Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, live tv en livestream Op zaterdag 7 november 2020 wordt het vechtsportgala Glory 76 georganiseerd. Dit is het eerste evenement van Glory Kickboxing na de 'coronabreak'. De hoofdwedstrijd is een gevecht van Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi. Ook staat er op het programma een wereldtitelgevecht in het weltergewicht tussen Cédric Doumbé van Murthel Groenhart.

Coronacrisis: Nieuwe datum, nieuwe locatie

Oorspronkelijk zou er in juni 2020 in Ahoy Rotterdam een gala worden gehouden met als hoofdwedstrijd Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi ('Badr vs Benny'). Door het coronavirus kon dit niet doorgaan. De nieuwe datum voor dit evenement is 7 november 2020. De locatie is nog niet zeker; het is waarschijnlijk een studio.

Glory Kickboxing in Nederland

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. De grote man achter deze organisatie is de Franse investeerder Pierre Andurand. Het hoofdkwartier van Glory is gevestigd in Singapore. De meeste grote evenementen van deze kickboksbond vinden plaats in Europa en Noord-Amerika.

Kickboksen en Nederland

Er is een sterke band tussen Nederland en Glory Kickboxing. Al sedert vele jaren komen er buitengewoon veel topkickboksers uit Nederland. Toen Glory Kickboxing in 2012 werd opgericht, heeft deze nieuwe bond ook diverse Nederlandse kickboksorganisaties opgekocht, om over hun kennis te kunnen beschikken. Bij Glory Kickboxing is de Nederlander Cor Hemmers de belangrijkste matchmaker (samensteller van de wedstrijdprogramma’s van de evenementen).

Gala's in Nederland

In december 2015 organiseerde Glory voor het eerst een gala in Nederland: Glory 26 in de Amsterdam RAI. Het tweede evenement van Glory in Nederland was Glory 36 dat in juni 2016 eveneens in de RAI plaatsvond.

Mede doordat het kickboksen in Nederland, na enige mindere jaren, sedert 2016 weer een grote groei qua populariteit beleeft, lijkt Glory zich sindsdien meer en meer op Nederland te gaan richten. In 2017 worden er maar liefst drie grote gala's in Nederland gehouden. Het enige land waar in 2017 nog meer gala's werden gehouden is de Verenigde Staten.

Drie Nederlandse evenementen in 2017

In mei 2017 werd in de Brabanthallen (Den Bosch) het gala Glory 41 gehouden, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar. In september 2017 werd in Amsterdam het gala Glory 45 gehouden. In december 2017 werd in Sportpaleis Ahoy het evenement Glory 49 - Rotterdam gehouden. Bij dat evenement in december stond onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik op het programma, waarbij Verhoeven zijn wereldtitel met succes verdedigde.

Ook in 2018 drie gala's in Nederland

In het voorjaar van 2018 werd er weer een groot gala van Glory in Nederland gehouden. 'Glory 51 - Bad Blood' in Ahoy Rotterdam. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback. Hij vocht op dat gala tegen Hesdy Gerges. Oorspronkelijk won Badr Hari deze wedstrijd op punten. Later moest Bdar Hari die overwinning inleveren wegens een dopingaffaire. In september vond er een groot gala plaats in de Johan Cruijff Arena. Daarbij was de hoofdwedstrijd Rico Verhoeven-Guti Inocente. Verhoeven won die wedstrijd. In december 2019 werd er in Ahoy Rotterdam een toernooi voor zwaargewichten georganiseerd (waarbij overigens Rico Verhoeven en Badr Hari ontbraken, maar de meeste overige toppers van Glory waren aanwezig). Jamal Ben Saddik won dat toernooi op indrukwekkende wijze.

Twee Nederlandse gala's in 2019

In 2019 vonden er twee evenementen van deze kickboksorganisatie plaats in Nederland. Het eerste was een relatief klein gala in mei in Utrecht. Het tweede was het grootste gala dat deze kickboksbond ooit heeft georganiseerd: Glory Collission 2 in het GelreDome, met als hoofdwedstrijd de rematch tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Tijdens die wedstrijd maakte Hari veel indruk, maar uiteindelijk moest hij geblesseerd opgeven, waarna de zege dus toch naar Rico Verhoeven ging.

Programma Glory 76 op 7 november 2020?

Hoofdwedstrijd: 'Badr vs Benny'

Op 7 november 2020 wordt er dus wederom een groot evenement van Glory Kickboxing georganiseerd in Nederland. De locatie is nog niet bekend. De hoofdwedstrij is Badr Hari- Benjamin Adegbuyi. De Roemeen Benjamin 'Benny' Adegbuyi heeft Nigeriaanse roots. 'Benny' behoort al enige jaren tot de absolute top van het mondiale kickboksen.

Co-main event

Er staat ook een buitengewoon interessant co-main event op het programma: de voorlaatste wedstrijd op dit programma is de strijd in het weltergewicht tussen Cedric Doumbé (Frankrijk) en Murthel Groenhart (Suriname). Dit is een wereldtitelgevecht. Doumbé is in het bezit van de wereldtitel. Groenhart is ex-wereldkampioen. Groenhart heeft echter ook de 'interim titel'; die kreeg hij toen een eerder titelgevecht tegen Doumbé wegens een blessure van de Fransman niet door kon gaan. Groenhart vocht toen tegen een andere tegenstander en won die wedstrijd. Bij dat gevecht stond niet de 'echte wereldtitel' op het spel, maar wel de 'interim titel'.

De rest van het programma?

De rest van het programma van dit gala is ook nog niet bekend. Zodra er meer informatie bekend is over dit kickboksgala, dan wordt het hier gemeld.

Tickets: Glory 76 Badr Hari?

Vanwege de coronacrisis is dit een veel kleinschaliger evenement dan voorgaande gala's van Glory waarbij Badr Hari in actie kwam. Het is nog niet bekend of er tickets te koop komen voor dit gala.

Badr Hari

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren in Amsterdam. Badr Hari is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de beroemdste kickboksers ter wereld. In totaal heeft Badr Hari 121 officiële profpartijen gevochten, waarvan hij er 106 heeft gewonnen. Badr Hari komt als kickbokser uit voor Marokko. Badr Hari werd een wereldster als kickbokser bij de organisaties K-1 en It's Showtime. Door een lange reeks van privéproblemen, justitiële problemen, een dopingaffaire en fysieke problemen, verliep de carrière van Badr Hari een hele reeks jaren heel wat minder glorieus dan hij en z'n fans gehoopt hadden. In december 2019 toonde Badr Hari in zijn gevecht tegen Rico Verhoeven dat hij echter nog steeds tot de absolute wereldtop van het kickboksen behoort. Twee maal ging Verhoeven neer in dat gevecht. Badr leek op weg te zijn naar de zege. Maar uiteindelijk werd Badr Hari getroffen door een blessure en moest hij de wedstrijd staken, met als gevolg dat Rico Verhoeven zijn wereldtitel behield. Veel fans houden de hoop dat Badr Hari bij een nieuw gevecht tegen Rico Verhoeven (mogelijk in december 2020) eindelijk alsnog de wereldtitel van Glory kan winnen.

Live op tv: Glory 76 met Badr Hari (7 november 2020)

Live op tv in Nederland

Hoe laat begint de uitzending van Glory Ahoy Rotterdam? Op welke zender vindt dit plaats? De live-uitzendrechten van Glory Kickboxing zijn in Nederland sindse de zomer van 2020 niet meer in handen van Talpa. Waarschijnlijk zendt Ziggo Sport Totaal het uit. Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending begint, wordt die info hier gemeld.

Live op tv in andere landen: Glory Kickboxing

In België zijn de uitzendrechten van het hoofdprogramma van deze kickboksgala's in handen van de zender SFR Sport 5. Andere internationale omroepen die Glory live op tv uitzenden zijn onder meer Fight Channel, Fight Sports, DigiSport, Free Sports (Ierland), TV8 (Turkije), StarTimes, Sky Sport New Zealand, Titan, MySports, DAZN (Japan) en FOX Sports Latin America.

Livestream Glory 76 met Badr Hari

Livestream Nederland (Glory World Series)

Het hoofdprogramma van Glory Rotterdam, inclusief de wedstrijd Badr Hari- Benjamin Adegbuyi, is in Nederland op 7 november ook op het internet live te zien via een livestream. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone naar het kickboksevenement kijken. Deze livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending. Waarschijnlijk wordt de livestream verzorgd door Ziggo Sport Totaal.

Livestream Glory Inplayer

Online bestaat er ook een 'Glory Inplayer', waarop een livestream van het evenement wordt aangeboden. Dit is echter een stream-dienst die eigenlijk bedoeld is voor landen waar geen omroep de rechten heeft om het gala live uit te zenden (tv of livestream). De Glory Inplayer is niet gratis; men dient een abonnement te hebben om bij hen naar een livestream te kijken. Wie buiten Nederland is en niet de beschikking heeft over een Nederlandse livestream, kan via deze stream live het hoofdprogramma van dit gala in bekijken, inclusief het gevecht van Badr Hari.

Optie: livestream via Ziggo Go

Voor klanten van Ziggo bestaat er nog een andere optie, waarmee men binnen de EU online via een livestream naar het evenement kan kijken, inclusief de wedstrijd van Badr Hari. Ziggo heeft namelijk de 'Ziggo Go App', waarmee men live online (per livestream) naar tv kan kijken. Hiermee kan men dus ook op de avond van 7 nvoember per livestream naar Veronica kijken en zo dus alsnog (binnen de EU) het gala van Glory via een stream zien.

PreLims: gratis livestream (eerste deel van het voorprogramma)

Glory heeft overigens ook een eigen plek met enkele gratis livestreams: hun YouTube-Channel. Daarop kan men doorgaans echter slechts een zeer beperkt aantal partijen van de 'Prelims' gratis per livestream bekijken (en dus niet het hoofdprogramma). De PreLims zijn het eerste deel van het voorprogramma. Dit programma begint in de namiddag, omstreeks 17u30 (nog voorafgaand aan de Superfight Series). Deze wedstrijden zijn overigens ook live op tv te zien bij de Franse zender Pluto Tv.

Livestream UFC Tv: Superfight Series

De Superfight Series (het tweede deel van het voorprogramma) is wereldwijd te zien op een livestream van UFC Tv. De livestream van UFC is te zien voor mensen met een 'Fight Pass' (een betaald UFC Tv-abonnement), maar het is ook mogelijk om de stream via 'pay per view' te bekijken. De livestream van dit deel van het voorprogramma bij UFC Tv begint op zaterdag 7 november om circa 19u00 (CET).

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Rico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven bij Glory KickboxingRico Verhoeven is één van de grote sterren van Glory Kickboxing. Hij staat sinds 2012 onder contract bij deze organisati…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…
Glory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastGlory 77 op 3 oktober 2020 in Katwijk - afgelastOp zaterdag 3 oktober zou er een kickboksgala gehouden worden door Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende organisati…
Glory in Katwijk op 2 oktober - afgelastGlory in Katwijk op 2 oktober - afgelastGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Zij waren van plan om op vrijdag 2 oktob…

WFL: Boxing Influencers 2020WFL: Boxing Influencers 2020Op zaterdag 28 maart 2020 zou het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' plaatsvinden. Vanwege het coronaviru…
Kickboksen: One ChampionshipKickboksen: One ChampionshipDe vechtsportorganisatie One Championship bestaat sinds 2011. Oorspronkelijk focuste deze organisatie zich vooral op MMA…
Bronnen en referenties
  • http://www.fightstadium.com/glory-45-amsterdam-on-historical-dutch-kickboxing-ground/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cor_Hemmers
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Nieky_Holzken
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sporthallen_Zuid
  • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/glory-met-holzken-en-paar-titelgevechten-september-naar-amsterdam/

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!