InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 52 in Los Angeles, met Robin van Roosmalen, live op tv

Glory 52 in Los Angeles, met Robin van Roosmalen, live op tv

Glory 52 in Los Angeles, met Robin van Roosmalen, live op tv Op 31 maart 2018 wordt in Los Angeles (USA) het kickboksgala Glory 52 gehouden. De belangrijkste wedstrijd op het programma van dit evenement is het titelgevecht in het 'featherweight' (vedergewicht) tussen de Nederlander Robin van Roosmalen en de Amerikaan Kevin Van Nostrand. Het kickboksgala Glory 52 wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Ook kan men dit evenement van Glory Kickbboxing online via een livestream volgen.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1
Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing
In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseert men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory
De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Behalve Verhoeven zijn nog twee andere Nederlanders in het bezit van een wereldtitel bij Glory Kickboxing. Murthel Groenhart is wereldkampioen in het weltergewicht en Robin van Roosmalen is wereldkampioen in het featherweight (vedergewicht).

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing daarom drie grote kickboksgala's in Nederland. Het enige land waar nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd is Amerika.

Programma Glory 52 - Los Angeles

Het evenement Glory 52 vindt op 31 maart plaats in de Pacific Room te Los Angeles (USA). De slotwedstrijd van dit gala is het wereldtitelgevecht van Robin van Roosmalen. Hieronder vindt u een overzicht van de wedstrijden die plaatsvinden bij dit evenement. Het programma bestaat uit twee delen: de Superfight Series (het voorprogramma) en de World Series (het hoofdprogramma). Het onderstaande programma is nog niet helemaal compleet: de Superfight Series worden nog aangevuld met één extra wedstrijd.

Er hebben overigens een aantal wijzigingen plaatsgevonden in het programma van dit evenement, vergeleken met het oorspronkelijke programma dat Glory enkele maanden voorafgaand aan dit gala presenteerde. Het was de bedoeling dat er een 'Contender Tournament' tussen vier toppers in middengewicht plaats zou vinden. Vanwege blessureleed van één van die toppers (de Canadees Robert Thomas liep een hersenschudding op tijdens de training), heeft men besloten om dit toernooi te annuleren. Twee Nederlanders die oorspronkelijk aan dit toernooi deel zouden nemen, Jason Wilnis en Yousri Belgaroui, zijn daardoor niet actief in Los Angeles, maar hebben van Glory als vervanging daarvoor wel een wedstrijd gekregen op het evenement Glory 53 - Lille, dat in mei plaatsvindt.

Omdat het 'Middleweight Contender Tournament' verdween van het programma van Glory 52, kwam er wat extra ruimte in het hoofdprogramma voor andere vechters. Hierdoor kreeg bijvoorbeeld de bekende ex-UFC-vechter Chris Camozzi een plek in het vernieuwde hoofdprogramma van dit evenement. Oorspronkelijk zou hij actief zijn in het voorprogramma (de Superfight Series).

Voorprogramma: Superfight Series (livestream bij UFC tv)

 • Featherweight (vedergewicht): Zakaria Zouggary - Bailey Sugden
 • Middengewicht: Paul Banasiak - Troy Jones
 • Catchweight (53 kg) dames: Anissa Meksen - Ashley Nichols
 • Halfzwaargewicht: Pavel Zhuravlev - Myron Dennis

Hoofdprogramma: Glory 52 World Series (live op tv bij Ziggo Sport Totaal)

 • Lichtgewicht: Stoyan Koprivlenski - Josh Jauncey
 • Middengewicht: Mike Lemaire - Chris Camozzi
 • Middengewicht (co-headliner): Simon Marcus - Zack Wells
 • Vedergewicht wereldtitevecht: Robin van Roosmalen - Kevin VanNostrand

Biografie: Robin van Roosmalen

Op 1 oktober 1989 werd Robin van Roosmalen geboren. Zijn vader is William van Roosmalen, een vechtsporter die een grote reputatie opbouwde in het kickboksen en de Muay Thai. Zo was vader Van Roosmalen de enige persoon ooit die erin slaagde om in een kickbokswedstrijd via een knock-out te winnen van de legendarische bokser Vitali Klitschko.

Jeugd
Toen Robin van Roosmalen nog maar een peuter was, nam z'n vader hem al mee naar de 'gym' en mocht hij daar allerlei vechtsportoefeningen doen. In de loop der jaren leerde Robin van Roosmalen onder meer worstelen, boksen, kickboksen, MMA en judo. In die laatstgenoemde sport behaalde hij ook de zwarte band. Naast vader William van Roosmalen speelde ook Peter Aerts een belangrijke rol bij de opleiding van Robin van Roosmalen tot topkickbokser.

Statistieken: Robin 'Pokerface' van Roosmalen
De officiële loopbaan van Robin van Roosmalen als kickbokser begon in november 2004. In totaal heeft hij tijdens zijn carrière 70 wedstrijden gevochten, waarvan hij er 51 won. 16 keer leed Van Roosmalen een nederlaag. Drie keer eindigde een wedstrijd in een 'draw' (gelijkspel). Hij heeft een lengte van 1,69 meter en een wedstrijdgewicht van 65 kilo. Zijn bijnaam is Pokerface.

Van Roosmalen en MMA
Omdat Robin van Roosmalen reeds sinds zijn jonge jaren zeer allround is opgeleid als vechtsporter, heeft hij zeker ook interesse in MMA (Mixed Martial Arts), aangezien daarin veel verschillende vechttechnieken samenkomen. Robin 'Pokerface' van Roosmalen heeft twee officiële profpartijen gevochten in de MMA (één in 2016 en één in 2017) en beide keren pakte hij de zege.

WK kickboksen - Robin van Roosmalen en de wereldtitel
Een hoogtepunt in zijn carrière was het behalen van de Glory wereldtitel kickboksen in het lichtgewicht in november 2014. Hierna verdedigde Robin 'Pokerface' van Roosmalen die titel diverse malen met succes. In juni 2016 verloor hij echter een wereldtitelgevecht tegen Sitthichai Sitsongpeenong. Enkele maanden later, in zijn eerstvolgende gevecht, herwon Van Roosmalen deze titel echter weer, door in een titelgevecht te Denver (USA) de Canadees Varga te verslaan.

Begin 2017 verloor Van Roosmalen alsnog weer zijn wereldtitel, omdat hij tijdens de weging voor een titelgevecht in Los Angeles er niet in slaagde om het vereiste gewicht te hebben. Enkele maanden later nam hij echter revanche in Den Bosch, waar hij een nieuw titelgevecht won van de Thai Petpanomrung Kiatmuu en zo alsnog de wereldtitel in het 'Featherweight' heroverde.

September 2017: titelgevecht Van Roosmalen-Adamchuk
In september 2017 vond er in de Sporthallen Zuid te Amsterdam een gala van Glory Kickboxing plaats, met als hoofdwedstrijd een wereldtitelgevecht tussen Robin van Roosmalen en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. Wereldkampioen Van Roosmalen nam duidelijk het meeste initiatief tijdens deze wedstrijd. In het merendeel van deze match was hij overduidelijk de sterkste. Pas in de vijfde en laatste ronde leek Adamchuk voluit in de tegenaanval te durven gaan. In die ronde trakteerde hij het publiek nog wel op een reeks spectaculaire acties. Het was echter te laat en te weinig, om de uitslag van de wedstrijd nog echt te kunnen veranderen. Van Roosmalen won deze wedstrijd via een unanieme jurybeslissing op punten en behield zo zijn wereldtitel in het vedergewicht.

Vervolg: Interim Titel
Het was de bedoeling van Glory Kickboxing dat Robin van Roosmalen in december 2017 wederom zijn titel zou verdedigen, ditmaal tegen de Amerikaan Van Nostrand. Dat titelgevecht zou plaatsvinden tijdens een gala in New York. Wegens blessureleed bij Van Roosmalen kon dat echter niet doorgaan. Uiteindelijk heeft Van Nostrand daarom op die avond in New York een wedstrijd gevochten om het 'Glory Interim Featherweight Championship', tegen Anvar Boynazarov. Van Nostrand won dat gevecht en mag zich sindsdien 'Interim Kampioen in het Vedergewicht' noemen.

Glory 52: The Unified Glory Featherweight World Title

In theorie zijn er sindsdien dus twee kampioenen in het vedergewicht bij Glory Kickboxing: Robin van Roosmalen heeft nog steeds zijn officiële wereldtiel, maar daarnaast heeft Van Nostrand zijn 'Interim Titel'. Het gevecht dat in maart 2018 plaatsvindt in Los Angeles gaat dus om de 'Unified World Title' in het featherweight.

Live op tv

Het evenement Glory 52, inclusief het titelgevecht Van Roosmalen-Van Nostrand, wordt live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending begint en op welke zender van Ziggo Sport Totaal deze plaatsvindt, wordt hier meer info gemeld.

Livestream

Dit kickboksgala is ook live via een stream op het internet te bekijken. Het hoofdprogramma van Glory 52 (de Glory World Series) is te volgen via een livestream op de Ziggo Sport Totaal Go App. Deze livestream is niet alleen te bekijken door abonnees van deze app, maar daarnaast is het ook mogelijk om deze livestream via 'pay per view' te bekijken. Het voorprogramma (de Glory Superfight Series) wordt live online uitgezonden via een livestream op UFC Tv. Die livestream kan men bekijken met een UFC Fight Pass (abonnement), maar daarnaast is het ook mogleijk om die stream van UFC Tv via PPV (pay per view) te bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
 • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
 • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Glory 52 in Los Angeles, met Robin van Roosmalen, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-03-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!