Kickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestream

Kickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestream In november 2019 organiseert Glory Kickboxing twee grote evenementen in Chicago (USA). Op vrijdag 22 november vindt daar het gala Glory 71 plaats. Op zaterdag 23 november wordt daar het gala Glory 72 gehouden. De overkoepelende naam van deze evenementen is 'The Weekend of Glory'. De gala's vinden plaats in de Wintrust Arena. De kickboksgala's Glory 71 en Glory 72 worden wereldwijd door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men deze evenementen van Glory Kickbboxing online via een livestream volgen.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1

Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing

In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseerde men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory

De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Bij Glory staan onder meer ook Badr Hari en Jamal Ben Saddik onder contract.

Glory in Nederland

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing bijvoorbeeld drie grote kickboksgala's in Nederland. In 2018 organiseerde men ook weer diverse grote gala's in Nederland, waaronder het gala Glory 62 in Ahoy Rotterdam (8 december). In 2019 organiseert men in Nederland onder meer het gala Glory Gelredome Arnhem op 21 december. De hoofdwedstrijd van dat evenement is de titanenstrijd Rico Verhoeven-Badr Hari. Het enige land waar nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd dan in Nederland is Amerika. Op de derde plek van landen waar de meeste evenementen van deze kickboksorganisatie plaatsvinden staat overigens Frankrijk.

Programma: het weekend van Glory in Chicago

Op vrijdag 22 november en zaterdag 23 november 2019 wordt 'Weekend of Glory' gehouden. Dit bestaat uit de evenementen 'Glory 71: Chicago' (op de vrijdag 22 november 2019) en 'Glory 72: Chicago' (op de zaterdag 23 november 2019). Beide gala's vinden plaats in de Wintrust Arena te Chicago, USA.

In de programma's van beide gala's zijn enkele dagen voorafgaand aan het evenement nog diverse wijzigingen aangebracht, onder meer vanwege licentie- en visumproblemen van enkele vechters. Hierdoor gaan geplande gevechten van onder meer Junior Tafa, Luke Whelan, Omari Boyd en Trevor Ragin niet door.

Programma Glory 71 Chicago op 22 november 2019

Op het evenement van vrijdag 22 november is de hoofdwedstrijd een wereldtitelgevecht in het super bantamgewicht voor dames, tussen Meksen (Frankrijk) en Van Soes (USA). Een ander, zeer interessant gevecht op het programma van dit evenement is de wedstrijd tussen twee prominente heren uit de gewichtsklasse zwaargewicht: de Roemeen Benjamin Adegbuyi en D'Angelo Marshall (Curacao).

Programma Prelims (Livestream op YouTube, live op Pluto Tv)

 • Weltergewicht: Justin Moss - Kuchlong

Programma Superfight Series (o.a. livestream UFC Tv, Kijk en Veronica)

 • Vedergewicht: Sorsor - Zilch
 • Middengewicht: Andrew Navickis - Tom Jenkins
 • Dames Super Bantamgewicht: Aline Pereira - Crystal Lawson
 • Lichtgewicht: Nick Chasteen - Imazaki
 • Zwaargewicht: Arkadiusz Wrzosek - Dennis

Programma Glory World Series Chicago 71 (o.a. livestream UFC Tv, Kijk en Veronica)

 • Weltergewicht: Ammari Diedrick - Nelson
 • Weltergewicht: Mike Lemaire - Malik Watson-Smith
 • Zwaargewicht: Benjamin Adegbuyi - D'Angelo Marshall
 • Wereldtitelgevecht Dames Super Bantamgewicht: Anissa Meksen - Tiffany van Soest

Programma Glory 72 Chicago op 23 november 2019

Bij het evenement van zaterdag 23 november is de hoofdwedstrijd een wereldtitelgevecht in het vedergewicht (heren) tussen de regerende wereldkampioen Petchpanomrung en zijn uitdager Kevin Vannastrond. (Oorspronkelijk zou 'Petch' het opnemen tegen Ulianov, maar die moest wegens blessureleed dit gevecht afzeggen.) Andere bekende vechters die op dit evenement in actie komen zijn onder meer Adamchuk, Menezes en Sugden.

Programma Prelims (livestream YouTube, live op Pluto Tv)

 • Vedergewicht: Ben Acosta - Tassybay

Programma Superfight Series (o.a. livestream UFC Tv, Kijk en Veronica)

 • Zwaargewicht: Tom Matlon - John King
 • Middengewicht: Loffer - Joe Taylor
 • Vedergewicht: Nathan Ward - Justin Greskiewicz
 • Weltergewicht: Taylor Krahl - Charles Rodriguez
 • Vedergewicht: Serhiy Adamchuk - Abraham Vidales

Programma Glory World Series Chicago 72 (o.a. livestream UFC Tv, Kijk en Veronica)

 • Vedergewicht: Bailey Sugden - John Morehouse
 • Dames Super Bantamgewicht: Jady Menezes - Chommanee Sor Taehiran
 • Halfzwaargewicht: Camozzi - Waller
 • Wereldtitelgevecht vedergewicht: Petchpanomrung Kiatmookao - Kevin VanNostrand

Weekend of Glory Chicago op tv

Internationaal: live op tv

Dit gala wordt internationaal door diverse andere omroepen live op tv uitgezonden, waaronder Fight Sports, StarTimes, Boks Tv SFR Sports 5, Combate, FOX Sports Latin America, Combat World, Martial Art Sports, Fight Channel en MySports.

Glory Kickboxing in Nederland op tv

De uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory Kickboxing waren in Nederland enige jaren in handen van Ziggo Sport Totaal. Met ingang van 27 juni 2018 zijn de uitzendrechten echter verhuisd naar het bedrijf Talpa/SBS Broadcasting (John de Mol), waartoe onder meer de zenders Veronica Tv, SBS9 en SBS6 behoren. In tegenstelling tot Ziggo Sport zenden zij niet alle gala's van Glory Kickboxing live op tv uit.

Live op tv? Samenvatting?

Van de gala's in Chicago is een samenvatting te zien op de zender Veronica Tv. Er is hiervoor een uitzending gepland op maandag 25 november om 22u20 op Veronica. Deze uitzending duurt tot circa 23u10.

Niet live op tv in Nederland (wel gratis livestream)

Helaas worden de gala's Glory 71 en Glory 72 in Nederland niet live op tv uitgezonden. Wel is er in Nederland een gratis livestream beschikbaar van deze evenementen.

Glory op tv in Nederland in het najaar en de winter van 2019

Na afloop van dit 'Weekend of Glory' in Chicago staan er nog twee evenementen van deze kickboksorganisatie in het seizoen 2019. Het eerstvolgende gala na het evenement in Chicago is het gala op 7 december: Glory 73 - Shenzen (China). Het seizoen van Glory wordt vervolgens op 21 december 2019 afgesloten met een live-uitzending van het gala 'Glory Arnhem - Gelredome'. De hoofdwedstrijd van dat evenement is de rematch Rico Verhoeven-Badr Hari.

Overige vechtsport live in december 2019

Welke andere grote vechtsportevenementen zijn er live te volgen in december 2019? Op vrijdag 6 december kan men per livestream kijken naar het kickboksgala Enfusion Abu Dhabi. Op zaterdag 7 december 2019 kan men live op tv of per livestream kijken naar het gevecht om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht: Andy Ruiz-Anthony Joshua.

Livestream Glory 71 en 72 in Chicago

Gratis livestream in Nederland van Glory

Het kickboksgala's van 'The Weekend of Glory' zijn live via een stream op het internet te bekijken. Veronica zendt deze gala's live uit op haar website via een livestream die geo-restricted is (en dus niet buiten Nederland te bekijken is). Het is een geheel gratis livestream. Vanwege het tijdsverschil tussen Nederland en Chicago zijn deze gala's voor de Nederlandse kijkers 's nachts live te bekijken. De livestream begint op beide dagen volgens hun programmering om circa 2u00. Dit houdt in dat op die livestream ook het belangrijkste deel van het voorprogramma te zien is (de vijf wedstrijden van de 'Superfight Series'), voorafgaand aan het hoofdprogramma (de 'World Series').

Info livestream Veronica

Wanneer men zo'n gratis livestream van Veronica gebruikt, dan moet men daarvoor soms inloggen op hun website. Hiervoor dient men echter niet per se een apart account te hebben van Veronica (of van het gelieerde Kijk.nl); men kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account. Ook bij veel andere grote sportevenementen die Veronica op tv uitzendt, stelt men voor kijkers in Nederland een gratis livestream beschikbaar, zoals wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal).

Livestream andere landen: Glory Inplayer

In veel andere landen, waar geen tv-omroep is die de live tv-rechten van dit evenement, zijn de hoofdprogramma's online te bekijken bij de 'Glory Inplayer'. Dit is een livestream-dienst van Glory Kickboxing, waarop men een (betaald) abonnement kan nemen.

Livestream UFC

Het evenement wordt ook live online uitgezonden via een livestream op UFC Tv. Die livestream kan men bekijken als men bij hen een UFC Fight Pass (betaald abonnement) heeft. Bij deze evenementen in Chicago zijn zowel de Superfight Series en de Glory World Series op de livestream van UFC Tv te bekijken. Vanwege de uitzendrechten kan men de livestream van het hoofdprogramma in Nederland overigens niet bij UFC Tv bekijken (maar wel gratis bij Veronica). Bij de livestream van de Superfight Series worden niet dergelijke geo-restricties gemeld en die kan men normaal gesproken dus zowel bij UFC Tv als bij Veronica bekijken.

PreLims: gratis livestream

Het is mogelijk om het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) onlien te bekijken via een gratis livestream. Deze gratis livestream bevindt zich op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Via deze gratis livestream is dus alleen het eerste deel van het voorprogramma te zien, de zogenaamde PreLims. De Superfight Series en de Glory World Series zijn niet via de livestream op dat YouTube-channel te zien.

Uitslagen: the Weekend of Glory in Chicago 2019

Uitslagen Glory 71

Hoe verliep het hoofdprogramma van Glory 71 op 22 november 2019? In de openingspartij won Lowrant-T Nelson in het weltergewicht van Diedrick. Vervolgens won in diezelfde gewichtsklasse Lemaire van Malik Watson-Smith. In het zwaargewicht won Adegbuyi van D'Angelo Marshall. In de slotwedstrijd won Tifanny van Soest van wereldkampioene Meksen. Hierdoor heroverde Van Soest de wereldtitel bij de dames in het Super Bantamgewicht.

Uitslagen Glory 72

Op 23 november won Sugden in de openingspartij van het hoofdprogramma van Morehouse. Vervolgens won Menezes in het dames Super Bantamgewicht van Chommanee Sor Taehiran. Daarna won Ryot Waller in het halfzwaargewicht van Camozzi. De slotwedstrijd, het wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen Petchpanomrung en VanNostrand, eindigde in een draw (gelijkspel). Als gevolg daarvan behield 'Petch' zijn wereldtitel.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het…
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Glory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamGlory Rotterdam 2020 (met Badr Hari), live tv en livestreamOp zaterdag 20 juni 2020 zou Glory Kickboxing een groot vechtsportgala organiseren in Rotterdam. Dit evenement zou plaat…
Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…

Boksen: hoe werkt de score? Jurybeslissing en scoresysteemBoksen: hoe werkt de score? Jurybeslissing en scoresysteemAls een bokswedstrijd niet eindigt in een knockout dan wordt door middel van een jurybeslissing een winnaar aangewezen d…
Boksen: World Boxing Super Series 2017-2018, live op tvBoksen: World Boxing Super Series 2017-2018, live op tvDe World Boxing Super Series is een prestigieuze competitie voor profboksers. Deze Super Series gaan van start in septem…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
 • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
 • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Kickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!