InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestream Op zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenement vindt plaats in de stad Shenzhen. Op het programma staat onder meer een wereldtitelgevecht in het ligthweight (lichtgewicht). Dit gaat tussen de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong en zijn uitdager Marat Grigorian. Het gala van Glory Kickboxing in China is live te volgen op tv en via een livestream op het internet.

Historie: Glory Kickboxing

K-1

Jarenlang was de Japanse organisatie K-1 de leidende bond in de wereld van het profkickboksen. Het grootste evenement dat zij jaarlijks organiseerden was de 'K-1 World Grand Prix'. Dit toernooi werd in de vechtsportwereld algemeen beschouwd als een officieus WK profkickboksen. Het evenement werd onder meer gewonnen door grote Nederlandse sterren zoals Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem. Ook Badr Hari behoorde tot de grote sterren van de bond K-1. Hij haalde twee keer de finale van de World Grand Prix, maar verloor beide malen (in 2008 tegen Bonjasky en in 2009 tegen Schilt).

K-1 versus Glory Kickboxing

Rond het jaar 2010 belandde de organisatie van K-1 in een financiële crisis. In de daaropvolgende periode was het moeilijk voor K-1 om nog grote, toonaangevende evenementen te organiseren. De organisatie verloor vervolgens de leidende rol binnen de profkickbokswereld aan een bond die in 2012 werd gelanceerd: Glory Kickboxing.

Glory en Azië

De organisatie Glory Kickboxing werd opgericht door een groep grote investeerders, waaronder de Franse miljardair Pierre Andurand. Vooral in West-Europa is Glory Kickboxing zeer succesvol. Ook organiseert Glory regelmatig grote evenementen in Noord-Amerika.

In de beginjaren organiseerde Glory Kickboxing eveneens diverse grote evenementen in Azië. Zo werden de gala's Glory 4, Glory 8 en Glory 13 in Tokyo gehouden. Toch is het Glory Kickboxing zeker nog niet gelukt om in Azië de grote populariteit en sportieve prestige te krijgen, die vroeger (tot circa 2010) K-1 had. Het blijft echter een grote droom van de leiding van de organisatie Glory Kickboxing om in de toekomst ook een onbetwiste hoofdrol te spelen in de bakermat van het kickboksen, het continent Azië.

Glory China

Met ingang van 2017 wil Glory Kickboxing proberen om China te veroveren. Hiervoor is een apart bedrijf opgericht dat de werknaam 'Glory China' draagt. Dit project is opgezet in samenwerking met een aantal grote Chinese investeerders. Eén daarvan is de ex-topbasketballer Yao Ming, die jarenlang in de NBA speelde bij de Houston Rockets.

Een onderdeel van dit project is, dat Glory Kickboxing in China uitgebreid gaat zoeken naar talentvolle vechtsporters die mogelijk een carrière als profkickbokser kunnen gaan opbouwen bij de bond Glory Kickboxing. Een hoofddoel is daarnaast dat Glory ook grote evenementen in China gaat organiseren.

Kickbocksgala Glory 46

In het najaar van 2017 werd het eerste grote gala van Glory Kickboxing in China wordt georganiseerd. De locatie van dit gala was de stad Guangzhou. Op het programma stond een wedstrijd van de grote ster van Glory: Rico Verhoeven, 'The King of Kickboxing'. Hij nam het op tegen de MMA-veteraan Antonio Big Foot Silva. Verhoeven won deze kickbokswedstrijd via een technische knock-out in de tweede ronde. In 2018 komt Rico Verhoeven niet in actie bij het gala in China. Hij bereidt zich voor op zijn wedstrijd tijdens het gala 'Glory 59 - Amsterdam', dat op 29 september 2018 in de Johan Cruijff Arena wordt gehouden.

Locatie: Shenzhen

In 2018 wordt het gala van Glory Kickboxing in China gehouden in de stad Shenzhen. Deze plaats ligt in het zuiden van China, nabij Hong Kong. Shenzhen behoort tot de snelst groeiende steden ter wereld. Anno 2018 telt deze staat circa 12 miljoen inwoners. Het kickboksgala van Glory vindt plaats in het Shenzhen Bay Stadium.

Programma Glory 57 in China (Shenzhen)

Het hoofdgevecht van dit evenement is een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht (lightweight). Hierbij neemt de regerende wereldkampioen Sitthichai Sitsongpeenong (Thailand) het op tegen Marat Grigorian (Armenië). De rest van het programma van Glory 57 is nog niet officieel bekendgemaakt door Glory Kickboxing. Zodra hier meer nieuws over bekend is, wordt het hier gemeld.

Live op tv bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland worden de kickboksgala's van Glory live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zij zenden ook dit kickboksgala in China live op tv uit, op zaterdag 25 augustus 2018. Vanwege het tijdsverschil is het gala in Nederland 's middags live te zien. Het is nog onbekend of Glory 57 live wordt uitgezonden op het 'open net' van Ziggo Sport (kanaal 14), of op één van hun abonneezenders. Zodra bekend is op welke zender de uitzending plaatsvindt en hoe laat die begint, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream Glory 57 in Shenzhen (China)

Het evenement van Glory Kickboxing in China is ook live online te volgen via een stream. Bij Ziggo Sport Totaal is er een livestream van het hoofdprogramma beschikbaar. Om die livestream te bekijken, dient men een abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App te hebben. Indien men geen abonnement heeft, kan men die livestream via PPV (Pay Per View) kopen. Het voorprogramma (de Superfight Series) zijn online per livestream te bekijken bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series kan men bekijken als men een UFC Fight Card (abonnement) heeft, of anders via PPV.

Kalender Glory Kickboxing in 2018

Welke overige grote evenementen staan er in 2018 op de kalender van Glory Kickboxing? Medio september 2018 wordt het gala Glory 58 gehouden in Chicago. Op het programma van dat Amerikaanse evenement staat onder meer een wedstrijd van de twee befaamde zwaargewichten Benjamin Adegbuyi en Jamal Ben Saddik.

Het grootste kickboksgala dat Glory in de zomer van 2018 organiseert is 'Glory 59 - Amsterdam'. Dat vindt op 29 september 2018 plaats in de Johan Cruijff Arena. Hierbij staan onder meer gevechten op het programma van Rico Verhoeven, Mohammed Jaraya en Murthel Groenhart.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestreamGlory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestreamIn 2018 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede wedstrijd. De ee…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 19 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Shenzhen
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1395
  • https://www.instagram.com/p/BXTbqCXhzPXtC9wW1GclXNqYCFf_gA6ODEiYuY0/
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rico-verhoeven-vecht-op-glory-46-china/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-06-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!