één van de betaalzenders van Ziggo Sport Totaal. De uitzending van de Superfight Series begint al op zaterdagmiddag om 12u00. De wedstrijd 'Rico Verhoeven vs Big Foot Silva' is de afsluitende wedstrijd van de Superfight Series. 'Rico vs Bigfoot' begint om 14u00. Daarna volgen op dezelfde zender vanaf 15u00 de wedstrijden die behoren tot de Glory World Series, met onder meer het wereldtitelgevecht in het middengewicht tussen Marcus en Pereira.

De zender Ziggo Sport Extra 1 is te bekijken voor mensen met een abonnement op Ziggo Sport Totaal. Dit extra pakket aan sportzenders van Ziggo Sport Totaal is ook één van de opties die men kan kiezen als bonus, wanneer men abonnementen combineert van zowel Vodafone als Ziggo. Het gevecht Rico Verhoeven - Bigfoot is echter ook gratis op het internet te bekijken via een livestream van UFC tv (zie verderop), met Engelstalig commentaar.

Highlights op Ziggo Sport (kanaal 14)

Andere grote evenementen van Glory Kickboxing werden vaak live op tv uitgezonden op de zender Ziggo Sport (kanaal 14), het 'open net' dat iedereen met een Ziggo-abonnement voor digitale tv 'gratis' kan ontvangen. Bij dit evenement is dat echter niet het geval, aangezien men op de zender Ziggo Sport de voorkeur geeft om op die zaterdagmiddag onder meer de voetbalwedstrijd Liverpool-Manchester United live op tv uit te zenden. De hoogtepunten van het evenement Glory 46 - China, waaronder de wedstrijd 'Rico vs Bigfoot', worden wel 's avonds om 0u00 herhaald op dat 'open net' van Ziggo Sport (digitaal kanaal 14).

Superfight Series (Superfights)

De wedstrijd Rico Verhoeven-Antonio 'Bigfoot' Silva wordt door Glory officieel ingedeeld bij de Superfight Series (Superfights), wat inhoudt dat in de Verenigde Staten deze wedstrijd online wordt uitgezonden door UFC Tv, aangezien zij de uitzendrechten hebben voor wedstrijden die bestempeld worden als 'Super Fight Series'. De wedstrijd 'Rico vs Bigfoot' wordt dus niet live uitgezonden door ESPN, dat doorgaans de hoofdprogramma's van de kickboksgala's van Glory live op tv uitzendt.

Glory Kickboxing past vaker deze tactiek toe, om een publicitair interessante wedstrijd met opzet bij de Superfight Series in te delen, om zo aan UFC Tv een interessante partij te geven en zo de samenwerking tussen UFC en Glory te bevorderen. In België heeft overigens de zender SFR Sport 5 de uitzendrechten van het hoofdprogramma van dit evenement. Het is onzeker of zij in België ook de wedstrijd Rico Verhoeven - Antonio 'Bigfoot' Silva live op tv uitzenden, aangezien dit als onderdeel van de Superfight Series qua uitzendrechten niet tot hun standaardpakket behoort.

Voorbeschouwing op tv bij Ziggo Sport

Op woensdag 11 oktober zendt Ziggo Sport Totaal een voorbeschouwing uit op het evenement 'Glory 46 - China', tijdens het programma Inside Glory Kickboxing. De uitzending begint om 22u30 en vindt plaats op de zenders Ziggo Sport (het 'open net' op digitaal kanaal 14) en op de betaalzender Ziggo Sport Select. De focus in dit programma ligt op de voorbeschouwingen op de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Antonio 'Big Foot' Silva en op het wereldtitelgevecht in het 'middleweight' tussen Simon Marcus en Alex Pereira. De uitzending van Inside Glory Kickboxing wordt herhaald op donderdag 12 oktober om 23u30 op Ziggo Sport.

Livestream Rico Verhoeven vs Antonio 'Bigfoot' Silva bij Ziggo Sport Totaal

Het evenement van Glory Kickboxing in China, waaronder de wedstrijd 'Rico vs Bigfoot', is ook live op het internet te volgen via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream van Ziggo is op zaterdagmiddag 14 oktober 2017 beschikbaar om 12u00 (Nederlandse tijd). De livestream van het Chinese kickboksgala is te bekijken door abonnees van de Ziggo Sport Totaal Go App, maar het is voor niet-abonnees ook mogelijk om de stream van deze Ziggo-uitzending middels 'pay per view' te bekijken. Ziggo heeft zowel een livestream van de Superfights (om 12u00) als ook een livestream van de Glory World Series (om 15u00).

Gratis livestream 'Rico vs Bigfoot' bij UFC tv - Fight Pass

Daarnaast is de wedstrijd 'Rico vs Bigfoot', als hoogtepunt van de Superfight Series, ook live op het internet te zien via een livestream van UFC tv. Deze livestream is oorspronkelijk bedoeld voor mensen met een abonnement op UFC tv (de 'Super Fight Pass'). Doorgaans is zo'n stream daarnaast via 'pay per view' beschikbaar. Ter promotie van UFC tv is de livestream van de Superfights, inclusief de wedstrijd 'Rico vs Bigfoot', echter ook gratis beschikbaar. Het is een livestream met Engelstalig commentaar. Mensen zonder abonnement kunnen deze livestream bekijken door de 'UFC app' te downloaden. Dit kan op diverse manieren. Meer info over het downloaden van die app voor deze livestream is te vinden in de rubriek 'News' op de website van Glory Kickboxing. Daarnaast zijn deze app en deze livestream natuurlijk ook te vinden via de website van UFC tv.

Voor de ware kickboksfans heeft de livestream van UFC tv wel één nadeel: men zendt alleen maar de wedstrijden van de Superfight Series (Superfights) live via die stream uit (van 's middags 12u00 tot circa 14u30 Nederlandse tijd). Op de livestream van de Ziggo Sport Totaal App zendt men daarentegen behalve de Superfights ook nog de Glory World Series live uit (vanaf circa 15u00), met onder meer het wereldtitelgevecht in het middengewicht. Naast de livestreams van UFC en Ziggo Sport, is er ook een officiële livestream van Glory Kickboxing beschikbaar.

Uitslag en verslag: Rico Verhoeven - Antonio 'Bigfoot' Silva

Rico Verhoeven heeft in China zijn wedstrijd tegen Antonio 'Bigfoot' Silva gewonnen. Al vanaf het begin van de wedstrijd had de MMA-veteraan Bigfoot het moeilijk in de kickboksring. In de eerste ronde gleed hij enkele malen enigszins uit. Daarnaast had hij ook nog de pech dat Rico hem bij een kick per ongeluk voluit in z'n klokkenspel trof (wat bij kickboksen vanzelfsprekend niet de bedoeling is), waardoor de wedstrijd door de scheidsrechter kortstondig moest worden gepauzeerd.

Rico Verhoeven won de eerste ronde logischerwijs op punten. Aan het begin van de tweede ronde zorgde een rake trap van Rico ervoor dat Bigfoot neerging. De Braziliaan krabbelde na deze 'knockdown' nog wel bijtijds op om de wedstrijd te hervatten. Hij stond er echter zeer wankel bij en Rico overheerste hem vanaf dat moment op meer dan superieure wijze. Daarom besloot de scheidsrechter al heel snel daarna om de wedstrijd te beëindigen. Verhoeven won de wedstrijd dus officieel via een technische knock-out (TKO).

Terugkijken? Gevecht live gemist?

Wie op zaterdagmiddag 14 oktober 2017 het gevecht van Rico Verhoeven en Antonion Big Foot Silva heeft gemist, kan het later op diverse manieren terugkijken. Zo is er op zaterdagavond om 0u00 een uitzending op tv bij de zender Ziggo Sport (open kanaal 14) met de hoogtepunten van dit evenement. Daarnaast is het op de website van UFC Tv een week lang mogelijk (dus tot 21 oktober) om de wedstrijd online gratis terug te kijken via 'video on demand'.

Glory Kickboxing live bij Ziggo in 2017

Het eerstvolgende evenement van Glory Kickboxing dat Ziggo Sport hierna live op tv uitzendt is 'Glory 47 - Lyon', dat op 28 oktober plaatsvindt en waarbij onder meer Cedric Doumbé een wedstrijd vecht. Daarna volgt op 1 december het evenement 'Glory 48 - New York', met onder meer een wereldtitelgevecht in het Featherweight van de Nederlander Robin van Roosmalen.

Het laatste grote evenement van Glory Kickboxing in het jaar 2017 is het gala 'Glory 49 - Redemption in Rotterdam', dat op 9 december plaatsvindt in Ahoy. Bij dat evenement in Rotterdam staat het wereldtitelgevecht 'Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik' op het programma.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)In 2018 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede wedstrijd. De ee…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Guto_Inocente
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Adegbuyi
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1395
  • https://www.instagram.com/p/BXTbqCXhzPXtC9wW1GclXNqYCFf_gA6ODEiYuY0/
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rico-verhoeven-vecht-op-glory-46-china/

Reageer op het artikel "Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-10-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!