InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestream Op vrijdag 1 februari 2019 wordt in Houston (Texas, USA) het kickboksgala Glory 63 gehouden. Dit evenement vindt plaats in het Arena Theatre. Op het programma staat onder meer een wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen wereldkampioen Petchpanomrung Kiatmookao en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. Het kickboksgala Glory 63 wereldwijd wordt door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men dit evenement van Glory Kickbboxing online via een livestream volgen.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1

Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing

In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseerde men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory

De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Een andere Nederlandse wereldkampioen bij Glory Kickboxing is Robin van Roosmalen. Hij is kampioen in het featherweight (vedergewicht).

Glory in Nederland

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing bijvoorbeeld drie grote kickboksgala's in Nederland. In 2018 organiseert men ook weer diverse grote gala's in Nederland, waaronder het gala Glory 62 in Ahoy Rotterdam (8 december). Het enige land waar nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd dan in Nederland is Amerika.

Programma Glory 63 op 1 februari 2019

Op vrijdag 1 november 2019 organiseert Glory Kickboxing het gala 'Glory 63' in Houston (Texas). Eén van de topgevechten op het programma is het wereldtitelgevecht in het 'featherweight': Petchpanomrung Kiatmookao - Serhiy Adamchuk.

Ook staat er een gevecht in het zwaargewicht op het programma met de Nederlander D'Angelo Marshall. Het Britse 'featherweight' Sugden vecht hoogstwaarschijnlijk ook een wedstrijd op dit gala. Verder komen er diverse prominente Amerikaanse kickboksers in actie. Het programma is nog niet definitief vastgesteld. Er zijn nog diverse geruchten over mogelijke gevechten op het programma. Mogelijk vindt op dit gala onder meer een gevecht plaats tussen twee toppers uit het middengewicht: de Nederlandse Tunesiër Yousri Belgaroui en de Canadees Simon Marcus. Zodra er meer definitief bekend is over het programma van dit evenement, dan wordt het hier gemeld.

Glory 63 Houston (Texas) op tv

Internationaal: live op tv

In de Verenigde Staten is dit vechtsportgala live op tv te zien bij ESPN. Hun live tv-uitzending vindt waarschijnlijk plaats op hun zender ESPN3. Ook door diverse andere omroepen wordt dit evenement live op tv uitgezonden, waaronder Fight Sports, StarTimes, SFR Sports 5, Combate, FOX Sports Latin America, Combat World, Martial Art Sports, Fight Channel, Free Sports en MySports.

Glory63 in Nederland op tv: wel of niet live op SBS9?

De uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory Kickboxing waren in Nederland enige jaren in handen van Ziggo Sport Totaal. Met ingang van 27 juni 2018 zijn de uitzendrechten echter verhuisd naar het bedrijf SBS Broadcasting (John de Mol), waartoe onder meer de zenders Veronica Tv, SBS9 en SBS6 behoren. Het is nog niet zeker of men het gala Glory 63 in februari 2019 wel of niet live op tv uitzendt in Nederland. Wel is dit gala zeker via een livestream te volgen.

Samenvatting op tv bij Veronica op zaterdagavond

Er wordt sowieso ook een zeer uitgebreide samenvatting van het kickboksgala Glory 63 uitgezonden op zaterdag 2 februari 2019 vanaf circa 23u00 op Veronica. Dit programma op Veronica wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. Remy Bonjasky zorgt voor de analyses van de partijen.

Livestream Glory 63 in Houston

Gratis livestream hoofdprogramma (Glory World Series)

Het kickboksgala 'Glory 63 - Houston ' is live via een stream op het internet te bekijken. Veronica zendt dit gala live uit op haar website via een livestream die geo-restricted is (en dus niet buiten Nederland te bekijken is). Het is een geheel gratis livestream. Bij zo'n gratis livestream van Veronica moet men doorgaans inloggen. Daarvoor dient men echter niet per se een apart account van Veronica of SBS Broadcasting te hebben; men kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account. Ook bij veel andere grote sportevenementen die Veronica op tv uitzendt, stelt men voor kijkers in Nederland een gratis livestream beschikbaar, zoals wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal).

In veel andere landen, waar geen tv-omroep is die de live tv-rechten van dit evenement, is het hoofdprogramma van het gala Glory 61 online te bekijken bij de 'Glory Inplayer'. Dit is een livestream-dienst van Glory Kickboxing, waarop men een (betaald) abonnement kan nemen.

Livestream voorprogramma (Glory Superfight Series)

Het voorprogramma (de Glory Superfight Series) wordt live online uitgezonden via een livestream op UFC Tv. Die livestream kan men bekijken met een UFC Fight Pass (abonnement). Daarnaast is het ook mogelijk om die stream van UFC Tv via PPV (pay per view) te bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
  • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
  • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-12-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!