InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2017: Robin van Roosmalen-Serhiy Adamchuk, live op tv

Glory 2017: Robin van Roosmalen-Serhiy Adamchuk, live op tv

Glory 2017: Robin van Roosmalen-Serhiy Adamchuk, live op tv Op 30 september 2017 vindt er een kickboksgala plaats in Amsterdam: Glory 45. De belangrijkste wedstrijd op het programma van dit evenement is het titelgevecht in het 'featherweight' (vedergewicht) tussen de Nederlandse wereldkampioen Robin van Roosmalen en zijn Oekraïense uitdager Serhiy Adamchuk. Deze strijd om de wereldtitel kickboksen wordt live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal en is daarnaast via een livestream op het internet te bekijken.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1

Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing

In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseert men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory

De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Behalve Verhoeven zijn nog twee andere Nederlanders in het bezit van een wereldtitel bij Glory Kickboxing. Murthel Groenhart is wereldkampioen in het weltergewicht en Robin van Roosmalen is wereldkampioen in het featherweight (vedergewicht).

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing daarom drie grote kickboksgala's in Nederland. Het enige land waar in het seizoen 2017 nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd is Amerika.

Gala's van Glory in 2017 in Nederland

Het eerste gala van Glory Kickboxing dat in 2017 in Nederland werd gehouden was het evenement 'Glory 41: Holland', dat in mei 2017 plaatsvond in de Brabanthallen te Den Bosch. Het tweede grote Nederlandse gala is het evenement 'Glory 45: Amsterdam', dat in september in de Sporthallen Zuid wordt gehouden. Het derde grote gala is 'Glory 49: Rotterdam'. Dat wordt in december in Ahoy gehouden. Het belangrijkste gevecht van dat Rotterdamse evenement is het wereldtitelgevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik.

Glory 45 in Amsterdam

Op 30 september 2017 wordt in de Sporthallen Zuid het evenement 'Glory 45: Amsterdam' georganiseerd. Het hoofdgevecht op het programma van dit evenement is het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen Robin van Roosmalen en Serhiy Adamchuk.

Biografie: Robin van Roosmalen

Op 1 oktober 1989 werd Robin van Roosmalen geboren. Zijn vader is William van Roosmalen, een vechtsporter die een grote reputatie opbouwde in het kickboksen en de Muay Thai. Zo was vader Van Roosmalen de enige persoon ooit die erin slaagde om in een kickbokswedstrijd via een knock-out te winnen van de legendarische bokser Vitali Klitschko.

Jeugd

Toen Robin van Roosmalen nog maar een peuter was, nam z'n vader hem al mee naar de 'gym' en mocht hij daar allerlei vechtsportoefeningen doen. In de loop der jaren leerde Robin van Roosmalen onder meer worstelen, boksen, kickboksen, MMA en judo. In die laatstgenoemde sport behaalde hij ook de zwarte band. Naast vader William van Roosmalen speelde ook Peter Aerts een belangrijke rol bij de opleiding van Robin van Roosmalen tot topkickbokser.

Statistieken: Robin 'Pokerface' van Roosmalen

De officiële loopbaan van Robin van Roosmalen als kickbokser begon in november 2004. In totaal heeft hij tijdens zijn carrière 69 wedstrijden gevochten, waarvan hij er 50 won. 16 keer leed Van Roosmalen een nederlaag. Drie keer eindigde een wedstrijd in een 'draw' (gelijkspel). Hij heeft een lengte van 1,69 meter en een wedstrijdgewicht van 65 kilo. Zijn bijnaam is Pokerface.

WK kickboksen

Een hoogtepunt in zijn carrière was het behalen van de Glory wereldtitel kickboksen in het lichtgewicht in november 2014. Hierna verdedigde Robin 'Pokerface' van Roosmalen die titel diverse malen met succes. In juni 2016 verloor hij echter een wereldtitelgevecht tegen Sitthichai Sitsongpeenong. Enkele maanden later, in zijn eerstvolgende gevecht, herwon Van Roosmalen deze titel echter weer, door in een titelgevecht te Denver (USA) de Canadees Varga te verslaan.

Begin 2017 verloor Van Roosmalen alsnog weer zijn wereldtitel, omdat hij tijdens de weging voor een titelgevecht in Los Angeles er niet in slaagde om het vereiste gewicht te hebben. Enkele maanden later nam hij echter revanche in Den Bosch, waar hij een nieuw titelgevecht won van de Thai Petpanomrung Kiatmuu en zo alsnog de wereldtitel in het 'Featherweight' heroverde.

Van Roosmalen en MMA

Omdat Robin van Roosmalen reeds sinds zijn jonge jaren zeer allround is opgeleid als vechtsporter, heeft hij zeker ook interesse in MMA (Mixed Martial Arts), aangezien daarin veel verschillende vechttechnieken samenkomen. Robin 'Pokerface' van Roosmalen heeft twee officiële profpartijen gevochten in de MMA (één in 2016 en één in 2017) en beide keren pakte hij de zege.

Biografie: Serhiy Adamchuk

Serhiy Adamchuk werd op 7 februari 1990 geboren. Hij komt als kickbokser uit voor Oekraïne. Adamchuck traint reeds lange tijd in Amsterdam bij Mike's Gym (Mike Passenier). Hij heeft een lengte van 1,74 meter en een gewicht van circa 65 kilo. Een hoogtepunt in de carrière van Adamchuk was het winnen van de wereldtitel kickboksen bij Glory in het vedergewicht in november 2015, toen hij in een titelgevecht de Canadees Varga versloeg. In de zomer van 2016 verloor hij die wereldtitel echter aan diezelfde Canadees.

Als kickbokser heeft Adamchuk in totaal 43 wedstrijden gevochten, waarvan hij er 35 won. Acht keer leed hij een nederlaag. Adamchuk is ook actief in de MMA (Mixed Martial Arts). In totaal vocht hij 16 MMA-partijen, waarvan hij er 11 won.

Voorbeschouwing WK kickboksen: Van Roosmalen-Adamchuk

Robin van Roosmalen en Serhiy Adamchuk behoren beiden al jaren tot de absolute wereldtop van het kickboksen in de gewichtsklasse 'featherweight'. Opvallend genoeg hebben ze echter nog nooit een officiële wedstrijd tegen elkaar gevochten. Wie is de favoriet voor de zege in deze strijd om het WK kickboksen in het vedergewicht, op het gala 'Glory 45 - Amsterdam'? Waarschijnlijk is titelverdediger Robin van Roosmalen toch de belangrijkste kanshebber voor de zege, maar als ze beiden in topvorm aan deze wedstrijd beginnen, dan zal Adamchuk zeker geen makkelijk tegenstander voor hem zijn.

Uitslag en verslag titelgevecht Van Roosmalen-Adamchuk

Na afloop van het titelgevecht Van Roosmalen-Adamchuk worden hier de uitslag en een kort verslag geplaatst.

Live op tv

Het evenement 'Glory 45-Amsterdam', inclusief het titelgevecht Van Roosmalen-Adamchuk, wordt live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zodra bekend is hoe laat de uitzending begint en op welke zender van Ziggo Sport Totaal het plaatsvindt, dan wordt die info hier gemeld. Waarschijnlijk vindt de live-uitzending plaats op de zender Ziggo Sport (kanaal 14), wat het open net is dat alle abonnees van digitale tv bij Ziggo kunnen bekijken.

Livestream

Dit kickboksgala is ook live via een stream op het internet te bekijken. Glory 45, met als headliner het gevecht Van Roosmalen-Adamchuk, is te volgen via een livestream op de Ziggo Sport Totaal Go App. Deze livestream is niet alleen te bekijken door abonnees van deze app, maar daarnaast is het ook mogelijk om deze livestream via 'pay per view' te bekijken.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49 in Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvKickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tvOp zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de w…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
  • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
  • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Glory 2017: Robin van Roosmalen-Serhiy Adamchuk, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!