InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 68 in Miami, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 68 in Miami, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 68 in Miami, live op tv en livestream Op zaterdag 28 september 2019 wordt in Miami (Florida, USA) het kickboksgala Glory 68 gehouden. Dit evenement vindt plaats in het Knight Center Complex. Op het programma staat onder meer een gevecht om de interim titel in het halfzwaargewicht (light-heavyweight) tussen de Braziliaan Alex Pereira en de Surinaamse Nederlander Donegi Abena. Het kickboksgala Glory 68 wereldwijd wordt door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men dit evenement van Glory Kickbboxing online via een livestream volgen.

Glory Kickboxing

Ondergang K-1

Vanaf circa 2010 heerste er enkele jaren behoorlijk wat chaos in de wereld van het profkickboksen. Dat kwam doordat K-1, wat jarenlang de onbetwiste toonaangevende bond bij het kickboksen was, in financiële en organisatorische problemen kwam. K-1 leek toen definitief ten onder te gaan. Later hebben nieuwe investeerders de merknaam K-1 nog wel nieuw leven ingeblazen, maar het vernieuwde K-1 is qua sportieve prestige, qua populariteit en qua financiën na 2010 nooit meer zo sterk geworden als voorheen.

Opkomst Glory Kickboxing

In 2012 werd door een andere groep investeerders een nieuwe kickboksorganisatie opgezet, die binnen het profkickboksen de nieuwe toonaangevende bond zou moeten worden: Glory Kickboxing. Met name in Europa en Amerika is Glory inderdaad uitgegroeid tot de belangrijkste organisator van grote kickboksevenementen. Daarnaast heeft Glory ook nog steeds de ambitie om Azië te veroveren. In oktober 2017 organiseerde men daarom ook voor het eerst een gala in China: 'Glory 46 - China'.

Sterren van Glory

De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is wereldkampioen in het zwaargewicht, zijn bijnaam is The King of Kickboxing. Bij Glory staan onder meer ook Badr Hari en Jamal Ben Saddik onder contract.

Glory in Nederland

Mede vanwege de vele Nederlandse successen is het kickboksen in Nederland ook een zeer populaire sport. In 2017 organiseert Glory Kickboxing bijvoorbeeld drie grote kickboksgala's in Nederland. In 2018 organiseerde men ook weer diverse grote gala's in Nederland, waaronder het gala Glory 62 in Ahoy Rotterdam (8 december). Het enige land waar nog meer grote gala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd dan in Nederland is Amerika.

Programma Glory 68 op 28 september 2019

Hoofdwedstrijd: Alex Pereira-Donegi Abena

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Glory Kickboxing het gala 'Glory 68' in Miami(Florida). De 'headliner' op het programma is de strijd om de 'interim titel' in het halfzwaargewicht ('light heavyweight'). Deze 'interim titel' is in het leven geroepen, omdat de regerende wereldkampioen in het Light Heavyweight, de Rus Vakhitov, geblesseerd is en daarom zijn titel pas weer in 2020 kan verdedigen. Het is de bedoeling dat hij zijn titel dan verdedigt tegen degene die in september 2019 in Amerika deze interim titel heeft behaald. De twee vechters die strijden om deze 'interim titel' zijn zeer interessant: Pereira en Abena. Pereira is de regerende wereldkampioen in het middengewicht. In die gewichtsklasse heerst hij op indrukwekkende wijze. Hij wil naast z'n titel in dat middengewicht dus ook de wereldtitel in een hogere gewichtsklasse: het light-heavyweight (halfzwaargewicht). Zijn tegenstander Abena is een zeer getalenteerd halfzwaargewicht. Hij verloor nipt een wereldtitelgevecht tegen Vakhitov. Velen zien in Abena een mogelijke toekomstige wereldkampioen in de koningsklasse van het kickboksen: het zwaargewicht.

PreLim Card (Live op Pluto Tv en livestream op YouTube)

 • Lichtgewicht: Omari Boyd (USA) - Charles Rodriguez (USA)
 • Weltergewicht: Ross Levine (USA) - Sean Choice (USA)
 • Weltergewicht: Nick Chasteen (USA) - Keemaan Diop (USA)
 • Super Bantamgewicht (dames): Rebekah Irwin (USA) - Crystal Lawson (USA)

Superfight Series (Livestream UFC Tv):

 • Super Bantam (dames): Chommanee (THA) - Aline Pereira (BRA)
 • Vedergewicht: Abraham Vidales (MEX) - tegenstander n.n.b.
 • Middengewicht: Ivan Galaz (CHL) - Matt Baker (USA)
 • Halfzwaargewicht: Sergej Maslobojev (LIT) - tegenstander n.n.b.
 • Super Bantam (dames): Tiffany van Soest (USA) - Jady Menezes (BRA)

Hoofdprogramma: Glory Kickboxing (Livestream Veronica Tv):

 • Lichtgewicht: Josh Jauncey (CAN) - Itay Gershon (ISR)
 • Middengewicht: Mike Lemaire (USA) - Richard Abraham (USA)
 • Weltergewicht: Troy Jones (USA) - Ammari Diedrick (UK)
 • Verdergewicht: Asa Ten Pow (USA) - Bailey Sugden (UK)
 • Halfzwaargewicht Interim titelgevecht: Alex Pereira (BRA) - Donegi Abena (SUR)

Glory 68 Orlando (Florida) op tv

Internationaal: live op tv

In de Verenigde Staten is dit vechtsportgala waarschijnlijk live op tv te zien bij CBS Sports. Ook door diverse andere omroepen wordt dit evenement live op tv uitgezonden, waaronder Fight Sports, StarTimes, SFR Sports 5, Combate, FOX Sports Latin America, Combat World, Martial Art Sports, Fight Channel, Free Sports en MySports.

Glory 68 in Nederland op tv?

De uitzendrechten van de vechtsportgala's van Glory Kickboxing waren in Nederland enige jaren in handen van Ziggo Sport Totaal. Met ingang van 27 juni 2018 zijn de uitzendrechten echter verhuisd naar het bedrijf Talpa/SBS Broadcasting (John de Mol), waartoe onder meer de zenders Veronica Tv, SBS9 en SBS6 behoren. In tegenstelling tot Ziggo Sport zenden zij niet alle gala's van Glory Kickboxing live op tv uit. Het is nog niet zeker of ze dit gala wel of niet live te zien is op een zender van Talpa. Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld. Sowieso is dit gala wel via een gratis livestream te volgen (meer info: zie verderop).

Samenvatting op tv bij Veronica

Er wordt sowieso wel een zeer uitgebreide samenvatting van het kickboksgala Glory 68 uitgezonden. Zodra bekend is hoe laat de tv-uitzending begint wordt dit hier geplaatst.

Livestream Glory 68 in Miami

Gratis livestream in Nederland van Glory 68

Het kickboksgala 'Glory 68 - Miami' is live via een stream op het internet te bekijken. Veronica zendt dit gala live uit op haar website via een livestream die geo-restricted is (en dus niet buiten Nederland te bekijken is). Het is een geheel gratis livestream. Zodra bekend is hoe laat die livestream begint, wordt dat hier gemeld.

Info livestream Veronica

Wanneer men zo'n gratis livestream van Veronica gebruikt, dan moet men daarvoor soms inloggen op hun website. Hiervoor dient men echter niet per se een apart account te hebben van Veronica (of van het gelieerde Kijk.nl); men kan bij zo'n livestream ook inloggen met een Facebook-account. Ook bij veel andere grote sportevenementen die Veronica op tv uitzendt, stelt men voor kijkers in Nederland een gratis livestream beschikbaar, zoals wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal).

Livestream andere landen: Glory Inplayer

In veel andere landen, waar geen tv-omroep is die de live tv-rechten van dit evenement, is het hoofdprogramma van het gala Glory 68 online te bekijken bij de 'Glory Inplayer'. Dit is een livestream-dienst van Glory Kickboxing, waarop men een (betaald) abonnement kan nemen.

Livestream UFC

Het evenement wordt ook live online uitgezonden via een livestream op UFC Tv. Die livestream kan men bekijken als men bij hen een UFC Fight Pass (betaald abonnement) heeft. Bij dit evenement zijn zowel de Superfight Series en de Glory World Series op de livestream van UFC Tv te bekijken.

PreLims: gratis livestream

Het is mogelijk om het eerste deel van het voorprogramma (de PreLims) onlien te bekijken via een gratis livestream. Deze gratis livestream bevindt zich op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Via deze gratis livestream is dus alleen het eerste deel van het voorprogramma van Glory 68 te zien, de zogenaamde PreLims. De Superfight Series en de Glory World Series zijn niet via de livestream op dat YouTube-channel te zien.

Kalender: Glory in 2019

Wat is het volgende kickboksgala van Glory? Dat is het evenement 'Glory 69 - Düsseldorf' dat in oktober wordt gehouden. Wat staat er verder nog op de kalender van Glory in 2019? Het hoogtepunt van het seizoen is het gala 'Glory Arnhem - Gelredome' dat in december wordt gehouden. De hoofdwedstrijd op het programma van dat eindejaarsgala is Rico Verhoeven - Badr Hari.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Glory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory in Arnhem (Gelredome) 2019, live op tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Badr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamBadr Hari - Zinedine Hameur-Lain, live tv en livestreamDe Franse kickbokser Zinedine Hameur-Lain heeft Badr Hari (Marokko) uitgedaagd voor een wedstrijd. Mogelijk vindt dit ge…
Kickboksen: Glory 69 in Düsseldorf, live tv en livestreamKickboksen: Glory 69 in Düsseldorf, live tv en livestreamGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseert…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2019 vindt er een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze titanenstrijd i…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_van_Roosmalen
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Petpanomrung_Kiatmuu9
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Serhiy_Adamchuk
 • https://www.vicesports.nl/hoe-mike-passenier-het-schopte-van-kroegbaas-tot-trainer-van-badr-hari/
 • https://www.glorykickboxing.com/fighters/robin-van-roosmalen

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 68 in Miami, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 03-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!