InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen 2018, Enfusion Live: Luis Tavares - Ismael Lazaar

Kickboksen 2018, Enfusion Live: Luis Tavares - Ismael Lazaar

Kickboksen 2018, Enfusion Live: Luis Tavares - Ismael Lazaar Op zaterdag 17 februari 2018 wordt er een titelgevecht gehouden tussen Luis Tavares en Ismael Lazaar. De inzet bij dit gevecht is de wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht bij de organisatie Enfusion Live. Het titelgevecht Tavares-Lazaar staat op het programma van het kickboksgala dat georganiseerd wordt ter ere van de vijfde verjaardag van Enfusion Live. De wedstrijd Tavares-Lazaar is online via een livestream van Enfusion Tv te bekijken.

Biografie: Ismael Lazaar

Op 12 november 1990 werd Ismael Lazaar geboren in Tilburg. Hij heeft een lengte van 1'82 en is daarmee relatief kort voor een zwaargewicht kickbokser. Zijn wedstrijdgewicht is doorgaans ongeveer 115 kilogram. Lazaar heeft Marokkaanse roots en komt daarom als kickbokser uit voor Marokko. Hij behoort tot het team Siam Gym. Zijn trainer is Mikki Benazzouz.

Statistieken Lazaar

Tijdens zijn profcarrière heeft Ismael Lazaar 35 kickbokswedstrijden gevochten. 30 keer pakte hij de zege. De helft van die zeges behaalde hij middels een knock-out. Drie keer leed Lazaar een nederlaag. Twee keer eindigde een match van hem in een 'draw' (remise). De bijnaam van Ismael Lazaar is 'De Tank'.

Uitstap naar Glory Kickboxing: Rico Verhoeven

Zijn grootste successen boekte Ismael Lazaar bij de bond Enfusion. Bij die organisatie werd hij in 2014 de wereldkampioen in het zwaargewicht. Toch werd hij bij het grote Nederlandse sportpubliek vooral bekend toen hij in het voorjaar van 2017 een eenmalige uitstap maakte naar een andere bond: Glory Kickboxing. Bij Glory vocht hij toen een wedstrijd tegen hun wereldkampioen in het zwaargewicht, de hyperpopulaire Rico Verhoeven. Deze wedstrijd was live op tv te zien bij Ziggo Sport.

Vooraf verwachtten veel buitenstaanders dat Verhoeven dit gevecht overduidelijk binnen korte tijd verpletterend zou winnen. Lazaar maakte echter indruk door de hele wedstrijd moedig te blijven staan. Uiteindelijk won Verhoeven het gevecht op punten.

Biografie: Luis Tavares

Luis Tavares werd op 8 september 1991 geboren in Rotterdam. Zijn ouders komen uit Kaapverdië. Luis Tavares heeft daarom zowel de Nederlandse als de Kaapverdische nationaliteit. In zijn jeugd was hij een zeer getalenteerde voetballer. Hij speelde ook enige tijd voor de jeugdteams van Feyenoord. Later stopte hij echter met voetballen en ging zich op het kickboksen richten.

Statistieken Tavares

Luis Tavares heeft een lengte van 1'92. Zijn wedstrijdgewicht ligt rond de 95 kilogram. In zijn profcarrière heeft Luis Tavares 56 wedstrijden gevochten, waarvan hij er 50 won (21 keer via een knock-out). Zes keer leed hij een nederlaag. De bijnaam van Tavares is 'The Infamous'. Zijn trainers zijn Jan Pasztjerik en Vilson Tavares. Deze Vilson is een broer van Luis.

Het wonderjaar 2017 van Tavares

Luis Tavares is één van de grote sterren van de organisatie Enfusion Live. In 2017 had hij een buitengewoon sterk jaar. Hij won in dat jaar de Enfusion World Title in zowel het Light Heavyweight (de gewichtsklasse onder de 95 kilo), als ook de Enfusion World Title in het Heavyweight (de gewichtsklasse boven de 95 kilo).

Badr Hari - Luis Tavares?

Het was de bedoeling van Enfusion om in het voorjaar van 2018 ook een wedstrijd te organiseren tussen Luis Tavares en Badr Hari. Hierover is echter onenigheid ontstaan tussen Enfusion en het management van Badr Hari. De wedstrijd tussen Tavares en Badr Hari gaat waarschijnlijk niet door, aangezien Badr in de tussentijd bij de concurrerende organisatie Glory Kickboxing heeft getekend. Enfusion wil echter wel een rechtszaak tegen het management van Hari aanspannen wegens contractbreuk. Voor Glory komt Hari in maart 2018 in actie bij het gala 'Glory 51 - Badr is Back'. Op het programma van dat evenement in Ahoy Rotterdam staat de wedstrijd Badr Hari-Hesdy Gerges.

Voorbeschouwing: Luis Tavares vs Ismael Lazaar

De inzet van de wedstrijd tussen Luis Tavares en Ismael Lazaar in februari 2018 is de wereldtitel in de gewichtsklasse 'Heavyweight', oftewel het zwaargewicht. Dit is de klasse voor kickboksers die zwaarder zijn dan 95 kilo. In 2012 hebben Tavares en Lazaar al eens een wedstrijd tegen elkaar gevochten. Toen ging de winst naar Lazaar. Bij het wereldtitelgevecht in 2018 lijkt echter de regerende kampioen Tavares de favoriet te zijn. Hij heeft zich enorm sterk ontwikkeld tot een allround kickbokser, zoals hij ook veelvuldig heeft bewezen tijdens zijn partijen in het 'wonderjaar 2017'. Toch is Lazaar zeker niet kansloos; hij is een zeer taaie tegenstander die men erg moeilijk kan verslaan.

Enfusion Live Kickboxing

De organisatie Enfusion bestaat sinds 2010. In de begintijd had Enfusion een heel speciaal concept. Hun toernooien waren toen een soort 'reality tv soaps', waarbij de kijkers de sporters leerden kennen, hun voorbereidingen zagen en er uiteindelijk per aflevering minstens één atleet afviel. Later heeft men dat tv-concept los gelaten en is Enfusion meer een 'gewone' kickboksorganisatie geworden: onder de merknaam Enfusion Live organiseert men sinds 2013 'gewone' kickboksgala's. Beroemde vechters die voor deze bond actief waren, zijn onder meer bij de heren Jahfarr Wilnis en bij de dames Denise Kielholz.

Kickboksgala: verjaardag van Enfusion in Eindhoven

De wedstrijd tussen Tavares en Lazaar is een onderdeel van het kickboksgala dat in Eindhoven ter ere van de vijfde verjaardag van Enfusion Live wordt georganiseerd: 'The Fifth Anniversary of Enfusion Live - Eindhoven 2018'. Bij dit gala staan drie wereldtitelgevechten op het programma.

Locatie: Indoor Sportcentrum Eindhoven

Het evenement van Enfusion Kickboxing wordt op 17 februari 2018 gehouden in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Dit sportcomplex werd geopend in 1993. In het Indoor Sportcentrum werden in het verleden diverse grote evenementen gehouden, waaronder tenniswedstrijden van het Nederlandse Davis Cup-team. Het gebouw ligt aan de Theo Koomenlaan. Deze straat ligt in de Genneper Parken, waar eveneens diverse andere grote sportcomplexen staan, waaronder het IJssportcentrum Eindhoven en Nationaal Zwemsportcentrum de Tongelreep.

Livestream Luis Tavares vs Ismael Lazaar op Enfusion Tv

De evenementen van Enfusion zijn online te bekijken via livestreams. Op de avond van 17 februari 2018 is er op de website van Enfusion Tv dus ook een livestream beschikbaar van het gala 'The Fifth Anniversary of Enfusion Live - Eindhoven 2018', waaronder de wedstrijd Luis Tavares - Ismael Lazaar. Deze livestream is te bekijken via 'PPV' (Pay Per View), oftewel: men moet betalen om deze stream te zien. Er gaat echter ook het gerucht dat mogelijk dit evenement niet alleen via een livestream, maar ook live op tv te zien is. Hier is echter nog niets over zeker. Zo zou dit evenement mogelijk onder meer live op tv worden uitgezonden door de Belgische zender Eleven Sports. Zodra er meer bekend is over de livestreams en de mogelijke tv-uitzending van dit evenement, dan wordt die info hier gemeld.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Joodse Bijbel: Izaäk en IsmaëlJoodse Bijbel: Izaäk en IsmaëlAbraham verhuist van Hebron naar Gerar in het land van de Filistijnen. Daar krijgen hij en Sara een zoon, Izaäk. Izaäk w…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
WK wielrennen 2018 Innsbruck, live op tv en livestreamWK wielrennen 2018 Innsbruck, live op tv en livestreamDe wereldkampioenschappen wegwielrennen 2018 worden gehouden van zondag 23 september tot en met zondag 30 september. Dit…
Bronnen en referenties
  • http://vod.enfusionlive.com/
  • http://www.mixfight.nl/forum/showthread.php?136769-Heavyweight-World-Title-Fight-Tavares-vs-Lazaar-Enfusion-61-amp-62-Eindhoven
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Indoor-Sportcentrum_Eindhoven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Enfusion
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Luis_Tavares
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ismael_Lazaar

Reageer op het artikel "Kickboksen 2018, Enfusion Live: Luis Tavares - Ismael Lazaar"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!