One Championship: Big Bang op 4 december 2020 via livestream

One Championship: Big Bang op 4 december 2020 via livestream De vechtsportorganisatie One Championship bestaat sinds 2011. Oorspronkelijk focuste deze organisatie zich vooral op MMA (Mixed Martial Arts). Op den duur is men zich echter ook meer op het kickboksen gaan richten. Grote namen uit de wereld van het kickboksen die bij hen onder contract staan zijn onder meer Regian Eersel, Nieky Holzken, Murat Aygun, Roman Kryklia, Sitthichai Sitsongpeenong, Marat Grigorian en Tayfun Ozcan. Op vrijdag 4 december 2020 vindt in Jakarta het gala 'Big Bang' van het One Championship plaats. De evenementen van One Championship zijn wereldwijd per livestream te bekijken.

Historie: Kickboksen in Azië

K-1

Jarenlang was de Japanse organisatie K-1 de leidende bond in de wereld van het profkickboksen. Het grootste evenement dat zij jaarlijks organiseerden was de 'K-1 World Grand Prix'. Dit toernooi werd in de vechtsportwereld algemeen beschouwd als een officieus WK profkickboksen. Het evenement werd onder meer gewonnen door Nederlandse sterren zoals Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem. Ook Badr Hari behoorde tot de sterren van de bond K-1. Hij haalde twee keer de finale van de World Grand Prix, maar verloor beide malen (in 2008 tegen Bonjasky en in 2009 tegen Schilt).

K-1 versus Glory Kickboxing

Rond het jaar 2010 belandde de organisatie van K-1 in een financiële crisis. In de daaropvolgende periode was het moeilijk voor K-1 om nog grote, toonaangevende evenementen te organiseren. De organisatie verloor vervolgens de leidende rol binnen de profkickbokswereld aan een bond die in 2012 werd gelanceerd: Glory Kickboxing.

Glory slaagde er niet in om Azië te veroveren

De organisatie Glory Kickboxing werd opgericht door een groep investeerders, waaronder de Franse miljardair Pierre Andurand. Vooral in West-Europa is Glory Kickboxing zeer succesvol. Ook organiseert men regelmatig evenementen in Noord-Amerika.

In de beginjaren organiseerde Glory Kickboxing eveneens diverse grote evenementen in Azië. Zo werden de gala's Glory 4, Glory 8 en Glory 13 in Tokyo gehouden. Toch is het Glory Kickboxing zeker nog niet gelukt om in Azië de grote populariteit en sportieve prestige te krijgen, die vroeger (tot circa 2010) K-1 had. Het bleef echter een grote droom van de leiding van de organisatie Glory Kickboxing om in de toekomst ook een onbetwiste hoofdrol te spelen in de bakermat van het kickboksen, het continent Azië. Sinds 2017 probeerde Glory Kickboxing ook om China te veroveren. Hiervoor was een apart bedrijf opgericht dat de werknaam 'Glory China' draagt. Dit project is opgezet in samenwerking met een aantal Chinese investeerders. Eén daarvan is de ex-topbasketballer Yao Ming, die jarenlang in de NBA speelde bij de Houston Rockets. Ook Glory China was geen succesvol avontuur.

One Championship

Rond het jaar 2010 heerste er om meerdere redenen een crisis in de Aziatische vechtsport. Eén van de redenen was de economische crisis uit die tijd, waardoor het financieel moeilijk werd om grote evenementen op te zetten. Een andere reden was, dat er in Azië allerlei kleine vechtsportorganisaties waren, die elkaar het licht in de ogen niet gunden en elkaar op allerlei manieren tegenwerkten.

Daarom werd er in 2011 besloten om een nieuwe, overkoepelende vechtsportorganisatie op te zetten, die grote evenementen in Azië zou gaan organiseren. Dit werd het One Fighting Championship. Eén van hun doelstellingen is het promoten van de vechtsport als 'cultureel erfgoed van Azië'.

One Championship slaagde erin om een reeks gigantische evenementen te organiseren, waarbij gigantische stadions werden gevuld. Qua bezoekersaantallen en media-aandacht was One Championship in Azië een groot succes. De organisatie kwam wel enkele keren in financiële problemen, maar slaagde erin om dat te overleven en daar uiteindelijk sterker uit te komen.

MMA, maar ook Muay Thai en kickboksen

De belangrijkste sport bij de vechtsportgala's van het One Championship is doorgaans MMA (Mixed Martial Arts). Daarnaast staan er bij hun evenementen ook Muay Thai en kickboksen op het programma. In de loop der tijd zijn ze zich wat meer op het kickboksen gaan focussen dan in de begintijd het geval was. In diverse gewichtsklassen delen zij hun eigen wereldtitel kickboksen uit. Zo is bij deze organisatie de Surinaamse Nederlander Regian Eersel wereldkampioen in het weltergewicht. Hij won de wereldtitel door in het titelgevecht de fameuze Nederlander Nieky Holzken te verslaan.

Grote ambities in het kickboksen

In 2019 en 2020 maakte One Championship bekend dat zij grote toekomstplannen hebben in het kickboksen. Via die sport zijn zij onder meer van plan om Europa te veroveren. Dat is de reden waarom zij veel sterren contracteerden, die voorheen onder contract stonden bij Europese kickboksorganisaties. Van Glory Kickboxing namen zij onder meer Sitthichai Sitsongpeenong, Marat Grigorian en Anissa Meksen over, die allen wereldtitels op hun erelijst hebben staan. One Championship zou ook geprobeerd hebben om Rico Verhoeven te contracteren, de grootste ster van Glory Kickboxing maar daarin zijn zij niet geslaagd. One Championship slaagde er wel in om de grootste ster van Enfusion Kickboxing te contracteren: Tayfun Özcan.

Coronavirus als rem op de plannen (kickboksen)

De uitbraak van het coronavirus heeft natuurlijk een enorme invloed gehad op de gehele wereld, dus ook op de vechtsportwereld. De coronacrisis heeft ook en grote impact gehad op One Championship. Hun plannen om met het kickboksen Europa te gaan veroveren, zijn daarom uitgesteld.

Evenementen van One Championship

In het voorjaar van 2020 lag One Championship stil vanwege het coronavirus, net als alle andere sportorganisaties. In de loop van de zomer van 2020 zijn zij echter weer grote vechtsportgala's in Azië gaan organiseren. Deze evenementen zijn echter vooral op MMA gericht. Bovendien doen, vanwege de reisrestricties (door de coronacrisis), vooral sporters mee uit de landen waar deze evenementen worden gehouden. Na de zomer van 2020 is men ook weer meer sporters van buiten Azië gaan uitnodigen voor hun evenemente. De eerste Nederlander die in actie kwam na de 'coronabreak' was MMA-vechter Reinier de Ridder, die op 30 oktober een wereldtitelgevecht in het middengewicht won.

Programma ONE op 4 december 2020n

Op vrijdag 4 december 2020 staat er weer een groot vechtsportgala van het 'One Championship:' op de kalender. Hierbij staan zowel MMA-gevechten als kickbokswedstrijden op het programma. Daaronder was het wereldtitelgevecht Kryklia-Aygun, maar dat is afgelast (omdat een begeleider van Krykila het coronavirus heeft). Hieronder vindt u het programma van de 'Main Card' op 4 december 2020.

Programma Big Bang op 4 december 2020 (Main Card):

 • Atoomgewicht: Ritu Phogat - Jomary Torres
 • Zwaargewicht: Amir Aliakbari - Islam Abasov
 • Vlieggewicht: Kairat Akhmetov - Danny Kingad
 • Vedergewicht: Marat Grigorian - Ivan Kondratev
 • Vedergewicht: Garry Tonon - Koyomi Matsushima

Biografie: Murat Aygun

Op 13 december 1988 werd Murat Aygun geboren. Hij komt uit Enschede. Aygun heeft zowel de Turkse als de Nederlandse nationaliteit. Zijn bijnaam als kickbokers is 'The Butcher'. Hij heeft een rijke erelijst. Daarop staan onder meer de ISKA wereldtitel in het zwaargewicht, de Heat Kick Heavyweight Title en de WFL Heavyweight Title. Aygun heeft een lengte van 1'85. Aygun is vaak actief in de gewichtsklasse zwaargewicht, maar soms ook in het halfzwaargewicht (Light Heavyweight). In die laatstegenoemde gewichtsklasse neemt hij het bij One dus op in een wereldtitelgevecht tegen Roman Kryklia. De nieuwe atum van het gevecht is nog niet bekend.

Livestream en tv: One Championship

Live op tv en via stream in Azië

De evenementen van One Championship worden live op tv (en per livestream) uitgezonden door diverse omroepen, waaronder ESPN, Vidio, Abema, Great Sports, IB Sports, STar Sports, Aksukus Tv, Kwai, en Skynet.

Gratis livestream in veel overige landen

In veel landen waar hun evenementen niet live op tv worden uitgezonden, zijn hun vechtsportgala's dikwijls via een officiële gratis livestream op het YouTube-channel van One Championship te bekijken. Ook in Nederland zijn via dat kanaal de grote vechtsportgala's van deze organisatie per stream te zien. Ook het vechtsportgala van 4 december wordt via zo'n gratis livestream uitgezonden. Eveneens is de livestream te vinden op de ONE Super App. Een beperkt aantal gevechten is ook via de livestream te bekijken op het Facebook-account van de organisatie.

Hoe laat?

Hoe laat begint de gratis livestream van dit evenement? Het hoofdprogramma van dit evenement begint in Singapore op vrijdag 20 november om circa 20u00 plaatselijke tijd. Vanwege het tijdsverschil tussen Nederland en Singapore houdt dit in, dat de livestream van de Main Card op die middag om circa 13u00 begint. De gevechten van Aygun, Holzken en Ozcan zijn in de loop van de middag via die livestream te zien.

Volgende evenementen?

One Championship organiseert in het najaar van 2020 nog diverse evenementen waarop Nederlanders actief zijn, waaronder Nieky Holzken, Errol Zimmerman en Tayfun Ozcan. Die evenementen zijn waarschijnlijk ook weer via een gratis livestream te bekijken. Zodra bekend is hoe laat hun livestream dan begint, wordt hier meer info gemeld.

Big Bang 2 op 11 november 2020

Bij het evenement Big Bang 2 op 11 november 2020 komt Nieky Holzken in actie. Hij neemt het op tegen Elliot Compton. Errol Zimmerman neemt het bij dat evenement op tegen de Serviër Rade Opacic. Zodra het complete, definitieve programma van dit evenement bekend is, wordt het hier gemeld.

Biografie: Nieky Holzken

Nicolaas 'Nieky' Holzken behoort al jaren tot de bekendste en populairste kickboksers van Nederland. Holzken werd op 16 december 1983 geboren in Beer en Donk. Deze Brabander heeft als bijnaam 'The Natural'. Hij had in 2015 een realityserie bij RTL5 getiteld 'Nieky Holzken: De Knock-Out van Brabant'. Als vervolg daarop kreeg Holzken in 2016 een realityserie bij de zender Spike, getiteld 'Nieky The Natural Knokt Door'.

Holzken heeft als kickbokser een rijke erelijst. Hij won wereldtitels in het middengewicht en het weltergewicht. Jarenlang was Nieky Holzken één van de toonaangevende gezichten bij Glory Kickboxing. In december 2016 verloor hij zijn wereldtitel in het weltergewicht bij Glory aan Cedric Doumbé. Sinds 2018 is Holzken actief als kickbokser bij ONE Championship. Zijn eerste twee wedstrijden voor die organisatie waren twee mooie overwinnningen. Vervolgens vocht Holzken twee titelgevechten voor de One Lightweight Title. Die verloor Nieky Holzken echter hij allebei van Regian Eersel.

Holzken is niet alleen een goede kickbokser, hij is ook zeer sterk in het reguliere boksen. In de loop der jaren voch Nieky Holzken 15 profpartijen in het 'gewone' boksen. Daarvan won Holzken er 14. Zijn enige nederlaag (op punten) leed Nieky Holzken in februari 2018, toen hij onverwacht als invaller een WBC-wereldtitelgevecht in het super middengewicht vocht tegen Callum Smith.

Biografie: Tayfun Ozcan

In 1991 werd Tayfun Ozcan geboren in Tilburg (Nederland). Ozcan heeft zowel de Nederlandse als de Turkse nationaliteit. Tayfun Ozcan komt als kickbokser uit voor Turkije. Zijn bijnaam is 'Turkish Turbine'. Tayfun Ozcan heeft 95 profpartijen gevochten als kickbokser en won er daarvan 84. Vier wedstrijden van Tayfun Ozcan eindigden in een draw, acht maal leed hij een nederlaag. Sinds 2015 had Tayfun Ozcan de wereldtitel in de categorie 'onder 72,5 kilogram' bij Enfusion. Tayfun Ozcan was in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste sterren van Enfusion Live. In 2020 stapte Ozcan over van Enfusion naar One.

Vechtsport live op tv en livestream

Welke andere grote vechtsportevenementen (MMA, kickboksen en boksen) zijn live te bekijken op televisie of via een livestream in Nederland en België? In België zendt men de MMA-organisaties UFC en Cage Warriors bij Eleven Sports via een livestream uit. Talpa heeft in Nederland de live-uitzendrechten (televisie en gratis livestream) voor de UFC. Via Fite is onder meer Enfusion Kickboxing en Enfusion MMA per livestream te bekijken. Ook bieden via de livestream veel boksen aan. Spike biedt met ingang van eind 2020 de evenementen van Glory Kickboxing live aan via een PPV-livestream. Daarnaast zijn hun gevechten ook beschikbaar via een livestream van die kickboksorganisatie zelf. Het AD is zich ook gaan richten op het uitzenden van sport via een livestream. Zo bieden zij een gratis livestream aan van de comeback van Mike Tyosn. Incidenteel zijn er ook bij RTL7 bokswedstrijden live op tv en via een livestream te volgen. Eurosport bood jarenlang ook veel vechtsport live op tv en middels de livestream aan, maar dat is anno 2020 veel minder het geval. De streamingdienst DAZN biedt internationaal veel topvechtsport via een livestream aan. Hun livestream is anno 2020 in Nederland en België officieel nog niet openbaar beschikbaar. In België biedt de Waalse zender VOO Sport veel evenementen van Matchroom Boxing live aan op tv en middels de livestream. Zo was bij hen het wereldtitelgevecht van Delfine Persoon op de livestream en op televisie te zien. Ook ontvangt men in België de Franstalige livestream van Leue. Daarop zijn onder meer Europese kickboksgala's op een livestream te beijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Enfusion Live bekijken via livestreamEnfusion Live bekijken via livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…
MMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamMMA: Bellator bekijken op tv of via een livestreamBellator is één van de populairste mondiale organisaties in de MMA (Mixed Martial Arts). De vechtsportgala's van Bellato…
Voetbal 2020: PSV-Omonia Nicosia, live tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-Omonia Nicosia, live tv en livestreamOp donderdag 10 december 2020 wordt de wedstrijd PSV-Omonia Nicosi gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van d…
Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Op zondag 16 augustus 2020 speelt Manchester United tegen Sevilla FC. Dit is een halve finale in de UEFA Europa League.…

Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik via een livestreamEr wordt een kickbokswedstrijd georganiseerd tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze Marokkaa…
Boksen: Anthony Joshua-Kubrat Pulev, live tv & livestreamBoksen: Anthony Joshua-Kubrat Pulev, live tv & livestreamOp zaterdag 12 december 2020 vindt er een wereldtitelgevecht plaats in het zwaargewicht boksen tussen Anthony Joshua (Gr…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Shenzhen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1395
 • https://www.instagram.com/p/BXTbqCXhzPXtC9wW1GclXNqYCFf_gA6ODEiYuY0/
 • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/rico-verhoeven-vecht-op-glory-46-china/

Reageer op het artikel "One Championship: Big Bang op 4 december 2020 via livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 03-12-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!