InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream

Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream

Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream Op zaterdag 19 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt plaats in de Johan Cruijff Arena. Op het programma van dit 59e grote gala van Glory Kickboxing staat onder meer het wereldtitelgevecht van Rico Verhoeven. Het evenement Glory 59 wordt live op tv uitgezonden en is ook via een livestream op het internet te volgen.

Glory Kickboxing in Nederland

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. De grote man achter deze organisatie is de Franse investeerder Pierre Andurand. Het hoofdkwartier van Glory is gevestigd in Singapore. De meeste grote evenementen van deze kickboksbond vinden plaats in Europa en Noord-Amerika.

Kickboksen en Nederland

Er is een sterke band tussen Nederland en Glory Kickboxing. Al sedert vele jaren komen er buitengewoon veel topkickboksers uit Nederland. Toen Glory Kickoxing in 2012 werd opgericht, heeft deze nieuwe bond ook diverse Nederlandse kickboksorganisaties opgekocht, om over hun kennis te kunnen beschikken. Bij Glory Kickboxing is de Nederlander Cor Hemmers de belangrijkste matchmaker (samensteller van de wedstrijdprogramma’s van de evenementen).

Gala's in Nederland

In december 2015 organiseerde Glory voor het eerst een gala in Nederland: Glory 26 in de Amsterdam RAI. Het tweede evenement van Glory in Nederland was Glory 31, in december 2015, wederom in de Amsterdamse RAI.

Mede doordat het kickboksen in Nederland, na enige mindere jaren, sedert 2016 weer een grote groei qua populariteit beleeft, lijkt Glory zich sindsdien meer en meer op Nederland te gaan richten. In 2017 worden er maar liefst drie grote gala's in Nederland gehouden. Het enige land waar in 2017 nog meer gala's worden gehouden is de Verenigde Staten.

Drie Nederlandse evenementen in 2017

In mei 2017 werd in de Brabanthallen (Den Bosch) het gala Glory 41 gehouden, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar. In september 2017 wordt in Amsterdam het gala Glory 45 gehouden. In december 2017 wordt in Sportpaleis Ahoy het evenement Glory 49 - Rotterdam gehouden. Bij dat evenement in december stond onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik op het programma, waarbij Verhoeven zijn wereldtitel met succes verdedigde.

Glory in 2018 in Nederland

In het voorjaar van 2018 werd er wederom een gala van Glory in Nederland gehouden. 'Glory 51 - Bad Blood' in Ahoy Rotterdam. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback. Hij won op dit gala zijn wedstrijd tegen Hesdy Gerges op punten.

Programma Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena)

Op 29 september 2018 wordt er dus wederom een groot evenement van Glory Kickboxing georganiseerd in Nederland. De locatie is de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Het hoofdgevecht op het programma is een titelgevecht van Rico Verhoeven. Officieel is het nog niet bekend wie daarbij zijn tegenstander is. Velen hadden verwacht dat bij dit gala de rematch plaats zou vinden van Rico Verhoeven verus Badr Hari. Hoogstwaarschijnlijk is dat echter niet het geval. Zeer waarschijnlijk is de hoofdpartij van dit kickboksgala het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht Rico Verhoeven - Guto Inocente.

Welke overige gevechten staan er bij het evenement Glory 59 op het programma? Twee kickboksers die in ieder geval in actie komen zijn Murthel Groenhart en Mohammed Jaraya. Het is nog niet officieel bevestigd wie hun tegenstanders zijn. Volgens het geruchtencircuit neemt Jaraya het mogelijk op tegen de Franse ex-wereldkampioen Doumbé. Andere mogelijke deelnemers aan dit evenement zijn volgens het geruchtencircuit onder meer Robin van Roosmalen, Nieky Holzken en Yousri Belgaroui. Hun deelname zal echter afhankelijk zijn van diverse factoren. Bij Van Roosmalen en Belgaroui is het onder meer af te wachten hoe hun deelname aan het evenement Glory 55 - New York verloopt. Bij Holzken is het mede af te wachten, of deelname aan het evenement goed te combineren is met zijn ambities als bokser. Zodra er meer nieuws bekend is over het programma van het kickboksgala Glory 59, dan wordt het hier gemeld.

Tickets: Glory 59 in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam

De verkoop van tickets voor het gala Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena) wordt geregeld door Glory Kickboxing. Geregistreerde leden van de 'Glory Fight Club' hebben voorrang bij het verkrijgen van tickets voor de gala's van Glory Kickboxing.

Live op tv - Glory 59

Hoe laat begint de uitzending van Glory 59? Op welke zender vindt dit plaats? Het evenement Glory 59 wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De uitzending van Glory 59 begint op zaterdag 29 september 2018 om 21u15 op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Dit is de zender die door iedereen die een abonnement voor digitale tv bij Ziggo heeft, gratis kan worden bekeken. Daarnaast wordt het evenement 'Glory 59 - Amsterdam' ook live uitgezonden op de betaalzender Ziggo Sport Select. In de Verenigde Staten wordt het hoofdprogramma van Glory 59 live op tv uitgezonden door de zender ESPN. In België zijn de uitzendrechten van het hoofdprogramma van het kickboksgala 'Glory 59 - Amsterdam' in handen van de zender SFR Sport 5.

Livestream Glory 59

Het hoofdprogramma van Glory 59 is in Nederland live via een stream te zien op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestreams van Ziggo zijn beschikbaar voor mensen met een abonnement op deze App, maar daarnaast is het ook mogelijk om middels 'pay per view' het evenement Glory 59 via de livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken. De livestream van het hoofdprogramma van 'Glory 59 - Amterdam' begint om circa 21u15.

Het voorprogramma (de Superfight Series) is wereldwijd te zien op een livestream van UFC Tv (al is die livestream mogelijk wel geo-restricted). De livestream van UFC is te zien voor mensen met een 'Fight Pass' (UFC-abonnement), maar ook hierbij is het daarnaast eveneens mogelijk om de stream via 'pay per view' te bekijken. De livestream van het voorprogramma bij UFC tv begint om circa 19u00 (CET).

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Mladen Brestovac, live op tvIn Birmingham (UK) wordt op zaterdag 2 juni 2018 het kickboksgala 'Glory 54' gehouden. Het hoofdgevecht van Glory 54 is…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestreamGlory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestreamIn 2018 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede wedstrijd. De ee…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Bronnen en referenties
  • http://www.fightstadium.com/glory-45-amsterdam-on-historical-dutch-kickboxing-ground/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cor_Hemmers
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sporthallen_Zuid
  • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/glory-met-holzken-en-paar-titelgevechten-september-naar-amsterdam/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-06-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!