InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestream Op zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenement vindt plaats in de stad Shenzhen. Op het programma staat onder meer een wereldtitelgevecht in het ligthweight (lichtgewicht). Dit gaat tussen de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong en zijn uitdager Marat Grigorian. Het gala van Glory Kickboxing in China is op tv te zien. Ook kan men dit evenement deels via een livestream op het internet volgen.

Historie: Glory Kickboxing

K-1
Jarenlang was de Japanse organisatie K-1 de leidende bond in de wereld van het profkickboksen. Het grootste evenement dat zij jaarlijks organiseerden was de 'K-1 World Grand Prix'. Dit toernooi werd in de vechtsportwereld algemeen beschouwd als een officieus WK profkickboksen. Het evenement werd onder meer gewonnen door grote Nederlandse sterren zoals Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem. Ook Badr Hari behoorde tot de grote sterren van de bond K-1. Hij haalde twee keer de finale van de World Grand Prix, maar verloor beide malen (in 2008 tegen Bonjasky en in 2009 tegen Schilt).

K-1 versus Glory Kickboxing
Rond het jaar 2010 belandde de organisatie van K-1 in een financiële crisis. In de daaropvolgende periode was het moeilijk voor K-1 om nog grote, toonaangevende evenementen te organiseren. De organisatie verloor vervolgens de leidende rol binnen de profkickbokswereld aan een bond die in 2012 werd gelanceerd: Glory Kickboxing.

Glory en Azië
De organisatie Glory Kickboxing werd opgericht door een groep grote investeerders, waaronder de Franse miljardair Pierre Andurand. Vooral in West-Europa is Glory Kickboxing zeer succesvol. Ook organiseert Glory regelmatig grote evenementen in Noord-Amerika.

In de beginjaren organiseerde Glory Kickboxing eveneens diverse grote evenementen in Azië. Zo werden de gala's Glory 4, Glory 8 en Glory 13 in Tokyo gehouden. Toch is het Glory Kickboxing zeker nog niet gelukt om in Azië de grote populariteit en sportieve prestige te krijgen, die vroeger (tot circa 2010) K-1 had. Het blijft echter een grote droom van de leiding van de organisatie Glory Kickboxing om in de toekomst ook een onbetwiste hoofdrol te spelen in de bakermat van het kickboksen, het continent Azië.

Glory China

Met ingang van 2017 wil Glory Kickboxing proberen om China te veroveren. Hiervoor is een apart bedrijf opgericht dat de werknaam 'Glory China' draagt. Dit project is opgezet in samenwerking met een aantal grote Chinese investeerders. Eén daarvan is de ex-topbasketballer Yao Ming, die jarenlang in de NBA speelde bij de Houston Rockets.

Een onderdeel van dit project is, dat Glory Kickboxing in China uitgebreid gaat zoeken naar talentvolle vechtsporters die mogelijk een carrière als profkickbokser kunnen gaan opbouwen bij de bond Glory Kickboxing. Een hoofddoel is daarnaast dat Glory ook grote evenementen in China gaat organiseren.

Kickbocksgala Glory 46
In het najaar van 2017 werd het eerste grote gala van Glory Kickboxing in China wordt georganiseerd. De locatie van dit gala was de stad Guangzhou. Op het programma stond een wedstrijd van de grote ster van Glory: Rico Verhoeven, 'The King of Kickboxing'. Hij nam het op tegen de MMA-veteraan Antonio Big Foot Silva. Verhoeven won deze kickbokswedstrijd via een technische knock-out in de tweede ronde. In 2018 komt Rico Verhoeven niet in actie bij het gala in China. Hij bereidt zich in deze periode voor op wereldtitelgevecht Rico Verhoeven - Guto Inocente dat plaatsvindt tijdens het gala 'Glory 59 - Amsterdam' op zaterdag 29 september 2018 in de Johan Cruijff Arena.

Locatie: Shenzhen

In 2018 wordt het gala van Glory Kickboxing in China gehouden in de stad Shenzhen. Deze plaats ligt in het zuiden van China, nabij Hong Kong. Shenzhen behoort tot de snelst groeiende steden ter wereld. Anno 2018 telt deze staat circa 12 miljoen inwoners. Het kickboksgala van Glory vindt plaats in het Shenzhen Bay Stadium.

Programma Glory 57 in China (Shenzhen)

Het hoofdgevecht van dit evenement is een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht (lightweight). Hierbij neemt de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong (Thailand) het op tegen Marat Grigorian (Armenië).

Een ander interessant onderdeel van het programma van dit kickboksgala is een '8 men tournament' in de gewichtsklasse 'featherweight'. Aan dit toernooi doen acht Chinese kickboksers uit die gewichtsklasse mee. Zij strijden om de 'Glory China Title' in het featherweight. Hieronder vindt u het voorlopige programma van het gala Glory 57. Dit programma wordt nog aangevuld en geüpdatet.

GLORY 57 Prelims (livestream op YouTube):

 • Lightweight Tournament, kwartfinale A: Liu Xu - Junchen Zhao
 • Lightweight Tournament, kwartfinale B: Tiehan Xu - Chao Wang
 • Lightweight Tournament, kwartfinale C: Li Deng - Alimu
 • Lightweight Tournament, kwartfinale D: Lei Feng - Wensheng Zhang

GLORY 57 SuperFight Series (livestream UFC Tv)

 • Lightweight Tournament halve finale (tussen winnaars van A en B)
 • Lightweight Tournament halve finale (tussen winnaars van C en D)
 • Super Bantamweight: Zaza Sor Aree - Jia Liu
 • Featherweight: Chenchen Li - Masaya Kubo
 • Finale Lightweight Tournament

GLORY 57 Shenzhen - World Series (hoofdprogramma):

 • Featherweight: Yuhang Xie - Asa Ten Pow
 • Featherweight: Chenglong Zhang - Nafi Bilalovski
 • Lightweight: Khaial Dzhaniev - Julio Lobo
 • Co-Headline: Kaiyin Zhang - De Keirsmaeker
 • Lightweight wereldtitelgevecht: Sitthichai Sitsongpeenong - Marat Grigorian

Glory 57 op tv

In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van dit gala live op tv uitgezonden door ESPN. Andere internationale zenders die dit evenement op tv uitzenden zijn onder meer Fight Channel, SFR Sports 5, Fight Sports, StarTimes, MySports, FreeSports (UK), FOX Sports Latin America, DAZN, Fight Network en Combate. Het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) wordt live op tv uitgezonden door de Franse zender Pluto Tv.

Nederland: samenvatting op Veronica Tv

In Nederland worden de kickboksgala's van Glory op tv uitgezonden door SBS Broadcasting (SBS6, SBS9 en Veronica Tv). Zij zenden 's avonds om 23u10 een uitgebreide samenvatting van het gala uit op Veronica Tv. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks, met als analist Remy Bonjasky. Commentator is Sander Schrik.

In tegenstelling tot de voorgaande evenementen die door Veronica Tv werden uitgezonden is er bij dit kickboksgala niet een live-uitzending op tv gepland door SBS Broadcasting (op SBS6, SBS9 of Veronica).

Livestream Glory 57 in Shenzhen (China)

Het evenement van Glory Kickboxing in China is ook live online te volgen via een stream. Een deel van de Prelims (het eerste deel van het voorprogramma) is live te bekijken via een stream op het YouTube-channel van Glory. Het tweede deel van het voorprogramma (de Superfight Series) is online per livestream te bekijken bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series kan men bekijken als men een UFC Fight Card (abonnement) heeft, of anders via PPV. Het hoofdprogramma is te bekijken via een livestream bij de Glory Inplayer. Om zo'n livestream te bekijken, dient men echter wel een abonnement op die Glory Inplayer te hebben. In tegenstelling tot de voorgaande evenementen, heeft Veronica bij dit kickboksgala niet een gratis livestream aangekondigd op haar website. Achteraf kan men daarentegen wel elke wedstrijd gratis via een stream bekijken op hun website.

Uitslagen Glory World Series (hoofdprogramma)

De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd door Asa Ten Pow gewonnen van Xie op punten (split decision). Daarop volgde de wedstrijd Changlong Zhang-Nafi Bilalovski. Daarin leek Zhang via een knock-out te winnen, maar terecht constateerde de scheidsrechter uiteindelijk dat deze klap met de onderarm gebeurde (en dus niet vol met de handschoen), wat niet toegestaan is. Zo werd er besloten dat deze wedstrijd officieel een 'no contest' werd, wegens een 'accidental illegal strike'.

Hierna volgde de wedstrijd van Dzhaniev, die via een unanieme jurybeslissing op punten Lobo versloeg. Vervolgens won de Belg Cedric de Keirsmaeker op punten van Kaiyin Zhang. De hoofdwedstrijd van dit evenement was het wereldtitelgevecht tussen Sitthichai en Marat Grigorian. Dit boeiende gevecht werd uiteindelijk op punten gewonnen door Sitthichai, die daarmee zijn wereldtitel behield.

Kalender Glory Kickboxing in 2018

Welke overige grote evenementen staan er in 2018 op de kalender van Glory Kickboxing? Medio september 2018 wordt het gala 'Glory 58 - Chicago (USA)' gehouden. Het hoofdgevecht op het programma van dat evenement is het wereldtitelgevecht in het middengewicht tussen Alex Pereira en Simon Marcus. Een ander zeer interessante wedstrijd op dat gala gaat tussen twee befaamde zwaargewichten: de Roemeen Benjamin Adegbuyi en de Nederlander Jahfarr Wilnis.

Het grootste kickboksgala dat Glory in de zomer van 2018 organiseert is 'Glory 59 - Amsterdam'. Dat vindt op 29 september 2018 plaats in de Johan Cruijff Arena. De headliner van dat gala in Amsterdam is het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht: Rico Verhoeven - Guto Inocente. Daarnaast staan er nog veel andere interessante wedstrijden op het programma van dat gala, waaronder de wedstrijd in het weltergewicht tussen Groenharte en Jaraya. Een ander hoogtepunt op het programma is het wereldtitelgevecht in vedergewicht: Van Roosmalen - Petchpanomrung.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Shenzhen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1395
 • https://www.instagram.com/p/BXTbqCXhzPXtC9wW1GclXNqYCFf_gA6ODEiYuY0/
 • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rico-verhoeven-vecht-op-glory-46-china/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-09-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!