InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > WFL: Boxing Influencers 2019, live op tv en livestream

WFL: Boxing Influencers 2019, live op tv en livestream

WFL: Boxing Influencers 2019, live op tv en livestream Op zaterdag 26 oktober 2019 wordt het evenement 'Boxing Influencers' georganiseerd. Dit is een groot vechtsportgala van de WFL (World Fighting League). Het evenement vindt plaats in het Topsportcentrum Almere. Dit vechtsportgala is live op tv te volgen. Ook is het mogelijk om het te bekijken via een livestream. Op het programma van WFL Boxing Influencers staan bokswedstrijden van diverse BN'ers (bekende Nederlanders). Daaronder is een wedstrijd tussen twee reality-sterren die bekend zijn geworden via het tv-programma 'Temptation Island': Sidney vs Jaimy. Ook staat op het programma een gevecht tussen Youtuber Laura Ponticorvo en Lena uit het tv-programma 'Ex on the Beach'. Een andere bekende Nederlander die in actie komt op dit vechtsportgala is Harrie Snijders uit 'Ex on the Beach'. Hij vecht in de boksring tegen Danicio uit 'Temptation Island'. De hoofdwedstrijd van dit evenement is Dave Roelvink tegen René Watzema.

WFL: World Fighting League

De World Fighting League (WFL) is een bedrijf dat grote vechtsportevenementen organiseert. Men richt zich met name op kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts). Tot de grote namen die op evenementen van de WFL hebben gevochten, behoren onder meer Peter Aerts, Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Die laatstgenoemde vechter is overigens de oprichter van de WFL.

Oprichter: Melvin Manhoef

Op 11 mei 1976 werd Melvin Manhoef geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In zijn profkickbokscarrière heeft hij in totaal 50 wedstrijden gevochten en daarvan heeft hij er 38 gewonnen. Een hoogtepunt in zijn loopbaan als kickbokser was het behalen van de wereldtitel in 2009 bij de organisatie It's Showtime. Hij pakte die titel in de gewichtsklasse '85MAX'.

Melvin Manhoef heeft ook grote successen geboekt in de Mixed Martial Arts (MMA). In deze vechtsport vocht hij 50 wedstrijden en hij pakte 30 keer de zege, waarvan 28 keer via een knock-out. In september 2005 pakte hij de wereldtitel bij de MMA-bond 'Cage Rage' in de gewichtsklasse Light Heavyweight.

Manhoef bij Bellator

In 2016 pakte Manhoef bijna de wereldtitel bij de zeer prestigieuze MMA-bond Bellator. In een titelgevecht was hij volgens veel toeschouwers en journalisten duidelijk sterker dan de titelverdediger, Rafael Carvalho, maar toch werd Manhoef door de jury niet tot winnaar uitgeroepen. In 2017 kreeg Manhoef een herkansing. Dit tweede wereldtitelgevecht tussen Carvalho en Manhoef werd via een knock-out gewonnen door Carvalho.

Afscheidswedstrijd Manhoef-Bonjasky

In de nadagen van zijn vechtsportcarrière was Melvin Manhoef reeds druk bezig met allerlei andere projecten. Zo was hij de oprichter van de organisatie WFL (World Fighting League). Ook maakte hij faam als acteur in de serie Vechtershart. Om op een mooie manier afscheid te nemen van het kickboksen, besloot hij om nog één grote afscheidspartij te vechten, op een gala van zijn eigen WFL. Deze wedstrijd vond plaats bij het evenement 'Final 16', in oktober 2017. Zijn tegenstander was Remy Bonjasky. Manhoef won zijn afscheidswedstrijd op punten. Dit evenement was live op tv te zien bij Spike en werd online uitgezonden via een internationale livestream van WFL. (Dit was zijn afscheid van het kickboksen, maar daarna is hij nog wel diverse keren in actie geweest als MMA-vechter.)

Influencers gingen boksen bij de WFL

In 2018 organiseerde World Fighting League het grote kickboksgala 'The Final 8'. In het bijprogramma van dat gala werden ook diverse andere wedstrijden gehouden, waaronder een bokswedstrijd tussen twee influencers: Nesim Najih en Anouar Vines. (Ze waren hierbij geïnspireerd door het gevecht tussen twee internationaal befaamde YouTubers: KSI en Logan Paul.)

De wedstrijd tussen de twee Nederlandse influencers zorgde op het evenement van de WFL voor extreem veel publiciteit in Nederland, vandaar dat de World Fighting League besloot om hiermee door te gaan. Op 15 februari 2019 in Almere organiseerden ze daarom de eerste editie van het gala Boxing Influencers, waarbij dus het hoofdprogramma bestond uit een reeks wedstrijden van BN'ers. Tot de deelnemers van die eerste editie behoorden rapper Keizer, vlogger Ismail Ilgun, de realitysterren Alex Maasen Niels van der Zanden, YouTuber Hanwe, radio DJ Ouassima, cabaretier Steven Brunswijk en model Zwanetta.

Deelnemers bij het gala in oktober 2019?

In oktober 2019 wordt de tweede editie van Boxing Influencers georganiseerd. Wie zijn de deelnemers aan het evenement Boxing Influencers van de World Fighting League op zaterdag 26 oktober 2019 in het Topsportcentrum te Almere? Op het programma staat onder meer de wedstrijd tussen Sidney Bout en Jaimy Dorenbosch. Dit zijn twee personen die bekend werden door Temptation Island. Een andere deelnemer aan het evenement is Harrie Snijders uit het tv-programma 'Ex on the Beach'. Hij neemt het op tegen Danicio uit Temptation Island. De Youtuber Laura Ponticorvo gaat eveneens de boksring in voor een gevecht bij dit gala. Zij neem het op tegen Lena uit 'Ex on the Beach'.

Hoofdwedstrijd: Dave Roelvink vs René Watzema

Aan dit evenement doet ook Dave Roelvink mee. Hij neemt het op tegen René Watzema, die bekend is als de spreekbuis van het merk RUMAG. Het gevecht tussen Roelvink en Watzema is de hoofdwedstrijd van dit evenement. Dave Roelvink wordt in de aanloop naar dit gevecht getraind door Mike Passenier. René Watzema wordt in de aanloop naar deze wedstrijd getraind door Melvin Manhoef.

Harrie: van het kamp naar de ring

In de aanloop naar het evenement Boxing Influencers wordt er ook een reality soap-serie gemaakt over de voorbereiding van Harrie Snijders op dit evenement. Dit programma heet 'Harrie: van het kamp naar de ring'. Het is vanaf maandag 23 september 2019 wekelijks om 21u30 te zien op de zender Spike Tv. Op de avond van de live-uitzending van Boxing Influencers (26 oktober 2019) wordt er een marathon uitgezonden van uitzendingen van deze real-life soap. Deze reeks uitzendingen van 'Harrie: van het kamp naar de ring' begint op die zaterdagavond om 18u30 en duurt tot 21u00 (en meteen daarna begint dus de live-uitzending van dit gala).

Programma Boxing Influencers

De zaal van het Topsportcentrum Almere gaat op zaterdag 26 oktober open om 15u00. Het voorprogramma begint om 16u00. Het hoofdprogramma (de bokspartijen van de influencers) vinden pas 's avonds plaats.

Tickets Boxing Influencers

Waar kan men tickets kopen voor dit vechtsportgala? De toegangskaarten voor het evenement Boxing Influencers zijn onder meer te koop via Ticketmaster. De tickets voor dit gala kosten voor de 'early birds' 29,95 euro. De verkoop van de tickets verloopt via Ticketmaster.

Live op tv

De organisatie WFL heeft sterke banden met de tv-zender Spike Tv. Deze zender besteedde ook uitgebreid live aandacht aan het evenement 'WFL Final 8' en de Influencer Battle tussen Nesim Najih en Anouar Vines. Velen hadden verwacht dat op deze zender ook live het evenement Boxing Influencers zou worden uitgezonden. Oorspronkelijk lijk het erop dat men dit niet ging doen. Uiteindelijk heeft men toch besloten om dit gala live op tv uit te zenden. De live tv-uitzending begint op 26 oktober om 21u00 op Spike Tv.

Livestream Boxing Influencers?

Livestream via tv-app (bijvoorbeeld Ziggo Go of iTV)

Kan men het vechtsportgala van Boxing Influencers online via een livestream bekijken? Er is niet een livestream die bij dit evenement geproduceerd wordt door de WFL of Spike Tv. Toch is het wel mogelijk om dit evenement via een legale livestream online te bekijken op een smartphone of computer, met behulp van een tv-app van een tv-provider. Klanten van Ziggo kunnen de live tv-uitzending van Spike bijvoorbeeld bekijken via een livestream op de Ziggo Go App. Klanten van KPN kunnen het evenement bekijken via een livestream op de iTV-app.

Livestream WFL? Neen

Diverse voorgaande evenementen van de bond World Fighting League (WFL) waren live te volgen via een livestream op de website van deze organisatie. Bij het gala van 15 februari was er bij het hoofdprogramma oorspronkelijk niet een officiële livestream aangekondigd. Uiteindelijk heeft men toch besloten om dit gala wel via een livestream uit te zenden. Dit is pas relatief laat bekend geworden. Het was een gratis livestream. Helaas wordt het gala Boxing Influencers in oktober 2019 niet via een officiële livestream uitgezonden. Zoals hierboven gemeld, kunnen abonnees van onder meer Ziggo en KPN het gala Boxing Influencers op 26 oktober 2019 echter alsnog geheel legaal via een livestream bekijken.

Live vechtsport in oktober 2019?

In de maand oktober kan men onlinenaar een paar andere interessante vechtsportvenementen kijken. Op 12 oktober wordt bijvoorbeeld het gala Glory Düsseldorf (kickboksen) via een gratis livestream uitgezonden door Veronica. Op die avond van 12 oktober kan men ook live op tv kijken naar het vechtsportgala MMA Bellator Milaan. Met een tv-app zoals de Go App of de iTV-app, kan men dat gala ook via een livestream bekijken.

Op de avond van 26 oktober wordt het gala Enfusion Wuppertal live op tv en via een livestream uitgezonden. Dat gala kan men bekijken via de officiële livestream voor abonnees van Enfusion Tv. Er is echter daarbij ook de mogelijkheid om via een legaal alternatief dit evenement per livestream te bekijken. Het evenement wordt namelijk ook live op tv uitgezonden door Viceland. Die tv-zender biedt zelf niet een livestream aan van het evenement. Het is echter mogelijk om die zender per livestream te bekijken via een tv-app zoals de Go App.

Op 26 oktober kan men op tv en via een gratis livestream kijken naar het kickboksgala 'Glory 70 - Lyon'. Op het programma van dat gala staat onder meer het wereldtitel gevecht in het weltergewicht tussen Doumbé en Groenhart. Hun livestream wordt geproduceerd door het mediaplatform van Talpa: Kijk. Later in het najaar van 2019 organiseert Glory ook nog twee gala's in Amerika en één in China, die allen eveneens via een gratis livestream bekeken kunnen worden.

WFL livestream bij overige evenementen

In 2017, toen het toernooi om de Final 16 op het programma stond (en daarnaast ook de afscheidswedstrijd van Manhoef en Bonjaksy), was er ook een livestream beschikbaar voor de internationale kijkers. Deze livestream was echter vooral bedoeld voor vechtsportliefhebbers van buiten Nederland, die dus niet de beschikking hebben over de zender Spike Nederland en toch graag dit gala live via een stream willen bekijken. Voor deze livestream van de WFL diende men te betalen: het was een PPV-stream (Pay Per View). Dat evenement in 2017 was natuurlijk qua programma ook interessant om via een betaalde livestream internationaal aan te bieden, mede omdat Bonjasky en Manhoef grote namen zijn in de internationale vechsport. In maart 2018 organiseerde WFL het 'Final 8-wildcard Tournament', waarbij kickboksers kans maakten op een wildcard voor de Final 8. Ook bij dat gala was een livestream beschikbaar. Dit was een geheel gratis livestream.

Stream Boxing Influencers februari 2019: livestream kijken en via stream terugkijken

Bij het gala 'Boxing Influencers' dat op vrijdag 15 februari 2019 wordt gehouden in Almere, had men oorspronkelijk echter niet zo'n livestream van de WFL gepland. De organisatoren gaven aan dat het evenement Boxing Influencers alleen live in de zaal te zien zou zijn. (Er was bij die editie van Boxing Influencers ook niet een live tv-uitzending gepland.) Uiteindelijk besloot men om die editie van Boxing Influencers toch via een gratis livestream uit te zenden. Die livestream was onder meer via YouTube te vinden. Achteraf kon men per stream ook de wedstrijden van de Boxing Influencers terugkijken op hun YouTube-channel.

Uitslagen Boxing Influencers 26 oktober 2019

Hoe verliepen de hoofdpartijen van dit vechtsportgala in het Topsportcentrum Almere? Wie waren de winnaars van deze gevechten? Laura Ponticorvo won van Lena. Danicio won van Harrie Snijders. Jaimy Dorenbosch won van Sidney. In de slotwedstrijd won Dave Roelvink van René Watzema.

Uitslagen voorgaande editie: Boxing Influencers in februari 2019

Wat waren de uitslagen van de prominentste partijen van het boksgala WFL Boxing Influencers in februari 2019? In de hoofdwedstrijd van de avond won Alex Maas van Niels van der Zanden. Zwanetta won haar wedstrijd van Ouisima. Kazvibes won via een knock-out van Steven Brunswijk. Hanwe versloeg in zijn gevecht Ismail.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat zijn influencers?Wat zijn influencers?Je hebt het woord waarschijnlijk al een keer voorbij zien komen: influencers. Dat dit een belangrijke groep mensen is, d…
MMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tvMMA: Bellator Milaan 2019 met Melvin Manhoef, live op tvOp zaterdag 12 oktober 2019 wordt het vechtsportgala 'Bellator 230 - Milaan' georganiseerd. Het hoofdgevecht op het prog…
NK schaatsen 2019 allround en sprint - live tv en livestreamNK schaatsen 2019 allround en sprint - live tv en livestreamOp zaterdag 26 januari en zondag 27 januari 2019 wordt het NK schaatsen gehouden. Bij dit evenement staan zowel de Neder…
New York Marathon 2019 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2019 - live op tv en livestreamOp zondag 3 november 2019 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 49e editie van de TCS New York City Maratho…
Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamVeldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamOp zaterdag 23 november 2019 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Deze veldrit vindt plaats in het Oost-Vlaamse Wa…
Bronnen en referenties
  • http://www.round1network.com/news/76943/melvin-manhoef-treft-remy-bonjasky-in-afscheidspartij.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=wXy697idvPc
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Melvin_Manhoef
  • https://www.facebook.com/SpikeTVNL/?hc_ref=ARSc3oOOM7fUea4FkNOVLNf7diwEtkf4fRZFHDDQuLFyR7NgSXAj3i53S5scYvroXeY&fref=nf

Reageer op het artikel "WFL: Boxing Influencers 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!