InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 67 in Orlando, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 67 in Orlando, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 67 in Orlando, live op tv en livestream Op vrijdag 5 juli 2019 wordt in Orlando (Florida, USA) het kickboksgala Glory 67 gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Silver Spurs Arena. Op het programma staat onder meer een wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen wereldkampioen Petchpanomrung Kiatmookao en zijn uitdager Anvar Boynazarov. Op het programma staat onder meer ook een interessante wedstrijd in het zwaargewicht tussen Jahfarr Wilnis en D'Angelo Marshall. Het kickboksgala Glory 67 wereldwijd wordt door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men dit evenement van Glory Kickbboxing online via een livestream volgen.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1

Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing

In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseerde men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory

De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Bij Glory staan onder meer ook Badr Hari en Jamal Ben Saddik onder contract.

Glory in Nederland

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing bijvoorbeeld drie grote kickboksgala's in Nederland. In 2018 organiseerde men ook weer diverse grote gala's in Nederland, waaronder het gala Glory 62 in Ahoy Rotterdam (8 december). Het enige land waar nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd dan in Nederland is Amerika.

Programma Glory 67 op 5 juli 2019

Op vrijdag 5 juli 2019 organiseert Glory Kickboxing het gala 'Glory 67' in Orlando (Florida). De 'headliner' op het programma is het wereldtitelgevecht in het 'featherweight', tussen de regerende wereldkampioen Petchpanomrung Kiatmookao en zijn uitdager Anvar Boynazarov. Een interessante wedstrijd voor veel Nederlandse fans is het gevecht in het zwaargewicht tussen de Nederlands-Surinaamse vechter Jahffar Wilnis en de Nederlandse-Curacaose vechter D'Angelo Marshall. Oorspronkelijk stond er op het programma ook een gevecht tussen twee dames die ex-wereldkampioenen kickboksen in het Super Bantamgewicht zijn: de Amerikaanse Tiffany van Soest en de Braziliaanse Jady Menezes. Helaas kan dat gevecht niet plaatsvinden op dit gala, aangezien Van Soest met spoed een medische behandeling aan haar ogen moest ondergaan, wegens netvliesloslating. Het gevecht tussen Van Soest en Menezes zal later op een ander Amerikaanse evenement van Glory alsnog plaatsvinden.

Prelims (1e deel voorprogramma):

 • Vedergewicht: Justin Greskiewicz - River Daz
 • Weltergewicht: Ross Levine - Thomas Diagne
 • Weltergewicht: Paul Banasiak - Taylor Krahl

Glory Superfight Series (2e deel voorprogramma):

 • Lichtgewicht: Keemaan Diop - John Morehouse
 • Lichtgewicht: Peter Stanonik - Vince McGuinness
 • Lichtgewicht: Nick Chasteen - Lorawnt-t Nelson
 • Super Bantamgewicht (dames): Bekah Irwin - Starling
 • Vedergewicht: Kevin VanNostrand - Serhiy Adamchuk

Glory World Series (hoofdprogramma):

 • Vedergewicht: Trevor Ragin - Abraham Vidales
 • Lichtgewicht: Justin Houghton - Elvis Gashi
 • Zwaargewicht: Jahfarr Wilnis - D'Angelo Marshall
 • Vedergewicht: Asa Ten Pow - Houssam El Kasri
 • Vedergewicht wereldtitelgevecht: Petchpanomrung Kiatmookao - Anvar Boynazarov

Glory 67 Orlando (Florida) op tv

Internationaal: live op tv

In de Verenigde Staten is dit vechtsportgala live op tv te zien bij CBS Sports. Ook door diverse andere omroepen wordt dit evenement live op tv uitgezonden, waaronder Fight Sports, StarTimes, SFR Sports 5, Combate, FOX Sports Latin America, Combat World, Martial Art Sports, Fight Channel, Free Sports en MySports.

Glory 67 in Nederland niet live op tv

De uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory Kickboxing waren in Nederland enige jaren in handen van Ziggo Sport Totaal. Met ingang van 27 juni 2018 zijn de uitzendrechten echter verhuisd naar het bedrijf SBS Broadcasting (John de Mol), waartoe onder meer de zenders Veronica Tv, SBS9 en SBS6 behoren. In tegenstelling tot Ziggo Sport zenden zij niet alle gala's van Glory Kickboxing live op tv uit. Wel is dit gala via een gratis livestream te volgen (meer info: zie verderop).

Samenvatting op tv bij Veronica op zaterdagavond

Er wordt een zeer uitgebreide samenvatting van het kickboksgala Glory 67 uitgezonden op zaterdag 6 juli 2019 op Veronica Tv. Hoe laat begint de tv-uitzending? De tv-uitzending van Glory 67 begint op zaterdagavond om circa 23u35.

Livestream Glory 67 in Orland

Gratis livestream in Nederland van Glory 67

Het kickboksgala 'Glory 67 - Orlando' is live via een stream op het internet te bekijken. Veronica zendt dit gala live uit op haar website via een livestream die geo-restricted is (en dus niet buiten Nederland te bekijken is). Het is een geheel gratis livestream. Vanwege het tijdsverschil tussen Nederland en het Amerikaanse Orlando is deze livestream voor de Nederlandse kijkers 's nachts te zien, in de nacht van 5 op 6 juli. De livestream van dit evenement begint in die nacht om 1u00.

Info livestream Veronica

Wanneer men zo'n gratis livestream van Veronica gebruikt, dan moet men daarvoor soms inloggen op hun website. Hiervoor dient men echter niet per se een apart account te hebben van Veronica (of van het gelieerde Kijk.nl); men kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account. Ook bij veel andere grote sportevenementen die Veronica op tv uitzendt, stelt men voor kijkers in Nederland een gratis livestream beschikbaar, zoals wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal).

Livestream andere landen: Glory Inplayer

In veel andere landen, waar geen tv-omroep is die de live tv-rechten van dit evenement, is het hoofdprogramma van het gala Glory 67 online te bekijken bij de 'Glory Inplayer'. Dit is een livestream-dienst van Glory Kickboxing, waarop men een (betaald) abonnement kan nemen.

Livestream UFC

Het evenement wordt ook live online uitgezonden via een livestream op UFC Tv. Die livestream kan men bekijken als men bij hen een UFC Fight Pass (betaald abonnement) heeft. Bij dit evenement zijn zowel de de Superfight Series en de Glory World Series op de livestream van UFC Tv te bekijken. De livestream van de Superfight Series begint 's nacht om 1u00 CET (de tijdzone van Nederland en België). De livestream van de Glory World Series (het hoofdprogramma) begint om 3u00.

PreLims: gratis livestream

Het is mogelijk om het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) onlien te bekijken via een gratis livestream. Deze gratis livestream bevindt zich op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Via deze gratis livestream is dus alleen het eerste deel van het voorprogramma van Glory 67 te zien, de zogenaamde PreLims. De Superfight Series en de Glory World Series zijn niet via de livestream op dat YouTube-channel te zien.

Uitslagen Glory 67 - Orlando

Hoe verliep het evenement Glory 67 in Orlando? De hoofdwedstrijd van het voorprogramma (de Superfight Series) werd gewonnen door Kevin Vannostrand. Hij zegevierde op punten over Serhiy Adamchuk. In de eerste wedstrijd van het hoofdprogramma won Vidales op punten van Ragin. Vervolgens won Elvis Gashi via een knock-out van Houghton. De titanenstrijd tussen de zwaargewichten D'Angelo Marshall en Jahfarr Winlins werd op punten gewonnen door Marshall. Vervolgen won Asa Ten Pow op punten van Housam El Kasri. In het afsluitende gevecht van dit evenement, het wereldtitelgevecht in het vedergewicht, won Petchpanomrung overtuigend op punten van Anvar Boynazarov en zo behield de Thai dus zijn wereldtitel.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
 • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
 • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 67 in Orlando, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!