InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestream Op vrijdag 1 februari 2019 wordt in Houston (Texas, USA) het kickboksgala Glory 63 gehouden. Dit evenement vindt plaats in het Arena Theatre. Op het programma staat onder meer een wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen wereldkampioen Petchpanomrung Kiatmookao en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. Het kickboksgala Glory 63 wereldwijd wordt door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men dit evenement van Glory Kickbboxing online via een livestream volgen.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1

Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing

In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseerde men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory

De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Bij Glory staan onder meer ook Badr Hari en Jamal Ben Saddik onder contract.

Glory in Nederland

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing bijvoorbeeld drie grote kickboksgala's in Nederland. In 2018 organiseerde men ook weer diverse grote gala's in Nederland, waaronder het gala Glory 62 in Ahoy Rotterdam (8 december). Het enige land waar nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd dan in Nederland is Amerika.

Kalender Glory in 2019

Wat is na Glory 63 het eerstvolgende grote evenement van Glory Kickboxing? Dat is 'Glory 64 - Strasbourg (Frankrijk)' dat in maart 2019 wordt gehouden. Er zijn ook sterke geruchten dat er mogelijk in april 2019 weer een groot evenement van Glory in Nederland wordt georganiseerd. Welke grote wedstrijden worden er mogelijk in 2019 nog door Glory op hun evenementen gehouden? Wedstrijden die Glory probeert mogelijk te maken zijn onder meer de rematch Rico Verhoeven-Badr Hari, het wereldtitelgevecht Rico Verhoeven-Jamal Ben Saddik en de Marokkaanse titanenstrijd Badr Hari-Jamal Ben Saddik. Het is nog niet zeker of die wedstrijden plaatsvinden en logischerwijs is het ook nog niet duidelijk op welke evenementen deze gevechten zullen plaatsvinden. Met name rondom de gevechten van Badr Hari staan veel vraagtekens vanwege zijn dopingaffaire.

Programma Glory 63 op 1 februari 2019

Op vrijdag 1 november 2019 organiseert Glory Kickboxing het gala 'Glory 63' in Houston (Texas). De 'headliner' op het programma is het wereldtitelgevecht in het 'featherweight', tussen de regerende wereldkampioen Petchpanomrung Kiatmookao en zijn uitdager Serhiy Adamchuk. De hoofdwedstrijd van het voorprogramma (de Superfight Series) was oorspronkelijk een gevecht in het zwaargewicht van de Nederlander D'Angelo Marshall tegen de Amerikaan Demoreo Dennis. Wegens visumproblemen van D'Angelo Marshall kan die partij echter niet doorgaan.

Voorprogramma: Superfight Series (livestream UFC Tv en ook live via de stream van Veronica)

 • Middengewicht: Joe Taylor - Ivan Galaz
 • Super Bantamweight: Bekah Irwin - Stephanie Skinner
 • Vedergewicht: Bailey Sugden - Quade Taranaki
 • Middengewicht: Matt Baker - Ryot Waller
 • Middengewicht: Jacob Rodriguez - Jason Wilnis

Programma Glory Worldseries 63 (hoofdprogramma, livestream Veronica):

 • Lichtgewicht: Lorawnt-t Nelson - Wensheng Zhang
 • Vedergewicht: Asa Ten Pow - Nate Richardson
 • Weltergewicht: Richard Abraham - Charles Rodriguez
 • Weltergewicht: Omari Boyd - Troy Jones
 • Vedergewicht Titelgevecht: Petchpanomrung Kiatmookao - Serhiy Adamchuk

Glory 63 Houston (Texas) op tv

Internationaal: live op tv

In de Verenigde Staten is dit vechtsportgala live op tv te zien bij ESPN. Hun live tv-uitzending vindt waarschijnlijk plaats op hun zender ESPN3. Ook door diverse andere omroepen wordt dit evenement live op tv uitgezonden, waaronder Fight Sports, StarTimes, SFR Sports 5, Combate, FOX Sports Latin America, Combat World, Martial Art Sports, Fight Channel, Free Sports en MySports.

Glory63 in Nederland op tv niet live op tv

De uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory Kickboxing waren in Nederland enige jaren in handen van Ziggo Sport Totaal. Met ingang van 27 juni 2018 zijn de uitzendrechten echter verhuisd naar het bedrijf SBS Broadcasting (John de Mol), waartoe onder meer de zenders Veronica Tv, SBS9 en SBS6 behoren. In tegenstelling tot Ziggo Sport zenden zij niet alle gala's live op tv uit. Er was enige tijd onduidelijk of zij wel of niet dit gala live op tv zouden uitzenden. Uiteindelijk bleek dat zij dit gala niet live op tv uitzenden. Wel is dit gala bij Veronica via een gratis livestream te volgen (meer info: zie verderop).

Uitgebreide samenvatting op tv bij Veronica op zaterdagavond

Er wordt ook een zeer uitgebreide samenvatting van het kickboksgala Glory 63 uitgezonden op zaterdag 2 februari 2019 vanaf circa 23u20 op Veronica. Dit programma op Veronica wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. Remy Bonjasky zorgt voor de analyses van de partijen.

Livestream Glory 63 in Houston

Gratis livestream hoofdprogramma (Glory World Series)

Het kickboksgala 'Glory 63 - Houston ' is live via een stream op het internet te bekijken. Veronica zendt dit gala live uit op haar website via een livestream die geo-restricted is (en dus niet buiten Nederland te bekijken is). Het is een geheel gratis livestream. Volgens de informatie van Veronica begint hun livestream in de nacht van vrijdag 1 februari op zaterdag 2 februari om 2u00. Dat betekent dat op die livestream niet alleen het hoofdprogramma te zien is (de Glory World Series), maar ook het voorprogramma: de Superfights. Dat is erg interessant omdat men zo via die gratis livestream bijvoorbeeld dus ook het gevecht van Wilnis kan bekijken.

Info livestream Veronica

Wanneer men zo'n gratis livestream van Veronica gebruikt, dan moet men daarvoor doorgaans inloggen op hun website. Hiervoor dient men echter niet per se een apart account te hebben van Veronica (of van het gelieerde Kijk.nl); men kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account. Ook bij veel andere grote sportevenementen die Veronica op tv uitzendt, stelt men voor kijkers in Nederland een gratis livestream beschikbaar, zoals wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal).

Livestream andere landen: Glory Inplayer

In veel andere landen, waar geen tv-omroep is die de live tv-rechten van dit evenement, is het hoofdprogramma van het gala Glory 61 online te bekijken bij de 'Glory Inplayer'. Dit is een livestream-dienst van Glory Kickboxing, waarop men een (betaald) abonnement kan nemen.

Livestream voorprogramma (Glory Superfight Series)

Het voorprogramma (de Glory Superfight Series) wordt live online uitgezonden via een livestream op UFC Tv. Die livestream kan men bekijken met een UFC Fight Pass (abonnement). Daarnaast is het ook mogelijk om die stream van UFC Tv via PPV (pay per view) te bekijken. Voor kijkers in Nederland is dit deel van het programma echter ook via de gratis livestream van Veronica te bekijken.

Uitslagen Glory 63

Tijdens het hoofdgevecht van het voorprogramma (de Superfight Series) won Jason Wilnis via een technische knock-out van Jacob Rodriguez. Wilnis teisterde zijn tegenstander tijdens deze wedstrijd veelvuldig met zijn brute lowkicks.

In het hoofdprogramma (de Glory World Series) won Asa Ten Pow de openingswedstrijd op punten van Nate Richardson. Vervolgens waren er tijdens deze Glory World Series ook zeges voor Zhang, Abraham en Jones. In het afsluitende gevecht van de avond verdedigde de wereldkampioen in het vedergewicht, Petchpanomrung, op overtuigende wijze zijn titel tegen Adamchuk. De Thai won de wedstrijd via een unanieme jurybeslissing op punten en behield zo dus zijn wereldtitel.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Kickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 57 in China, live op tv en livestreamOp zaterdag 25 augustus 2018 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit eveneme…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 29 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
 • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
 • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 63 in Houston, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 03-02-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!