WFL: Boxing Influencers 2020

WFL: Boxing Influencers 2020 Op zaterdag 28 maart 2020 zou het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' plaatsvinden. Vanwege het coronavirus gaat het evenement op die datum niet door. Boxing Influencers is een groot vechtsportgala van de WFL (World Fighting League). Het evenement vindt plaats in het Topsportcentrum Almere.Op het programma van WFL Boxing Influencers staan bokswedstrijden van diverse BN'ers (bekende Nederlanders). De hoofdwedstrijd van dit evenement is een titelgevecht tussen Dave Roelvink en Joey Bravo.

Evenement wordt verzet wegens coronavirus

Dit vechtsportgala wordt vanwege het coronavirus dus verzet naar een andere datum. Zodra de nieuwe datum van 'Boxing Influencers - The Gold Edition' bekend is, wordt die informatie hier geplaatst.

Coronacrisis

Het coronavirus heeft een enorme impact op onze maatschappij. De laatste ontwikkelingen rondom deze crisis kan men op tv of per livestream volgen via de NOS journaals. Maatregelen van de overheid ter bestrijding van deze crisis worden aangekondigd bij de persconferenties van de regering.

WFL: World Fighting League

De World Fighting League (WFL) is een bedrijf dat grote vechtsportevenementen organiseert. Men richt zich met name op kickboksen en MMA (Mixed Martial Arts). Tot de grote namen die op evenementen van de WFL hebben gevochten, behoren onder meer Peter Aerts, Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Die laatstgenoemde vechter is overigens de oprichter van de WFL.

Oprichter: Melvin Manhoef

Op 11 mei 1976 werd Melvin Manhoef geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In zijn profkickbokscarrière heeft hij in totaal 50 wedstrijden gevochten en daarvan heeft hij er 38 gewonnen. Een hoogtepunt in zijn loopbaan als kickbokser was het behalen van de wereldtitel in 2009 bij de organisatie It's Showtime. Hij pakte die titel in de gewichtsklasse '85MAX'.

Melvin Manhoef heeft ook grote successen geboekt in de Mixed Martial Arts (MMA). In deze vechtsport vocht hij 50 wedstrijden en hij pakte 30 keer de zege, waarvan 28 keer via een knock-out. In september 2005 pakte hij de wereldtitel bij de MMA-bond 'Cage Rage' in de gewichtsklasse Light Heavyweight.

Manhoef bij Bellator

In 2016 pakte Manhoef bijna de wereldtitel bij de zeer prestigieuze MMA-bond Bellator. In een titelgevecht was hij volgens veel toeschouwers en journalisten duidelijk sterker dan de titelverdediger, Rafael Carvalho, maar toch werd Manhoef door de jury niet tot winnaar uitgeroepen. In 2017 kreeg Manhoef een herkansing. Dit tweede wereldtitelgevecht tussen Carvalho en Manhoef werd via een knock-out gewonnen door Carvalho.

Afscheidswedstrijd Manhoef-Bonjasky

In de nadagen van zijn vechtsportcarrière was Melvin Manhoef reeds druk bezig met allerlei andere projecten. Zo was hij de oprichter van de organisatie WFL (World Fighting League). Ook maakte hij faam als acteur in de serie Vechtershart. Om op een mooie manier afscheid te nemen van het kickboksen, besloot hij om nog één grote afscheidspartij te vechten, op een gala van zijn eigen WFL. Deze wedstrijd vond plaats bij het evenement 'Final 16', in oktober 2017. Zijn tegenstander was Remy Bonjasky. Manhoef won zijn afscheidswedstrijd op punten. Dit evenement was live op tv te zien bij Spike en werd online uitgezonden via een internationale livestream van WFL. (Dit was zijn afscheid van het kickboksen, maar daarna is hij nog wel diverse keren in actie geweest als MMA-vechter.)

Influencers gingen boksen bij de WFL

In 2018 organiseerde World Fighting League het grote kickboksgala 'The Final 8'. In het bijprogramma van dat gala werden ook diverse andere wedstrijden gehouden, waaronder een bokswedstrijd tussen twee influencers: Nesim Najih en Anouar Vines. (Ze waren hierbij geïnspireerd door het gevecht tussen twee internationaal befaamde YouTubers: KSI en Logan Paul.)

De wedstrijd tussen de twee Nederlandse influencers zorgde op het evenement van de WFL voor extreem veel publiciteit in Nederland, vandaar dat de World Fighting League besloot om hiermee door te gaan. Op 15 februari 2019 in Almere organiseerden ze daarom de eerste editie van het gala Boxing Influencers, waarbij dus het hoofdprogramma bestond uit een reeks wedstrijden van BN'ers. Tot de deelnemers van die eerste editie behoorden rapper Keizer, vlogger Ismail Ilgun, de realitysterren Alex Maasen Niels van der Zanden, YouTuber Hanwe, radio DJ Ouassima, cabaretier Steven Brunswijk en model Zwanetta. Op 26 oktober 2019 organiseerde men de tweede editie. Tot de deelnemers daaraan behoorden Sidney Bout, Jaimy Dorenbosch, Harrie Snijders, Danicio, Lena, Laura Ponticorvo, Dave Roelvink en René Watzema.

Deelnemers The Gold Edition (het gala in maart 2020)?

In maart 2020 wordt de derde editie van Boxing Influencers georganiseerd. De naam van dit evenement is 'Boxing Influencers - The Gold Edition. Wie zijn de deelnemers aan het evenement Boxing Influencers van de World Fighting League op zaterdag 28 maart 2020 in het Topsportcentrum te Almere?

Hoofdwedstrijd: Dave Roelvink vs Joey Bravo

Het hoofdgevecht van dit gala gaat tussen Joey Bravo en Dave Roelvink. Joey Bravo is de artiestennaam van Karwan Talei uit Almere. Hij is bekend als YouTuber en hiphopper. Dave Roelvink is de zoon van Dries Roelvink. De wedstrijd tussen Dave Roelvink en Joey Bravo is het afsluitende gevecht van het gala op 28 maart Almere. Het is een titelgevecht: de winnaar van deze wedstrijd krijgt de WFL Boxing Influencers-titel.

Overige partijen: o.a. Donny Roelvink tegen DieTim

Wie zijn de overige deelnemers aan dit evenement? Er vindt op dit gala ook een gevecht plaats tussen Donny Roelvink (de broer van Dave) tegen 'DieTim' (Tim van Teunenbroek, die in het verleden bekend was als 'de Snapking'). Ook staat er op het programma een wedstrijd tussen twee personen die bekend werden via Temptation Island: Heikki vs Jietse. Eveneens vindt er een gevecht plaats tussen Vonneke Bonneke en Fabiola Volkers. De overige wedstrijden op het programma zijn 'Nesin vs Luca', 'Henny vs Sidney' en 'Mezdi vs Stenn'. Op maandag 24 februari was de 'stare down', waarbij de deelnemers tegenover elkaar stonden; dit was via een gratis livestream te volgen op YouTube.

Programma Boxing Influencers - The Gold Edition

De zaal van het Topsportcentrum Almere gaat op zaterdag 28 maart 2020 open om 14u00. Het voorprogramma begint om 15u00. Het hoofdprogramma (de bokspartijen van de influencers) vinden pas 's avonds plaats.

Tickets Boxing Influencers

Waar kan men tickets kopen voor dit vechtsportgala? De toegangskaarten voor het evenement Boxing Influencers zijn onder meer te koop via Ticketmaster. De tickets voor dit gala zijn te koop vanaf 34,95 (exclusief servicekosten). De verkoop van de tickets verloopt via Ticketmaster.

Live op tv?

De organisatie WFL heeft sterke banden met de tv-zender Spike Tv. Deze zender besteedde ook uitgebreid live aandacht aan het evenement 'WFL Final 8' en de Influencer Battle tussen Nesim Najih en Anouar Vines. Het evenement in oktober 2019 werd ook live op tv door hen uitgezonden. Het is echter nog niet voor 100 % definitief of zij ook het gala van maart 2020 live op tv uitzenden. Zodra dat bekend is, wordt die info hier geplaatst.

Livestream Boxing Influencers?

Kan men het vechtsportgala van Boxing Influencers online via een livestream bekijken? Er is waarschijnlijk niet een livestream die bij dit evenement geproduceerd wordt door de WFL of Spike Tv.

Livestream via tv-app (bijvoorbeeld Ziggo Go of iTV)

Indien Spike het op televisie uitzendt, is het wel mogelijk om dit evenement via een legale livestream online te bekijken op een smartphone of computer, met behulp van een tv-app van een tv-provider. Klanten van Ziggo kunnen een live tv-uitzending van Spike bijvoorbeeld bekijken via een livestream op de Ziggo Go App. Klanten van KPN kunnen tv kijken via een livestream op de iTV-app.

Livestream WFL? Neen

Diverse voorgaande evenementen van de bond World Fighting League (WFL) waren live te volgen via een livestream op de website van deze organisatie. Bij het gala van 15 februari was er bij het hoofdprogramma oorspronkelijk niet een officiële livestream aangekondigd. Uiteindelijk heeft men toch besloten om dit gala wel via een livestream uit te zenden. Dit is pas relatief laat bekend geworden. Het was een gratis livestream. Helaas werd het gala Boxing Influencers in oktober 2019 niet via een officiële livestream uitgezonden. Aabonnees van onder meer Ziggo en KPN konden het gala Boxing Influencers op 26 oktober 2019 echter alsnog geheel legaal via een livestream bekijken.

Live vechtsport in 2020?

Bij welke omroepen zijn de grote vechtsportgala's te zien in 2020? De evenementen van Glory Kickboxing zijn doorgaans live op tv en via een gratis livestream te zien bij Talpa. Ook de MMA-gala's van de UFC zijn live op tv en per livestream te zien bij Talpa. Hun tv-uitzendingen vinden plaats op onder meer Veronica of SBS9. Hun gratis livestream bevindt zich doorgaans op het mediaplatform Kijk. Ook biedt men op de site van Veronica vaak een link aan naar de gratis livestream.

Evenementen van Bellator MMA in Europa worden dikwijls op tv uitgezonden door Spike. Die zender biedt doorgaans niet een officiële livestream aan op haar site. Met een tv-app zoals de Go App of de iTV-app, kan men die evenementen alsnog via een legale livestream bekijken. Diverse grote boksevenementen (waaronder gevechten van Anthony Joshua) worden uitgezonden door RTL7. Zij bieden ook niet automatisch een livestream aan, maar ook die evenementen zijn dus wel online per stream te bekijken via een tv-app.

Gala's van Enfusion Kixkboxing kan men bekijken via de officiële livestream voor abonnees van Enfusion Tv. Daarnaast worden ook diverse gala's van hen live op tv uitgezonden door Vice Tv.

WFL livestream bij overige evenementen

In 2017, toen het toernooi om de Final 16 op het programma stond (en daarnaast ook de afscheidswedstrijd van Manhoef en Bonjaksy), was er ook een livestream beschikbaar voor de internationale kijkers. Deze livestream was echter vooral bedoeld voor vechtsportliefhebbers van buiten Nederland, die dus niet de beschikking hebben over de zender Spike Nederland en toch graag dit gala live via een stream willen bekijken. Voor deze livestream van de WFL diende men te betalen: het was een PPV-stream (Pay Per View). Dat evenement in 2017 was natuurlijk qua programma ook interessant om via een betaalde livestream internationaal aan te bieden, mede omdat Bonjasky en Manhoef grote namen zijn in de internationale vechsport. In maart 2018 organiseerde WFL het 'Final 8-wildcard Tournament', waarbij kickboksers kans maakten op een wildcard voor de Final 8. Ook bij dat gala was een livestream beschikbaar. Dit was een geheel gratis livestream.

Bij het gala 'Boxing Influencers' dat op vrijdag 15 februari 2019 wordt gehouden in Almere, had men oorspronkelijk echter niet zo'n livestream van de WFL gepland. De organisatoren gaven aan dat het evenement Boxing Influencers alleen live in de zaal te zien zou zijn. (Er was bij die editie van Boxing Influencers ook niet een live tv-uitzending gepland.) Uiteindelijk besloot men om die editie van Boxing Influencers toch via een gratis livestream uit te zenden. Die livestream was onder meer via YouTube te vinden. Achteraf kon men per stream ook de wedstrijden van de Boxing Influencers terugkijken op hun YouTube-channel.

Voorgaande edities: uitslagen

Uitslagen 1e editie: Boxing Influencers in februari 2019

Wat waren de uitslagen van de prominentste partijen van het boksgala WFL Boxing Influencers in februari 2019? In de hoofdwedstrijd van de avond won Alex Maas van Niels van der Zanden. Zwanetta won haar wedstrijd van Ouisima. Kazvibes won via een knock-out van Steven Brunswijk. Hanwe versloeg in zijn gevecht Ismail.

Uitslagen 2e editie: Boxing Influencers 26 oktober 2019

Hoe verliepen de hoofdpartijen van de tweede editie van dit evenement? Wie waren de winnaars van deze gevechten? Laura Ponticorvo won van Lena. Danicio won van Harrie Snijders. Jaimy Dorenbosch won van Sidney. In de slotwedstrijd won Dave Roelvink van René Watzema.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat zijn influencers?Wat zijn influencers?Je hebt het woord waarschijnlijk al een keer voorbij zien komen: influencers. Dat dit een belangrijke groep mensen is, d…
Boksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestreamBoksen 2020: Katie Taylor-Delfine Persoon via livestreamDe Ierse Katie Taylor verdedigt op zaterdag 22 augustus 2020 haar wereldtitel boksen in het 'lightweight'. Haar tegensta…
Influencer marketing en de 4 categorieën influencersInfluencer marketing en de 4 categorieën influencersDe verschillende sociale media die anno 2019 steeds verder groeien, hebben ervoor gezorgd dat er een nieuw begrip is ont…
Giro Rosa 2020: stream, startlijst en parcoursGiro Rosa 2020: stream, startlijst en parcoursOp vrijdag 11 september 2020 begint de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Dit is de belangrijkste rittenkoers…

Boksen 2021: Anthony Joshua-Tyson Fury, live tv & livestreamBoksen 2021: Anthony Joshua-Tyson Fury, live tv & livestreamIn 2021 vinden er twee gevechten plaats tussen Tyson Fury en Anthony Joshua. Deze twee Britse zwaargewichten zijn de gro…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Bronnen en referenties
  • http://www.round1network.com/news/76943/melvin-manhoef-treft-remy-bonjasky-in-afscheidspartij.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=wXy697idvPc
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Remy_Bonjasky
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Melvin_Manhoef
  • https://www.facebook.com/SpikeTVNL/?hc_ref=ARSc3oOOM7fUea4FkNOVLNf7diwEtkf4fRZFHDDQuLFyR7NgSXAj3i53S5scYvroXeY&fref=nf

Reageer op het artikel "WFL: Boxing Influencers 2020"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!