InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream

Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream

Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream Op zaterdag 19 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt plaats in de Johan Cruijff Arena. Op het programma van dit 59e grote gala van Glory Kickboxing staat onder meer het wereldtitelgevecht van Rico Verhoeven. Het evenement Glory 59 wordt live op tv uitgezonden en is ook via een livestream op het internet te volgen.

Glory Kickboxing in Nederland

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. De grote man achter deze organisatie is de Franse investeerder Pierre Andurand. Het hoofdkwartier van Glory is gevestigd in Singapore. De meeste grote evenementen van deze kickboksbond vinden plaats in Europa en Noord-Amerika.

Kickboksen en Nederland
Er is een sterke band tussen Nederland en Glory Kickboxing. Al sedert vele jaren komen er buitengewoon veel topkickboksers uit Nederland. Toen Glory Kickoxing in 2012 werd opgericht, heeft deze nieuwe bond ook diverse Nederlandse kickboksorganisaties opgekocht, om over hun kennis te kunnen beschikken. Bij Glory Kickboxing is de Nederlander Cor Hemmers de belangrijkste matchmaker (samensteller van de wedstrijdprogramma’s van de evenementen).

Gala's in Nederland
In december 2015 organiseerde Glory voor het eerst een gala in Nederland: Glory 26 in de Amsterdam RAI. Het tweede evenement van Glory in Nederland was Glory 31, in december 2015, wederom in de Amsterdamse RAI.

Mede doordat het kickboksen in Nederland, na enige mindere jaren, sedert 2016 weer een grote groei qua populariteit beleeft, lijkt Glory zich sindsdien meer en meer op Nederland te gaan richten. In 2017 worden er maar liefst drie grote gala's in Nederland gehouden. Het enige land waar in 2017 nog meer gala's worden gehouden is de Verenigde Staten.

Drie Nederlandse evenementen in 2017
In mei 2017 werd in de Brabanthallen (Den Bosch) het gala Glory 41 gehouden, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar. In september 2017 wordt in Amsterdam het gala Glory 45 gehouden. In december 2017 wordt in Sportpaleis Ahoy het evenement Glory 49 - Rotterdam gehouden. Bij dat evenement in december stond onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik op het programma, waarbij Verhoeven zijn wereldtitel met succes verdedigde.

Glory in 2018 in Nederland
In het voorjaar van 2018 werd er wederom een gala van Glory in Nederland gehouden. 'Glory 51 - Bad Blood' in Ahoy Rotterdam. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback. Hij won op dit gala zijn wedstrijd tegen Hesdy Gerges op punten.

Programma Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena)

Op 29 september 2018 wordt er dus wederom een groot evenement van Glory Kickboxing georganiseerd in Nederland. De locatie is de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma is een titelgevecht van Rico Verhoeven. Officieel is het nog niet bekend wie daarbij zijn tegenstander is. Velen hadden verwacht dat bij dit gala de rematch plaats zou vinden van Rico Verhoeven verus Badr Hari. Hoogstwaarschijnlijk is dat echter niet het geval. Zeer waarschijnlijk is de hoofdpartij van dit kickboksgala het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht Rico Verhoeven - Guto Inocente. Welke overige gevechten staan er bij het evenement Glory 59 op het programma? Hieronder vindt u een voorlopig overzicht van wedstrijden die al bekend zijn gemaakt. Dit programma wordt nog aangevuld met diverse wedstrijden.

Glory Prelims (livestream op YouTube):

 • Weltergewicht: Brahim Kallah (Mar) - Robbie Hageman (Ned)
 • Weltergewicht: Miles Simson (Sur) - Kevin Hessling (Ned)
 • Middengewicht: Kevin van Heeckeren (Ned) - Donovan Wisse (Sur)
 • Lichtgewicht: Stoyan Koprivlenski (Bul) - Anil Cabri (Tur)

Superfight Series (livestream op UFC Tv):

 • Zwaargewicht: Roel Mannaart (Ned) - Daniel Skvor (Tsj)
 • Halfzwaargewicht: Mourad Bouzidi (Tun) - Michael Duut (Ned)
 • Weltergewicht: Murthel Groenhart (Ned) - Mohammed Jaraya (Ned)

Glory World Series Main Card (hoofdprogramma, live op tv):

 • Tyjani Beztati (Mar) - Christian Baya (Ang)
 • Zwaargewicht: Rico Verhoeven (Ned) - n.n.b.

Tickets: Glory 59 in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam

De verkoop van tickets voor het gala Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena) wordt geregeld door Glory Kickboxing. Geregistreerde leden van de 'Glory Fight Club' hebben voorrang bij het verkrijgen van tickets voor de gala's van Glory Kickboxing.

Live op tv - Glory 59

Live op tv in Nederland

Hoe laat begint de uitzending van Glory 59? Op welke zender vindt dit plaats? De live-uitzendrechten van Glory Kickboxing zijn in Nederland sinds eind juni 2018 in handen van het bedrijf SBS Broadcasting (eigenaar van onder meer SBS6 en Veronica Tv). Het evenement Glory 59 wordt door hen live op tv uitgezonden op de zender Veronica. Het is nog niet zeker hoe laat hun live-uitzending begint. Dat komt mede doordat het nog niet zeker is of zij alleen het hoofdprogramma live op tv uitzenden (de Glory World Series, die rond 21u30 van start beginnen), of ook de wedstrijden van de Superfight Series (het voorprogramma dat om 19u00 begint). Hierover zijn namelijk tegenstrijdige berichten gemeld. Zodra er meer duidelijk is over de live tv-uitzending van Veronica, dan wordt die info hier gemeld.

In het verleden waren de rechten van de live-uitzendingen van Glory Kickboxing in handen van Ziggo Sport Totaal. De overgang naar SBS Broadcasting (Veronica en SBS6) lijkt een vooruitgang te zijn voor veel Nederlandse vechtsportliefhebbers. Bij Ziggo Sport Totaal werden de evenementen live uitgezonden op een zender waarvoor men een abonnement voor digitale tv bij Ziggo diende te hebben (kanaal 14). Sommige delen van die gala's (zoals Superfight Series bij Nederlandse kickboksgala's) waren zelfs alleen live te zien op een zender waarvoor men een specifiek Ziggo Sport Totaal-abonnement diende te hebben. Door de verhuizing van de live-uitzendrechten naar SBS Broadcasting worden de evenementen voortaan live uitgezonden op zenders die bij veruit de meeste Nederlanders in hun standaard tv-pakketten zitten, zoals Veronica en SBS6.

Live op tv in andere landen

In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van Glory 59 live op tv uitgezonden door de zender ESPN. In België zijn de uitzendrechten van het hoofdprogramma van het kickboksgala 'Glory 59 - Amsterdam' in handen van de zender SFR Sport 5. Andere internationale omroepen die Glory 59 live op tv uitzenden zijn onder meer Fight Channel, Fight Sports, DigiSport, Free Sports (Ierland en Groot-Brittannië), TV8 (Turkije), StarTimes, Sky Sport New Zealand, MySports, DAZN (Japan) en FOX Sports Latin America.

Livestream Glory 59

Livestream Nederland (Glory World Series)

Het hoofdprogramma van Glory 59 is in Nederland op het internet live te zien via een gratis livestream op de site van Veronica. Via zo'n livestream kan men op een computer of smartphone naar het kickboksevenement 'Glory 59 - Amsterdam' kijken. Het is nog niet zeker of zij alleen het hoofdprogramma via die livestream uitzenden, of dat ook het voorprogramma met die livestream bekeken kan worden. Ook bij veel andere sportevenementen verschaft Veronica een gratis openbare livestream. Zo hebben zij ook een gratis livestream bij interlands van de Oranje Leeuwinnen die zij uitzenden.

Qua livestream is de komst van Glory naar SBS Broadcasting ook weer een vooruitgang voor Nederlandse kickboksfans. Voorheen diende men een abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App te hebben om de livestream van dergelijke evenementen te kunnen bekijken. En als men dat abonnement niet had, dan diende men een livestream te kopen via PPV (Pay Per View). Door de verhuizing naar Veronica is er dus voor alle Nederlanders online een gratis livestream beschikbaar.

Livestream Glory Inplayer

Online bestaat er ook een 'Glory Inplayer', waarop een livestream van het evenement wordt aangeboden. Dit is echter een stream-dienst die eigenlijk bedoeld is voor landen waar geen omroep de rechten heeft om het gala live uit te zenden (tv of livestream). De Glory Inplayer is niet gratis; men dient een abonnement te hebben om bij hen naar een livestream te kijken. Glory heeft overigens wel een plek met enkele gratis livestreams: hun YouTube-Channel. Daarop kan men doorgaans echter slechts een zeer beperkt aantal partijen van de 'Prelims' gratis per livestream bekijken. De PreLims zijn een voorprogramma dat doorgaans in de namiddag plaatsvindt (nog voorafgaand aan de Superfight Series).

Livestream UFC Tv: Superfight Series

Het voorprogramma (de Superfight Series) is wereldwijd te zien op een livestream van UFC Tv (al is die livestream mogelijk wel geo-restricted). De livestream van UFC is te zien voor mensen met een 'Fight Pass' (UFC-abonnement), maar ook hierbij is het daarnaast eveneens mogelijk om de stream via 'pay per view' te bekijken. De livestream van het voorprogramma bij UFC tv begint om circa 19u00 (CET).

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestreamGlory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestreamIn 2018 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari waarschijnlijk tegenover elkaar in de ring voor een tweede w…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Bronnen en referenties
 • http://www.fightstadium.com/glory-45-amsterdam-on-historical-dutch-kickboxing-ground/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cor_Hemmers
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sporthallen_Zuid
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/glory-met-holzken-en-paar-titelgevechten-september-naar-amsterdam/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 02-08-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!