Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestream

Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestream Op vrijdag 6 december 2019 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het programma van dit evenement staan diverse wereldtitelgevechten. Daaronder is de wedstrijd tussen Tayfun Ozcan en Jonay Risco om de wereldtitel van de gewichtsklasse 'tot 70 kilogram'. Het evenement Enfusion Live Abu Dhabi is deels op tv te zien. Het hele evenement kan men online bekijken via de livestream van Enfusion.

Enfusion Live Kickboxing

De organisatie Enfusion bestaat sinds 2010. In de begintijd had Enfusion een heel speciaal concept. Hun toernooien waren toen een soort 'reality tv soaps', waarbij de kijkers de sporters leerden kennen, hun voorbereidingen zagen en er uiteindelijk per aflevering minstens één atleet afviel. Later heeft men dat tv-concept los gelaten en is Enfusion meer een 'gewone' kickboksorganisatie geworden: onder de merknaam Enfusion Live organiseert men sinds 2013 'gewone' kickboksgala's. Beroemde vechters die voor deze bond actief waren, zijn onder meer bij de heren Jahfarr Wilnis en bij de dames Denise Kielholz. Anno 2019 is Tayfun Ozcan de grootste ster van Enfusion.

Programma Enfusion Abu Dhabi op 6 december 2019 met Tayfun Ozan tegen Jonay Risco

Hoofdwedstrijd: Tayfun Ozcan-Jonay Risco

Het hoofdgevecht van dit gala is een wereldtitelgevecht in de gewichtsklasse 'tot 70 kilogram', tussen Tayfun Ozcan en Jonay Risco. In die gewichtsklasse is Risco de regerende wereldkampioen. Zijn uitdager Tayfun Ozcan is ook wereldkampioen, maar in een andere gewichtsklasse (tot 72,5 kilogram). Als Tayfun Ozcan deze wedstrijd wint, wordt hij dus de wereldkampioen in twee gewichtkslassen.

Biografie: Tayfun Ozcan

In 1991 werd Tayfun Ozcan geboren in Tilburg (Nederland). Ozcan heeft zowel de Nederlandse als de Turkse nationaliteit. Tayfun Ozcan komt als kickbokser uit voor Turkije. Zijn bijnaam is 'Turkish Turbine'. Tayfun Ozcan heeft 95 profpartijen gevochten als kickbokser en won er daarvan 84. Vier wedstrijden van Tayfun Ozcan eindigden in een draw, acht maal leed hij een nederlaag. Sinds 2015 heeft Tayfun Ozcan de wereldtitel in de categorie 'onder 72,5 kilogram' bij Enfusion. Tayfun Ozcan is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste sterren van Enfusion Live.

Biografie: Jonay Risco

Op 24 april 1987 werd Johay Risco geboren in Spanje. In 2013 won hij de wereltitel kickboksen bij de bond WFCA in de categorie 'onder de 72,5 kilogram'. In 2016 won hij bij Enfusion de wereldtitel in de gewichtklasse 'onder de 70 kilogram'. De Spanjaard Risco heeft een lengte van 1'77.

Middagprogramma: Enfusion #92 op de middag van 6 december 2019 in Abu Dhabi

Toernooi zwaargewichten

Tijdens het middagprogramma van dit gala in Abu Dhabi wordt er ook een toernooi tussen vier heren in het zwaargewicht gehouden. In de eerste ronde van dat toernooi neemt in de ene partij Pacas (Slowakije) het op tegen Stoforidis (Griekenland). In de andere partij neemt de Nederlander Levi Rigters het op tegen Opacic (Servië). De winnaars van deze twee partijen staan tegenover elkaar in de finale van dit toernooi van de zwaargewichten. Er staat tijdens het middagprogramma in Abu Dhabi ook een partij op het programma tussen de zwaargewichten Fred Sikking en Nidal Bchiri.

Avondprogramma (hoofdprogramma): Enfusion #93 op de avond van 6 december 2019 in Abu Dhabi

Hieronder vindt u het overzicht van de wedstrijden uit het hoofdprogramma (avondprogramma) van dit evenement in Abu Dhabi. De hoofdwedstrijd van dit avondprogramma is het gevecht van Tayfun Ozcan tegen Jonay Risco.

Programma Enfusion #93 in Abu Dhabi (avondprogramma):

 • Tot 75 kg: Soufian Ballouti (Marokko) - Hicham Alaoui (Marokko)
 • Tot 72,5 kg: Seiff Harfani (Duitsland) - Milan Pales (Slowakije)
 • Tot 80 kg: Jente Nnamadim (België) - Taha Alami Marrouni (Marokko)
 • Dames tot 61 kg: Mallaury Kalchinkoff (Frankrijk) - Sarel de Jong (Nederland)
 • Tot 75 kg: Marouan Toutouh (Marokko) - Imad Assli (Marokko)
 • Tot 81 kg: Thiago Machado (Brazilië) - Mohammed Ghaedibardeh (Iran)
 • Wereldtitelgevecht tot 70 kg: Tayfun Ozcan (Turkije) - Jonay Risco (Spanje)

Livestream Enfusion Abu Dhabi (met Tayfun Ozcan tegen Jonay Risco) op 6 december 2019

Livestream via Cleeng (mondiaal, betaalde stream voor #92 en #93)

De evenementen van Enfusion zijn online live te bekijken via livestreams. Op 6 december is er op de website van Enfusion dus ook een livestream beschikbaar van het gala Enfusion Live Abu Dhabi. Deze livestream is te bekijken via 'PPV' (Pay Per View), oftewel: dit is dus geen gratis stream, men moet betalen om deze livestream te bekijken. Ook is het mogelijk om een abonnement bij Enfusion te nemen, zodat men online elk evenement van hen per livestream kan bekijken. Betalingen voor de livestream van de evenementen van Enfusion loopt anno 2019 via Cleeng.

Alternatief: livestream van de Vice-uitzending via de Go App

Men kan dit kickboksgala van Enfusion deels ook volgen via een stream op de Go App (online tv). Met die app kan men binnen de Europese Unie geheel legaal op het internet live (via een livestream) naar televisiezenders kijken. Tot die zenders die men daarop per livestream kan bekijken behoort ook Vice Tv, waarop een groot deel van programma van het gala van Abu Dhabi te zien is. Die Go App is een dienst van Ziggo. Indien men een abonnement heeft op digitale tv bij hen, dan kan men zo'n livestream geheel legaal en zonder iets bij te betalen gebruiken op een computer of smartphone. Klanten van Ziggo hebben in de praktijk dus een soort 'gratis stream' van het gala Enfusion #93 op deze manier.

Stream op de Go App = niet een echte livestream van het gala

De stream op de Ziggo Go App is puur feitelijk gezien niet een echte 'livestream'. Het gala vindt namelijk wat eerder op dag reeds plaats in Abu Dhabi. De stream op de site van Enfusion Live is wel een echte livestream. (Wie het gala dus echte live wil bekijken, moet dus zo'n livestream van Enfusion Tv kopen via Cleeeng.) De stream van de uitzending van Vice is niet geheel live; het is de uitzending van het gala zoals dat eerder op de dag plaatsvond.

Stream op de Go App: hele EU

Iedere livestream op de Go App (en dus ook de stream van Vice Tv) kan men niet alleen in Nederland, maar in de hele EU gebruiken. Ook in een beperkt aantal landen buiten de EU kan men die livestream gebruiken (waaronder Noorwegen en IJsland). In de meeste overige landen is elke livestream bij deze dienst van Ziggo echter geo-blocked.

Livestream via iTV-app?

Is het ook voor klanten van KPN mogelijk om via zo'n livestream naar het gala in Abu Dhabi te kijken? Indien men een abonnement heeft op interactieve tv bij KPN en een tv-pakket waarin Vice zit, dan is het voor hen ook mogelijk om het avondprogramma van dit gala op een tv-app per lstream te bekijken. De tv-app van KPN waarmee men per livestream naar televisie kan kijken is de iTV-app. Via die app kan men (net als bij de Go App) alleen de tv-uitzending van Vice bekijken. Puur feitelijk gezien is dit dus ook niet een livestream. Wie het live helemaal wil bekijken, dient een livestream van Enfusion Tv via Cleeng te kopen.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om dit vechtsportgala te Abu Dhabi in Nederland te bekijken via een livestream op de NLziet-app? Neen, Vice behoort niet tot de zenders die men per livestream op die app kan bekijken.

Enfusion Abu Dhabi met Tayfun Ozcan op tv? Toch wel

Enfusion op tv op 6 december 2019: inclusief het titelgevecht Tayfun Ozcan vs Jonay Risco

In de loop der tijd zijn de vechtsportgala's van Enfusion op televisie uitgezonden door diverse omroepen. Zo waren er enige tijd uitgebreide samenvattingen van de kickboksgala's te zien bij Veronica. In 2018 en 2019 waren diverse gala's van Enfusion live op tv te zien bij de zender Viceland (de tv-zender van het mediaplatform VICE). Dat was een prachtige kans voor veel vechtsportliefhebbers, aangezien VICE in het standaardpakket van veel tv-aanbieders zit (en ook te bekijken is via de livestream op een tv-app, zoals de Go App). Zo kon men hierdoor gratis live deze gala's van Enfusion bekijken op televisie en via de livestream.

Tv-uitzending Enfusion Abu Dhabi: Vice Tv (het voormalige Viceland)

Lang leek het erop dat het gala Enfusion Abu Dhabi met Tayfun Ozcan op 6 december niet op televisie zou worden uitgezonden. Het stond ook oorspronkelijk niet in de programmering van Vice Tv vermeld. Gelukkig bleek dit uiteindelijk een vergissing te zijn en zenden zij het gala wel uit op tv. De live tv-uitzending van het evenement begint op 6 december om 20u30 op de zender Vice Tv. (Dat is dus de zender die oorspronkelijk Viceland heette, maar sinds de herfst van 2019 de nieuwe naam Vice Tv heeft gekregen.) Dankzij deze tv-uitzending kan men dat avondprogramma, inclusief de wedstrijd van Tayfun Ozcan tegen Jonay Risco, dus ook via een stream op een app zoals de iTV-app of de Ziggo Go App bekijken.

Uitslagen Enfusion Abu Dhabi op 6 december 2019

Hoe verliepen de toppartijen van het evenement van Enfusion op vrijdag 6 december 2019? Het zwaargewichtentoernooi werd gewonnen door Rigters. Sarel de Jong won haar wedstrijd op punten tegen Kalchinkoff. Ghaedibardeh won via een knock-out in de eerste ronde van Machado. Tayfun Ozcan won de hoofdpartij van de avond op punten van Jonay Risco en hiermee veroverde Ozcan dus de wereldtitel in de categorie 'tot 70 kilogram'.

Vechtsport live op tv en livestream in december 2019

Kickboksen en boksen live

Welke andere grote kickboksevenementen kan men in december 2019 online via een livestream of live op televisie bekijken? Op zaterdag 7 december wordt het kickboksgala Glory 73 - Zhenzen (China) gehouden. Dit evenement is onder meer via een gratis livestream bij Kijk te volgen. (Eveneens wordt er een gratis livestream aangeboden via de site van Veronica.) Ook wordt er een grote samenvatting van dit gala uitgezonden op Veronica. Op die avond van zaterdag 7 december 2019 kan men ook live op tv (of online via een livestream) kijken naar het wereldtitelgevecht in het boksen (zwaargewicht): Andy Ruiz - Anthony Joshua.

Het hoogtepunt van de maand december is voor veel Nederlandse vechtsportliefhebbers het grote eindejaarsgala van Glory Kickboxing in het Gelredome. Dit wordt gehouden op zaterdag 21 december 2019. De hoofdwedstrijd van dat evenement is de titanenstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari. Dat evenement wordt live op televisie uitgezonden door Veronica. Het is ook via een gratis livestream te zien op de site van Veronica. Daarnaast biedt men ook een gratis livestream aan op het mediaplatform Kijk.

MMA live op tv of via een livestream (UFC)

Op 14 december staat er ook een groot vechtsportgala op het programma: UFC 245 (met Amanda Nunez tegen Germaine de Randamie). Bij dat evenement probeert de Nederlandse Germaine de Randamie om de wereldtitel MMA in het bantamgewicht te veroveren. Dit evenement is in Nederland via een gratis livestream te volgen.

Enfusion Kickboxing in 2020

Wat zijn de plannen van Enfusion na het gala in Abu Dhabi? Begin 2020 organiseren zij een groot gala in Nederland: Enfusion Eindhoven. Daarbij staat onder meer een wereldtitelgevecht kickboksen in het zwaargewicht op het programma. Dat gala is sowieso weer via een livestream te bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Abu Dhabi 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Abu Dhabi 2019, live op tv en livestreamOp zondag 1 december 2019 wordt de Grand Prix van Abu Dhabi gehouden. Dit is de elfde editie van deze Arabische Grand Pr…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Formule 1: GP van Brazilië 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Brazilië 2019, live op tv en livestreamOp zondag 17 november 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Brazilië verreden. Deze race wordt gehouden op het Autódrom…
Formule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamOp zondag 9 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Canada verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op het Circuit Gill…

Tai chi en zwaardvechtenTai chi en zwaardvechtenTai chi chuan is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een van de meest verfijnde uitingen van de Chinese cultuur. Tai chi…
Boksen: hoe werkt de score? Jurybeslissing en scoresysteemBoksen: hoe werkt de score? Jurybeslissing en scoresysteemAls een bokswedstrijd niet eindigt in een knockout dan wordt door middel van een jurybeslissing een winnaar aangewezen d…
Bronnen en referenties
 • http://vod.enfusionlive.com/
 • http://www.mixfight.nl/forum/showthread.php?136769-Heavyweight-World-Title-Fight-Tavares-vs-Lazaar-Enfusion-61-amp-62-Eindhoven
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Indoor-Sportcentrum_Eindhoven
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Luis_Tavares
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ismael_Lazaar

Reageer op het artikel "Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 06-12-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!