InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 58 in Chicago, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 58 in Chicago, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 58 in Chicago, live op tv en livestream Op vrijdag 14 september 2018 wordt in Chicago (USA) het kickboksgala Glory 58 gehouden. Dit vindt plaats in het Sears Centre te Hoffman Estates. Op het programma van dit gala staan een wereldtitelgevecht In het middengewicht tussen de Braziliaanse titelverdediger Alex Pereira en zijn uitdager, de ex-wereldkampioen Simon Marcus (Canada). Een andere zeer interessante partij op het programma gaat tussen de zwaargewichten Benjamin Adegbuyi en Jahfarr Wilnis. Het kickboksgala Glory 58 wereldwijd wordt door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men dit evenement van Glory Kickbboxing online via een livestream volgen.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1

Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing

In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseerde men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory

De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Een andere Nederlandse wereldkampioen bij Glory Kickboxing is Robin van Roosmalen. Hij is kampioen in het featherweight (vedergewicht).

Glory in Nederland

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing bijvoorbeeld drie grote kickboksgala's in Nederland. In 2018 organiseert men ook weer diverse grote gala's in Nederland, waaronder Glory 59 - Amsterdam, Johan Cruijff Arena op 29 september, met op het programma de wereldtitelstrijd in het zwaargewicht: Rico Verhoeven-Guto Inocente. Het enige land waar nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd dan in Nederland is Amerika.

Programma Glory 58 - Chicago

Op vrijdag 14 september organiseert Glory Kickboxing het gala 'Glory 58' in Chicago. Hieronder vindt u het programma van dit gala. Oorspronkelijk stond er bij de Glory World Series ook een wedstrijd op het programma tussen Alan Scheinson en Mailk Watson-Smith (in de gewichtsklasse weltergewicht). Vanwege visumproblemen van Scheinson kan deze wedstrijd helaas niet doorgaan.

Superfight Series (voorprogramma, livestream UFC Tv):

 • Weltergewicht toernooi (halve finale): Mike Lemaire - Omar Moreno
 • Weltergewicht toernooi (halve finale): Casey Greene - Troy Jones
 • Middengewicht: Matt Baker - Thomas Jenkins
 • Weltergewicht: finale van het toernooi
 • Zwaargewicht: Junior Tafa - Haze Wilson

Glory World Series (hoofdprogramma, live op ESPN tv):

 • Vedergewicht: Bailey Sugden - Anvar Boynazarov
 • Weltergewicht: Richard Abraham - Omari Boyd
 • Zwaargewicht: Benjamin Adegbuyi - Jahfarr Wilnis
 • Wereldtitelgevecht middengewicht: Alex Pereira - Simon Marcus

Uitslagen Glory 58 - World Series

In de openingswedstrijd van het hoofdprogramma (de Glory World Series) won Boynazarov op punten van Bailey Sugden. Het was een 'split decision'. in de tweede wedstrijd won de Amerikaan Boyd van zijn landgenoot Richard Abraham. Ook dit was een 'split decision' van de juryleden. Hierna volgde de titanenstrijd in het zwaargewicht tussen Benjamin Adegbuyi en Jahfarr Wilnis. Dit werd op punten gewonnen door Adegbuyi (unanieme beslissing). De slotwedstrijd was het wereldtitelgevecht Alex Pereira-Simon Marcus. Hierin behield de Braziliaan Pereira zijn wereldtitel. Hij won op punten (unanieme beslissing).

Glory 58 (New York) op tv

Internationaal: live op tv

In de Verenigde Staten is dit vechtsportgala live op tv te zien bij ESPN. Hun live tv-uitzending vindt plaats op hun zender ESPN3. Ook door diverse andere omroepen wordt dit evenement live op tv uitgezonden, waaronder Fight Sports, StarTimes, SFR Sports 5, Combate, FOX Sports Latin America, Combat W[orld, Martial Art Sports, Fight Channel, Free Sports en MySports.

Glory58 in Nederland op tv: live op SBS9, samenvatting bij Veronica

De uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory Kickboxing waren in Nederland enige jaren in handen van Ziggo Sport Totaal. Met ingang van 27 juni 2018 zijn de uitzendrechten echter verhuisd naar het bedrijf SBS Broadcasting (John de Mol), waartoe onder meer de zenders Veronica Tv, SBS9 en SBS6 behoren.

In tegenstelling tot eerdere berichten is het gala Glory 58 wel live op tv te zien in Nederland op de zender SBS9. Deze live tv-uitzending begint om 2u30 (in de nacht van vrijdag 14 september op zaterdag 15 september).

In Nederland wordt het gala daarnaast door Veronica live op het internet uitgezonden via een livestream (info: zie verderop). Ook wordt er een zeer uitgebreide samenvatting van het kickboksgala Glory 58 uitgezonden op zaterdag 15 september 2018 vanaf circa 23u05 op Veronica. Dit programma op Veronica wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. Remy Bonjasky zorgt voor de analyses van de partijen.

Het volgende gala live op tv bij Veronica: Glory 59 in Amsterdam

Bij Veronica is het volgende gala live op tv te zien: Glory 59 - Amsterdam (Johan Cruijff Arena) op 29 september. Het hoofdgevecht van dat kickboksgala is de wedstrijd Rico Verhoeven-Guto Inocente.

Livestream Glory 58 - Los Angeles

Livestream hoofdprogramma (Glory World Series)

Het kickboksgala 'Glory 58 - Los Angeles' is live via een stream op het internet te bekijken. Veronica zendt dit gala live uit op haar website via een livestream die geo-restricted is (en dus niet buiten Nederland te bekijken is). De livestream begint volgens hun planning om 2u30. Het is een geheel gratis livestream.

Ook bij veel andere grote sportevenementen die Veronica op tv uitzendt, stelt men voor kijkers in Nederland een gratis livestream beschikbaar, zoals wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal).

In veel andere landen, waar geen tv-omroep is die de live tv-rechten van dit evenement, is het hoofdprogramma van het gala Glory 55 online te bekijken bij de 'Glory Inplayer'. Dit is een livestream-dienst van Glory Kickboxing, waarop men een (betaald) abonnement kan nemen.

Livestream voorprogramma (Glory Superfight Series)

Het voorprogramma (de Glory Superfight Series) wordt live online uitgezonden via een livestream op UFC Tv. Die livestream kan men bekijken met een UFC Fight Pass (abonnement). Daarnaast is het ook mogelijk om die stream van UFC Tv via PPV (pay per view) te bekijken.

Volgende evenementen? Kalender Glory Kickboxing 2018

Hoe ziet de kalender van Glory Kickboxing er in de rest van de zomer van 2018 uit? Het grootste gala van deze zomer is het evenement Glory 59 - Amsterdam, Johan Cruijff Arena op 29 september, met als headliner het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht: Rico Verhoeven-Guto Inocente. Daarna volgt er in oktober het gala Glory 60 in Lyon (Frankrijk).

De opbouw van de kalender van Glory voor de rest van 2018 deels afhankelijk van de plannen van hun twee beroemdste vechters: Rico Verhoeven en Badr Hari. Wanneer is de rematch van Rico Verhoeven vs Badr Hari? Mogelijk vindt dat gevecht plaats in december 2018.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Glory 60 in Lyon, met Badr Hari - live op tv en livestreamGlory 60 in Lyon, met Badr Hari - live op tv en livestreamOp zaterdag 20 oktober 2018 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 60' gehouden. Dit evenement wordt georgani…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
 • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
 • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 58 in Chicago, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-09-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!