InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestream
nieuws uitgelicht

Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestream

Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestream In 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd is in handen van de bond Glory Kickboxing. Badr 'Bad Boy' Hari en Jamal 'Goliath' Ben Saddik behoren tot de grootste namen uit de kickbokswereld. Het duel 'Badr vs Jamal' is live op tv en online via een livestream te bekijken.

Van K-1 naar Glory Kickboxing

Badr Hari was jarenlang één van de beroemdste vechters van de bond K-1. Deze Japanse organisatie was vanaf midden jaren negentig tot circa 2010 de toonaangevende organisatie binnen de wereld van het kickboksen. Bij de grote evenementen van K-1, zoals de World Grand Prix, zaten meer dan 60.000 toeschouwers in de stadions naar de kickbokswedstrijden te kijken.

De naam K-1

Wat is de herkomst van de naam K-1? Oorspronkelijk gebruikte men bij de evenementen van deze vechtsportbond een reglement dat een mengvorm was van regels uit de kungfu, karate en het kickboksen. Naar deze drie sporten die met een K beginnen, verwijst daarom oorspronkelijk de letter K in de naam K-1. Op den duur ontwikkelden de regels van de K-1 zich overigens veel meer richting het kickboksen dan richting kungfu of karate. Voor veel vechtsportliefhebbers is de letter K in de naam K-1 daarom eigenlijk alleen maar een afkorting van kickboksen.

Het cijfer één in de naam K-1 is een verwijzing naar het cijfer 1 in de naam Formule 1: zoals de Formule 1 de elite van de autosport is, zo wilde K-1 de elite van de vechtsport zijn. Jarenlang lukte dit, maar rond 2010, toen de gehele wereld in een financiële crisis zat, kreeg ook de K-1 het financieel erg moeilijk.

Neergang K-1

De merknaam K-1 is na het jaar 2010 wel blijven bestaan, met nieuwe eigenaren. De evenementen die sindsdien onder die merknaam zijn georganiseerd, hebben overduidelijk niet meer de grote populariteit en evenmin de grote sportieve prestige die de evenementen van K-1 voor het jaar 2010 hadden. K-1 is qua prestige en succes duidelijk ingehaald door andere kickboksbonden. De succesvolste nieuwe organisatie binnen de kickbokswereld is Glory Kickboxing. Deze bond werd in 2012 opgericht.

Biografie: Badr Hari

Badr Hari werd geboren in Amsterdam op 8 december 1984. Zijn ouders komen uit Marokko. Badr Hari heeft de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit. In zijn jonge jaren was hij officieel een Nederlandse kickbokser. In 2005 koos hij er echter voor om voortaan officieel voor Marokko uit te komen.

Badr Hari bij K-1

In de gloriejaren van K-1 werd Badr Hari lange tijd beschouwd als de Rising Star, de grote nieuwe belofte van het kickboksen. Hij behaalde bij K-1 de wereldtitel in de gewichtsklasse Heavyweight (onder de 100 kilo). Hij slaagde er echter nooit in om het grootste toernooi van de K-1, de World Grand Prix, te winnen. Wel stond hij twee keer in de finale: in 2009 tegen Semmy Schilt en in 2008 tegen Remy Bonjasky.

Einde aan de glorietijd?

Toen er na 2010 een einde kwam aan de glorieperiode van K-1, begon er ook een moeizame periode voor Badr Hari. Hij had toen enige tijd het idee om z'n kickbokscarrière te beëindigen en zich op het 'gewone' boksen te richten. Hoewel hiervoor diverse plannen werden gemaakt, ging dit uiteindelijk niet door. Daarnaast kreeg hij in de daaropvolgende jaren diverse privéproblemen, maar vooral grote juridische problemen. Jarenlang stond zijn leven vooral in het teken van de rechtszaken rondom zijn mishandeling van Koen Everink. Uiteindelijk werd hij hiervoor veroordeeld. In 2017 zat hij zijn celstraf uit.

Badr Hari Facts

Bijnamen van Badr Hari zijn onder meer Bad Boy, The Golden Boy, the Devil Prince of Morocco en The Cobra. Hij heeft in zijn profcarrière 120 kickbokswedstrijden gevochten en daarvan won hij er 106. De lengte van Badr Hari is 198 centimeter. Zijn laatste officiële wedstrijd was zijn ontmoeting met Rico Verhoeven tijdens het gala 'Glory Collision', dat in december 2016 plaatsvond in Oberhausen. Badr Hari moest tijdens deze wedstrijd opgeven wegens een blessure.

Contract bij Glory Kickboxing

Eind 2017 sloot het management van Badr Hari een nieuw contract met Glory Kickboxing voor een reeks gevechten. De eerste wedstrijd die op zijn programma staat is de match Badr Hari - Hesdy Gerges. Dat gevecht vindt in maart 2018 plaats tijdens het kickboksgala Glory 51 - Ahoy Rotterdam. Ook is er bepaald dat er nog een 'rematch Badr vs Rico' komt. Dat tweede gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven vindt op z'n vroegst pas in 2019 plaats.

Biografie: Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik werd geboren op 3 oktober 1990 in Antwerpen. Zijn bijnamen zijn 'The Goliath' en de 'Beer van Borgerhout'. Hij heeft de Belgische en de Marokkaanse nationaliteit. Net als Badr Hari komt hij als kickbokser uit voor Marokko. In z'n jonge jaren was hij een groot kickbokstalent. Saddik heeft veel ellende gehad op medisch gebied. Diverse malen is er bij hem kanker geconstateerd. Ondanks alle tegenslagen is hij toch uitgegroeid tot één van de beste zwaargewicht kickboksers bij Glory.

In december 2017 mocht hij het daarom opnemen tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. Jamal Ben Saddik begon buitengewoon sterk aan dit wereldtitelgevecht. In de eerste ronde bracht hij Verhoeven aan het wankelen. Uiteindelijk herpakte de wereldkampioen zich en won Rico Verhoeven alsnog de wedstrijd via een TKO (Technische Knock-Out). Hoewel Jamal Ben Saddik dus verloor, heeft hij toch veel indruk gemaakt in dit titelgevecht.

Badr vs Jamal?

In december 2017 werd bekend dat zowel Glory Kickboxing als het management van Badr Hari ook interesse hebben om een gevecht te organiseren tussen Badr en de Belgische Rising Star van Glory: Jamal Ben Saddik. In een interview met het programma Peptalk heeft Ben Saddik aangegeven dat men hierover contact heeft gehad met hem en dat de interesse wederzijds is.

Datum? Locatie?

Jamal Ben Saddik hoopt dat deze wedstrijd nog in het jaar 2018 plaats kan vinden op een gala van Glory. In de zomer van 2018 zijn er meerdere malen geruchten geweest over dit gevecht. Zou het plaatsvinden in september in de Arena? Neen, zo bleek toen het programma van dat gala werd gepresenteerd. Vindt het dan plaats in december 2018, als onderdeel van het eindejaarsgala van Glory? Of vindt het pas plaats in 2019? Zodra er meer bekend is over het gala waarop dit gevecht plaatsvindt (datum, programma, tickets, enzovoort), dan wordt hier meer info gemeld.

Live op tv? Livestream?

Indien de wedstrijd 'Badr-Jamal' doorgaat, dan wordt hij in Nederland live op tv uitgezonden door Veronica. Ook is 'Badr Hari vs Jamal Ben Saddik' dan via een livestream te zien bij Veronica. Mogelijk zal deze wedstrijd in andere landen dan te zien zijn via een livestream van UFC Tv. Zodra hier meer over bekend is, wordt hier meer info gemeld.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2019: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Glory 2019: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestreamGlory 2019: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestreamIn 2019 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari waarschijnlijk tegenover elkaar in de ring voor een tweede w…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory 62 in Ahoy Rotterdam, live tv en livestreamGlory 62 in Ahoy Rotterdam, live tv en livestreamOp zaterdag 8 december 2018 wordt het 62e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende o…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Bronnen en referenties
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-vecht-remy-bonjasky-glory/
  • https://www.youtube.com/watch?v=AyaP2Nq8poI
  • https://twitter.com/TjinMMA/status/887668626807033858
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky

Reageer op het artikel "Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-12-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!