InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 61 in New York, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 61 in New York, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 61 in New York, live op tv en livestream Op vrijdag 2 november 2018 wordt in New York (USA) het kickboksgala Glory 61 gehouden. Dit vindt plaats in Hammerstein Ballroom. Er staan bij dit kickboksevenement twee wereldtitelgevechten op het programma. Bij de dames is er een titelgevecht in het Super Bantamgewicht tussen Jady Menezes en Anissa Meksen. Bij de heren is er een titelgevecht in het lichtgewicht tussen Sitthichai Sitsonpeenong en Josh Jauncey. Het kickboksgala Glory 61 wereldwijd wordt door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men dit evenement van Glory Kickbboxing online via een livestream volgen.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1

Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing

In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseerde men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory

De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Een andere Nederlandse wereldkampioen bij Glory Kickboxing is Robin van Roosmalen. Hij is kampioen in het featherweight (vedergewicht).

Glory in Nederland

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing bijvoorbeeld drie grote kickboksgala's in Nederland. In 2018 organiseert men ook weer diverse grote gala's in Nederland, waaronder het gala Glory 62 in Ahoy Rotterdam (8 december). Het enige land waar nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd dan in Nederland is Amerika.

Programma Glory 61 op 2 november

Op vrijdag 2 november 2018 organiseert Glory Kickboxing het gala 'Glory 61' in New York (USA). Hieronder vindt u het programma van dit kickboksgala.

PreLims (voorprogramma deel 1, deels via livestream op YouTube)

 • Catchweight: John Pena - Joe Miller
 • Catchweight: Harry Germain - Iskander Usmonov
 • Catchweight: Jonathan Di Bella - Mohamed Lemjerdine
 • Vedergewicht: Houssam El Kasri - Abraham Vidales
 • Weltergewicht: Malik Watson-Smith - Charles Rodriguez
 • Vedergewicht: Nate Richardson - Justin Greskiewicz

Superfight Series (voorprogramma deel 2, livestream UFC Tv):

 • Super Bantamgewicht (dames): Chommanee Sor Taehiran - Ashley Nichols
 • Lichtgewicht: Justin Houghton - Vince McGuinness
 • Middengewicht: Joe Taylor - Ivan Galaz
 • Vedergewicht: Asa Ten Pow - Niko Tsigaras
 • Vedergewicht: Kevin Vannostrand - Massaro Glunder

Glory World Series (hoofdprogramma, live op ESPN tv):

 • Weltergewicht: Alan Scheinson - Omari Boyd
 • Halfzwaargewicht: Chris Camozzi - Myron Dennis
 • Super Bantamweight titelgevecht (dames): Jady Menezes - Anissa Meksen
 • Lichtgewicht titelgevecht (heren): Sitthichai Sitsonpeenong - Josh Jauncey

Glory 61 (New York) op tv

Internationaal: live op tv

In de Verenigde Staten is dit vechtsportgala live op tv te zien bij ESPN. Hun live tv-uitzending vindt waarschijnlijk plaats op hun zender ESPN3. Ook door diverse andere omroepen wordt dit evenement live op tv uitgezonden, waaronder Fight Sports, StarTimes, SFR Sports 5, Combate, FOX Sports Latin America, Combat World, Martial Art Sports, Fight Channel, Free Sports en MySports.

Glory61 in Nederland op tv: niet live op SBS9?

De uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory Kickboxing waren in Nederland enige jaren in handen van Ziggo Sport Totaal. Met ingang van 27 juni 2018 zijn de uitzendrechten echter verhuisd naar het bedrijf SBS Broadcasting (John de Mol), waartoe onder meer de zenders Veronica Tv, SBS9 en SBS6 behoren.

Er werd verwacht dat het gala Glory 61 in Nederland live op tv te zien zou zijn op de zender SBS9. Hier was echter enige verwarring over. Helaas wordt dit gala uiteindelijk toch niet live op tvuitgezonden in Nederland. Het gala wordt door Veronica wel live op het internet uitgezonden via een livestream (info: zie verderop). Daarnaast zendt Veronica op vrijdag om 23u10 een uitgebreide voorbeschouwing uit en op zaterdag om 22u50 een uitgebreide samenvatting.

Samenvatting op tv bij Veronica op zaterdagavond

Er wordt een zeer uitgebreide samenvatting van het kickboksgala Glory 61 uitgezonden op zaterdag 3 november 2018 vanaf circa 22u50 op Veronica. Dit programma op Veronica wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. Remy Bonjasky zorgt voor de analyses van de partijen.

Livestream Glory 61 New York

Livestream hoofdprogramma (Glory World Series)

Het kickboksgala 'Glory 61 - New York' is live via een stream op het internet te bekijken. Veronica zendt dit gala live uit op haar website via een livestream die geo-restricted is (en dus niet buiten Nederland te bekijken is). De livestream begint volgens de site van Veronica om circa 2u30. Het is een geheel gratis livestream. Bij zo'n gratis livestream van Veronica moet men doorgaans inloggen. Daarvoor dient men echter niet per se een apart account van Veronica of SBS Broadcasting te hebben; men kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account. Ook bij veel andere grote sportevenementen die Veronica op tv uitzendt, stelt men voor kijkers in Nederland een gratis livestream beschikbaar, zoals wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal).

In veel andere landen, waar geen tv-omroep is die de live tv-rechten van dit evenement, is het hoofdprogramma van het gala Glory 61 online te bekijken bij de 'Glory Inplayer'. Dit is een livestream-dienst van Glory Kickboxing, waarop men een (betaald) abonnement kan nemen.

Livestream voorprogramma (Glory Superfight Series)

Het voorprogramma (de Glory Superfight Series) wordt live online uitgezonden via een livestream op UFC Tv. Die livestream kan men bekijken met een UFC Fight Pass (abonnement). Daarnaast is het ook mogelijk om die stream van UFC Tv via PPV (pay per view) te bekijken.

Uitslagen Glory 61

Hoe verliepen de wedstrijden in het hoofdprogramma van Glory 61? In de openingswedstrijd van de Glory World Series (het hoofdprogramma) won Boy op punten van Scheinson. Vervolgens won ex-UFC-vechter Camozzi op punten tegen Dennis. Daarna volgde het wereldtitelgevecht voor dames in het Super Bantamgewicht, waarin Anissa Meksem won via een technische knock-out van Menezes en zo de wereldtitel terugwon. Het gala werd afgesloten met het wereldtitelgevecht voor de heren in het lichtgewicht. Daarin won de regerende kampioen Sitthichai op overtuigende wijze op punten van Jauncey en behield zo dus zijn wereldtitel.

Volgende evenementen? Kalender Glory Kickboxing 2018

Hoe ziet de kalender van Glory Kickboxing er in de rest van 2018 uit? In december 2018 wordt het seizoen afgesloten met het sensationele gala: 'Glory 63 - Ahoy Rotterdam - 8 man heavyweight tournament'

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
 • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
 • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 61 in New York, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-11-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!