InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tv

Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tv

Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tv Op zaterdag 14 oktober 2017 vindt er in China een groot kickboksgala plaats van de bond Glory Kickboxing. De grote ster van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is de wereldkampioen in het zwaargewicht en heeft als bijnaam 'The King of Kickboxing'. Rico Verhoeven vecht op het gala in China een wedstrijd tegen Antonio 'Bigfoot' Silva. Het gala van Glory Kickboxing in China is live te volgen op tv en via een livestream op het internet.

Historie: Glory Kickboxing

K-1

Jarenlang was de Japanse organisatie K-1 de leidende bond in de wereld van het profkickboksen. Het grootste evenement dat zij jaarlijks organiseerden was de 'K-1 World Grand Prix'. Dit toernooi werd in de vechtsportwereld algemeen beschouwd als een officieus WK profkickboksen. Het evenement werd onder meer gewonnen door grote Nederlandse sterren zoals Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem. Ook Badr Hari behoorde tot de grote sterren van de bond K-1. Hij haalde twee keer de finale van de World Grand Prix, maar verloor beide malen (in 2008 tegen Bonjasky en in 2009 tegen Schilt).

K-1 versus Glory Kickboxing

Rond het jaar 2010 belandde de organisatie van K-1 in een financiële crisis. In de daaropvolgende periode was het moeilijk voor K-1 om nog grote, toonaangevende evenementen te organiseren. De organisatie verloor vervolgens de leidende rol binnen de profkickbokswereld aan een bond die in 2012 werd gelanceerd: Glory Kickboxing.

Glory en Azië

De organisatie Glory Kickboxing werd opgericht door een groep grote investeerders, waaronder de Franse miljardair Pierre Andurand. Vooral in West-Europa is Glory Kickboxing zeer succesvol. Ook organiseert Glory regelmatig grote evenementen in Noord-Amerika.

In de beginjaren organiseerde Glory Kickboxing eveneens diverse grote evenementen in Azië. Zo werden de gala's Glory 4, Glory 8 en Glory 13 in Tokyo gehouden. Toch is het Glory Kickboxing zeker nog niet gelukt om in Azië de grote populariteit en sportieve prestige te krijgen, die vroeger (tot circa 2010) K-1 had. Het blijft echter een grote droom van de leiding van de organisatie Glory Kickboxing om in de toekomst ook een onbetwiste hoofdrol te spelen in de bakermat van het kickboksen, het continent Azië.

Glory China

Met ingang van 2017 wil Glory Kickboxing proberen om China te veroveren. Hiervoor is een apart bedrijf opgericht dat de werknaam 'Glory China' draagt. Dit project is opgezet in samenwerking met een aantal grote Chinese investeerders. Eén daarvan is de ex-topbasketballer Yao Ming, die jarenlang in de NBA speelde bij de Houston Rockets.

Een onderdeel van dit project is, dat Glory Kickboxing in China uitgebreid gaat zoeken naar talentvolle vechtsporters die mogelijk een carrière als profkickbokser kunnen gaan opbouwen bij de bond Glory Kickboxing. Een hoofddoel is daarnaast dat Glory ook grote evenementen in China gaat organiseren.

Kickbocksgala Glory 46

In het najaar van 2017 wordt het eerste grote gala van Glory Kickboxing in China wordt georganiseerd. De datum van dit evenement is zaterdag 14 oktober 2017. De naam van dit vechtsportgala is 'Glory 46 in China'. De locatie van dit gala is de stad Guangzhou. Op het programma staat een wedstrijd van de grote ster van Glory: Rico Verhoeven, 'The King of Kickboxing'.

Rico Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo Verhoeven in de Brabantse plaats Bergen op Zoom geboren. Zijn roepnaam is 'Rico'. Onder begeleiding van zijn vader ging hij op zijn vijfde reeds aan vechtsport doen. In de begintijd was dat Kyokushinkai, een vorm van karate. Reeds als zevenjarige stapte Rico over naar het kickboksen.

In de loop der jaren is Rico Verhoeven uitgegroeid tot de beste kickbokser ter wereld. Sinds 2013 is hij bij de bond Glory Kickboxing de wereldkampioen in het zwaargewicht. In zijn totale carrière heeft hij 62 profpartijen gevochten, waarvan hij er 51 won. Hoe lang is Rico Verhoeven? Hij is 196 centimeter lang. Daarnaast heeft hij ook een 'reach' van 196 centimeter. Het wedstrijdgewicht van Rico Verhoeven ligt doorgaans rond de 116 kilo.

Rico in China: geen titelgevecht

Er is door Glory Kickboxing bepaald dat bij de wedstrijd van Rico Verhoeven in China niet zijn wereldtitel in het zwaargewicht op het spel zal staan. Het eerstvolgende officiële titelgevecht in het zwaargewicht is namelijk Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Die wedstrijd wordt in december 2017 gehouden op het kickboksgala Glory 49 - Rotterdam. Oorspronkelijk zou dit titelgevecht al in het voorjaar van 2017 plaatsvinden, maar wegens een blessure van Jamal Ben Saddik kon het gevecht toen niet doorgaan.

Tegenstander van Rico in China: Antonio Silva

In de zomer van 2017 waren er allerlei geruchten over de vraag: 'Wie is de tegenstander van Rico Verhoeven bij het kickboksgala Glory 46 in China?' Uiteindelijk werd er op 18 augustus 2017 een persconferentie in China gehouden. Daarbij werd gepresenteerd dat de Braziliaan Antonio 'Bigfoot' Silva de tegenstander van Verhoeven is. Dit was een naam die al zeer sterk gonsde in het geruchtencircuit als mogelijke tegenstander van Verhoeven.

Bigfoot Silva heeft jarenlang faam gemaakt in de MMA (Mixed Martial Arts). Hij was actief in de hoogste gewichtsklasse bij de prestigieuze bond UFC. Silva won in z'n glorietijd onder meer van de Nederlander Alistair Overeem. Vanaf 2014 verloopt zijn carrière in de MMA echter zeer moeizaam. Antonio 'Bigfoot' Silva heeft inmiddels de UFC officieel verlaten. Mogelijk gaat de 37-jarige Antonio Silva zich in de herfst van z'n vechtsportcarrière op het kickboksen focussen bij de bond Glory.

Het gevecht 'Rico Verhoeven vs Bigfoot Silva' heeft overigens een lengte van drie ronden. Dit komt doordat het geen titelgevecht is (bij Glory hebben titelgevechten een lengte van vijf ronden).

Voorbeschouwing Rico Verhoeven-Antonio Silva

Als wereldkampioen kickboksen is Rico Verhoeven in theorie vanzelfsprekend de grote favoriet voor de zege in deze wedstrijd. Antonio 'Bigfoot' Silva is immers geen specialist in het kickboksen, hij heeft zich jarenlang puur op de MMA gericht. Toch is Silva wel een erg sterke en ervaren vechter, die zeker niet onderschat moet worden. Deels zal het ook afhangen van de instelling waarmee 'Bigfoot' Silva naar dit gevecht zal toeleven. In hoeverre neemt hij het serieus? Ziet hij de wedstrijd tegen Verhoeven als een éénmalig projectje, dat hij als profsporter even tussendoor doet, nu zijn carrière bij de UFC op een dood spoor is gekomen? Of heeft hij als 37-jarige toch nog het heilig vuur om zich volop te storten op een echte carrière-switch richting het kickboksen?

Live op tv: Rico Verhoeven vs Antonio Silva bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland worden de kickboksgala's van Glory live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zij gaan ook deze Chinese wedstrijd van Verhoeven uitzenden. Waarschijnlijk vindt de live tv-uitzending plaats op het open net van Ziggo Sport (het digitale kanaal 14, te bekijken door alle klanten van digitale tv bij Ziggo). Zodra er meer informatie over de live tv-uitzendingen van Ziggo voor het evenement Glory 46 in China bekend is, wordt dat hier gemeld. I

De wedstrijd Rico Verhoeven-Antonio 'Bigfoot' Silva wordt overigens door Glory officieel ingedeeld bij de Superfight Series, wat inhoudt dat in de Verenigde Staten deze wedstrijd online wordt uitgezonden door UFC Tv, aangezien zij de uitzendrechten hebben voor wedstrijden die bestempeld worden als 'Super Fight Series'. De wedstrijd 'Rico vs Bigfoot' wordt dus niet live uitgezonden door ESPN, dat doorgaans de hoofdprogramma's van de kickboksgala's van Glory live op tv uitzendt. Glory Kickboxing past vaker deze tactiek toe, om een mondiaal publicitair interessante wedstrijd met opzet in te delen Super Fight Series te geven, om zo UFC Tv een interessante partij te geven en zo de samenwerking tussen UFC en Glory te bevorderen. In België heeft overigens de zender SFR Sport 5 de uitzendrechten van het hoofdprogramma van dit evenement. Het is onzeker of zij in België ook de wedstrijd Rico Verhoeven - Antonio 'Bigfoot' Silva live op tv uitzenden, aangezien dit als onderdeel van de Superfight Series qua uitzendrechten niet tot hun standaardpakket behoort.

Livestream Rico Verhoeven vs Antonio 'Bigfoot' Silva

Het evenement van Glory Kickboxing in China, waaronder de wedstrijd 'Rico vs Bigfoot', is waarschijnlijk live op het internet te volgen via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Hier wordt t.z.t. gemeld hoe laat deze livestream beschikbaar zal zijn. Daarnaast zijn de Superfight Series (waaronder de wedstrijd van Verhoeven) live op het internet te zien via een livestream van UFC tv. De livestreams van Ziggo Sport Totaal en UFC tv zijn beiden beschikbaar voor abonnees (van de Ziggo Sport App en van UFC) en daarnaast ook via 'pay per view'. Het abonnement voor de livestreams van de UFC heet de 'Super Fight Pass'.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het tegen elkaar op in de boksring. Rico Verhoeven is d…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)In 2018 staan de kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede weds…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Guto_Inocente
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Adegbuyi
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1395
  • https://www.instagram.com/p/BXTbqCXhzPXtC9wW1GclXNqYCFf_gA6ODEiYuY0/
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rico-verhoeven-vecht-op-glory-46-china/

Reageer op het artikel "Glory 46 (China): Rico Verhoeven - Bigfoot Silva, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!