nieuws uitgelicht

Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestream

Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestream In 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd is in handen van de bond Glory Kickboxing. Badr 'Bad Boy' Hari en Jamal 'Goliath' Ben Saddik behoren tot de grootste namen uit de kickbokswereld. Het duel 'Badr vs Jamal' is live op tv en online via een livestream te bekijken.

Van K-1 naar Glory Kickboxing

Badr Hari was jarenlang één van de beroemdste vechters van de bond K-1. Deze Japanse organisatie was vanaf midden jaren negentig tot circa 2010 de toonaangevende organisatie binnen de wereld van het kickboksen. Bij de grote evenementen van K-1, zoals de World Grand Prix, zaten meer dan 60.000 toeschouwers in de stadions naar de kickbokswedstrijden te kijken.

De naam K-1

Wat is de herkomst van de naam K-1? Oorspronkelijk gebruikte men bij de evenementen van deze vechtsportbond een reglement dat een mengvorm was van regels uit de kungfu, karate en het kickboksen. Naar deze drie sporten die met een K beginnen, verwijst daarom oorspronkelijk de letter K in de naam K-1. Op den duur ontwikkelden de regels van de K-1 zich overigens veel meer richting het kickboksen dan richting kungfu of karate. Voor veel vechtsportliefhebbers is de letter K in de naam K-1 daarom eigenlijk alleen maar een afkorting van kickboksen.

Het cijfer één in de naam K-1 is een verwijzing naar het cijfer 1 in de naam Formule 1: zoals de Formule 1 de elite van de autosport is, zo wilde K-1 de elite van de vechtsport zijn. Jarenlang lukte dit, maar rond 2010, toen de gehele wereld in een financiële crisis zat, kreeg ook de K-1 het financieel erg moeilijk.

Neergang K-1

De merknaam K-1 is na het jaar 2010 wel blijven bestaan, met nieuwe eigenaren. De evenementen die sindsdien onder die merknaam zijn georganiseerd, hebben overduidelijk niet meer de grote populariteit en evenmin de grote sportieve prestige die de evenementen van K-1 voor het jaar 2010 hadden. K-1 is qua prestige en succes duidelijk ingehaald door andere kickboksbonden. De succesvolste nieuwe organisatie binnen de kickbokswereld is Glory Kickboxing. Deze bond werd in 2012 opgericht.

Biografie: Badr Hari

Badr Hari werd geboren in Amsterdam op 8 december 1984. Zijn ouders komen uit Marokko. Badr Hari heeft de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit. In zijn jonge jaren was hij officieel een Nederlandse kickbokser. In 2005 koos hij er echter voor om voortaan officieel voor Marokko uit te komen.

Badr Hari bij K-1

In de gloriejaren van K-1 werd Badr Hari lange tijd beschouwd als de Rising Star, de grote nieuwe belofte van het kickboksen. Hij behaalde bij K-1 de wereldtitel in de gewichtsklasse Heavyweight (onder de 100 kilo). Hij slaagde er echter nooit in om het grootste toernooi van de K-1, de World Grand Prix, te winnen. Wel stond hij twee keer in de finale: in 2009 tegen Semmy Schilt en in 2008 tegen Remy Bonjasky.

Einde aan de glorietijd?

Toen er na 2010 een einde kwam aan de glorieperiode van K-1, begon er ook een moeizame periode voor Badr Hari. Hij had toen enige tijd het idee om z'n kickbokscarrière te beëindigen en zich op het 'gewone' boksen te richten. Hoewel hiervoor diverse plannen werden gemaakt, ging dit uiteindelijk niet door. Daarnaast kreeg hij in de daaropvolgende jaren diverse privéproblemen, maar vooral grote juridische problemen. Jarenlang stond zijn leven vooral in het teken van de rechtszaken rondom zijn mishandeling van Koen Everink. Uiteindelijk werd hij hiervoor veroordeeld. In 2017 zat hij zijn celstraf uit.

Badr Hari Facts

Bijnamen van Badr Hari zijn onder meer Bad Boy, The Golden Boy, the Devil Prince of Morocco en The Cobra. Hij heeft in zijn profcarrière 120 kickbokswedstrijden gevochten en daarvan won hij er 106. De lengte van Badr Hari is 198 centimeter. Zijn laatste officiële wedstrijd was zijn ontmoeting met Rico Verhoeven tijdens het gala 'Glory Collision', dat in december 2016 plaatsvond in Oberhausen. Badr Hari moest tijdens deze wedstrijd opgeven wegens een blessure.

Contract bij Glory Kickboxing

Eind 2017 sloot het management van Badr Hari een nieuw contract met Glory Kickboxing voor een reeks gevechten. De eerste wedstrijd die op zijn programma staat is de match Badr Hari - Hesdy Gerges. Dat gevecht vindt in maart 2018 plaats tijdens het kickboksgala Glory 51 - Ahoy Rotterdam. Ook is er bepaald dat er nog een 'rematch Badr vs Rico' komt. Dat tweede gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven vindt op z'n vroegst pas in 2019 plaats.

Biografie: Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik werd geboren op 3 oktober 1990 in Antwerpen. Zijn bijnamen zijn 'The Goliath' en de 'Beer van Borgerhout'. Hij heeft de Belgische en de Marokkaanse nationaliteit. Net als Badr Hari komt hij als kickbokser uit voor Marokko. In z'n jonge jaren was hij een groot kickbokstalent. Saddik heeft veel ellende gehad op medisch gebied. Diverse malen is er bij hem kanker geconstateerd. Ondanks alle tegenslagen is hij toch uitgegroeid tot één van de beste zwaargewicht kickboksers bij Glory.

In december 2017 mocht hij het daarom opnemen tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. Jamal Ben Saddik begon buitengewoon sterk aan dit wereldtitelgevecht. In de eerste ronde bracht hij Verhoeven aan het wankelen. Uiteindelijk herpakte de wereldkampioen zich en won Rico Verhoeven alsnog de wedstrijd via een TKO (Technische Knock-Out). Hoewel Jamal Ben Saddik dus verloor, heeft hij toch veel indruk gemaakt in dit titelgevecht.

Badr vs Jamal?

In december 2017 werd bekend dat zowel Glory Kickboxing als het management van Badr Hari ook interesse hebben om een gevecht te organiseren tussen Badr en de Belgische Rising Star van Glory: Jamal Ben Saddik. In een interview met het programma Peptalk heeft Ben Saddik aangegeven dat men hierover contact heeft gehad met hem en dat de interesse wederzijds is.

Datum? Locatie?

Jamal Ben Saddik hoopte dat deze wedstrijd nog in het jaar 2018 plaats kon vinden op een gala van Glory. Dat gebeurde echter niet. Vervolgens waren er enige tijd geruchten dat de wedstrijd mogelijk in maart 2019 plaats zou vinden. Dit was echter eveneens niet het geval. Eén van de oorzaken waarom deze wedstrijd toen niet werd georganiseerd, bleek later de dopingaffaire van Badr Hari te zijn. (Die affaire werd lange tijd stil gehouden door Glory. Uiteindelijk werd Hari voor dopinggebruik geschorst tot december 2019.) Waarschijnlijk vindt het gevecht tussen Hari en Ben Saddik plaats in 2020.

Zodra er meer bekend is over het gala waarop alsnog het gevecht tussen Badr Hari en Jamal Ben Saddik plaatsvindt (datum, programma, tickets, enzovoort), dan wordt hier meer info gemeld.

Live op tv? Livestream?

Indien de wedstrijd 'Badr-Jamal' doorgaat, dan wordt hij in Nederland live op tv uitgezonden door Veronica. Ook is 'Badr Hari vs Jamal Ben Saddik' dan via een livestream te zien bij Veronica. Die livestream van Veronica is dan geheel gratis voor kijkers in Nederland. Deze stream is dan echter wel 'geo-restricted'. Zodra hier meer bekend is over de live tv-uitzendingen en livestream van deze wedstrijd, dan wordt hier meer info gemeld.
© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik live tv en livestream (2020)In 2020 organiseert Glory Kickboxing mogelijk een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 7 november neemt Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring op tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het titan…
Kickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, live tv en livestreamKickboksen: Glory 76 - Badr vs Benny, live tv en livestreamOp zaterdag 7 november 2020 wordt het vechtsportgala Glory 76 georganiseerd. Dit is het eerste evenement van Glory Kickb…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem)Glory Kickboxing organiseerde op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala. Dit evenement vond plaats in het Ge…

WFL: Boxing Influencers 2020WFL: Boxing Influencers 2020Op zaterdag 28 maart 2020 zou het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' plaatsvinden. Vanwege het coronaviru…
Kickboksen: One ChampionshipKickboksen: One ChampionshipDe vechtsportorganisatie One Championship bestaat sinds 2011. Oorspronkelijk focuste deze organisatie zich vooral op MMA…
Bronnen en referenties
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/badr-hari-vecht-remy-bonjasky-glory/
  • https://www.youtube.com/watch?v=AyaP2Nq8poI
  • https://twitter.com/TjinMMA/status/887668626807033858
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky

Reageer op het artikel "Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.
Schrijf mee!