InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream

Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream

Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream Op zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt plaats in de Johan Cruijff Arena. Op het programma van dit 59e grote gala van Glory Kickboxing staat onder meer het wereldtitelgevecht van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente. Het evenement Glory 59 wordt live op tv uitgezonden en is ook via een livestream op het internet te volgen.

Glory Kickboxing in Nederland

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. De grote man achter deze organisatie is de Franse investeerder Pierre Andurand. Het hoofdkwartier van Glory is gevestigd in Singapore. De meeste grote evenementen van deze kickboksbond vinden plaats in Europa en Noord-Amerika.

Kickboksen en Nederland

Er is een sterke band tussen Nederland en Glory Kickboxing. Al sedert vele jaren komen er buitengewoon veel topkickboksers uit Nederland. Toen Glory Kickboxing in 2012 werd opgericht, heeft deze nieuwe bond ook diverse Nederlandse kickboksorganisaties opgekocht, om over hun kennis te kunnen beschikken. Bij Glory Kickboxing is de Nederlander Cor Hemmers de belangrijkste matchmaker (samensteller van de wedstrijdprogramma’s van de evenementen).

Gala's in Nederland

In december 2015 organiseerde Glory voor het eerst een gala in Nederland: Glory 26 in de Amsterdam RAI. Het tweede evenement van Glory in Nederland was Glory 36 dat in juni 2016 eveneens in de RAI plaatsvond.

Mede doordat het kickboksen in Nederland, na enige mindere jaren, sedert 2016 weer een grote groei qua populariteit beleeft, lijkt Glory zich sindsdien meer en meer op Nederland te gaan richten. In 2017 worden er maar liefst drie grote gala's in Nederland gehouden. Het enige land waar in 2017 nog meer gala's werden gehouden is de Verenigde Staten.

Drie Nederlandse evenementen in 2017

In mei 2017 werd in de Brabanthallen (Den Bosch) het gala Glory 41 gehouden, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar. In september 2017 werd in Amsterdam het gala Glory 45 gehouden. In december 2017 werd in Sportpaleis Ahoy het evenement Glory 49 - Rotterdam gehouden. Bij dat evenement in december stond onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik op het programma, waarbij Verhoeven zijn wereldtitel met succes verdedigde.

Glory in 2018 in Nederland

In het voorjaar van 2018 werd er weer een groot gala van Glory in Nederland gehouden. 'Glory 51 - Bad Blood' in Ahoy Rotterdam. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback. Hij won op dit gala zijn wedstrijd tegen Hesdy Gerges op punten.

Programma Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena)

Op 29 september 2018 wordt er dus wederom een groot evenement van Glory Kickboxing georganiseerd in Nederland. De locatie is de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma is een titelgevecht van Rico Verhoeven. Velen hadden verwacht dat bij dit gala de rematch plaats zou vinden van Rico Verhoeven verus Badr Hari. Dat is echter niet het geval. De hoofdpartij van dit kickboksgala is het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht Rico Verhoeven - Guto Inocente.

Welke overige gevechten staan er bij het evenement Glory 59 op het programma? Een andere topwedstrijd is het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen de Nederlander Robin van Roosmalen en de Thai Petchpanomrung Kiatmookao. Ook kijken veel vechtsportliefhebbers uit naar het gevecht in het weltergewicht tussen ex-wereldkampioen Murthel Groenhart en het jonge talent Mohammed Jaraya. Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden die op het programma van 'Glory 59 - Amsterdam' staan.

17u30: Glory Prelims (deels via livestream op YouTube):

 • Weltergewicht: Brahim Kallah (Mar) - Robbie Hageman (Ned)
 • Weltergewicht: Miles Simson (Sur) - Kevin Hessling (Ned)
 • Middengewicht: Kevin van Heeckeren (Ned) - Donovan Wisse (Sur)
 • Lichtgewicht: Stoyan Koprivlenski (Bul) - Anil Cabri (Tur)

19u00: Superfight Series (livestream op UFC Tv):

 • Vedergewicht: Zakaria Zouggary - Aleksei Ulianov
 • Zwaargewicht: Roel Mannaart (Ned) - Daniel Skvor (Tsj)
 • Halfzwaargewicht: Mourad Bouzidi (Tun) - Michael Duut (Ned)
 • Weltergewicht: Alim Nabiyev - Eyevan Danenberg
 • Weltergewicht: Murthel Groenhart (Ned) - Mohammed Jaraya (Ned)

21u30: Glory World Series Main Card (hoofdprogramma, live op tv):

 • Lichtgewicht: Tyjani Beztati (Mar) - Christian Baya (Ang)
 • Zwaargewicht: D’Angelo Marshall (Cur) - Jamal Ben Saddik (Bel)
 • Vedergewicht (titelgevecht): Robin van Roosmalen Ned) - Petchpanomrung Kiatmookao (Tha)
 • Zwaargewicht (titelgevecht): Rico Verhoeven (Ned) - Guto Inocente (Bra)

Toekomst: Badr daagt Jamal Ben Saddik uit

Na zijn winst tegen D'Angelo Marshall daagde Jamal Ben Saddik staand in de ring Badr Hari uit, die ook aanwezig is in de Arena. Badr nam de uitdaging aan. De wedstrijd Badr Hari - Jamal Ben Saddik wordt mogelijk in 2020 door Glory georganiseerd.

Tickets: Glory 59 in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam

De verkoop van tickets voor het gala Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena) wordt geregeld door Glory Kickboxing. Geregistreerde leden van de 'Glory Fight Club' hebben voorrang bij het verkrijgen van tickets voor de gala's van Glory Kickboxing.

Uitslagen Glory 59

In de hoofdwedstrijd van het voorprogramma (de Superfight Series) won Murthel Groenhart van Mohammed Jaraya. Hij zegevierde via een TKO (technische knock-out). In de eerste wedstrijd van het hoofdprogramma won Beztati op punten van Baya (unanieme jurybeslissing). Vervolgens won Jamal Ben Saddik op grandioze wijze van D'Angelo Marshall (technische knock-out in de eerste ronde). Hierna volgde het wereldtitelgevecht in het vedergewicht, waarin Petchpanomrung op punten (unaniem) won van Robin van Roosmalen. Zo won de Thai de wereldtitel en nam die dus over van de Nederlander. In het hoofdgevecht van het hoofdprogramma won Rico Verhoeven overtuigend op punten van Guto Inocente en behield zo dus zijn wereldtitel.

Live op tv - Glory 59 (op 29 september 2018) met Rico Verhoeven

Live op tv in Nederland

Hoe laat begint de uitzending van Glory 59? Op welke zender vindt dit plaats? De live-uitzendrechten van Glory Kickboxing zijn in Nederland sinds eind juni 2018 in handen van het bedrijf SBS Broadcasting (eigenaar van onder meer SBS6 en Veronica Tv). Het evenement Glory 59 wordt door hen op zaterdag 29 september 2018 live op tv uitgezonden op de zender Veronica.

De live tv-uitzending van Veronica begint om 20u00. Het hoofdprogramma (de Glory World Series) begint om 21u30. Het gala wordt aan het einde van de avond afgesloten door de wedstrijd Rico Verhoeven (Nederland) - Guto Inocente (Brazilië). De live tv-uitzending wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. De analist bij de live tv-uitzending is Remy Bonjasky.

Extra uitzending: voorbeschouwing op vrijdag 28 september

Ter ere van het grote evenement Glory 59 in de Johan Cruijff Arena heeft Veronica Tv besloten om een extra tv-uitzending in te lasten: op vrijdag 28 september is er om circa 23u25 een tv-uitzending waarin wordt voorbeschouwd op het kickboksgala dat de volgende dag (op zaterdag 29 september) wordt gehouden. Dit tv-programma draagt als titel 'Time to Fight'.

Glory live bij SBS Broadcasting (Veronica Tv)

In het verleden waren de rechten van de live-uitzendingen (tv en livestream) van Glory Kickboxing voor Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. De overgang naar SBS Broadcasting (o.a. Veronica, SBS6 en SB9) lijkt een vooruitgang te zijn voor veel Nederlandse vechtsportliefhebbers. Bij Ziggo Sport Totaal werden de evenementen live uitgezonden op een zender waarvoor men een abonnement voor digitale tv bij Ziggo diende te hebben (kanaal 14). Sommige delen van die gala's (zoals Superfight Series bij Nederlandse kickboksgala's) waren zelfs alleen live te zien op een zender waarvoor men een specifiek Ziggo Sport Totaal-abonnement diende te hebben. Door de verhuizing van de live-uitzendrechten naar SBS Broadcasting worden de evenementen voortaan live uitgezonden op zenders die bij veruit de meeste Nederlanders in hun standaard tv-pakketten zitten, zoals Veronica, SBS9 en SBS6.

Live op tv in andere landen: Glory Kickboxing 59

In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van Glory 59 live op tv uitgezonden door de omroep ESPN. Hun live tv-uitzending vindt plaats op hun zender ESPN3. In België zijn de uitzendrechten van het hoofdprogramma van het kickboksgala 'Glory 59 - Amsterdam' in handen van de zender SFR Sport 5. Andere internationale omroepen die Glory 59 live op tv uitzenden zijn onder meer Fight Channel, Fight Sports, DigiSport, Free Sports (Ierland en Groot-Brittannië), TV8 (Turkije), StarTimes, Sky Sport New Zealand, Titan, MySports, DAZN (Japan) en FOX Sports Latin America.

Livestream Glory 59 met Rico Verhoeven

Livestream Nederland (Glory World Series)

Het hoofdprogramma van Glory 59, inclusief de wedstrijd Rico Verhoeven - Guto Inocente, is in Nederland op 29 september 2018 ook op het internet live te zien via een livestream. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone naar het kickboksevenement 'Glory 59 - Amsterdam' kijken. De livestream bevindt zich op de avond van 29 september de site van Veronica. Deze livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van Glory 59 (om 20u00).

Gratis livestream

De livestream van het gala Glory 59 is voor kijkers in Nederland helemaal gratis. Men hoeft ook niet per se een apart account aan te maken om deze livestream van Glory 59 bij Veronica te bekijken; men kan ook inloggen met een Facebook-account bij deze stream. Ook bij veel andere sportevenementen verschaft Veronica een gratis openbare livestream. Zo hebben zij ook een gratis livestream bij interlands van de Oranje Leeuwinnen die zij uitzenden. Ook bij wedstrijden uit de Champions League van Ajax en PSV biedt Veronica gratis zo'n livestream aan.

Veronica vs Ziggo qua livestream

Qua livestream is de komst van Glory naar SBS Broadcasting ook weer een vooruitgang voor Nederlandse kickboksfans. Voorheen diende men een abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App te hebben om de livestream van dergelijke evenementen te kunnen bekijken. En als men dat abonnement niet had, dan diende men een livestream te kopen via PPV (Pay Per View). Door de verhuizing naar Veronica is er dus voor alle Nederlanders online een gratis livestream beschikbaar. Deze livestream van de evenementen van Glory Kickboxing is wel geo-restricted: voor kijkers buiten Nederland is de stream van Veronica 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream Glory Inplayer

Online bestaat er ook een 'Glory Inplayer', waarop een livestream van het evenement wordt aangeboden. Dit is echter een stream-dienst die eigenlijk bedoeld is voor landen waar geen omroep de rechten heeft om het gala live uit te zenden (tv of livestream). De Glory Inplayer is niet gratis; men dient een abonnement te hebben om bij hen naar een livestream te kijken. Wie buiten Nederland is en niet de beschikking heeft over een livestream van Veronica, kan via deze stream live het hoofdprogramma van dit gala in de Johan Cruijff Arena bekijken, inclusief het titelgevecht van Rico Verhoeven.

Optie: livestream via Ziggo Go

Voor klanten van Ziggo bestaat er nog een andere optie, waarmee men binnen de EU online via een livestream naar 'Glory 59 - Amsterdam' kan kijken, inclusief het gevecht Rico Verhoeven-Guto Inocente. Ziggo heeft namelijk de 'Ziggo Go App', waarmee men live online (per livestream) naar tv kan kijken. Hiermee kan men dus ook op de avond van 29 september 2018 per livestream naar Veronica kijken en zo dus alsnog (binnen de EU) het gala Glory 59 via een stream zien.

PreLims: gratis livestream (eerste deel van het voorprogramma)

Glory heeft overigens ook een eigen plek met enkele gratis livestreams: hun YouTube-Channel. Daarop kan men doorgaans echter slechts een zeer beperkt aantal partijen van de 'Prelims' gratis per livestream bekijken (en dus niet het hoofdprogramma, met de wedstrijden van onder meer Rico Verhoeven en Robin van Roosmalen). De PreLims zijn het eerste deel van het voorprogramma. Dit programma begint in de namiddag, omstreeks 17u30 (nog voorafgaand aan de Superfight Series). Deze wedstrijden zijn overigens ook live op tv te zien bij de Franse zender Pluto Tv.

Livestream UFC Tv: Superfight Series

De Superfight Series (het tweede deel van het voorprogramma) is wereldwijd te zien op een livestream van UFC Tv. De livestream van UFC is te zien voor mensen met een 'Fight Pass' (een betaald UFC Tv-abonnement), maar het is ook mogelijk om de stream via 'pay per view' te bekijken. De livestream van dit deel van het voorprogramma bij UFC Tv begint op zaterdag 29 september om circa 19u00 (CET). Let op: via deze livestream kan men dus niet de wedstrijden van het hoofdprogramma (zoals het gevecht van Rico Verhoeven) bekijken van dit gala dat in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam plaatsvindt.

Volgend gala: Glory 60 (Lyon) live op tv en livestream

Het eerstvolgende gala dat Glory Kickboxing organiseert na het evenement in Amsterdam is het gala 'Glory 60 - Lyon (Frankrijk)' op 20 oktober 2018. Daarbij staat onder meer een interessant wereldtitelgevecht in het weltergewicht op het programma: Grigorian-Doumbé. Tijdens dit gala komen onder meer ook de Nederlanders Abena en Belgaroui in actie. Dit kickboksgala wordt ook weer door Veronica live op tv en online via een gratis livestream uitgezonden. Vervolgens wordt op 2 november 2018 het gala 'Glory 61 - New York' gehouden, dat eveneens op tv en per livestream wordt uitgezonden.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
Kickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestreamOp zaterdag 29 februari 2020 wordt het 75e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Bronnen en referenties
 • http://www.fightstadium.com/glory-45-amsterdam-on-historical-dutch-kickboxing-ground/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cor_Hemmers
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sporthallen_Zuid
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/glory-met-holzken-en-paar-titelgevechten-september-naar-amsterdam/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!