InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 45 in Amsterdam, live op tv

Kickboksen: Glory 45 in Amsterdam, live op tv

Kickboksen: Glory 45 in Amsterdam, live op tv Op zaterdag 30 september 2017 organiseert Glory Kickboxing een vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt plaats in de Sporthallen Zuid. Op het programma van dit 45e grote gala van Glory Kickboxing staat onder meer het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen Robin van Roosmalen en Serhiy Adamchuk. Oorspronkelijk stond er op het programma van dit gala ook een wedstrijd van Nieky Holzken, maar wegens blessureleed moest deze befaamde Brabantse kickbokser zich afmelden voor dit vechtsportgala. Het evenement Glory 45 wordt live op tv uitgezonden en is ook via een livestream op het internet te volgen.

Glory Kickboxing in Nederland

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. De grote man achter deze organisatie is de Franse investeerder Pierre Andurand. Het hoofdkwartier van Glory is gevestigd in Singapore. De meeste grote evenementen van deze kickboksbond vinden plaats in Europa en Noord-Amerika.

Kickboksen en Nederland

Er is een sterke band tussen Nederland en Glory Kickboxing. Al sedert vele jaren komen er buitengewoon veel topkickboksers uit Nederland. Toen Glory Kickoxing in 2012 werd opgericht, heeft deze nieuwe bond ook diverse Nederlandse kickboksorganisaties opgekocht, om over hun kennis te kunnen beschikken. Bij Glory Kickboxing is de Nederlander Cor Hemmers de belangrijkste matchmaker (samensteller van de wedstrijdprogramma’s van de evenementen).

Gala's in Nederland

In december 2015 organiseerde Glory voor het eerst een gala in Nederland: Glory 26 in de Amsterdam RAI. Het tweede evenement van Glory in Nederland was Glory 31, in december 2015, wederom in de Amsterdamse RAI.

Mede doordat het kickboksen in Nederland, na enige mindere jaren, sedert 2016 weer een grote groei qua populariteit beleeft, lijkt Glory zich sindsdien meer en meer op Nederland te gaan richten. In 2017 worden er maar liefst drie grote gala's in Nederland gehouden. Het enige land waar in 2017 nog meer gala's worden gehouden is de Verenigde Staten.

Drie Nederlandse evenementen in 2017

In mei 2017 werd in de Brabanthallen (Den Bosch) het gala Glory 41 gehouden, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar. In september 2017 wordt in Amsterdam het gala Glory 45 gehouden. In december 2017 wordt in Sportpaleis Ahoy het evenement Glory 49 - Rotterdam gehouden. Bij dat evenement in december staat onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik op het programma. De grote ster van het Nederlandse kickboksen, Rico Verhoeven, vecht in het jaar 2017 drie officiële wedstrijden. Daarvan vinden er dus twee in Nederland plaats (tegen Lazaar en Ben Saddik). Daarnaast vecht hij ook nog één wedstrijd in China in oktober: Rico Verhoeven - Bigfoot Silva.

Locatie: Sporthallen Zuid te Amsterdam

Het kickboksgala Glory 45 wordt gehouden in de Sporthallen Zuid. Dit complex bevindt zich in Amsterdam-Zuid, aan het IJsbaanpad en het Burgerweeshuispad. Dit is vlakbij het Olympisch Stadion. De Sporthallen Zuid is een complex dat in 1975 werd geopend. Het is in het verleden reeds vele malen de locatie geweest van grote kickboksevenementen. Zo werden er vaak de gala's gehouden van de bond It's Showtime. Behalve voor sportevenementen, wordt dit zalencomplex ook vaak voor andere evenementen gebruikt, zoals housefeesten.

Programma Glory 45

Wereldtitelgevecht Robin van Roosmalen

De topwedstrijd op het programma bij het gala Glory 45 in september 2017 is het wereldtitelgevecht in het vedergewicht (featherweight). De Nederlandse wereldkampioen Robin van Roosmalen neemt het op tegen de uitdager Serhiy Adamchuk. Deze Oekraïense kickbokser werd op 7 februari 1990 geboren. Hij vocht in zijn carrière 43 officiële profpartijen, waarvan hij er 35 won. Adamchuck traint in Nederland bij Mike Passenier (Mike's Gym). Deze Oekraïner is ook actief in de MMA (Mixed Martial Arts). Hij vocht 16 MMA-partijen, waarvan hij er 11 won. Het titelgevecht Robin van Roosmalen-Serhiy Adamchuk belooft in theorie het sportieve hoogtepunt van het kickboksgala Glory 45 te zijn en is daarom ook de laatste partij die op deze avond wordt gevonden.

Blessureleed Holzken: wedstrijd tegen Nabiyev geannuleerd

Eén van de grote publiekstrekkers voor dit gala was oorspronkelijk Nieky Holzken. Zijn tegenstander zou in eerste instantie de Zwitser Yoann Kongolo zijn, die ook tot de toppers van Glory Kickboxing in het weltergewicht behoort. Eind augustus werd echter bekend dat Holzken een andere tegenstander in Amsterdam zou hebben: Alim “Professor” Nabiyev. Deze 22-jarige Rus is een zeer getalenteerde kickbokser, die in Amsterdam zijn debuut zou maken bij Glory Kickboxing. In het verleden was Nabiyev onder meer actief bij de bonden WMF, IFMA, WMC en Superkombat. Uiteindelijk werd echter op 15 september duidelijk dat Holzken dusdanig veel last had van blessures aan zijn linkervoet en linkerscheen, zodat hij moest besluiten om zich af te melen voor het gala Glory 45.

Hesdy Gerges in het hoofdprogramma

Er wordt voor het kickboksgala Glory 45 niet gezocht naar een nieuwe tegenstander voor Alim Nabiyev (die tegen Holzken zou vechten op dit gala). De Rus Nabiyev heeft helaas voor hem dus geen wedstrijd op dit evenement. Op de lege plaats in het programma, die achter is gelaten door het annuleren van die wedstrijd, komt een andere wedstrijd (in een andere gewichtsklasse), namelijk de match in het zwaargewicht tussen Hesdy Gerges en Mladen Brestovac. Gerges is natuurlijk al vele jaren een beroemde naam voor de Nederlandse kickboksliefhebbers. Oorspronkelijk zou hij bij dit gala de wedstrijd van Gerges tegen Brestovac plaatsvinden in het voorprogramma (Super Fight Series), maar vanwege de afgelasting van de wedstrijd van Holzken krijgt Gerges alsnog een plek in het hoofdprogramma.

Light Heavyweight Tournament

Welke overige wedstrijden staan op het programma van het evenement Glory 45? Er wordt tijdens het evenement Glory 45 een Light Heavyweight Tournament gehouden. Hieraan zullen vier kickboksers deelnemen. Imad Hadar neemt het in de eerste ronde op tegen Manny Mancha. Ook Michael Duut neemt deel aan dit toernooi. Zijn tegenstander in de eerste ronde is Dragos Zubco. De winnaars van de twee partijen uit de halve finale, nemen het later op de avond tegen elkaar op in de finale. Het hoofdprogramma begint om 21u30.

Wedstrijden Glory 45 - hoofdprogramma

 • Halve finale Light Heavyweight Tournament: Michael Duut - Dragos Zubco
 • Halve finale Light Heavyweight Tournament: Imad Hadar - Manny Mancha
 • Zwaargewicht: Hesdy Gerges - Mladen Brestovac
 • Finale Light Heavyweight Tournament: tussen de winnaar van de halve finales
 • Featherweight: Wereldtitelgevecht Robin van Roosmalen - Serhiy Adamchuk

Superfight Series - voorprogramma

Voorafgaand aan het hoofdprogramma vinden er de zogenaamde 'Superfight Series' plaats. Die wedstrijden worden door UFC tv live op het internet uitgezonden. Hieronder vindt u het programma van die Superfight Series. Het prominentste gevecht in deze reeks is de wedstrijd in het middengewicht tussen Jason Wilnis en Yousri Belgaroui. Het programma van de Superfights begint 's avonds om 19u00.

Programma: wedstrijden Superfight Series (voorprogramma) bij Glory 45

 • Catchweight: Kevin Hessling - Stoyan Koprivlenski
 • Vedergewicht:. Massaro Glunder - Zakaria Zouggary
 • Lichtgewicht: Tyjani Beztati - Yodkhunpon Sitmonchai
 • Weltergewicht: Wellington Uega - Eyevan Danenberg
 • Middengewicht: Jason Wilnis - Yousri Belgaroui

Biografie: Nieky Holzken

Nicolaas 'Nieky' Holzken behoort al jaren tot de bekendste en populairste kickboksers van Nederland. Hij werd op 16 december 1983 geboren in Beer en Donk. Deze Brabander heeft als bijnaam 'The Natural'. Hij had in 2015 een realityserie bij RTL5 getiteld 'Nieky Holzken: De Knock-Out van Brabant'. Als vervolg daarop kreeg hij in 2016 een realityserie bij de zender Spike, getiteld 'Nieky The Natural Knokt Door'.

Erelijst Holzken

Holzken heeft als kickbokser een rijke erelijst. Hij won wereldtitels in het middengewicht en het weltergewicht. Al jarenlang is hij één van de toonaangevende gezichten bij Glory Kickboxing. In december 2016 verloor hij zijn wereldtitel in het weltergewicht aan Cedric Doumbé. In juni 2017 stonden Holzken en Doumbé wederom tegenover elkaar in de ring, voor een rematch. Hoewel Hozken door veel kenners vooraf als de favoriet werd beschouwd, verloor hij ook dit tweede titelgevecht tegen de Fransman.

Toekomst Holzken

Hoe ziet de toekomst van Nieky Holzken eruit? Behalve een goede kickbokser is hij ook zeer goed in het 'gewone' boksen. Hij bokste 12 'gewone' profbokspartijen en won ze allemaal. Daarnaast heeft Holzken ook gezinspeeld op mogelijke plannen om in de toekomst aan MMA (Mixed Martial Arts) te gaan doen.

Na de twee verloren titelgevechten tegen Doumbé is het goed mogelijk dat Holzken kiest voor een carrièreswitch en zich meer op het ‘gewone’ boksen gaat richten, of dat hij nieuwe uitdagingen zoekt in de MMA. Glory Kickboxing hoopt echter dat Holzken blijft kickboksen; zij willen de zeer populaire Brabander graag nog langer aan zich binden (het contract van Holzken met Glory loopt tot en met mei 2018).

Glory wilde Holzken natuurlijk graag een wedstrijd zien vechten op het gala Glory 45. Nu dat niet doorgaat, kan hij mogelijk een wedstrijd vechten op het gala Glory 49 in Rotterdam, dat in december 2017 in Ahoy plaatsvindt. Mogelijk is een volgende wedstrijd van Holzken een opmaat voor toch weer een nieuw titelgevecht voor hem in het kickboksen, tegen wereldkampioen Groenhart, die zijn titel won in de wedstrijd Cédric Doumbé-Murthel Groenhart.

Afwezig: Rico Verhoeven en Murthel Groenhart

Twee grote namen uit het Nederlandse kickboksen die geen wedstrijd vechten op het gala Glory 45 zijn Rico Verhoeven en Murthel Groenhart. Verhoeven is in de maand oktober actief op een gala van Glory Kickboxing in China. Bij dat evenement vindt de wedstrijd Rico Verhoeven - Big Foot Silva plaats.

Verhoeven is de grootste ster van de bond Glory Kickboxing en hij speelt daarom ook een grote rol bij de plannen van Glory om het kickboksen in China te populariseren. Hoewel Verhoeven dus niet actief kan zijn op het Amsterdamse gala Glory 45, zal hij aan het einde van het jaar 2017 wel actief zijn op het kickboksgala Glory 49-Rotterdam, dat in Ahoy wordt gehouden. Daarbij staat het titelgevecht Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik op het programma.

Murthel Groenhart kan niet actief zijn op het gala Glory 45 (in september 2017) omdat hij kort daarvoor (in augustus 2017) in de Verenigde Staten het wereldtitelgevecht heeft Doumbé-Groenhart. Mogelijk zal Groenhart echter wel actief zijn op het gala dat in december 2017 in Rotterdam wordt gehouden.

Tickets

Toegangskaarten voor het kickboksevenement Glory 45 dat op zaterdag 30 september 2017 in de Sporthallen Zuid te Amsterdam plaatsvindt, zijn te verkrijgen via de website van de organiserende bond Glory Kickboxing.

Live op tv - Glory 45

Hoe laat begint de uitzending van Glory 45? Op welke zender vindt dit plaats? Het evenement Glory 45 wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De uitzending van Glory 45 begint om 21u15 op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Dit is de zender die door iedereen die een abonnement voor digitale tv bij Ziggo heeft, gratis kan worden bekeken. Daarnaast wordt het evenement 'Glory 45 - Amsterdam' ook live uitgezonden op de betaalzender Ziggo Sport Select. In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van Glory 45 live op tv uitgezonden door de zender ESPN. In België zijn de uitzendrechten van het hoofdprogramma van het kickboksgala 'Glory 45 - Amsterdam' in handen van de zender SFR Sport 5.

Livestream Glory 45

Het hoofdprogramma van Glory 45 is in Nederland live via een stream te zien op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestreams van Ziggo zijn beschikbaar voor mensen met een abonnement op deze App, maar daarnaast is het ook mogelijk om middels 'pay per view' het evenement Glory 45 via de livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken. De livestream van het hoofdprogramma van 'Glory 45 - Amterdam' begint om circa 21u15.

Het voorprogramma (de Superfight Series) is wereldwijd te zien op een livestream van UFC Tv (al is die livestream mogelijk wel geo-restricted). De livestream van UFC is te zien voor mensen met een 'Fight Pass' (UFC-abonnement), maar ook hierbij is het daarnaast eveneens mogelijk om de stream via 'pay per view' te bekijken. De livestream van het voorprogramma bij UFC tv begint om circa 19u00 (CET).

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvKickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvOp zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de w…
Kickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tvKickboksen: Glory 42 (Parijs) met Nieky Holzken, live op tvOp zaterdag 10 juni 2017 wordt in Parijs (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 42' georganiseerd. Dit evenement wordt geor…
Kickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tvKickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tvIn de zomer van 2017 organiseert de bond Glory Kickboxing twee grote vechtsportgala's in de Verenigde Staten. Op vrijdag…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Bronnen en referenties
 • http://www.fightstadium.com/glory-45-amsterdam-on-historical-dutch-kickboxing-ground/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cor_Hemmers
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sporthallen_Zuid
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/glory-met-holzken-en-paar-titelgevechten-september-naar-amsterdam/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 45 in Amsterdam, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!