InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 73 Shenzen (China), live tv en livestream

Kickboksen: Glory 73 Shenzen (China), live tv en livestream

Kickboksen: Glory 73 Shenzen (China), live tv en livestream Op zaterdag 7 december 2019 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenement vindt plaats in de stad Shenzhen. Op het programma staat onder meer een wereldtitelgevecht in het ligthweight (lichtgewicht). Dit gaat tussen de regerende wereldkampioen Marat Grigorian en de uitdager Elvis Gashi. Het gala van Glory Kickboxing in China is op tv te zien. Ook kan men dit evenement via een livestream op het internet volgen.

Historie: Glory Kickboxing

K-1

Jarenlang was de Japanse organisatie K-1 de leidende bond in de wereld van het profkickboksen. Het grootste evenement dat zij jaarlijks organiseerden was de 'K-1 World Grand Prix'. Dit toernooi werd in de vechtsportwereld algemeen beschouwd als een officieus WK profkickboksen. Het evenement werd onder meer gewonnen door grote Nederlandse sterren zoals Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem. Ook Badr Hari behoorde tot de grote sterren van de bond K-1. Hij haalde twee keer de finale van de World Grand Prix, maar verloor beide malen (in 2008 tegen Bonjasky en in 2009 tegen Schilt).

K-1 versus Glory Kickboxing

Rond het jaar 2010 belandde de organisatie van K-1 in een financiële crisis. In de daaropvolgende periode was het moeilijk voor K-1 om nog grote, toonaangevende evenementen te organiseren. De organisatie verloor vervolgens de leidende rol binnen de profkickbokswereld aan een bond die in 2012 werd gelanceerd: Glory Kickboxing.

Glory en Azië

De organisatie Glory Kickboxing werd opgericht door een groep grote investeerders, waaronder de Franse miljardair Pierre Andurand. Vooral in West-Europa is Glory Kickboxing zeer succesvol. Ook organiseert Glory regelmatig grote evenementen in Noord-Amerika.

In de beginjaren organiseerde Glory Kickboxing eveneens diverse grote evenementen in Azië. Zo werden de gala's Glory 4, Glory 8 en Glory 13 in Tokyo gehouden. Toch is het Glory Kickboxing zeker nog niet gelukt om in Azië de grote populariteit en sportieve prestige te krijgen, die vroeger (tot circa 2010) K-1 had. Het blijft echter een grote droom van de leiding van de organisatie Glory Kickboxing om in de toekomst ook een onbetwiste hoofdrol te spelen in de bakermat van het kickboksen, het continent Azië.

Glory China

Sinds 2017 probeert Glory Kickboxing ook om China te veroveren. Hiervoor is een apart bedrijf opgericht dat de werknaam 'Glory China' draagt. Dit project is opgezet in samenwerking met een aantal grote Chinese investeerders. Eén daarvan is de ex-topbasketballer Yao Ming, die jarenlang in de NBA speelde bij de Houston Rockets.

Een onderdeel van dit project is, dat Glory Kickboxing in China uitgebreid gaat zoeken naar talentvolle vechtsporters die mogelijk een carrière als profkickbokser kunnen gaan opbouwen bij de bond Glory Kickboxing. Een hoofddoel is daarnaast dat Glory ook grote evenementen in China gaat organiseren.

Kickbocksgala Glory 46

In het najaar van 2017 werd het eerste grote gala van Glory Kickboxing in China wordt georganiseerd. De locatie van dit gala was de stad Guangzhou. Op het programma stond een wedstrijd van de grote ster van Glory: Rico Verhoeven, 'The King of Kickboxing'. Hij nam het op tegen de MMA-veteraan Antonio Big Foot Silva. Verhoeven won deze kickbokswedstrijd via een technische knock-out in de tweede ronde. In 2018 komt Rico Verhoeven niet in actie bij het gala in China.

Kickboksgala Glory 57

Op 25 augustus 2018 werd het tweede Chinese gala van Glory georganiseerd in Shenzhen. De openingswedstrijd van het hoofdprogramma werd door Asa Ten Pow gewonnen van Xie op punten (split decision). Daarop volgde de wedstrijd Changlong Zhang-Nafi Bilalovski. Daarin leek Zhang via een knock-out te winnen, maar terecht constateerde de scheidsrechter uiteindelijk dat deze klap met de onderarm gebeurde (en dus niet vol met de handschoen), wat niet toegestaan is. Zo werd er besloten dat deze wedstrijd officieel een 'no contest' werd, wegens een 'accidental illegal strike'.

Hierna volgde de wedstrijd van Dzhaniev, die via een unanieme jurybeslissing op punten Lobo versloeg. Vervolgens won de Belg Cedric de Keirsmaeker op punten van Kaiyin Zhang. De hoofdwedstrijd van dit evenement was het wereldtitelgevecht tussen Sitthichai en Marat Grigorian. Dit boeiende gevecht werd uiteindelijk op punten gewonnen door Sitthichai, die daarmee zijn wereldtitel behield.

Locatie: Shenzhen

In 2019 wordt het gala van Glory Kickboxing in China weer gehouden in de stad Shenzhen. Deze plaats ligt in het zuiden van China, nabij Hong Kong. Shenzhen behoort tot de snelst groeiende steden ter wereld. Anno 2019 telt deze staat circa 12 miljoen inwoners. Het kickboksgala van Glory vindt plaats in het Shenzhen Bay Stadium.

Programma Glory 73 in China (Shenzhen)

Het hoofdgevecht van dit evenement is een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht (lightweight). Hierbij neemt de regerende wereldkampioen Marat Grigorian (Armenië) het op tegen Elvis Gashi (USA). Op het programma staat ook een gevecht tussen Josh Jauncey en Stoyan Koprivlenski. Eveneens is er een wedstrijd tussen de Rus Vlad Tuinov en de Braziliaan Bruno Gazani. Zodra de rest van het programma van dit evenement bekend is, wordt het hier geplaatst.

Glory 73 op tv

Internationale zenders die dit evenement op tv uitzenden zijn onder meer Fight Channel, SFR Sports 5, Fight Sports, StarTimes, MySports, FOX Sports Latin America, Fight Network en Combate. Het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) wordt live op tv uitgezonden door de Franse zender Pluto Tv.

Nederland: samenvatting op Veronica Tv

In Nederland worden de kickboksgala's van Glory op tv uitgezonden door SBS Broadcasting (SBS6, SBS9 en Veronica Tv). Zij zenden op de avond van eht evenement een uitgebreide samenvatting van het gala uit op Veronica Tv.

Livestream Glory 73 in Shenzhen (China)

Livestream Talpa

In 2018 was er geen livestream van Talpa (Veronica/SBS) bij dit gala. In 2019 bieden zij waarschijnlijk wel een livestream aan. Bij de meeste gala's van Glory bieden zij zo'n gratis livestream aan. Die livestream is dan te vinden bij het online platform van Talpa: Kijk. Ook kan men die gratis livestream op de wedstrijddag vinden op de site van Veronica. Om die gratis livestream te gebruiken, dient men in te loggen met een account van Kijk of met een Facebook-account.

Livestream: overige aanbieders

Het evenement van Glory Kickboxing in China is ook elders live online te volgen via een stream. Een deel van de Prelims (het eerste deel van het voorprogramma) is live te bekijken via een stream op het YouTube-channel van Glory. Het tweede deel van het voorprogramma (de Superfight Series) is online per livestream te bekijken bij UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series kan men bekijken als men een UFC Fight Card (abonnement) heeft, of anders via PPV. Het hoofdprogramma is te bekijken via een livestream bij de Glory Inplayer. Om zo'n livestream te bekijken, dient men echter wel een abonnement op die Glory Inplayer te hebben. In tegenstelling tot de voorgaande evenementen, heeft Veronica bij dit kickboksgala niet een gratis livestream aangekondigd op haar website. Achteraf kan men daarentegen wel elke wedstrijd gratis via een stream bekijken op hun website.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt erwaarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze t…
Glory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2020: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Shenzhen
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1395
  • https://www.instagram.com/p/BXTbqCXhzPXtC9wW1GclXNqYCFf_gA6ODEiYuY0/
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rico-verhoeven-vecht-op-glory-46-china/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 73 Shenzen (China), live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!