InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > WFL: Boxing Influencers 2019 met livestream

WFL: Boxing Influencers 2019 met livestream

WFL: Boxing Influencers 2019 met livestream Op vrijdag 15 februari 2019 wordt het evenement 'Boxing Influencers' georganiseerd. Dit is een groot vechtsportgala van de WFL (World Fighting League). Het evenement vindt plaats in het Topsportcentrum Almere. Op het programma van WFL Boxing Influencers staan bokswedstrijden van diverse BN'ers (bekende Nederlanders), waaronder rappers, vloggers, realitysterren, dj's en cabaretiers. Daarbij zijn onder meer Steven Brunswijk, Rapper Keizer en Vlogger Ismail Ilgun. De hoofdwedstrijd van dit evenement is het gevecht 'Alex vs Niels' (Niels van der Zanden tegen Alex Maas).

WFL: World Fighting League

De World Fighting League (WFL) is een bedrijf dat grote vechtsportevenementen organiseert. Men richt zich met name op kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts). Tot de grote namen die op evenementen van de WFL hebben gevochten, behoren onder meer Peter Aerts, Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Die laatstgenoemde vechter is overigens de oprichter van de WFL.

Oprichter: Melvin Manhoef

Op 11 mei 1976 werd Melvin Manhoef geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In zijn profkickbokscarrière heeft hij in totaal 50 wedstrijden gevochten en daarvan heeft hij er 38 gewonnen. Een hoogtepunt in zijn loopbaan als kickbokser was het behalen van de wereldtitel in 2009 bij de organisatie It's Showtime. Hij pakte die titel in de gewichtsklasse '85MAX'.

Melvin Manhoef heeft ook grote successen geboekt in de Mixed Martial Arts (MMA). In deze vechtsport vocht hij 50 wedstrijden en hij pakte 30 keer de zege, waarvan 28 keer via een knock-out. In september 2005 pakte hij de wereldtitel bij de MMA-bond 'Cage Rage' in de gewichtsklasse Light Heavyweight.

Manhoef bij Bellator

In 2016 pakte Manhoef bijna de wereldtitel bij de zeer prestigieuze MMA-bond Bellator. In een titelgevecht was hij volgens veel toeschouwers en journalisten duidelijk sterker dan de titelverdediger, Rafael Carvalho, maar toch werd Manhoef door de jury niet tot winnaar uitgeroepen. In 2017 kreeg Manhoef een herkansing. Dit tweede wereldtitelgevecht tussen Carvalho en Manhoef werd via een knock-out gewonnen door Carvalho.

Afscheidswedstrijd Manhoef-Bonjasky

In de nadagen van zijn vechtsportcarrière was Melvin Manhoef reeds druk bezig met allerlei andere projecten. Zo was hij de oprichter van de organisatie WFL (World Fighting League). Ook maakte hij faam als acteur in de serie Vechtershart. Om op een mooie manier afscheid te nemen van het kickboksen, besloot hij om nog één grote afscheidspartij te vechten, op een gala van zijn eigen WFL. Deze wedstrijd vond plaats bij het evenement 'Final 16', in oktober 2017. Zijn tegenstander was Remy Bonjasky. Manhoef won zijn afscheidswedstrijd op punten. Dit evenement was live op tv te zien bij Spike en werd online uitgezonden via een internationale livestrearm van WFL.

Influencers gaan boksen op 15 februari 2019 in Almere

In 2018 organiseerde WFL het grote kickboksgala 'The Final 8'. In het bijprogramma van dat gala werden ook diverse andere
wedstrijden gehouden, waaronder een bokswedstrijd tussen twee influencers: Nesim Najih en Anouar Vines. Juist die wedstrijd tussen de twee influencers zorgde voor extreem veel publiciteit, vandaar dat de WFL besloot om hiermee door te gaan.

Deelnemers

Wie zijn de deelnemers aan het evenement Boxing Influencers van de World Fighting League op vrijdag 15 maart 2019 in het Topsportcentrum te Almere? Hieronder vindt u een voorlopige deelnemerslijst.

Deelnemers Boxing Influencers (15 februari 2019)

 • Rapper Lexxus
 • Rapper Keizer
 • Vlogger Ismail Ilgun
 • Realityster Alex Maas
 • Realityster Niels van der Zanden
 • YouTuber Hanwe
 • Radio DJ Ouassima
 • Cabaretier Steven Brunswijk
 • Model en danseres Zwanetta
 • Rapper Joey Bravo
 • Fitness Influencer Kazvibes

Programma

De zaal van het Topsportcentrum Almere gaat op vrijdag 15 februari 2019 open om 17u00. Hoe laat begint het programma? Het evenement Boxing Influencers gaat van start om 18u00. Welke prominente gevechten staan er op het programma? Steven Brunswijk vecht tegen Kazvibest. Ismael Ilgun vecht tegen Hanwe. Joey Bravo vecht tegen Ezkimo. Ouassima gaat de ring in tegen Zwanetta. De grote wedstrijd waarmee het gala wordt afgesloten, de 'ultieme reality battle', is het gevecht 'Alex vs Niels'.

Tickets

De toegangskaarten voor het evenement Boxing Influencers zijn onder meer te koop via Ticketmaster en bij alle winkels van Primera. Voor de 'early birds' (tot en met 31 december 2018) kosten de tickets 29,95 euro. Daarna kosten tickets 35 euro.

Live op tv?

De organisatie WFL heeft sterke banden met de tv-zender Spike Tv. Deze zender besteedde ook uitgebreid live aandacht aan het evenement 'WFL Final 8' en de Influencer Battle tussen Nesim Najih en Anouar Vines. Velen hadden verwacht dat op deze zender ook live het evenement Boxing Influencers op vrijdag 15 februari 2019 zou worden uitgezonden. Helaas heeft men besloten om dit gala niet live op tv uit te zenden.

Livestream Boxing Influencers: ja, er is een livestream

Kan men het vechtsportgala van Boxing Influencers online via een livestream bekijken? Diverse voorgaande evenementen van de bond World Fighting League (WFL) waren live te volgen via een livestream op de website van deze organisatie. Bij het gala van 15 februari was er bij het hoofdprogramma oorspronkelijk niet een officiële livestream aangekondigd. Uiteindelijk heeft men toch besloten om dit gala wel via een livestream uit te zenden. Dit is pas relatief laat bekend geworden. Het is een gratis livestream.

WFL livestream bij overige evenementen

In 2017, toen het toernooi om de Final 16 op het programma stond (en daarnaast ook de afscheidswedstrijd van Manhoef en Bonjaksy), was er ook een livestream beschikbaar voor de internationale kijkers. Deze livestream was echter vooral bedoeld voor vechtsportliefhebbers van buiten Nederland, die dus niet de beschikking hebben over de zender Spike Nederland en toch graag dit gala live via een stream willen bekijken. Voor deze livestream van de WFL diende men te betalen: het was een PPV-stream (Pay Per View). Dat evenement in 2017 was natuurlijk qua programma ook interessant om via een betaalde livestream internationaal aan te bieden, mede omdat Bonjasky en Manhoef grote namen zijn in de internationale vechsport. In maart 2018 organiseerde WFL het 'Final 8-wildcard Tournament', waarbij kickboksers kans maakten op een wildcard voor de Final 8. Ook bij dat gala was een livestream beschikbaar. Dit was een geheel gratis livestream.

Stream Boxing Influencers: live kijken en terugkijken

Bij het gala 'Boxing Influencers' dat op vrijdag 15 februari 2019 wordt gehouden in Almere, had men oorspronkelijk echter niet zo'n livestream van de WFL gepland; de organisatoren gaven aan dat het evenement alleen live in de zaal te zien zou zijn. Uiteindelijk besloot men het toch via een gratis livestream uit te zenden. Die livestream is onder meer via YouTube te vinden. Achteraf kan men per stream ook de wedstrijden van de Boxing Influencers terugkijken op hun YouTube-channel.

Uitslagen Boxing Influencers?

Wat waren de uitslagen van de prominentste partijen van het boksgala WFL Boxing Influencers? In de hoofdwedstrijd van de avond won Alex Maas van Niels van der Zanden. Zwanetta won haar wedstrijd van Ouisima. Kazvibes won via een knock-out van Steven Brunswijk. Hanwe versloeg in zijn gevecht Ismail.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat zijn influencers?Wat zijn influencers?Je hebt het woord waarschijnlijk al een keer voorbij zien komen: influencers. Dat dit een belangrijke groep mensen is, d…
NK schaatsen 2019 allround en sprint - live tv en livestreamNK schaatsen 2019 allround en sprint - live tv en livestreamOp zaterdag 26 januari en zondag 27 januari 2019 wordt het NK schaatsen gehouden. Bij dit evenement staan zowel de Neder…
Schaatsen: WK sprint 2019, live op tv en livestreamSchaatsen: WK sprint 2019, live op tv en livestreamOp zaterdag 23 februari en zondag 24 februari 2019 wordt het WK sprint (schaatsen) gehouden. Dit wereldkampioenschap wor…
Ster van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamSter van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamOp zaterdag 23 februari 2019 wordt de 59 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is tr…
EK schaatsen 2019 - live op tv en livestreamEK schaatsen 2019 - live op tv en livestreamVan vrijdag 11 januari tot en met zondag 13 januari 2019 wordt het EK schaatsen gehouden. Dit EK vindt plaats in Colalbo…
Bronnen en referenties
 • http://www.round1network.com/news/76943/melvin-manhoef-treft-remy-bonjasky-in-afscheidspartij.html
 • https://www.youtube.com/watch?v=wXy697idvPc
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Melvin_Manhoef
 • https://www.facebook.com/SpikeTVNL/?hc_ref=ARSc3oOOM7fUea4FkNOVLNf7diwEtkf4fRZFHDDQuLFyR7NgSXAj3i53S5scYvroXeY&fref=nf

Reageer op het artikel "WFL: Boxing Influencers 2019 met livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 03-03-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!